Zoek
Sluit dit zoekvak.

NIVEA Sun Mineral UV Protection Zonnebrand

Automatische concepten

Nu de zon weer aanwezig is, moeten we ons allemaal goed beschermen tegen de straling daarvan. NIVEA is één van mijn favoriete merken wat betreft zonnebescherming en nu heeft NIVEA weer iets nieuws. Een zonnebescherming met minerale filters. Dat klinkt veelbelovend, maar eigenlijk weet ik niet zo goed wat het voordeel hier nou van is. In dit artikel vertel ik jullie meer over minerale zonnebrand en of het ook echt prettig werkt.

Automatische concepten

Wat is een minerale zonnebrand?

Een minerale zonnebrand bevat minerale zonnefilters, terwijl de meeste zonnebrand producten een chemisch filter gebruiken. Deze zonnefilters beschermen je huid op een andere manier dan chemische UV-filters. De minerale UV-filters creëren een beschermend laagje op het huidoppervlak om zonnestralen te weerkaatsen, terwijl chemische filters vaak in de huid trekken. Een minerale zonnebrandcrème vormt dus een barrière voor UV-straling en beschermt het de huid effectief tegen huidbeschadiging en vroegtijdige huidveroudering.

Waarom voor een minerale zonnebrand kiezen?

Er bestaat een mogelijkheid dat je last van huidirritatie krijgt bij het gebruik van sommige chemische UV-filters (zoals oxybenzone). Het risico op een huidreactie is kleiner bij een minerale zonnebrandcrème, dankzij de werking van de minerale UV-filters op de huid.

Daarnaast is een minerale zonnebrandcrème ook beter voor het milieu en met name voor het water. De zonnebrand bevat namelijk geen Octinoxate, Oxybenzone en Octocrylene filters die schadelijk kunnen zijn voor mens en natuur. Ook een groot pluspunt!

Automatische concepten

Daarnaast belooft de NIVEA Sun Mineral UV Protection dat het beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering, dat het geen vette laag achterlaat, de poriën niet verstopt en het huidvriendelijk is. Al met al mooie beloftes waardoor het klinkt als een hele aantrekkelijke zonnebrandcrème.

Automatische concepten

Op de achterkant vind je nog wat meer informatie over de NIVEA Sun Mineral UV Protection. Het biedt een optimale zonnebescherming met een minerale filter tegen UVA en UVB stralen. Daarnaast heeft de zonnebrand ook nog een formule met antioxidanten en Aloë Vera. De formule is waterbestendig, is niet vet en heeft een matterende werking. Al met al hele goede eigenschappen voor een zonnebrandcrème als je het mij vraagt.

Automatische concepten

Ingrediënten NIVEA Sun Mineral UV Protection

Hierboven vind je de lijst met ingrediënten van de NIVEA Sun Mineral UV Protection.

Automatische concepten

NIVEA komt eerst met twee verschillende soorten minerale zonnebrandbescherming. Eentje voor kinderen met een SPF 50+ en eentje voor het gezicht met een SPF 50+. Zelf heb ik vooral de variant voor het gezicht getest en een keer de variant voor kinderen omdat het flesje makkelijk in je tas mee te nemen is.

Automatische concepten

NIVEA Kids Mineral UV Protection 50 ml – € 14,99

NIVEA SUN Kids Mineral UV Protection SPF 50+ geeft een zeer effectieve UVA/UVB-bescherming en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid. Deze ongeparfumeerde zonnebrandcrème met 100% minerale UV-filters (zonder chemische UV-filters) en biologische aloë vera biedt directe bescherming tegen zonnebrand en langdurige huidbeschadiging. Het is makkelijk uit te smeren, laat geen vettig of plakkerig huidgevoel achter en is extra water resistent. Huidvriendelijkheid is pediatrisch goedgekeurd.

Automatische concepten

NIVEA UV Gezicht Mineral UV Protection 50 ml – € 18,99

De NIVEA UV Face Mineral UV Protection SPF50+ 50ml is speciaal ontwikkeld voor de huid van het gezicht. De ongeparfumeerde zonnebrandcrème met 100% minerale UV-filters (zonder chemische UV-filters), antioxidant en biologische aloë vera biedt onmiddellijke bescherming tegen zonnebrand, langdurige huidbeschadiging en vroegtijdige huidveroudering. Formule smeert makkelijk uit, is niet vet, plakt niet en verstopt de poriën niet, en is daardoor zeer geschikt voor dagelijks gebruik onder bijvoorbeeld je make-up. Huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd.

NIVEA Sun Mineral UV Protection

Wanneer ik de NIVEA Sun Mineral UV Protection Zonnebrand op mijn huid smeer ruik ik eigenlijk helemaal niets. Ik had de typische NIVEA geur verwacht, maar de producten zijn natuurlijk vrij van parfum. Desondanks dat de zonnebrandcrème geen parfum heeft ruikt het niet muf of niet. Wel is de crème erg wit en zie je onderaan de foto ook dat hij vrij wit uitslaat.

Automatische concepten

NIVEA Sun Mineral UV Protection review

Zonnebrandproducten met chemische UV-filters zijn vaak gemakkelijk te verdelen en trekken in de huid. Zonnebrand met minerale filters leggen een laagje op de huid en blijven ook op de huid liggen. Daardoor kan een vettig huidgevoel en zelfs een witte waas achterblijven. De formule van NIVEA SUN Mineral UV Protection is zo samengesteld dat het laagje op de huid niet onaangenaam aanvoelt – en het een minimum aan witte resten achterlaat. De zonnebrandcrème smeert makkelijk uit en voelt niet vettig aan.

Maar wat ik wel een heel groot nadeel van de NIVEA Sun Mineral UV Protection Zonnebrand vind is dat hij een witte/blauwe waas achterlaat op de huid. Voor de foto heb ik het zo goed mogelijk proberen te verdelen, maar mijn gezicht ziet er een stuk witter uit, zelfs blauwig op bepaalde plekken. Zelf vind ik dat niet echt prettig, zeker niet voor op mijn gezicht (bij mijn neusvleugels kun je goed het verschil zien). Ook vind ik de crème niet echt mat, maar toch een beetje glanzend.

Automatische concepten

Of de NIVEA Sun Mineral UV Protection Zonnebrand beschermt denk ik wel, want de keren dat ik de zonnebrandcrème gebruikt heb ben ik niet verbrand, maar wel hou ik dus last van de witte waas. Nu is dit wel het probleem van een minerale zonnebrandcrème helaas. Het is dus een keuze of je beter wilt doen voor je huid/het milieu of liever voor een chemische filter gaat wat niet wit uitslaat. Voorlopig blijf ik bij mijn geliefde normale NIVEA zonnebrandcrème voor het gezicht.

De NIVEA Sun Mineral UV Protection Zonnebrand is onder andere te koop bij drogisterijen, supermarkten en online.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Dit is mischien beter voor mij met mijn zonne allergie! Smeer nu niks of n dagcrème met spf… Ik houd t in gedachten!!

    1. Eucerin & La Roche Posay hebben ook zonnebrandolie voor het gezicht. Ik had zelf ook last van zonne-allergie maar daar reageerde ik goed op. Mijn probleem is dat ik daarvan veel puistjes krijg😅 al is dat bij die van Eucerin minder dan bij die van La Roche Posay, bij mij dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *