Search
Close this search box.

NIVEA Naturally Good Dagcrème, Nachtcrème & Reiniging

NIVEA Naturally Good

Natuurlijk is hip, steeds meer merken komen met natuurlijke collecties op de markt. Dit keer ook NIVEA met de Naturally Good collectie. Het zou 9 op de 10 vrouwen helpen als merken transparanter zijn over het percentage natuurlijke ingrediënten. NIVEA geeft met de nieuwe productlijn duidelijke, transparante informatie over het percentage ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 100% transparant voor 100% vertrouwen, daar staat de nieuwe gezichtsverzorgings- en reinigingslijn voor.

NIVEA Naturally Good Review

NIVEA wil het de consument makkelijker maken om te kiezen voor verzorgingsproducten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Dit doen ze door in de nieuwe NIVEA Naturally Good lijn duidelijke, transparante informatie te geven over het percentage ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De eerste NIVEA Naturally Good lancering dit jaar bestaat uit een aantal gezichtsverzorgings- en reinigingsproducten die voor minimaal 98% bestaan uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Met andere woorden, er komen dus in de toekomst ook nog meer producten aan!

NIVEA Naturally Good

Ingrediënten zoals alcohol spelen een belangrijke rol bij de houdbaarheid van de producten. Zo voorkomt NIVEA dat er micro organismen in het product ontstaan zodat de producten veilig gebruikt kunnen worden. Op één product na bestaan de NIVEA Naturally Good producten uit de gezichtsverzorgings- en reinigingslijn voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en 1% ingrediënten die zorgen voor de veiligheid en stabiliteit van de formule. Alleen de Verfrissende tonic met groene thee bevat 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en 2% ingrediënten voor veiligheid en stabiliteit. 

NIVEA Naturally Good laat direct op de verpakking zien hoeveel procent van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong is. Ook maakt NIVEA het voor de consument gemakkelijker om ingrediënten te begrijpen, door bijvoorbeeld een uitleg op de website te plaatsen. En dat is een uitkomst voor veel vrouwen. Bijna de helft van de vrouwen leest namelijk de ingrediëntenlijst van huidverzorgings-producten. Maar omdat die ingrediënten vaak moeilijke namen hebben, begrijpt de meerderheid niet wat ze inhouden. Door transparant te communiceren over de formule van de producten, scheelt het de consument een hoop speurwerk. Daarbij geeft de meerderheid van de vrouwen aan dat ze de ingrediëntenlijst niet hoeven te lezen als het percentage natuurlijke ingrediënten duidelijk op de verpakking gecommuniceerd wordt.

De NIVEA Naturally Good gezichtsverzorgings- en reinigingslijn bestaat uit vijf producten voor de gezichtshuid met elk een biologisch hoofdingrediënt; aloë vera, kamille, arganolie en groene thee.

NIVEA Naturally Good
NIVEA Naturally Good

NIVEA Naturally Good Dagcrème – € 12,99

Het eerste product is de dagcrème met toegevoegde Aloë Vera. Op de verpakking staat duidelijk dat het 99% natuurlijke ingrediënten bevat. De verpakking ziet er mooi en herkenbaar uit. Het past perfect in het NIVEA straatje, maar je ziet ook meteen dat het meer natuurlijk is dan andere producten van het merk.

NIVEA Naturally Good

Verder zie je op de verpakking duidelijk wat voor een ingrediënten er in zitten en wordt alles duidelijk uitgelegd. Op de website kun je dus ook meer informatie over de ingrediënten vinden.

De Aloë Vera plant wordt niet voor niets al ruim 3000 jaar gebruikt in huidverzorging. Naast Aloë Vera bevat deze dagcrème jojobaolie en amandelolie. De dagcrème met Aloë Vera geeft je gezicht elke dag een natuurlijke glow.

NIVEA Naturally Good

De dagcrème zit in een potje van 50 ml, wat een normale inhoud is voor een dagverzorging. Als je de dop open draait ruik je de vertrouwde NIVEA geur die ik erg lekker vind. Ik dacht eerst dat het subtiel naar Aloë Vera zou ruiken, maar ze hebben dus voor de NIVEA geur gekozen.

De crème is vrij vol, ik had eerlijk gezegd eerder een dunnere crème verwacht. De crème is geschikt voor alle huidtypen en dit is een beetje de basiscrème. Hij brengt prettig aan op de huid maar met het uitsmeren slaat hij wel wat wit uit, gelukkig verdwijnt dat wel weer.

Na het aanbrengen voelt mijn huid heerlijk zacht en gehydrateert aan. Wel vind ik hem wat te vol voor mijn vette huid, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

NIVEA Naturally Good
NIVEA Naturally Good

NIVEA Naturally Good Sensitive Dagcrème – € 13,99

Er zijn twee verschillende dagcrèmes in deze collectie, een normale variant en deze variant voor de gevoelige huid. De Sensitive Dagcrème is verrijkt met kamille om de huid te kalmeren. Ook deze dagcrème bestaat uit 99% natuurlijke ingrediënten.

NIVEA Naturally Good

De formule bestaat uit een ongeparfumeerde crème die de huid 24 uur lang verzorgt, irritatiegevoel verzacht en roodheid vermindert. Deze crème is speciaal ontwikkeld voor de huid die meer aandacht nodig heeft en is met succes getest op de gevoelige huid.

In tegenstelling tot de normale dagcrème ziet hier geen parfum in, dat is al positief voor de mensen die liever geen parfum in hun verzorging gebruiken. Qua geur is deze crème inderdaad subtieler, maar ik vind hem nog steeds erg lekker ruiken.

NIVEA Naturally Good

De dagcrème voor de gevoelige huid is nog wat dikker dan de normale variant. Hij smeert gelukkig wel goed uit maar slaat tijdens het uitsmeren ook wit uit. Gelukkig gaat dat na goed inmasseren weer weg.

Zelf heb ik geen gevoelige huid, maar ik zie wel positieve ingrediënten op het lijstje staan die zeker meehelpen voor een gevoelige huid. Of juist ingrediënten die ontbreken zoals parfum.

NIVEA Naturally Good
NIVEA Naturally Good

NIVEA Naturally Good Nachtcrème – € 12,99

Naast twee potjes dagverzorging is er natuurlijk ook nog een verzorging voor in de nacht. Deze nachtcrème is verrijkt met argan olie om de huid intensief te verzorgen gedurende de nacht. Ook deze crème heeft 99% natuurlijke ingrediënten.

De nachtcrème heeft een mooi blauw potje waardoor je hem goed kan onderscheiden met een dagcrème. Daarnaast heeft de nachtcrème ook een inhoud van 50 ml.

NIVEA Naturally Good

Deze crème helpt het herstellend vermogen van de huid ‘s nachts te ondersteunen wat resulteert in een soepel aanvoelende huid de volgende ochtend. Deze formule hydrateert, voedt en verzacht de huid. Naast arganolie bevat de crème jojoba en amandelolie.

In deze crème zit wel weer parfum verwerkt. Wil je deze crème dus combineren met de gevoelige huid variant en kan je niet zo goed tegen parfum, dan zou ik deze skippen.

NIVEA Naturally Good

Logischerwijs heeft de nachtcrème de volste formule en dat voel je ook meteen op de huid. Ik vind het op een vette huid iets te vol, maar als ik hem wat eerder op de avond aanbreng vind ik hem wel prettig, dan heeft hij wat meer tijd om goed in te trekken.

In deze tijd van het jaar heb ik last van droge huid onder mijn ogen en sinds ik deze crème ’s nachts gebruik merk ik dat dat beduidend minder is geworden. De crème hydrateert dus zeker goed.

NIVEA Naturally Good
NIVEA Naturally Good

NIVEA Naturally Good Hydraterende Reinigingsmelk – € 6,99

Aller eerst wil ik zeggen dat ik de verpakking er echt heel erg mooi uit vind zien. Het zijn gewoon de standaard verpakkingen van NIVEA, maar in combinatie met het groen vind ik het er erg natuurlijk uitzien.

De formule met groene thee extracten reinigt de huid en pakt onzuiverheden aan. De reinigingsmelk verwijdert effectief waterproof make-up en mascara.

Heel eerlijk gezegd ben ik nooit zo fan van een reinigingsmelk, ik vind dat dat nooit zo goed mijn make-up verwijderd omdat het niet vloeibaar genoeg is. Ik merk ook dat mijn wattenschijfje goed doordrenkt moet zijn met de reinigingsmelk om mijn gezicht goed schoon te krijgen. Voor de rest is de reinigingsmelk wel heel mild voor mijn gezicht en irriteert het de huid of ogen niet.

NIVEA Naturally Good
NIVEA Naturally Good

NIVEA Naturally Good Verfrissende Tonic – € 6,99

Na het verwijderen van je make-up of het schoonmaken van je gezicht kun je je gezicht nog naverzorgen met een tonic. De tonic zorgt ervoor dat de laatste restjes vuil meegaan en de huid goed voorbereid is voor het aanbrengen van een crème.

Dit is het enige product in de collectie die maar 98% natuurlijke ingrediënten heeft en dus 2% kunstmatige.

Het verwijdert dus alle achtergebleven make-up en zorgt voor een fris en schoon huidgevoel. Ik zelf vind het een hele fijne toner met groene thee die mijn huid heel fris achterlaat.

NIVEA Naturally Good

Ik vind de NIVEA Naturally Good een goede stap in de richting. Ik had het alleen nog toffer gevonden als NIVEA op de verpakking aangaf welke ingrediënten niet natuurlijk zijn. Want ik weet ondertussen dat dit soort producten vooral uit water bestaan en dat is ‘natuurlijk’ een natuurlijk ingrediënt en neemt een groot percentage in.

De producten zijn in gebruik vooral basic in en als je opzoek bent naar iets extra’s voor de huid zou ik wel verder zoeken naar een iets uitgebreidere skincare routine.

De NIVEA Naturally Good Dagcrème, Nachtcrème & Reiniging is vanaf nu te koop bij drogisterijen en bol.com.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Een ‘natuurlijke’ creme met als vierde ingredient alcohol denat? Hmmm.. niet de beste keus. Net zoals het gebruik van parfum. Ik zou deze skippen helaas.

    1. Ben ik het helaas helemaal mee eens. Naar mijn idee passen gedenatureerde alcohol en parfum niet in een natuurlijke verzorgingslijn en al helemaal niet in crèmes gericht op de gevoelige huid…

  2. Het lijkt zo een marketingtruc. Ik heb de tonic online gekocht omdat de kreten op de voorkant me aanspraken. Maar nu heb ik het in huis, en ik kan op de achterkant helemaal niet lezen wat er in zit. En het dus vergelijken met de vorige fles tonic die ik van ze had. Heb het gevoel dat ik genept ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *