NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

Kijk hier was ik nou echt heel erg nieuwsgierig naar, een goedkope budget foundation die belooft een matte finish te geven en dit tot 10 uur lang vol te houden. Nou neem ik die 10 uur meteen met een korrel zout, maar als het mijn gezicht niet al te snel gaat glimmen ben ik al een tevreden mens. Vol goede moed begon ik met het testen van deze matte foundation, zou het echt werken voor mijn vette huid?

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

De tubes foundation zien er op het eerste gezicht leuke en speels uit. Je ziet wel duidelijk dat het NYC is en wat goedkoper van prijs is, maar als het product werkt boeit het mij niets hoe de verpakking er uit ziet. Het is een tube van 30 ml wat een normale inhoud is voor een foundation. Ook handig is dat de onderkant van de tube doorzichtig is zodat je meteen ziet welke kleur het werkelijk is.

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

De foundation komt hier in Nederland in drie verschillende tinten:

 • 001 Ivory
 • 002 Sand
 • 104 Nude

Alle drie vrij licht van kleur dus als je echt een donkere huidskleur hebt kun je helaas niet met deze kleuren uit de voeten. Heb je ook echt een hele lichte huid zal deze foundation ook te donker voor jou zijn. Ik heb meestal de één na lichtste kleur en deze matcht net met mijn huidskleur.

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

Op de achterkant van de tube vinden we wat meer informatie over het product. Het mocht duidelijk zijn aan de naam dat het een matterende foundation is waardoor je huid niet gaat glimmen. Het heeft een lichtgewicht formule en een medium dekking. De formule bevat trouwens ook geen olie en parfum om je gezicht zo lang mogelijk matte te houden tot 10 uur lang. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat en de werking.

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

De tube heeft een handige en kleine opening zodat je de foundation heel gedoseerd uit de verpakking kan krijgen. Ik zal je wel alleen waarschuwen omdat de substantie vrij dun is je maar heel voorzichtig hoeft te knijpen. Ik was natuurlijk weer veel te enthousiast en kneep de halve tube meteen leeg…

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

Van links naar rechts de kleuren 001 Ivory, 002 Sand en 104 Nude. De foundations lijken op het eerste gezicht heel dik maar dat is in praktijk helemaal niet zo, super gek. Als ze in aanraking komen met je gezicht voelen ze als water aan, super apart. Zoals je ziet hebben de foundations een romige formule die een redelijk subtiele dekking geeft.

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

Mijn gezicht zonder foundation.

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

Mijn gezicht met de NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation in de kleur 001 Ivory. Je ziet meteen dat ik minder glim, mijn roodheden zijn verdwenen en dat het er lekker egaal uitziet. Het aanbrengen heeft naar mijn idee wel wat meer tijd nodig om natuurlijk aan te brengen dan andere foundations maar het resultaat mag er wel zijn. Als hij eenmaal zit, ziet het er ontzettend mooi en natuurlijk uit!

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

En met de rest van de make-up natuurlijk. Wat me meteen opvalt is dat de foundation heel erg mooi zit en natuurlijk oogt. Ook is mijn vettige glans van mijn gezicht verdwenen wat ik prettig vind. Maar wat ik ook vol enthousiasme kan zeggen is dat de foundation ook echt matte blijft! Ik keek rond een uurtje of 4 weer in de spiegel en had toen pas het idee dat mijn glans er iets doorheen kwam, echt bizar! Ik had de foundation trouwens ’s ochtends vroeg al aangebracht, normaal glim ik dan alweer na een paar uur maar nu dus niet.

Ook nu ik ’s avonds laat dit artikel aan het typen ben check ik weer even mijn gezicht in de spiegel en ziet het er top uit. Ik heb een soort van natuurlijke glow op mijn gezicht maar zeker niet zo een vettige en glanzende laag als normaal, ik sta echt versteld!

NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation

NYC vind ik altijd een beetje en mwah merk en verwacht er eigenlijk nooit wonderen van. Maar door dit product ben ik weer in het merk gaan geloven, ze kunnen het echt wel! De foundation brengt redelijk makkelijk aan, heeft prima kleuren en doet echt wat het belooft. Ik had echt vrijwel de hele dag een glansvrij gezicht! En dan komt het mooiste nog, de foundation kost namelijk maar € 4,99! De NYC Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation is vanaf maart te koop bij de Kruidvat. Zijn jullie benieuwd geworden?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reply
  Susan
  11 januari 2017 at 07:35

  Ohh deze klinkt goed! Ik ga hem ook testen denk ik :)

 • Reply
  Britt
  11 januari 2017 at 08:04

  Klinkt heel erg goed, alleen ik denk dat de lichtste kleur voor mij alsnog te donker is, maar eens in de winkel gaan kijken!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  11 januari 2017 at 08:06

  Ohhhh oké deze ga ik ook even scoren! Wat ziet ie er mooi uit zeg op jouw huid. En voor 4,99 vind ik dat effect dan hartstikke oké! Die ga ik zeker proberen. Malou x

 • Reply
  Aarti
  11 januari 2017 at 08:51

  Wat fijn dat het werkt,
  Jammer dat ze geen kleur hebben voor de donkere huid.
  Fijn dag gewenst liefs Aarti

 • Reply
  Svenja
  11 januari 2017 at 09:22

  Wauw, deze foundation kinkt heel fijn. Aangebracht op je huid ziet het er ook heel mooi en natuurlijk uit. Vooral goed dat ‘ie je huid gedurende de dag ook goed mat houdt. Fijn prijsje ook, deze ga ik absoluut onthouden!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  11 januari 2017 at 09:46

  Klinkt als een prima foundation en met die prijs is hij het proberen zeker waard!

 • Reply
  rachel
  11 januari 2017 at 10:05

  hier zijn we niet echt weg van het merk maar als je dit dan weer leest ben ik toch weer geneigd producten te kopen ervan

 • Reply
  jeapiebel
  11 januari 2017 at 10:28

  Dat is indrukwekkend en voor een betaalbare prijs. Ik ben zeker nieuwgierig geworden. Al heb ik geen super mat effect nodig, maar mijn zus wel.

 • Reply
  Varenka
  11 januari 2017 at 10:56

  Zo dat klinkt goed zeg…
  Mooie foto’s ook.
  Vanaf maart? Nog ff wachten dus.

 • Reply
  Laura J
  11 januari 2017 at 11:31

  Hij ziet er inderdaad mooi uit bij jou! En die lichtste kleur ziet er ook best mooi licht uit.

  Toch zal ik ‘m helaas niet kunnen gebruiken. Ik zie op 1 van de foto’s dat er veel Isostearic Acid in zit. Ik ben er achter gekomen dat als ik een paar dagen achter elkaar een product gebruik met dit ingredient, ik ineens last krijg van acne en mee-eters
  Voor mensen die gevoelig zijn voor acne/mee-eters: vertrouw er niet zomaar op als er op een product staat “wont clog pores” of “non-comedogenic”. Kijk liever naar de ingredienten. Isostearic Acid bijvoorbeeld staat bekend als “highly-comedogenic” (kan porien verstoppen bij mensen die daar gevoelig voor zijn)

 • Reply
  Eem
  11 januari 2017 at 12:44

  Ik vind hem eigenlijk zo op de foto’s behoorlijk oxideren, je oogt iets oranje. Dus sla deze denk ik ff over.

 • Reply
  Ann Ages Gracefully
  11 januari 2017 at 13:57

  Deze wil ik ook wel proberen, voor 5 euro moet dat lukken :) ziet er goed uit. Ik moet zeggen dat ik dit merk eigenlijk alleen koop als het om nagellak gaat maar nu dan toch een keer de foundation proberen.

 • Reply
  heartshapedrosepetals
  11 januari 2017 at 14:02

  Ik ben wel heel benieuwd ja! Vooral omdat ik een hele lichte huid heb.

 • Reply
  Melissa
  11 januari 2017 at 16:28

  Hee dat ziet er best goed uit! :) Mooie dekking. Toch ben ik altijd een beetje bang met hele matte foundations dat ze droge plekjes e.d. benadrukken. Bij deze lijkt het wel mee te vallen. Ben benieuwd welke kleur voor mij goed zou zijn, vaak zit ik precies tussen de lichtste en één na lichtste kleur!

 • Reply
  Manon Boerakker
  11 januari 2017 at 18:32

  Ik vind het er heel erg goed uitzien!

 • Reply
  Nicole Sczasny
  11 januari 2017 at 18:48

  Ziet er goed uit! Ik denk dat hij alleen niet geschikt is voor mijn droge huid.

 • Reply
  Henriëtte
  11 januari 2017 at 19:51

  Ziet er goed uit Aranka! Heb jij trouwens de poeder van Vichy al eens gebruikt, de Dermablend? Ik heb hem sinds kort en het helpt super goed tegen glimmen. Ik heb net als jij wel eens zegt ook een ‘olifantenhuid’ en ook behoorlijk vet, net als jij.
  Mij bevalt het dus prima, misschien een tip!?

 • Reply
  Monica
  11 januari 2017 at 20:01

  Nou lijkt mij wel de moeite waard om te proberen. Ik denk dat ik dan voor de middelste kleur moet gaan.

 • Reply
  chucky1012
  11 januari 2017 at 20:44

  Wat een goede en fijne review!
  Toch zal ik de middelste of rechter kleur gebruiken om dit te testen.
  Het resultaat is zo goed.

  Xoxo

 • Reply
  Julie
  13 januari 2017 at 13:49

  Dat ziet er zeker niet slecht uit! Ik ben wel benieuwd geworden naar deze foundation! :-) Fijn ook dat hij goed matte blijft bij een vette huid!

 • Reply
  Anna
  14 januari 2017 at 15:50

  Ligt het aan mij of lijkt hij bij jou nog een tikkeltje te donker? Verder ziet het er inderdaad mooi en egaal uit. :)

 • Laat een reactie achter