Nieuwe beauty trend: draping

L’Oréal Lip Paint Matte & Lacquer

Shapen, contouren, highlighten, stroben en ga zo maar verder, we hebben de laatste tijd ik weet niet hoeveel beautytrends de revu zien passeren. Hoewel veel van deze trends nu nog helemaal hot zijn, is er weer een nieuwe beauty trend in opkomst, namelijk draping. Tijdens mijn event van Lancôme werd mijn uitgebreid verteld wat deze trend nou precies inhoudt en dat je hem deze lente bijna overal gaat terug zien.

Draping is nog niet zo bekend in beautyland, maar als je even op Google kijkt zie je dat het vorig jaar zomer weer allemaal begonnen is, want het komt namelijk uit de jaren ’80. De trend past perfect in het rijtje shapen, contouren en highlighten, alleen gebruik je hierbij enkel blush. Het is eigenlijk heel simpel; je gebruikt een felle kleur blush en een lichtere tint blush en deze laat je mooi in elkaar overlopen. Een beetje als een bronzer en een highlighter, maar dan met twee verschillende tinten blush. Je gebruikt de felle kleur blush om de contouren aan te zetten in het gezicht en de lichtere kleur blush om het geheel wat te vervagen. Het geeft meteen een heel fris en kleurrijk effect aan je gezicht, wat natuurlijk perfect is voor komende lente.

Vorig jaar zomer begon het allemaal bij Marc Jacobs, maar alle andere merken volgen deze lente in hun collecties met de draping trend. Volgens mij is de markt er al een tijdje op voorbereid, want de laatste jaren zie je steeds meer duo blushes in de make-up schappen liggen en ik weet zeker dat jij ook genoeg keuze in je stash hebt om mooi te kunnen drapen – mag ik dat zo zeggen ? -! Hierbij een paar prachtige voorbeelden!

Het begon dus allemaal met Marc Jacobs, maar merken zoals Lancôme, Chanel, Dior en ga zo maar door, volgen ook met deze toffe trend. Stiekem kriebelen mijn handen ook om eens lekker uit te pakken met blush en die bronzer eens achterwege te laten, wat jullie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Stephanie
  5 februari 2017 at 15:32

  Wat grappig, ik heb echt totaal niets met shapen, vind mijn gezicht al genoeg angles hebben. Ik gebruik altijd heel veel blushes, zoals de manier hierboven. Draping dus, volgens mij kunnen ze voor alles een term verzinnen, hahahaha
  Maar ik ben dus fan :)

 • Reply
  Andrea
  5 februari 2017 at 16:48

  Ik vind het wel leuk om weer eens een nieuwe techniek te proberen. Kijken of ik er deze week mee aan de slag kan!
  x

 • Reply
  Bianca
  5 februari 2017 at 20:27

  Wat leuk dat ik voor het eerst over lees op jou blog. Ik had het al op instagram gezien maar nog niet op een Nederlands blog.

 • Reply
  Britt
  5 februari 2017 at 20:48

  Echt nog nooit van gehoord, maar ik vind het effect eigenlijk wel heel erg mooi! De meeste contour- en highlighttrends zijn vaak een beetje onnatuurlijk of niet meteen heel alledaags, maar deze kan eigenlijk iedereen wel, mooi!

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  5 februari 2017 at 21:11

  Dit lijkt me echt vet leuk voor de lente inderdaad. Ik shape mijn gezicht eigenlijk altjid wel (een beetje hoor, niet a la Kim K ;-)), maar dit lijkt me voor de afwisseling ook heel leuk. Ik heb iets van 4 palettes van W7 met 2 blushes erin, nu snap ik waarom!

 • Reply
  nicolished
  5 februari 2017 at 21:28

  Wauw wat geeft dat een mooi effect zeg! De term zelf kende ik nog niet, maar het concept heb ik wel eens eerder voorbij zien komen. Dat wil ik eens proberen!

 • Reply
  Susan
  6 februari 2017 at 07:47

  Vind het echt heel erg mooi!

 • Reply
  Sandra
  6 februari 2017 at 07:47

  Ik kende het nog niet, maar ben wel verbaasd over het mooie resultaat! Misschien ook maar eens proberen :)

 • Reply
  petra
  6 februari 2017 at 08:32

  Ben ik even blij met mijn knalroze Becca-blush!!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  6 februari 2017 at 08:48

  Leuk om te lezen! Ik had dit jaren geleden al bij Kim Kardashion gezien en heb het toen al een beetje uitgetest. Ik doe het met regelmaat, vind het een prachtig fris effect geven :).

 • Reply
  svenja
  6 februari 2017 at 09:11

  Ik had nog nooit van draping gehoord, maar wauw, wat geeft het een mooi effect! Ik ga dit ook absoluut een keer proberen <3

 • Reply
  rachel
  6 februari 2017 at 10:06

  ik vind dit wel geinig ja :) mooi effect

 • Reply
  Soraya
  20 februari 2017 at 20:39

  oh daar kun je die nieuwe blush van catrice voor gebruiken

 • Laat een reactie achter