Search
Close this search box.

Nivea aftershave balsem als primer – werkt het?

 photo Nivea Aftershave als primer_zpsnjhaqfhp.png

Ik met mijn vette huid zoek nog altijd naar die ene pérfecte primer of foundation. Nu heb ik een foundation gevonden die daar dicht bij in de buurt komt, maar in combinatie met een goede primer zal het hele verhaal compleet zijn. Nikkie Tutorials zweert bij de Nivea Aftershave Balsem als primer. Nu was ik daar stiekem wel heel erg benieuwd naar, want het staat gewoon in ons douchekastje. Is de Nivea Aftershave echt een goede primer?

 photo Nivea Aftershave als primer1_zps2t4pkd0a.png

Lekker makkelijk als je samen met een man woont, grote kans dat je dan wel een aftershave in huis hebt. Wellicht ook die van Nivea. Of het met elke aftershave werkt, weet ik niet, want ik ging meteen op mijn doel af en wilde de Nivea aftershave proberen omdat Nikkie het daar over had. Dit zou dé primer moeten zijn die alle andere primers in het niet laat staan. Ik ben oprecht heel erg benieuwd, als dit zo is, is het ook nog eens een hele goedkope oplossing. Dit flesje kost dan wel bijna 10 euro, maar er zijn vaak genoeg aanbiedingen met 1 + 1 gratis en er zit ook nog eens 100 ml in.

 photo Nivea Aftershave als primer2_zpsbrdu4jvc.png

Maar wat doet een aftershave nou eigenlijk. Misschien kunnen we daar een beetje uithalen waarom dit een goede primer zou zijn. Als ik zo de achterkant lees denk ik niet van, hé dit zal inderdaad wel eens als een primer kunnen werken. Het is wel fijn dat er geen alcohol in zit en verrijkt is met kamille, dit kalmeert de huid. Ook laat het geen vette of plakkerige laag aan, dat is ook fijn, want dat willen we dus juist niet. De aftershaver verlicht meteen huidirritatie, verminderd de roodheid en droogheid van de huid en versterkt ook nog eens de huidweerstand.

Al met al denk ik dat een aftershave je huid vooral herstelt en kalmeert. Dat heeft een huid juist nodig en als ik eerlijk ben, ik heb eigenlijk ook nog nooit een man met een glimmend gezicht gezien. Zal dat dan misschien door een aftershave komen? Als ik er zo over nadenk kan het misschien toch wel gaan werken. Maar op het idee om dit als een primer te gaan gebruiken, daar was ik nooit op gekomen.

 photo Nivea Aftershave als primer3_zpshnvmlfln.png

De Nivea aftershave zit in een grote glazen fles van 100 ml en ziet er vooral heel simpel en mannelijk uit. Maar daar gaat het natuurlijk ook om. Het is een stoere verpakking met niet al te veel poespas. De dop is een handige draaidop waardoor hij gemakkelijk open gaat.

 photo Nivea Aftershave als primer5_zpshijruefj.png

Het enige nadeel is het grote gat, misschien had ik liever een pompflacon of tube gezien. Maar misschien hebben mannen liever een lekker grote opening – mannen staan er toch om bekend dat ze liever veel dan weinig product gebruiken -. Maar aan de andere kant, het product is zo vloeibaar dat het er makkelijk uit komt zonder te knoeien.

 photo Nivea Aftershave als primer6_zpspwm8k4gw.png

Op de verpakking staat dat je het rijkelijk moet aanbrengen op het gezicht. Ik gebruik deze hoeveelheid voor mijn gezicht en merk dat mijn huid met meteen opneemt. En inderdaad zonder vet of plakkerig aan te voelen. De geur is natuurlijk heel mannelijk, ik ruik nu net als Danny wanneer hij zich heeft geschoren. Maar het is geen sterke of vervelende geur. Als je achter mij zult lopen bijvoorbeeld zul je het echt niet ruiken.

 photo Nivea Aftershave als primer7_zpsutcw1f60.png

Eenmaal uitgesmeert over mijn gezicht voelt het heel zacht en comfortabel aan, maar mijn gezicht voelt op één of andere manier ook droog aan. Niet droog van een droge huid, maar gewoon matte, zonder vettige gedeeltes om het zo maar te noemen.

 photo Nivea Aftershave als primer8_zpsnxqqpf97.png

De make-up over de aftershave aanbrengen is geen enkel probleem, dit gaat zonder slag of stoot. De aftershave rult niet en neemt de make-up goed op om het zo maar te zeggen.

 photo Nivea Aftershave als primer9_zpsycblfrp7.png

En dan het resultaat, dit is rond een uur of 10 en ik heb het in de ochtend aangebracht. Ik sta versteld, mijn roodheid komt wel een klein beetje door de foundation heen omdat het gedurende de dag de foundation een beetje is afgesleten, maar ik glim totaal niet en eigenlijk zit er nog heel erg veel foundation op mijn gezicht. Wauw, dit had ik echt nooit verwacht. Of eigenlijk wel, Nikkie zegt het vast niet voor de grap.

 photo Nivea Aftershave als primer4_zpsp5bonktu.png

Ik sta versteld, deze aftershave voor mannen is volgens mij écht het geheim voor een longlasting make-up. Ben je dus nog op zoek naar een goede primer, zoek dan eens het kastje van je vriend door en kijk of deze er toevallig tussen staat en probeer het uit. Heeft hij het is, is het ook een leuk idee om het cadeau te geven en dan stiekem voor jezelf te gebruiken, haha. De Nivea MEN aftershave kost € 9,79 en is bij bol.com te koop en natuurlijk verschillende drogisterijen en supermarkten.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

33 reacties

 1. Ik heb deze pas ook gekocht. Ik vond het wel redelijk maar ik was eigenlijk niet erg onder de indruk.. En ik vond eigenlijk dat ik de hele dag door nog een mannengeur op mijn gezicht rook.. Wel lekker goedkoop om als primer te gebruiken :)

 2. Leuk dat je dit heb getest! Ik ben nu wel benieuwd geworden, ga straks gelijk even in de badkamer kijken of mijn vriend deze ook heeft!
  Liefs, Iris

 3. Wat fijn dat je dit hebt getest! Ik was al erg benieuwd of het écht werkte. Ik denk dat ik het eigenlijk wel lekker zou vinden, die mannengeur haha. Ik ben ook altijd fan van de Nivea mannen deo’s.

 4. Wat grappig ! Het proberen waard. Alleen…. dit product heet aftershave balsem en geen aftershave. Aftershave is naar mijn idee meer zoals een eau de toilette of parfum, een waterig product in een flesje met een licht geurtje er aan.

 5. Leuk dat je het getest hebt, was wel benieuwd! Ik heb zelf een erg droge huid, dan lijkt dat matte gevoel wat je omschrijft niet prettig. Ik houd van een siliconenprimer, vanwege eventuele velletjes.

 6. Fijne review! De reden waarom je foundation zo goed op je huid blijft zitten, is omdat er veel glycerine in deze balsem zit. Glycerine zorgt ervoor dat producten die je erop aanbrengt blijven plakken, met als resultaat dat het een long lasting werking heeft. Dit heeft Nikkie eens in een van haar video’s uitgelegd :) Dus elk gezichtsverzorgingsproduct waar glycerine bovenaan de ingrediëntenlijst staat, zou in principe kunnen werken volgens mij.

 7. Ik was hier ook al erg benieuwd naar.. Maar, ruikt je gezicht niet naar naar een mannelijke geur?! Ik vind aftershave namelijk best een sterke geur hebben!

 8. Dit had ik niet verwacht! Ik had laatst nog een filmpje van Nikki gezien waarin ze dat vertelde, maar ik dacht; nee, dat kan toch niet? Maar nu ben ik er wel super nieuwsgierig naar geworden, want ik heb ook altijd enorm last van een glimmend gezicht.

 9. Volgens Nicky zou het vooral om de glycerine gaan die erin zit en op de tweede plek staat. Ik denk dat de ouderwetse Olaz Beauty Fluid dan ook een prima primer is, aangezien dit spul ook glycerine bevat dat net als de balsem op de tweede plek staat…En ruikt ook nog eens een stuk vrouwelijker. ;-)

 10. Ik ging net naar de kruidvat om de aftershave balsem te halen! Is ie dus daar 7.49! Ik heb m’n bonnetje nog extra gecheckt haha! En nu 1+1 :)

 11. Wat een fijn review! Hier was ik zo benieuwd naar! Misschien maar even mijn vriend aansmeren zodat ik het kan gebruiken haha.

 12. Ik hoop dat hij nog net zo ruikt als vroeger. Mijn vader gebruikte deze vaker en de lade waar zijn scheerapparaat in lag, rook altijd heeeerlijk! Ik ga het proberen! X

 13. Puur nieuwsgierigheid. Ik zie steeds vaker dat mensen dit product pakken, vanwege de glycerine die er veel inzit. Maar is het dan niet veel goedkoper om gewoon glycerine als primer te gebruiken?

 14. Heb dit ook geprobeerd maar helaas, op mijn neus (vetste gedeelte van mijn gezicht) blijft geen enkele foundation, met of zonder primer, met of zonder setting spray, goed zitten. In ieder geval niet een hele werkdag en dat wil ik wel. Flink balen ! Voor mij werkt dit dus niet, wel op de minder vette delen van mijn gezicht trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *