Nivea Volume Sensation

Kennen jullie de vernieuwde lijn voor volume al van Nivea? Nee, dan laat ik jullie nu kennis maken met de Nivea Volume Senation lijn. Deze lijn is speciaal voor het creëren van volume in het haar! In deze lijn vind je een shampoo, conditioner, haarlak en haarmouse. De ideale combinatie lijkt mij om een geweldige volume te maken in je haar. Of dit ook echt werkt en wat ik er van vind lees je allemaal in dit artikel, dus kijk zeker eventjes met me mee!

Goed daar gaan we dan, op weg naar een kapsel met veel volume! Ik heb er zin en met deze producten moet het me vast gaan lukken. Natuurlijk begint volume met een goede verzorging, daarom spring ik eerst even onder de douche om goed mijn haar te wassen met een shampoo en daarna te behandelen met een conditioner. Alle producten uit de Volume Sensation lijn bevatten vloeibare keratine en bamboe-extract. De vloeibare keratine biedt een optimale verzorging voor het haar en bamboe staat bekend om haar sterke en flexibele halmen die een treksterkte hebben die superieur is aan staal. Hierdoor word het haar ontzettend sterk al vanaf het begin van de wortel en omdat het haar zo sterk is zorgt het voor volume!

De shampoo en conditioner zijn er samen voor gemaakt om een lekkere volume boost aan je haar te geven en zorgen er samen voor dat je haar niet zwaarder word en dus weer gaat hangen met het gevolg dat al je volume weg is. Zelfs het fijnste haar kan dit duo aan!

Als je de shampoo fles open maakt komt er een heerlijke frisse lucht tegemoet die heel erg prettig ruikt en een beetje naar het bos met een zoete kant eraan. De shampoo is doorzichtig en je krijgt het erg makkelijk uit de verpakking. Je hebt ook maar een klein beetje van het product nodig en het schuimt heerlijk op je hoofdhuid en tussen de haren. Het maakt mijn haar goed schoon en ik kan de hele dag met frisse haren rond lopen, een goede shampoo dus. Wat wel meteen opvalt is dat meteen het tweede ingrediënt SLS is, daar heb ik zelf geen problemen mee maar ik weet dat een aantal mensen dat niet prettig vind. Mocht je hier voor wijken, is dit waarschijnlijk niet de shampoo waar jij naar op zoek bent.

Ook de conditioner is heel erg fijn, als je in de fles knijpt komt een dikke romige witte massa je tegemoet. Ik verdeel het heerlijk over mijn haar en laat het een tijdje intrekken terwijl ik me was en scheer onder de douche. Onder het uitspoelen merk ik meteen een verschil met andere conditioners, mijn haar voelt ineens heel vol aan of het ontzettend veel volume en haar heeft, dat belooft veel goeds. Na het douchen kan ik makkelijk met de borstel door mijn haar en heb ik geen last van klitten. Ook voelt mijn haar de gehele dag heerlijk zacht aan.

Na de verzorging onder de douche is het tijd voor de droge verzorging van het haar. Doe een handje mousse in je natte haar en verdeel. Nu föhn je het droog voor wat volume in het haar! De speciale polymeren in de stylingproducten dragen bij aan het verbeteren van het volume. De polymeren vormen als het ware een net over het haar. Wanneer het haar wordt blootgesteld aan de hitte van een föhn, worden de polymeren actief. Zo ontstaat er dus een soort push up effect voor meer volume!

Natuurlijk heb ik de producten ook getest als ik wat anders met mijn haar wil, dus bijvoorbeeld het krullen van mijn haar. Voor het krullen van mijn haar heb ik mijn haar ingesmeerd met mousse en dit even laten trekken. Zette toen de krullen in mijn haar met een krultang en maakte het af met een laagje haarlak op mijn gekrulde lokken en het bleef tot mijn grote verbazing een hele tijd zitten, want ik heb zelf heel erg fijn haar en zakt snel uit maar dat was niet het geval met deze producten, natuurlijk had het niet meer hetzelfde effect als toen het net gedaan was, maar het zag er nog prima uit!

Mijn haar met het gebruik van de volume producten, ziet er goed uit niet? Normaal heb ik altijd slap en hangend haar, dit zit er best goed uit (ik heb trouwens hier alleen de shampoo en conditioner gebruikt, wel al een paar weken in gebruik).

Ik wil jullie ook nog even wat volume tips meegeven van Sally Brooks’:

 1. Volume in het haar is voor iedere gezichtsvorm weggelegd. Het geheim zit in de plek waar het volume wordt aangebracht. Een rond gezicht? Kies voor volume boven op het hoofd. Mensen met een lang gezicht kunnen beter de breedte in gaan met het volume.
 2. Het creëren van volume heeft alles te maken met de stand van de haarwortel. Ga niet met de haargroei mee, maar ga in tegengestelde richting te werk voor het aanbrengen van volume. Breng na het natmaken van het haar een kleine hoeveelheid mousse aan op de haarwortel. Start vervolgens met het drogen bij de aanzet van het haar. Tip: dun haar krijgt extra volume door voorover te buigen en het haar ondersteboven droog te föhnen. Wanneer het haar voor ongeveer 40% droog is, kan gestart worden met de gewenste styling.
 3. Kies bij het aanbrengen van volume voor de juiste tools en stylingproducten. Maak gebruik van een grote ronde borstel, een krachtige föhn, hete rollers en natuurlijk producten die het haar extra volume geven. Een goed voorbeeld is de NIVEA Volume Sensation Styling Mousse. Deze styling mousse plakt niet, waardoor het haar gemakkelijk in de juiste vorm te kammen is zonder dat de borstel in het haar vast blijft zitten. De mousse heeft een crème-achtige structuur, trekt snel in en geeft het haar maximaal volume.

Nivea Volume Sensation shampoo – € 3,29
Nivea Volume Sensation conditioner – € 3,39
Nivea Volume Sensation styling mousse – € 4,49
Nivea Volume Sensation styling spray – € 4,49

De producten liggen vanaf nu in de winkel en je kan Nivea bij elke drogisterij verkrijgen, ik ben in ieder geval enthousiast!

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  Charile
  28 september 2012 at 07:18

  Klinken als fijne producten :)

 • Reply
  Lifesplash
  28 september 2012 at 07:29

  AAAAAAH, dat ziet er zo zo mooi uit! Je haar lijkt inderdaad meer volume te hebben dan normaal en het staat je echt speels en mooi. De producten klinken ook erg fijn, goed review trouwens. :)

 • Reply
  AnnaSophia
  28 september 2012 at 07:33

  Méh, ik reageer altijd slecht op Nivea shampoo’s. Bummer dat er weer SLS in zit.

 • Reply
  Milou
  28 september 2012 at 08:01

  Klink goed! Op zich mis ik volume niet echt in mijn haar, ik vind het wel prima zo. Duidelijke review, erg goed!

 • Reply
  Esmay
  28 september 2012 at 08:32

  Dat klinkt erg goed zeg! Al heb ik nou niet bepaald volume nodig, maar wel voor gekleurd haar, dus deze komen niet in mijn douche te staan. Althans .. niet voor nu!

 • Reply
  Dita
  28 september 2012 at 09:40

  Klinkt fijn! :)

 • Reply
  lin
  28 september 2012 at 10:07

  Wauw, wat zit je haar mooi! Nu heb ik zelf niet echt volume nodig, dus ik zal deze lijn overslaan, maar het ziet er bij jou echt heel goed uit!

 • Reply
  kimberly
  28 september 2012 at 11:23

  Heerlijke producten he?! Ik heb ze ook en vind de mouse geweldig!

 • Reply
  Kimberly
  28 september 2012 at 12:08

  Ik zoek nog goede haarproducten voor meer volume! Misschien dat ik deze maar eens moet gaan proberen. Dankje voor de goede review :)

 • Reply
  Marielle
  28 september 2012 at 14:07

  Ik ben eigenlijk nooit zo enthousiast over niveau producten, maar je haar zit echt prachtig!

 • Reply
  Charlotte
  28 september 2012 at 14:32

  Mooie foto’s!
  Lijken me wel fijne producten.
  xxx

 • Reply
  Axelle
  28 september 2012 at 17:08

  Ziet er erg goed uit !
  en je haar is echt mooi op de foto’s ! :) x

 • Reply
  Nadine
  28 september 2012 at 18:15

  Volgens mij heb ik ergens nog een mini verpakking liggen, van de vorige (hij lijkt er gigantisch veel op). Wow, maar wat een resultaat! Pretty. :)

 • Reply
  Jana
  28 september 2012 at 20:43

  Klinkt wel als fijne producten :D x

 • Reply
  me
  29 september 2012 at 16:04

  Ik kom een beetje om in de volume van mijn haar dus heb het niet echt nodig maar leuke review.

 • Laat een reactie achter