Zoek
Sluit dit zoekvak.

Niets om je voor te schamen: bleekvlekken in je onderbroek

Onderbroek vlekken

Ik denk dat veel vrouwen hier wel last van hebben, bleekvlekken in hun donkere ondergoed dat een beetje oranje uitslaat. Niets om je voor te schamen, heel normaal! Maar misschien is het wel een raadsel waar deze vlekken nou vandaan komen, tenminste ik vroeg het mij wel een af. Gelukkig is het antwoord heel simpel en normaal.

Je vagina zorgt voor deze vlekken

Als je niet standaard een inlegkruisje hebt of amper afscheiding hebt, kan het voorkomen dat je bleekvlekken in je onderbroek krijgt. Dit komt door de vagina. Je vagina maakt afscheiding aan en dit is van nature zuur, om infecties tegen te gaan. Een gezonde vagina heeft een pH waarde tussen de 3,8 en 4,5, wat aan de zure kant is. Wanneer je ‘zure’ afscheiding een hele dag (zo lang hou je meestal je onderbroek aan) in je onderbroek zit kan dit vlekken veroorzaken in je donkere ondergoed. Door het zuur kunnen er bleekvlekken of oranje achtige vlekken ontstaan.

Onderbroek vlekken1

Niets om je voor te schamen, die vlekken

Gelukkig is het de normaalste zaak van de wereld en je hoeft je ook niet meteen zorgen te maken dat er misschien iets mis is met je vagina of afscheiding wanneer je deze vlekken krijgt. Het ziet er misschien niet al te fris uit, maar na een wasbeurt is al het afscheiding er zeker uit en blijft er nog een uitgebeten stukje stof over wat gewoon schoon is.

Voorkomen kun je het niet echt, tenzij je inlegkruisjes draagt. Als je het heel vervelend vind kun je kiezen voor een lichter kleurtje ondergoed, daar valt het niet in op. En anders kun je eventueel het ondergoed weggooien.

Zelf heb ook vlekken in mijn donkere ondergoed en vroeg me af of ik de enige was. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn en het is ook absoluut niet iets om je voor te schamen! Dus ik ben wel eens benieuwd of er meer dames zijn die hier ook ‘last’ van hebben!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Vroeger werd in de textiel industrie, urine gebruikt om stoffen te bleken. Werknemers namen kruikjes mee naar huis om die de volgende dag weer naar het werk mee terug te brengen, vol met urine. Vandaar dat in Tilburg de mensen Kruikenzeikers heten tijdens carnaval. Tilburg was vroeger echt een textiel stad. Dat die vlekken in je ondergoed alleen te wijten zijn aan afscheiding of zuren, klopt dus niet helemaal. Urine helpt zeker mee.

  2. Wat goed dat je hierover schrijft. Raar eigenlijk dat heel veel vrouwen met dit soort vragen lopen en er nooit wat over lezen. Fijn dat jij je niks aantrekt van dit taboe! Zeker voor jonge meiden die in de Instagram-perfecte wereld opgroeien zijn dit soort berichten hartstikke nuttig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *