Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nagellak sneller laten drogen – zo doe je dat

Nagellak sneller laten drogen

Je nagellak sneller laten drogen, hoe doe je dat? Niets is zo vervelend dan netjes je nagels te hebben gelakt en dat je het verpest omdat ze nog niet goed droog waren. Gelukkig zijn er een aantal handige tips waardoor je gemakkelijk je nagels sneller kunt laten drogen.

1. Breng dunne laagjes nagellak aan

Het klinkt heel logisch, een dunne laag nagellak sneller droog dan dikke laag. Breng je nagellak daarom ook zo dun mogelijk aan, dit versnelt de droogtijd

2. Gebruik een sneldrogende nagellak/topcoat

Tegenwoordig zijn er heel wat lakken die beloven snel te drogen. Zelf vind ik dat altijd wel prettig, want vaak zijn ze echt sneller droog dan normale lakken. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Sally Hansen Insta-Dri lakken en de Essie Speed Setter Topcoat.

3. Gebruik een sneldrogende spray

Al jaren gebruik ik voor mijn nagels een sneldrogende spray, de Orly Spritz Dry is groot favoriet. Vroeger hadden ze van Essence en Catrice ook handige druppeltjes die je op je nagels kon aanbrengen na het lakken, ideaal en het werkte ook goed. Weet alleen niet meer of die te koop zijn.

4. Pas op met oude of stroperige nagellak

Nagellak dat al wat langer ligt kan vaak dik of stroperig worden en is daarom niet meer dun aan te brengen. Hierdoor breng je dus automatisch al een dikkere laag aan die minder snel droogt. Je kunt prima een oude/stroperige lak gebruiken, maar die is dus wel minder snel droog.

5. Stop je handen in koud water/vriezer

Het klinkt heel gek, maar door de kou droogt de nagellak sneller. Ik zou alleen wel sneller voor een vriezer kiezen want het water blijft toch op je nagels zitten en je kunt natuurlijk niet je handen afdrogen, dan krijg je alsnog beschadigingen.

6. Droog je nagels met een haarföhn

Ben je ongeduldig en ligt je föhn binnen handbereik? Föhn je nagels dan droog op de koudste stand (en laat hem niet te hard blazen). Je kunt natuurlijk ook een speciale nagellak droger kopen.

7. Lak je nagels met gellak

Wat ik zelf al meer dan 1,5 jaar doe is mijn nagels lakken met gellak. Dit moet je uitharden onder een lamp en dat duurt 60 seconden per laagje. Het is even een tijdrovend klusje, maar je nagellak gaat ontzettend lang mee en het is meteen keihard na het uitharden onder de lamp.

8. Neem de tijd voor je manicure

De beste tip die ik je kan geven is gewoon tijd te nemen voor je manicure. Dan heb je rust en kunnen ze goed opdrogen. Zelf ga ik altijd achter mijn computer zitten en laat het rustig drogen terwijl ik voorzichtig typ of een serie kijk. Tip, lak je nagels ook niet voor het slapen gaan. Vaak duurt het wel een uur voordat de nagellak echt goed uitgehard is en met het slapen komen er dan vaak deukjes in de nagellak.

Hoe doen jullie het met je nagels? Laat jij ze gewoon drogen of tref je ook maatregelen om het proces te versnellen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

    1. Hoe droog je ze dan daarna? Want je moet jr nagels daarna drogen en dan beschadigen ze toch?
      Ben wel benieuwd hoe je dat doet?😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *