Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

Ik maak er geen geheim van en jullie weten het ook best, ik ben gek op de kwasten van Boozyshop! Sinds kort hebben ze eigen kwasten in het assortiment van hele goede kwaliteit en een fijn prijsje! De kwasten die ik in dit artikel laat zien zitten in de Classic 17 pc Deluxe Brush Set van Boozyshop. Maar omdat het anders zoveel kwasten waren heb ik ze even verdeeld in twee groepen, gezicht en ogen, wenkbrauwen en lippen.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

Zoals ik dus al zei zitten deze kwasten in het nieuwe Classic 17 pc Deluxe Brush Set van Boozyshop. In totaal heeft de set 17 nieuwe kwasten die ik nog niet eerder had gezien bij Boozyshop. De kwasten zien er op het eerste gezicht heel mooi en chique uit, zonder te veel poespas. Hebben een mooie houten steel en de haren van de kwasten zijn gemaakt van synthetisch haar.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

De naam van het product geeft aan dat dit een klassieke set is, alleen daar ben ik het eigenlijk niet mee eens. Deze set heeft wat bijzondere kwasten die je wat minder vaak gebruikt. De andere set van Boozyshop die ik jullie een tijd geleden liet zien is echt een basisset met allemaal kwasten die je vaak gebruikt. Dit is daar echt meer een aanvulling op met kwasten die je wat minder vaak gebruikt om het zo maar te zeggen.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

Als we naar een close-up van de kwasten kijken zie je wat ik bedoel, eigenlijk zitten er haast geen basic oogschaduw kwasten bij, alleen maar kwasten voor het wat uitgebreidere werk. Ik vind het dus geen set om mee te beginnen, maar echt een set om je standaard collectie mee uit te breiden.

De kwasten die ik aan jullie ga laten zien zijn:

 • A03 Smudge
 • A10 Small Eyeliner
 • A11 Flat Definer
 • A12 Tapered Blending
 • A13 Small Tapered Blending
 • A16 Wing Eyeliner
 • A17 Angled Brow
 • A18 Lash
 • C01 Lips

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwenA10 Small Eyeliner

Dit is echt een heel klein en smal eyeliner kwastje. Het is echt met een kwastje te vergelijken die meestal in een liquid eyeliner zitten. Zelf ben ik niet echt fan om met zo een soort kwastje of applicator mijn eyeliner mee aan te brengen dus echt snel zal ik hem niet gebruiken. De kwast ziet er voor de rest goed uit en is van goede kwaliteit, alleen mijn manier van eyeliner aanbrengen is dit niet.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

A18 Lash

Ik zei jullie een tijdje geleden dat ik niet zo een handig wenkbrauw borsteltje had. Inmiddels heb ik er eentje van Essence maar die vind ik toch niet zo handig omdat hij een dubbele kant heeft. Deze kwast niet en hij is prettig in gebruik. Niet heel bijzonder, maar hij doet gewoon zijn werk goed. Ik gebruik hem elke ochtend om mijn wenkbrauwen even in model te kammen.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

A16 Wing Eyeliner

Dit klinkt interessant, ik ben namelijk gek op een winged eyeliner! Dit is een dun en klein eyeliner kwastje waar je gemakkelijk je eyeliner mee aan zou moeten brengen. Nu heb ik het een tijdje gebruik zo een kwast, maar het is toch niet helemaal mijn ding. Ik moet wel zeggen dat ik deze een stuk makkelijker vind werken dan de eyeliner kwast die ik net beschreef. Hij is stevig, kan een dunne lijn achter laten en een mooie wing, dat willen we! Alleen daarna moet je wel echt meteen je kwast schoonmaken, anders droogt het product uit en dat doet je kwast ook niet veel goeds.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

A11 Flat Definer

Dit is ook echt zo een kwast die je niet elke dag gebruikt. Ik moest zelfs even opzoeken waar je deze kwast nou eigenlijk het beste voor kan gebruiken. Want eerlijk is eerlijk, ik zie niet veel mensen deze kwast gebruiken. Het schijnt dus dat je hier poeder, concealer of een ander product dekkend kan aanbrengen op de huid, een soort van stucen voor het gezicht. Ik moet je zeggen dat ik nog niet helemaal om ben, maar de kwast doet wat hij belooft.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

A03 Smudge

Dit is een wat kleinere en zachtere oogschaduw kwast dan dat ik dagelijks gebruik. Het is dan ook niet ideaal om met deze kwast je hele ooglid mee in te kleuren. Maar wil je een subtieler effect dat mooi uitgewerkt kan worden, kies dan voor deze kwast. Hij is heerlijk zacht op de huid en blend mooi mijn make-up in de huid. Ik vind hem vooral fijn te gebruiken onder mijn oogleden en om met een donkere kleur wat meer aanzet te geven in mijn ooglook.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

A12 Tapered Blending

Ik dacht wel even enthousiast deze kwast als blending kwast te gaan gebruiken in combinatie met oogschaduw. Kwam ik toch even van een koude kermis thuis, want deze kwast is veel te slap en zacht om pure oogschaduw in de huid te blenden, dat werd een vlekken bende. Wel is het handig een droge kwast op de kleuren oogschaduw op je ooglid nog even extra te blenden met elkaar of met een klein shimmertje, ideaal.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

A13 Small Tapered Blending

Eigenlijk is dit precies dezelfde kwast als hierboven maar dan wat kleiner. Voor mij is dit niet echt een kwast die ik heel vaak zal gebruiken dus vind het stiekem een klein beetje jammer dat hij er eigenlijk twee keer in zit. Wel is deze ook weer ontzettend zacht en eventueel ook heel erg geschikt om bronzer of highlighter mee aan te brengen op bijvoorbeeld de neus op lippen voor een mooi en natuurlijk effect.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

A17 Angled Brow

Ook dit is eigenlijk weer een dubbele kwast die er twee keer in zit maar dan met een heel klein verschil. Deze heeft namelijk een paar milimeter langere haartjes en is wat beweegzamer. Dat zou ideaal moeten zijn voor het aanbrengen van wenkbrauwpoeder. Het verschil tussen beide kwasten vind ik helaas minimaal en daarom vind ik het ook jammer dat voor deze kwast gekozen is in plaats van een basic oogschaduw kwast. Maar wel, voor het aanbrengen van wenkbrauwpoeder werkt hij perfect.

Nieuwe Boozyshop kwasten: ogen, lippen, wenkbrauwen

De kwasten zijn heel fijn en van goede kwaliteit. Ze zijn super zacht, verharen niet, wassen prettig en liggen gewoon erg prettig in de hand. Voor de set van 17 verschillende kwasten betaal je nu € 42,99 wat ik echt een hele goede prijs vind. Ik vind het alleen wel jammer dat de goede basics ontbreken en er van sommige bijna een dubbele van in zit, dat had ik toch graag anders gezien.

De Boozy Cosmetics – Classic 17 pc Deluxe Brush Set is natuurlijk online in de webshop van Boozyshop te koop. Wat vinden jullie van deze kwasten?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

  1. Ik heb ze los gekocht! :) Ik heb het kwastje voor m’n wenkbrauwen. Boozybrush A08 Small Angle. Staat hier niet tussen maar is super! In hun webshop zijn ze ook gewoon los te koop!

 1. Wat leuk gefotografeerd met dat BLOND AMSTERDAM…..
  Mooi kwastenset , maar hadden idd wat meer goede basic’s tussen mogen zitten.

 2. Dat lijken me fijne kwasten! Al lijkt mij het fijner dat wanneer je wenkbrauwpoeder aanbrengt de haren van de kwast korter en stugger zijn.

 3. Mooie kwasten zeg! Toch zou ik deze set niet zo snel kopen, omdat ik veel ervan al heb. En inderdaad, sommige kwasten zou ik niet zo snel gebruiken. Ik ben zelf nog op zoek naar een fijne concealerkwast, en die mis ik hier een beetje! Die flat definer lijkt me daar niet heel geschikt voor.

 4. Ik vind je foto’s echt mooi! Van de kwastenset zelf word ik niet heel enthousiast, omdat dit kwasten zijn die ik ook niet erg vaak gebruik! Maar ziet er wel goed uit verder.

 5. Het is jammer dat je nooit wat probeert van Morphe Brushes! Geweldige kwasten en make-up paletten! En voor een hele goede prijs.

 6. Wat een leuke kwasten. Ik vind ze er niet allemaal even goed uitzien, maar over het algemeen lijkt het me geen slechte set. Al zou ik zelf wel eerder voor Zoeva gaan..

 7. Is de flat definer niet wat om een lijntje mee te zetten onder je oog, tussen je wimperhaartjes zegmaar. Daar gebruik ik hem altijd voor, alleen zijn de haartjes vd kwast wat korter bij mijn kwast. Ik heb dan ook een ander merk. Zou je eens moeten uitproberen!

 8. Alhoewel ik ook kwasten heb van de boozyshop ben ik niet wild enthousiast maar toch zie ik hier een paar exemplaren zoals de smudgekwast en de small blending kwast zien er fijn uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *