Ik ben gek op Monchou taart, als het aan mij ligt eet ik het elke dag. Maar een hele taart maken is soms wel een beetje teveel van het goede. Helemaal als je maar alleen thuis bent of met z’n tweeën. Mijn moeder en ik waren gisteren alleen thuis dus besloot een monchou taart toetje te maken met lange vingers! Heel erg gemakkelijk en echt binnen een paar minuten klaar en héél lekker!
Wat heb je nodig?
- lange vingers
- 100 gram monchou
- 50 gram suiker
- 125 ml slagroom
- zakje vanille suiker
- vlaaifruit of vers fruit
Dit recept is goed voor vier toetjes. Ik gebruikte een half pak lange vingers, dus heb je nog wat thuis liggen kun je het daar prima mee doen!
De bakjes die ik gebruik zijn van GU, een toetjes merk dat Cheesecake bij de supermarkt verkoopt, ik had de bakjes bewaard. Maar je kan het met elk glas doen dat je wilt. Maak ze van te voren wel even goed schoon!
Nu gaan we beginnen met het leuke werk, de lange vingers fijn malen. Ik gebruikte ongeveer 3 lange vingers per bakje.
Als de lange vingers fijn gemalen zijn verdeel ik ze over de bakjes.
Daarna gaan we aan de slag met monchou mengsel. Doe de slagroom en de suikers in een kom en klop deze stijf, voeg daarna de monchou toe en klop dit tot een mooi en glad geheel. Daarna verdeel je het over de bakjes.
Dan is het eigenlijk al bijna klaar. Doe er nog een flinke schep vlaaifruit bovenop en voeg als decoratie nog een halve lange vinger toe, dat ziet er leuk uit! Laat ze nog even opstijven in de koelkast – hoeft niet per se als je hem meteen wilt opeten – voor een uurtje.
En klaar zijn de monchou toetjes en ze zijn echt heerlijk! Leuk om te maken als er bijvoorbeeld iemand komt eten of als kleine traktatie als je geen zin hebt een hele taart te bakken.
Ik had trouwens geen boter bij de kruimels gedaan, waardoor ze erg fijn, misschien is het in vervolg beter er een klein beetje boter bij te doen dat het niet zo poederig is. Maar als je het een beetje mengt met de monchou heb je er geen last van.
Ziet er lekker uit hè? Ik weet zeker dat dit een geslaagd toetje is als iemand komt eten, of natuurlijk als kleine snack voor jezelf! Eetsmakelijk!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
43 reacties
Daphne
15 oktober 2014 at 15:05Oh dit ziet er heel leuk en lekker uit!
Jessica
15 oktober 2014 at 15:07Ohhh ik houd van monchou taart, dus dit lijkt me heerlijk! En makkelijk te maken ook :)
Iris Visser
15 oktober 2014 at 15:07Aah,dit ziet er GODDELIJK uit! Liefs’ Iris
Marloes
15 oktober 2014 at 15:08Ah wat heerlijk! Deze ga ik onthouden voor de feestdagen!
Northflix
15 oktober 2014 at 15:19Ziet er lekker en mooi uit! Toevallig heb ik nét mijn recept voor Monchou taart ingepland.
Manon
15 oktober 2014 at 15:25Dat ziet er lekker uit!!
Idhuna
15 oktober 2014 at 15:26Het ziet er echt heel lekker uit!
Aisha
15 oktober 2014 at 15:35Dat ziet er lekker uit! En lekker makkelijk ook, leuk!
xmmke
15 oktober 2014 at 15:44Dit ziet er zeker lekker uit! ;) om je vingers bij af te likken, haha!
elegantic
15 oktober 2014 at 15:49Hm, ziet er heerlijk uit!
Manon
15 oktober 2014 at 16:16Hm jum, lekker en fris :)
beautyforgirls
15 oktober 2014 at 16:17Dat ziet er erg lekker uit.
Liefs, xxxx
MySimplySpecial
15 oktober 2014 at 16:24Lekker! En het ziet er nog leuk uit ook!
Elsbet | La Vie Pure
15 oktober 2014 at 16:45Ziet er echt schattig uit!
Esmée
15 oktober 2014 at 17:25Mmmmh, ik denk dat kwarktaart/monchoutaart wel mijn favoriete taart is! X
Liefsannebelle
15 oktober 2014 at 17:44Leuk ideetje voor het kerstdiner :D
lucindainwonderland
15 oktober 2014 at 18:16Dat ziet er echt super lekker uit zeg. Mijn moeder maakte altijd Mon Chou taart voor verjaardagen, maar dit is echt wel een perfect toetje of treat op feestjes zeg. Ik ga dit zeker eens maken. xxx Lucinda
Miss Happinez
15 oktober 2014 at 18:34Hmmm…ziet er echt lekker uit!
femketje
15 oktober 2014 at 18:55oehh ziet er echt lekker uit :D
Jana
15 oktober 2014 at 19:40Ziet er zo lekker uit :) x
Denise
15 oktober 2014 at 19:51Aaaah zo creatief en lekker!
Sara
15 oktober 2014 at 20:17Hmmm.. jammie. Zeker dat ik deze een keer ga maken!
José
15 oktober 2014 at 20:20Omnomnom, dit ziet er echt zó lekker uit!
Ma Dhini
15 oktober 2014 at 20:23Ziet er lekker uit. Ik ga eens maken
Yvonne van der Wal
15 oktober 2014 at 20:37Dat ziet er verrukkelijk uit! Ook lekker als kersttoetje. :-)
Hester
15 oktober 2014 at 21:20Super simpel inderdaad, maar ongetwijfeld wel heel lekker! Zeker met dat vlaaifruit :)
Kimberly
15 oktober 2014 at 21:35Ooooo super lekker ziet het eruit zeg <3
Amy
15 oktober 2014 at 23:12Het ziet er niet alleen lekker, maar ook super feestelijk uit!
mywickedweirdlife
15 oktober 2014 at 23:16Ziet er werkelijk heerlijk uit!
Maaike
16 oktober 2014 at 11:37Het ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s heb je ook gemaakt.
suus
16 oktober 2014 at 12:14Geniaal! Ik ben gek op monchou maar idd, een hele taart met zn tweeën is veel te veel. Al vind ik het.met een bodem van bastogne koeken nog het lekkerst.
Marjoleinee
16 oktober 2014 at 19:29Yum, ik ben dol op monchou maar een hele taart is vaak wel te veel! :)
Florence Wijnen
16 oktober 2014 at 21:54Monchou is niet zo bekend hier in België maar dit ziet er zo heerlijk uit! ♡
Roxanne
17 oktober 2014 at 00:19Ziet er lekker uit! Misschien als je de lange vingers iets groter laat, dat het dan ook al makkelijker eten is
ingridspeijer
17 oktober 2014 at 02:12Eentje om te onthouden! Dol op MonChoutaartjes
Marleen
22 oktober 2014 at 14:18Heb ze net gemaakt, maar dan met bastogne koeken met wat boter voor de bodem. Morgen gaan we ze opsmullen, ben benieuwd!!
Irma
23 oktober 2014 at 22:43Erggg lekker ^_^ alleen ging de mon chou en slagroom klonteren.. Dit eenvoudig kunnen oplossen met de staafmixer en de smaak is geweldig :-D
Gabriella
2 februari 2015 at 21:55Het ziet er heerlijk uit! Ook erg helder uitgelegd allemaal.
Ik ga dit toetje binnenkort zeker eens proberen te maken…
Eef vanRaalte van Pijkeren
26 juli 2017 at 09:04Het is de taart der taarten heeeeeeeeeeerlijk.
Probeer het ook eens met volkoren of met meer granen biscuit die is nog voller van smaak,
dus nog lekkerder
.gr Eefje
Bertha
7 september 2017 at 16:56Heel lekker. Succes bij onze kleinkinderen, vooral de lange vinger er bovenin. Ga het morgen weer maken voor andere kleinkinderen,
lulueen
3 februari 2018 at 20:11Heerlijk smak maar Wat is een monchou alternatief?
Aranka
5 februari 2018 at 09:56Gewone roomkaas of misschien mascarpone?
Titia
6 mei 2018 at 22:14vanmiddag gemaakt heerlijk, ga het in juni maken voor 20 personen, ben benieuwd