Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Kennen jullie het make-up merk Pretty Vulgar? Waarschijnlijk niet, ik kende het ook niet. Het is een nieuw high end make-up merk dat vanaf nu bij de Douglas verkocht wordt. Het is een prachtig merk dat me een beetje aan Too Faced en Benefit doet denken. Ik kreeg een leuk setje om kennis te maken met het merk. Natuurlijk deel ik mijn ervaringen met jullie!

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Pretty Vulgar werd opgericht door een groep doorgewinterde cosmetica-experts, innovators en visagisten die met hun merk een ode wilden brengen aan de rijkdom aan prachtige tegenstellingen die in ieder van ons schuilt. Het in Florida gevestigde merk biedt make-upcollecties voor gezicht, ogen, lippen en nagels. Bij Pretty Vulgar vinden ze dat make-up er is om niet alleen je gezicht, maar je hele leven mooier te maken. Vandaar dat ze producten creëren die prachtig staan op je gezicht én op je kaptafel. Want Pretty Vulgar is veel meer dan een cosmeticamerk, het is een lifestyle. De producten zijn altijd cruelty-free en vrij van parabenen, sulfaten en ftalaten. Ze laten zich inspireren door al het moois wat om hun heen is zoals: antiek, kalligrafie, vogels, boeken, en bloemen.

Zoals ik al zei vind ik het merk iets weghebben van Benefit en Too Faced. Het zijn hippe en kleurrijke retro verpakkingen die er vrolijk uitzien. Ik kreeg een viertal producten om uit te testen en was meteen nieuwsgierig, want de buitenkant ziet er veelbelovend uit.

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Pretty Vulgar Pretty Birdie Eyeshadow Palette – € 30,00

Het Pretty Birdie oogschaduwpalet bestaat uit twaalf langhoudende en sterk gepigmenteerde, levendige kleuren. De kleuren hebben een hele zachte structuur en verschillende finishes. De kleuren hebben een mooie pigmentatie en geven genoeg kleur af om een mooie look mee te maken. Ook tijdens het blenden blijven de kleuren goed op zijn plek zitten zonder te vervagen. De kleuren zijn wat gewaagder wat ik ook wel mooi vind, het is zeker geen standaard palet. Ik vind het palet er mooi uitzien en voelt stevig aan terwijl de verpakking van karton gemaakt is. Of ik het meteen € 30,00 waard vind weet ik niet, zo erg ben ik er niet van onder de indruk.

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Pretty Vulgar Uncaged Eyeshadow Primer – € 18,00

Ik kan echt niet zonder een hele goede oogschaduw primer, ik heb er tientallen geprobeerd en alleen die van Too Faced en Urban Decay werken bij mij, andere high end merken zoals MAC en dergelijke werken gewoon niet voor mij, ze zijn niet opgewassen tegen mijn vette huid. Toen ik deze oogschaduw primer zag verwachtte ik er niet zoveel van, hij zal ook wel niet werken. Maar niets is minder waar, deze oogschaduw primer laat alles zo vast als een huis zitten!

De primer zit in een handig tubetje waar je heel gedoseerd en gemakkelijk mee kan werken. De primer smeert gemakkelijk uit en droogt transparant op. Sinds ik hem heb gebruik ik deze oogschaduw primer en het fijne is dat hij goedkoper is dan Too Faced en Urban Decay. Zoek je dus nog een echt goede oogschaduw primer, dan is deze wellicht wat je zoekt!

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Pretty Vulgar Bury Them With A Smile Matte Lipstick – € 20,00

Hoe tof ziet deze lipstick eruit? Dit is een matte lipstick in een prachtige gouden koker met vintage bloemmotief. De langhoudende formule is verrijkt met hydraterende boters en oliën voor een frisse, verzorgde uitstraling en krachtige kleurpigmenten voor een ongekende dekking. De lipstick is verkrijgbaar in acht tinten en ik heb hier de kleur Blood Flower, een lekker knallende rode kleur

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Links zie je hier de lipstick die gemakkelijk een prachtige kleur afgeeft. Rechts zie je de oogschaduw primer die een huidskleurige kleur heeft waar je uitgesmeerd niets meer van terug ziet.

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Pretty Vulgar The Feathers Mascara – € 20,00

Deze mascara zit verpakt in een elegante vogelkooi en heeft een gebogen borsteltje dat de wimpers lift, krult en weergaloze lengte en volume geeft. De langhoudende formule is verrijkt met provitamine B5 en natriumhyaluronaat, voor tot in de puntjes gehydrateerde, volle wimpers.

Ik denk dat dit een van de mooiste mascara’s is die ik ooit heb gezien, het ziet er echt fantastisch uit! Met gebogen borsteltjes heb ik niet echt wat, ik merk daardoor niet echt een groot verschil. Zo ook met deze mascara, de textuur van de mascara is wat droog waardoor je heel vaak de mascara moet aanbrengen voor het gewenste resultaat. De mascara huls is echt prachtig, de werking vind ik niet echt geweldig, vooral omdat je zoveel laagjes moet aanbrengen voor het gewenste effect.

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

En hier een look met alle producten. Zoals je ziet zijn de kleuren mooi gepigmenteerd. Op de foto lijken ze een beetje flets, maar dat is niet zo in het echt. De mascara heb ik qua effect niets op aan te merken, maar daar heb ik wel heel lang over gedaan. Je moet echt heel veel laagjes aanbrengen voor dit effect en dat vind ik jammer. En de lipstick knalt er echt vanaf met deze rode kleur. Het beloofde trouwens een matte lipstick te zijn, maar ik vind het meer tussen een matte en glanzende lipstick inzitten. Wel voelt hij heel comfortabel aan op de lippen.

Nieuw make-up merk: Pretty Vulgar

Ik vind Pretty Vulgar echt een prachtig nieuw merk en ook zeker een mooie toevoeging aan het Nederlandse make-up assortiment. Het merk heeft prachtige producten maar ik vind ze wel een beetje aan de dure kant voor wat je er voor terug krijgt. Het is niet slecht, maar ik ben ook niet omver geblazen door de kwaliteit. Of je er dus dat geld voor over hebt is aan jou. De oogschaduw primer is trouwens wel echt een dikke aanrader! Pretty Vulgar is exclusief bij de Douglas in geselecteerde filialen te koop en natuurlijk online in de webshop. Wat vinden jullie van dit nieuwe retro merk?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  chucky1012
  19 oktober 2018 at 06:14

  Prachtige look ?
  Mooie producten.

  Xoxo

 • Reply
  Femke | LaFemmeFem.nl
  19 oktober 2018 at 06:53

  Ik had al wel van dit merk gehoord. Jammer dat niet alle producten even goed bevallen. Die mascara ziet er wel prachtig uit zeg, jammer dat het even duurt voor hij het gewenste effect geeft.

 • Reply
  Mim
  19 oktober 2018 at 08:02

  Bedankt voor de tip! Ik was inderdaad nog op zoek naar een goede primer en ook een wat vettige huid ?

 • Reply
  Kirsty
  19 oktober 2018 at 08:57

  De look van het merk vind ik wel leuk, jammer dat de producten niet allemaal even speciaal zijn qua werking voor de prijs. Vooral van het oogschaduwpalette had ik wel hoge verwachtingen stiekem. De primer klinkt wel heel fijn!

 • Reply
  racheltjuh
  19 oktober 2018 at 09:38

  het ziet er wel super cute uit vind ik maar ook ik zou mijn geld er niet aan uitgeven, dan ga ik toch liever voor een ander merk

 • Reply
  Tessa Bowie
  19 oktober 2018 at 11:12

  De vormgeving is inderdaad prachtig. Ik had bijna een oogschaduw palette gekocht, maar toch niet gedaan omdat ik het merk niet kende en €30 toch dan een beetje aan de hoge kant is. En nu ik je review lees, ben ik blij dat ik het niet gekocht heb! De lipstick staat erg hoog op mijn wenslijstje! Heb je ook de eyeliners gezien? Die zien er ook geweldig uit als een inktpotje en een kroontjespen. Het is dat ik nooit eyeliner gebruik, anders had ik deze zeker gekocht!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  19 oktober 2018 at 11:17

  Hé wat leuk! Dit nieuws had ik even gemist. Wat een toffe vormgeving en voor nu ziet de kwaliteit er ook echt goed uit. Hier ga ik eens wat van aanschaffen, leuk om te reviewen!

 • Reply
  nicolished
  19 oktober 2018 at 14:46

  Ik zag gister in de douglas een stand met deze producten, naast Too Faced en je zou gewoon bijna denken dat dit ook Too Faced was. Echt onwijs, onwijs mooi.

 • Reply
  Mariska
  19 oktober 2018 at 18:38

  Jammer van de mascara, dat je er zoveel moeite voor moet doen maar de uitstraling van de producten is wel heel erg mooi vind ik.

 • Reply
  aboutsbstyle
  29 oktober 2018 at 17:34

  ik heb al vaker van dit merk gehoord, een aantal youtubers die ik volg gebruiken dit merk. alleen al voor de verpakkingen zou ik het merk willen hebben, en heb zeker ook een wishlist hiervan. liefs soraya

 • Reply
  Opgemaakt van de maand maart | byAranka.nl
  9 april 2020 at 20:10

  […] een perspakket van opgestuurd omdat het te koop was bij de Douglas, 2 jaar geleden alweer. Het merk Pretty Vulgar heeft echt prachtige verpakkingen en hele mooie producten. Deze oogschaduw basis gebruik ik nu al […]

 • Laat een reactie achter