Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nikon D5500 spiegelreflex camera

 photo Nikon D55001_zpskwcjal8t.png

Ik denk dat ik al 3 jaar lang mijn Nikon D5100 camera gebruik voor mijn blog om mijn foto’s mee te maken. Een prima camera voor foto’s op een blog en ik ben er tot op de dag van vandaag heel erg blij mee. Alleen hij is al wel vrij oud, want tegenwoordig zijn we al 4 versies verder. Van Nikon kreeg ik de kans om de D5500 te testen, de nieuwste aanwinst in de Nikon familie.

 photo Nikon D5500_zps6afpxzbt.png

Allereerst, ik ben zeker geen fotograaf en heb eigenlijk de ballen verstand van camera’s. Maar toch gebruik ik mijn camera iedere dag meerdere uren voor mijn blog. Met andere woorden, dit wordt dus zeker geen inhoudelijke review over alle functies, maar gewoon lekker simpel in Jip en Janneke taal. Hoe is hij mij bevallen, wat viel me op, is hij beter in vergelijk met de D5100, daar ga ik het vooral over hebben.

 photo Nikon D55004_zps5nsybhzt.png

Op het eerste gezicht is de camera niet heel erg anders dan de D5100 die ik zelf heb. Alleen het eerste wat me opvalt is dat de camera zelf echt een stuk lichter is, hij weegt namelijk maar 420 gram. Dat was echt voelbaar vergelijken met mijn eigen camera. Vooral omdat ik ook nog een externe flitser gebruik vind ik het erg fijn dat het totaal gewicht een stuk minder is.

 photo Nikon D55003_zpsvqfcixh6.png

De knopjes zijn eigenlijk vrijwel hetzelfde gebleven, alleen de ‘info’ knop zit op een andere plek. Voor de rest is hij echt ontzettend makkelijk te bedienen en beschikt zelfs over een touchscreen, echt ideaal!

Wat ik trouwens ook super handig aan deze camera vind is dat er WiFi op zit en je meteen met een app je foto’s kan sturen naar de mobiele telefoon. Heb je dus mooie foto’s gemaakt en wil je deze snel delen op bijvoorbeeld Social Media is dat geen enkel probleem. Vaak had ik foto’s van wat gemaakt en wilde ik daar even een Instagram momentje van maken, dat is echt zo gefixt!

 photo Nikon D55005_zpsietrhbhc.png

Ook aan de bovenkant is er niet veel veranderd aan de camera, alleen wat mij meteen opvalt is dat er een hele andere microfoon in zit. Persoonlijk is deze me niet echt bevallen, de video opnamens zijn echt een stuk beter met de D5500 in vergelijk met de D5100, maar het geluid ruist enorm en ik heb geen manier kunnen vinden om dit te onderdrukken, dit vond ik wel echt een minpuntje.

 photo Nikon D55006_zpsuo6iqbnr.png

Mocht je nu een foto maken zonder Live View aan te hebben zie je veel duidelijker alle functies in beeld die je gebruikt en waar je ze op hebt staan. Aanpassen gaat ook veel makkelijker omdat het touchscreen is. Je klikt aan wat je wilt veranderen en dat gaat daarna super simpel, geen gedoe meer met knopjes en tig keer doorklikken. Ik vind het echt ontzettend makkelijk dat alles zo duidelijk weergeven staat.

 photo Nikon D55007_zpspwggq8nw.png

Maar via Live View fotograferen is echt een feestje geworden, normaal deed ik dit haast nooit omdat de foto’s er dan niet uitkwamen zoals ik wilde. Op het verkeerde punt scherpstellen, helemaal niet scherpstellen of de kleuren werden veel te donker door een langere sluitertijd in vergelijk als je geen Live View gebruikt. Met het touchscreen kun je meteen aanklikken waar gefocust moet worden en je kunt zelfs instellen dat de foto meteen genomen wordt, ideaal! Deze functie mis ik nu echt enorm op mijn oude camera. Ook als ik in onmogelijke houdingen stond voor swatches kon ik de camera gewoon bedienen met mijn neus! Hoe makkelijk is dat!

 photo Nikon D55008_zpslekxdk9g.png

Natuurlijk heeft de D5500 weer een kantelbaar schermpje en dat is echt een must voor mij als blogger. Met video’s kan ik zien wat ik doe, met selfies maken en inderdaad die vervelende hoeken waarin ik me af en toe begeef er iets net iets beter op te kunnen zetten. Maar laten we naar wat foto’s en video’s kijken van deze camera!

 photo Makeup Revolution Ultra Aqua Brow Tint6_zpsize9pxod.png

 photo Vaseline Body Serums_zpsqognt3hi.png

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue2_zpsfvhn8hys.png

 photo Catrice Sense Of Simplicity_zpsx7rclezk.png

Wat jullie misschien wel meteen opvalt is dat de kleuren van deze camera veel levendiger zijn. Als ik deze foto’s terug kijk en weer vergelijk met de foto’s die ik nu maak is dat echt een wereld van verschil. En eigenlijk mis ik de camera dan weer heel erg erg. Producten kwamen gewoon iets beter over op beeld dan dat ze dat nu doen. Ook de video is een stuk mooier qua beeld en scherpte, alleen het nadeel vind ik die vreselijke ruis op de achtergrond die je hoort. Alle foto’s zijn trouwens gemaakt met een Nikor 40 mm 2.8 lens.

 photo Nikon D55002_zpseyvitop2.png

Ik ben in die korte tijd dat ik de Nikon D5500 mocht testen echt verliefd geworden op de camera, maar helaas moest hij weer terug. Op dit moment maak ik dus ook weer foto’s met mijn eigen Nikon D5100. Misschien vragen jullie je af waarom ik deze camera dan niet toch heb gekocht aangezien ik er zo gek op ben. Eigenlijk heel simpel, ik heb een goede camera die niet stuk is en zijn werk goed doet. Ook is de D5500 niet goedkoop, want hij begint met een prijs van € 729,- voor alleen de body. Ik vind het dus echt een hele grote uitgave om zomaar te doen terwijl ik een goed werkend product heb. Maar mocht ik nou nog geen camera hebben en er eentje moeten kopen, dan was ik zeker voor de D5500 gegaan, want wat een pracht toestel is dit voor het bloggen en gemakkelijk familie gebruik! Wil je meer informatie en specificaties over de camera weten? Alles vind je op de Nikon website.

De Nikon D5500 is te koop met een vanaf prijs van € 729,- in verschillende elektronica winkels en online. Welke camera gebruiken jullie voor het bloggen of in het dagelijkse leven?

Dit artikel bevat producten die ik heb geleend

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

 1. Klinkt goed! Ik neem alleen aan dat deze camera ook nog niet geluidloos en zonder wazig worden van het beeld autofocust tijdens het filmen? Of kan ‘ie dat wel? Dat is het enige wat ik nu echt mis op mijn Nikon D5200!

 2. Wat een fijn uitgebreid artikel! De camera lijkt me echt heel erg fijn, maar wel een beetje prijzig. Het touchscreen lijkt me ook super handig voor het scherpstellen!

 3. Voor het bloggen gebruik ik de Canon DS126 291 met een 18-55 mm lens. Ik maak (nog) geen filmpjes voor mijn blog dus daar kan ik niet over zeggen. Maar de foto’s vind ik mooi!

 4. Klinkt als een super camera! Ik ben zelf ook van plan een spiegelreflex aan te schaffen om mooiere foto’s voor mijn blog te kunnen maken, maar ik vind het prijskaartje zo jammer..

 5. Fijne review! Zelf fotografeer ik alles met mijn iphone 5s, al wil ik een systeemcamera aanschaffen van sony alleen is het een duur grapje :(

 6. Ik ben gek op de D7200, de D800 fullframe en de D4, maar dat komt door de luxepositie als fotografiestudente die allerlei professionele camera’s kan lenen op school… De D5500 lijkt me ook een fijne en simpele camera!

 7. Mocht je een oudere camera of camera zonder wifi hebben is een eyefi card erg handig.
  Ik gebruik bij mijn camera de eyefi mobi card en die stuurt alle foto’s direct via een eigen wifi netwerk naar mijn telefoon, suoer handig om direct foto’s te kunnen doorsturen of op social media te plaatsen en geen gedoe meer met kabeltjes!
  Ideaal ondat je niet eerst nog achter je pc moet kruipen.
  Ik heb een tijdje geleden een review over de eyefi geheugenkaart geschreven, misschien is het iets om even in te kijken als je niet het budget voor een camera met wifi of een nieuwe camera hebt maar wel het gemak ervan wilt :)

 8. Wat een prachtige foto’s. Zelf heb ik sinds een tijdje een Nikon D5300, een wat ouder model alweer zonder kantelbaar scherm. Wel perfect om mee te beginnen. Nikon werkt onwijs fijn. Dit lijkt me een prettige camera!

 9. Oh wat een mooie camera en hij maakt erg mooi foto’s! Ikzelf heb laatst gekozen voor een systeemcamera (panasonic gf7). Omdat ik totaal geen pro ben en echt een beginnende blogger heb ik voor gebruiksgemak gekozen. Hij maakt erg mooie foto’s en die komen binnenkort online. Misschien dat ik ooit voor een spiegelreflexcamera ga en dan lijkt deze Nikon zeker een optie!
  Liefs,
  Eva

 10. Klinkt als een perfecte camera. Ik ben nog steeds op zoek naar een hele goede camera voor mijn productfoto’s, maar vind alle camera’s best duur. Daarnaast ben ik nu eigenlijk al best tevreden over mijn productfoto’s, dus dan vind ik het inderdaad een hele uitgave!

 11. Wat een fijn review! Soms denk ik ook wel eens aan een andere camera maar die van mij doet het nog prima dus dan is het wel zonde van het geld, maar mocht ik ooit een nieuwe willen kopen dan kijk ik zeker even bij Nikon!

 12. Ik maak eigenlijk nog steeds foto’s met de camera van mijn oude iPhone 4 en die foto’s zien er op mijn telefoonscherm altijd goed uit, maar op de computer is dat een heel ander paar mouwen. Deze camera ziet er goed uit, maar gaat wel een stuk boven mijn budget. Ik blijf wel zoeken naar een betaalbare handige camera die niet al te duur is.
  xx

 13. Wat een eerlijk artikel. Ik ben zelf ook van plan om een nieuwe camera aan te schaffen en er eentje van Canon op het oog. Deze camera klinkt ook heel erg fijn, maar is me wel echt te prijzig!

 14. Ik heb zelf deze camera aanschaft toen ik maanden geleden begon serieus met bloggen. Het is best prijzig idd maar hij is zo goed! Aan gezien dat ik ook niet veel weet over hoe ik foto’s moet maken levert de camera kwaliteit op. Echt super toestel. Ondertussen heb ik bijles over het toestel. Hij wint ook nog een prijs deze D5500. Als je op zoek bent naar een nieuw fototoestel dan zal ik deze zeker aanraden. Daar zal je geen spijt van krijgen.

 15. Ik heb zelf dan den Nikon D3200, en ben er echt super blij mee. Het zijn fijne camera’s om mee te werken en de instellingen zijn heel makkelijk om mee te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *