Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

De zonnestralen laten zich zien en daar genieten we natuurlijk volop van. Maar helaas gebeurt het nog steeds te vaak dat we ons vergeten in te smeren en dan vooral het gezicht. Juist het gebied wat zo ontzettend belangrijk is! NIVEA Sun heeft dit jaar nieuwe producten voor het gezicht toegevoegd en natuurlijk ook producten om de rest van je huid te beschermen!

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Wisten jullie dat de helft van de Nederlanders zich niet altijd insmeert met een zonnebrandcrème? Eerlijk gezegd maak ik mij daar ook wel eens schuldig aan. Even op het terras of in de tuin zitten doe ik vaak onbeschermd terwijl dat juist zo gevaarlijk is. Zonbeschermingsproducten beschermen je huid, maar als je ze niet zorgvuldig aanbrengt, kunnen ze je kleding verpesten en ook dat weerhoudt mij er wel eens van om me in te smeren. Zo heb ik eens een keer een nieuw wit jurkje helemaal verpest, er zaten overal gele vlekken. Maar dit alles is verleden tijd met deze NIVEA Sun Protect & Hydrate lijn. Ze helpen namelijk de intensiteit van vlekken verminderen na het wassen.

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Een zonnecrème voor het gezicht, ik had er altijd een hekel aan. Ze zijn dik, vet en slaan vaak ook nog eens wit uit. Resultaat? Ik smeerde mij vaak niet in en daar moet ik nog steeds voor boeten. Mijn neus is zo verbrand geweest vorig jaar waardoor ik nu een bruine pigmentvlek op mijn neus heb, super stom! NIVEA heeft nu een lijn met drie producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de verschillende behoeften van de gezichtshuid: NIVEA Sun UV Face Shine Control voor de vette huid, NIVEA Sun UV Face Anti-Age & Anti-Pigmentvlekken voor het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering en NIVEA Sun UV Face Moisture Mousse voor extra hydratatie. Alle producten hebben verschillende sterktes, zo heb je een factor 30 en een factor 50 waarbij je zeker goed beschermd bent.

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

NIVEA SUN UV Anti-Age en Anti-Pigments SPF 50 – € 13,49

Wanneer de gezichtshuid veel wordt blootgesteld aan de zon, is de kans op vroegtijdige huidveroudering hoog. Hierbij moet ik altijd aan die plaatjes denken van zongebruinde 65-plussers die helemaal onder de rimpels zitten, haha! De NIVEA Sun UV Face Anti-Age & Anti-Pigmentvlekken, verkrijgbaar in SPF 30 en SPF 50, helpen de tekenen van voortijdige huidveroudering te voorkomen en te bestrijden. De formule met Q10 voorkomt fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken veroorzaakt door de zon. De producten hebben ook nog eens antioxidanten in het zonbeschermingsproduct zitten die een optimale bescherming tegen de zon geven.

De zonnecrème smeert heel gemakkelijk uit over het gezicht en laat een aanwezige NIVEA geur achter. Ik heb zelf een wat vettere houd en merk dat het bij mij daarom iets vettiger opdroogt en een beetje glanst. Ik denk daarom dat deze anti-age en anti-pigmentvlekken variant geschikter is voor mensen met een minder vette huid. De crème laat geen witte waas achter en beschermt mijn gezicht goed!

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

NIVEA SUN UV Face Shine Control SPF 50 – € 13,49

Ik heb een vette huid en vind het daarom niet zo fijn om een zonnecrème op mijn gezicht te smeren. Het voelt vaak dan nog vetter aan en gaat glimmen, juist iets wat ik tegen wil gaan. De nieuwe NIVEA Sun UV Face Shine Control houdt hier gelukkig rekening mee. De zonnecrème is er in zowel een SPF 30 en SPF 50. Het biedt onmiddellijke bescherming tegen de zon, terwijl de unieke formule overtollig talg van het huidoppervlak absorbeert. Hierdoor heeft het product een matterend effect, zonder dat het een plakkerig gevoel op de huid achterlaat.

Zelf was ik hier natuurlijk het meest nieuwsgierig naar met mijn vette huid en ik merk inderdaad het verschil met de andere varianten heel goed. Mijn huid is echt minder vet en glanst niet! De zonnecrème brengt makkelijk aan en ruikt naar de typische NIVEA zonnebrand geur. De zonnecrème laat geen witte waas achter en ik ben nog niet verbrand in mijn gezicht dus dat is zeker positief!

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Echt verschil tussen de twee producten zie je niet, onder zit de anti-age variant en boven de shine control. Ze hebben dezelfde structuur, dezelfde kleur en dezelfde geur. Alleen tijdens het uitsmeren en het opdrogen merk ik het verschil. Ik merk dat de anti-age variant wat rijker en vetter is en de Shine Control meer matterend opdroogt, alsof er een poeder laagje over de huid ligt. Persoonlijk vind ik dat erg prettig, maar als jouw huid juist baat heeft bij een wat rijkere crème, kan het juist andersom zijn. Het is natuurlijk maar net welk huidtype je hebt!

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

NIVEA SUN UV Face Moisture Mousse SPF 50+ – € 13,49

Hier ben ik echt heel erg benieuwd naar! In het begin dacht ik dat het zo’n spray was die je over je gezicht en make-up kunt aanbrengen maar dat was het niet. Het is namelijk een mousse! Volgens NIVEA is het de makkelijkste manier van zonnecrème aanbrengen. De luchtige, rijk schuimende mousse trekt direct in, waardoor er geen witte waas op de huid achterblijft. Met als resultaat een gehydrateerde, soepele huid die optimaal beschermd is tegen de zon!

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Dat moest natuurlijk ook getest worden. De mousse is zoals een shower mousse en vormt zich als het uit de verpakking komt. De mousse ruikt heerlijk maar je moet wel even oefenen met de juiste hoeveelheid, ik had bij mijn eerste pompje namelijk veel te veel voor het gezicht.

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Ik breng wat op de palm van mijn hand aan en verdeel het daarna over mijn gezicht, heel charmant!

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Daarna smeer ik het goed uit en klaar is Kees! Wel merk ik dat deze hydraterende mousse geschikter is voor mensen zonder vette huid, je ziet het ook wel aan mijn gezicht dat die glanst. Ik zou deze mousse daarom niet zo snel onder mijn make-up aanbrengen, maar bijvoorbeeld wel op vakantie aan het zwembad of in Nederland op een warme dag zonder make-up aan het strand of iets dergelijks. Hij brengt inderdaad heel makkelijk aan en dat is fijn. Mijn persoonlijke favoriet is de Shine Control in combinatie met mijn vettere huid.

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

NIVEA SUN PROTECT & HYDRATE Zonnespray SPF 30 – € 17,49

Vorig jaar had ik deze zonnebrand ook al en heb ik meerdere flessen opgemaakt. En als ik meerdere flessen van een bepaald product op maak, vind ik hem fijn! Ik vertelde net namelijk al dat ik een keer mijn kleding ontzettend had verpest met een zonnebrand. Ik had een wit jurkje aan en wilde even mijn armen en nek insmeren en toen zat mijn kleding onder de gele vlekken bij mijn nek en armen, zonde! Vorig jaar kwam NIVEA met een nieuwe formule zonnebrand die de intensiteit van zulke vlekken minder helpt te maken na het wassen en dat testte ik natuurlijk uit! Ik zat de eerste keer nog wel vol spanning maar gelukkig waren er geen vlekken te bekennen!

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Naast deze innovatieve formule is het gewoon een hele fijne en goede zonnebrand. Hij sprayt makkelijk (en de verpakking is echt geweldig omdat je grip hebt als je vette handen hebt) en verdeelt de zonnebrand makkelijk over de huid. Het smeert makkelijk uit en laat geen witte waas achter. Wel voelt hij een beetje vettig maar dat zal je denk ik altijd blijven houden, maar het is niet heel erg storend, want zweet plakt erger.

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Hier zie je twee pompjes. Hij sprayt niet echt als een nevel, maar als een klein hoopje, zelf heb ik daar geen probleem mee, zo gaat er ook geen product verloren.

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

En uitgesmeerd! Zoals je kan zien geen witte waas!

NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face

Ik ben echt heel erg tevreden over de NIVEA Sun Protect & Hydrate en Sun UV Face producten. De Sun Protect & Hydrate waren al groot favoriet en de producten voor het gezicht vind ik echt een hele goede toevoeging, zeker de Shine Control is mijn favoriet! De producten zijn vanaf nu te koop bij supermarkt, drogisterij en online. Wil je meer informatie over de NIVEA Sun producten, kijk dan op hun website.

Dit is een betaalde samenwerking met NIVEA

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. ik kan helaas niet tegen producten van nivea dus ik houd het bij mijn biodermal en australian gold. de meiden gebruiken wel nivea en vinden de zon producten heel fijn

  2. Ik heb altijd Nivea zonnebrand, fijn merk en het ruikt naar vakantie :) Die voor het gezicht lijkt me wel wat met dat matterende. Ik wil niet zo’n zonnebrand glimkop. Dus daar ga ik eens even naar kijken van de week. Volgens mij is Nivea in de aanbieding bij Etos deze week.

  3. Ik kocht de Shine Controle direct na de review van Cynthia. T is nu met het lekkere weer gewoon m’n dagcreme. Zo weet ik zeker dat ik beschermd ben, ook als ik niet bewust in de zon ga.

  4. Vind het altijd zo lastig om zonnebrand creme uit te zoeken. Er is zoveel keuze op de markt ook. Heb mijn persoonlijke favoriet nog niet gevonden. Liefs soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *