Search
Close this search box.

Monchou toetjes met lange vingers

 photo Monchoutoetjes6_zpsa56d624a.png

Ik ben gek op Monchou taart, als het aan mij ligt eet ik het elke dag. Maar een hele taart maken is soms wel een beetje teveel van het goede. Helemaal als je maar alleen thuis bent of met z’n tweeën. Mijn moeder en ik waren gisteren alleen thuis dus besloot een monchou taart toetje te maken met lange vingers! Heel erg gemakkelijk en echt binnen een paar minuten klaar en héél lekker!

 photo Monchoutoetjes_zpsfe01de9c.png

Wat heb je nodig?

  • lange vingers
  • 100 gram monchou
  • 50 gram suiker
  • 125 ml slagroom
  • zakje vanille suiker
  • vlaaifruit of vers fruit

Dit recept is goed voor vier toetjes. Ik gebruikte een half pak lange vingers, dus heb je nog wat thuis liggen kun je het daar prima mee doen!

 photo Monchoutoetjes1_zps63d861d8.png

De bakjes die ik gebruik zijn van GU, een toetjes merk dat Cheesecake bij de supermarkt verkoopt, ik had de bakjes bewaard. Maar je kan het met elk glas doen dat je wilt. Maak ze van te voren wel even goed schoon!

 photo Monchoutoetjes2_zps4a91d10b.png

Nu gaan we beginnen met het leuke werk, de lange vingers fijn malen. Ik gebruikte ongeveer 3 lange vingers per bakje.

 photo Monchoutoetjes3_zpsd7a01928.png

Als de lange vingers fijn gemalen zijn verdeel ik ze over de bakjes.

 photo Monchoutoetjes4_zps4477d9be.png

Daarna gaan we aan de slag met monchou mengsel. Doe de slagroom en de suikers in een kom en klop deze stijf, voeg daarna de monchou toe en klop dit tot een mooi en glad geheel. Daarna verdeel je het over de bakjes.

 photo Monchoutoetjes5_zps01887b7b.png

Dan is het eigenlijk al bijna klaar. Doe er nog een flinke schep vlaaifruit bovenop en voeg als decoratie nog een halve lange vinger toe, dat ziet er leuk uit! Laat ze nog even opstijven in de koelkast – hoeft niet per se als je hem meteen wilt opeten – voor een uurtje.

 photo Monchoutoetjes10_zps398e42e5.png

 photo Monchoutoetjes8_zpsa154d5cf.png

En klaar zijn de monchou toetjes en ze zijn echt heerlijk! Leuk om te maken als er bijvoorbeeld iemand komt eten of als kleine traktatie als je geen zin hebt een hele taart te bakken.

 photo Monchoutoetjes7_zpsd5ef7daf.png

Ik had trouwens geen boter bij de kruimels gedaan, waardoor ze erg fijn, misschien is het in vervolg beter er een klein beetje boter bij te doen dat het niet zo poederig is. Maar als je het een beetje mengt met de monchou heb je er geen last van.

 photo Monchoutoetjes9_zpsb8fd547f.png

Monchou toetjes met lange vingers

Monchou toetjes met lange vingers

Een lekker dessert op tafel zetten vraagt soms best wat creativiteit. Gelukkig zijn deze monchou toetjes met lange vingers super makkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker. Het was hier een groot succes met het kerstdiner.
4.30 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • half pak lange vingers
  • 100 gram monchou
  • 50 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 125 mililiter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blik vlaaifruit

Instructies

  1. Hak de lange vingers fijn met een hakmolen.
  2. Smelt de boter au bain marie en voeg hier daarna de lange vinger kruimels aan toe.
  3. Verdeel het koek en boter mengsel over de schaaltjes.
  4. Klop de slagroom stijf en voeg hier de suiker, vanille suiker en monchou aan toe.
  5. Stort het mengsel bovenop de koekkruimels in de bakjes.
  6. Maak vervolgens het toetje af met een laagje vlaaifruit.
  7. Laat de bakjes minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  8. Garneer met een door midden gebroken lange vinger.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

 photo Monchoutoetjes11_zpsa0021c38.png

Ziet er lekker uit hè? Ik weet zeker dat dit een geslaagd toetje is als iemand komt eten, of natuurlijk als kleine snack voor jezelf! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

46 reacties

  1. Dat ziet er echt super lekker uit zeg. Mijn moeder maakte altijd Mon Chou taart voor verjaardagen, maar dit is echt wel een perfect toetje of treat op feestjes zeg. Ik ga dit zeker eens maken. xxx Lucinda

  2. Geniaal! Ik ben gek op monchou maar idd, een hele taart met zn tweeën is veel te veel. Al vind ik het.met een bodem van bastogne koeken nog het lekkerst.

  3. Erggg lekker ^_^ alleen ging de mon chou en slagroom klonteren.. Dit eenvoudig kunnen oplossen met de staafmixer en de smaak is geweldig :-D

  4. Het is de taart der taarten heeeeeeeeeeerlijk.
    Probeer het ook eens met volkoren of met meer granen biscuit die is nog voller van smaak,
    dus nog lekkerder
    .gr Eefje

  5. Heel lekker. Succes bij onze kleinkinderen, vooral de lange vinger er bovenin. Ga het morgen weer maken voor andere kleinkinderen,

  6. 50 gram suiker is wel heel erg veel in 125ml slagroom en 100 gram monchou. Ik heb het gemaakt maar vond het veel te zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *