Search
Close this search box.

Niets om je voor te schamen: condooms en glijmiddel kopen

shutterstock 1165937923

Vrijwel iedereen heeft seks en niet iedereen wil meteen aan kinderen beginnen dus gebruikt een anticonceptiemiddel. Zonder problemen halen we de pil bij de apotheek op, maar als er condooms gehaald moeten worden doen we dat liever niet in het openbaar en al zeker niet bij een drukke drogisterij waar iedereen het kan zien. Gek eigenlijk! Waarom doen we dat amper, want je hoeft je nergens voor te schamen.

Condooms en dergelijke kopen is gênant

Toen ik 16 was heb ik een jaartje bij de Kruidvat gewerkt. Ik stond op donderdag en zaterdag achter de kassa en vrijwel nooit verkocht ik condooms of glijmiddel. Het werd ook wel een beetje ongemakkelijk gemaakt, want naast de kassa hing het schap zodat iedereen het duidelijk kan zien. En als het verkocht werd, werd er heel geheimzinnig over gedaan en verdween het zo snel mogelijk in de zakken of een plastic tasje. Gek eigenlijk, want als je bij de apotheek je pil of bijvoorbeeld nuvaring ophaalt met hetzelfde doel wordt er ineens een stuk minder geheimzinnig over gedaan. Waarom is het openbaar kopen van condooms zo ongemakkelijk?

Dat komt omdat er een taboe op ligt, je hoort iedereen erover dat het ongemakkelijk is en dan heb je ook nog ontzettend veel keuze. Ga je voor een merk, of niet? Kies je voor een normale variant of een dunnere? Ik moet zelf ook eerlijk toegeven, ik koop dit soort dingen liever online dan dat ik ze bij de drogisterij koop waar ik wellicht een bekende tegenkom. Alsnog is dat natuurlijk helemaal niet gek, want jongens vrijwel iedereen heeft seks en wil niet aan de lopende band kinderen krijgen dus gebruikt een anticonceptiemiddel of een hulpmiddel zoals glijmiddel dat het wat makkelijker gaat.

Lekker anoniem online shoppen

Online shoppen is natuurlijk ook een optie. Tegenwoordig heb je het al de volgende dag in huis en je kunt gemakkelijk alles nalezen en een keuze maken die voor jou het beste is. Condooms hoeven tegenwoordig ook niet duur te zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor een merk en betaal je bijna € 10,- voor een pakje of ga je voor het eigen- of huismerk dat een stuk goedkoper is. Vroeger dacht ik altijd dat je voor een merk moest kiezen omdat die veiliger waren, maar dat is zeker niet zo. Een goedkopere variant biedt ook net zoveel bescherming.

Bedrijven die condooms, glijmiddel of bijvoorbeeld seks speeltjes verkopen houden er gelukkig rekening mee dat dit anoniem moet gebeuren. Dit omdat toch veel mensen het een beetje gênant vinden. De pakketjes worden anoniem verzonden zonder groot hun logo op het doosje te drukken, dat scheelt wellicht een ongemakkelijk moment tijdens het ophalen van een pakketje of bij het aannemen.

Ik ben benieuwd, kopen jullie condooms, glijmiddel en seks speeltjes in de winkel of online?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Ik koop gewoon glijmiddel bij de Kruidvat, iedereen heb toch seks …. jammer dat daar nog zo,n taboe op ligt, niks om je voor te schamen vind ik…

  2. Geen probleem. Maar … je legt wel iets interessants ‘bloot’: waarom zijn de anticonceptiemiddelen die vrouwen gebruiken blijkbaar zonder dat taboe en voor condooms moeten we ons ineens schamen? Want condooms zijn voor zover ik weet de enige optie die door de man gebruikt wordt. Raar he?

  3. Het is anders dan de pil halen bij de apotheek omdat je de pil ook om andere redenen kunt halen. Denk aan acne, om je menstruatie te regelen, bij endometriose.. etc. Dus dat is gewoon minder gênant.

  4. Ik gebruik noch condooms noch glijmiddel. Wel de pul. Ik snap de gene bij de drogist als je condoomgebruik of glijmiddel heel goed. Die twee worden namelijk direct met de “daad” geassocieerd. De andere klanten zien in gedachten gewoon wat je ermee gast doen. Dat is met de pil veel minder. Er is geen directe link met de seks. De pil neem je gewoon elke ochtend in, ook al heb je helemaal geen seks. Geen spannende gedachten dus bij het zien kopen van de pil.

  5. Er waren ook automaten waar je dan na het inwerpen van geld een keuze kon maken in condooms en die stond ergens in een steegje naast de Drogisterij. Nu zijn ze ook on line te koop. Je moet een drempel over en sommigen doen er wat lacherig over. Er was ook een spel te koop van de Drogisterij webshop en dit was een strip spel om samen met een ander stel te doen of met z”n tweeen. Er was ook een spel dat heette heilig of geilig en dat vond ik wel grappig klinken. Er zijn handboeien en bondage en condooms met smaakjes en aliencondooms maar de zijn in de condomerie te Amsterdam te koop. Glow in the dark condooms die oplichten in het donker zodat je “m altijd kan vinden zonder licht aan te doen. Maskers op tijdens het spel. Ik las laatst een gedicht en dacht ga ik hier niet te ver in? Sommigen hebben een levendige fantasie . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *