Monchou toetjes met lange vingers

 photo Monchoutoetjes6_zpsa56d624a.png

Ik ben gek op Monchou taart, als het aan mij ligt eet ik het elke dag. Maar een hele taart maken is soms wel een beetje teveel van het goede. Helemaal als je maar alleen thuis bent of met z’n tweeën. Mijn moeder en ik waren gisteren alleen thuis dus besloot een monchou taart toetje te maken met lange vingers! Heel erg gemakkelijk en echt binnen een paar minuten klaar en héél lekker!

 photo Monchoutoetjes_zpsfe01de9c.png

Wat heb je nodig?

– lange vingers
– 100 gram monchou
– 50 gram suiker
– 125 ml slagroom
– zakje vanille suiker
– vlaaifruit of vers fruit

Dit recept is goed voor vier toetjes. Ik gebruikte een half pak lange vingers, dus heb je nog wat thuis liggen kun je het daar prima mee doen!

 photo Monchoutoetjes1_zps63d861d8.png

De bakjes die ik gebruik zijn van GU, een toetjes merk dat Cheesecake bij de supermarkt verkoopt, ik had de bakjes bewaard. Maar je kan het met elk glas doen dat je wilt. Maak ze van te voren wel even goed schoon!

 photo Monchoutoetjes2_zps4a91d10b.png

Nu gaan we beginnen met het leuke werk, de lange vingers fijn malen. Ik gebruikte ongeveer 3 lange vingers per bakje.

 photo Monchoutoetjes3_zpsd7a01928.png

Als de lange vingers fijn gemalen zijn verdeel ik ze over de bakjes.

 photo Monchoutoetjes4_zps4477d9be.png

Daarna gaan we aan de slag met monchou mengsel. Doe de slagroom en de suikers in een kom en klop deze stijf, voeg daarna de mochou toe en klop dit tot een mooi en glad geheel. Daarna verdeel je het over de bakjes.

 photo Monchoutoetjes5_zps01887b7b.png

Dan is het eigenlijk al bijna klaar. Doe er nog een flinke schep vlaaifruit bovenop en voeg als decoratie nog een halve lange vinger toe, dat ziet er leuk uit! Laat ze nog even opstijven in de koelkast – hoeft niet per se als je hem meteen wilt opeten – voor een uurtje.

 photo Monchoutoetjes10_zps398e42e5.png

 photo Monchoutoetjes8_zpsa154d5cf.png

En klaar zijn de monchou toetjes en ze zijn echt heerlijk! Leuk om te maken als er bijvoorbeeld iemand komt eten of als kleine traktatie als je geen zin hebt een hele taart te bakken.

 photo Monchoutoetjes7_zpsd5ef7daf.png

Ik had trouwens geen boter bij de kruimels gedaan, waardoor ze erg fijn, misschien is het in vervolg beter er een klein beetje boter bij te doen dat het niet zo poederig is. Maar als je het een beetje mengt met de monchou heb je er geen last van.

 photo Monchoutoetjes9_zpsb8fd547f.png

 photo Monchoutoetjes11_zpsa0021c38.png

Ziet er lekker uit hè? Ik weet zeker dat dit een geslaagd toetje is als iemand komt eten, of natuurlijk als kleine snack voor jezelf! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

43 reacties

  • Reply
    Daphne
    15 oktober 2014 at 15:05

    Oh dit ziet er heel leuk en lekker uit!

  • Reply
    Jessica
    15 oktober 2014 at 15:07

    Ohhh ik houd van monchou taart, dus dit lijkt me heerlijk! En makkelijk te maken ook :)

  • Reply
    Iris Visser
    15 oktober 2014 at 15:07

    Aah,dit ziet er GODDELIJK uit! Liefs’ Iris

  • Reply
    Marloes
    15 oktober 2014 at 15:08

    Ah wat heerlijk! Deze ga ik onthouden voor de feestdagen!

  • Reply
    Northflix
    15 oktober 2014 at 15:19

    Ziet er lekker en mooi uit! Toevallig heb ik nét mijn recept voor Monchou taart ingepland.

  • Reply
    Manon
    15 oktober 2014 at 15:25

    Dat ziet er lekker uit!!

  • Reply
    Idhuna
    15 oktober 2014 at 15:26

    Het ziet er echt heel lekker uit!

  • Reply
    Aisha
    15 oktober 2014 at 15:35

    Dat ziet er lekker uit! En lekker makkelijk ook, leuk!

  • Reply
    xmmke
    15 oktober 2014 at 15:44

    Dit ziet er zeker lekker uit! ;) om je vingers bij af te likken, haha!

  • Reply
    elegantic
    15 oktober 2014 at 15:49

    Hm, ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Manon
    15 oktober 2014 at 16:16

    Hm jum, lekker en fris :)

  • Reply
    beautyforgirls
    15 oktober 2014 at 16:17

    Dat ziet er erg lekker uit.
    Liefs, xxxx

  • Reply
    MySimplySpecial
    15 oktober 2014 at 16:24

    Lekker! En het ziet er nog leuk uit ook!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    15 oktober 2014 at 16:45

    Ziet er echt schattig uit!

  • Reply
    Esmée
    15 oktober 2014 at 17:25

    Mmmmh, ik denk dat kwarktaart/monchoutaart wel mijn favoriete taart is! X

  • Reply
    Liefsannebelle
    15 oktober 2014 at 17:44

    Leuk ideetje voor het kerstdiner :D

  • Reply
    lucindainwonderland
    15 oktober 2014 at 18:16

    Dat ziet er echt super lekker uit zeg. Mijn moeder maakte altijd Mon Chou taart voor verjaardagen, maar dit is echt wel een perfect toetje of treat op feestjes zeg. Ik ga dit zeker eens maken. xxx Lucinda

  • Reply
    Miss Happinez
    15 oktober 2014 at 18:34

    Hmmm…ziet er echt lekker uit!

  • Reply
    femketje
    15 oktober 2014 at 18:55

    oehh ziet er echt lekker uit :D

  • Reply
    Jana
    15 oktober 2014 at 19:40

    Ziet er zo lekker uit :) x

  • Reply
    Denise
    15 oktober 2014 at 19:51

    Aaaah zo creatief en lekker!

  • Reply
    Sara
    15 oktober 2014 at 20:17

    Hmmm.. jammie. Zeker dat ik deze een keer ga maken!

  • Reply
    José
    15 oktober 2014 at 20:20

    Omnomnom, dit ziet er echt zó lekker uit!

  • Reply
    Ma Dhini
    15 oktober 2014 at 20:23

    Ziet er lekker uit. Ik ga eens maken

  • Reply
    Yvonne van der Wal
    15 oktober 2014 at 20:37

    Dat ziet er verrukkelijk uit! Ook lekker als kersttoetje. :-)

  • Reply
    Hester
    15 oktober 2014 at 21:20

    Super simpel inderdaad, maar ongetwijfeld wel heel lekker! Zeker met dat vlaaifruit :)

  • Reply
    Kimberly
    15 oktober 2014 at 21:35

    Ooooo super lekker ziet het eruit zeg <3

  • Reply
    Amy
    15 oktober 2014 at 23:12

    Het ziet er niet alleen lekker, maar ook super feestelijk uit!

  • Reply
    mywickedweirdlife
    15 oktober 2014 at 23:16

    Ziet er werkelijk heerlijk uit!

  • Reply
    Maaike
    16 oktober 2014 at 11:37

    Het ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s heb je ook gemaakt.

  • Reply
    suus
    16 oktober 2014 at 12:14

    Geniaal! Ik ben gek op monchou maar idd, een hele taart met zn tweeën is veel te veel. Al vind ik het.met een bodem van bastogne koeken nog het lekkerst.

  • Reply
    Marjoleinee
    16 oktober 2014 at 19:29

    Yum, ik ben dol op monchou maar een hele taart is vaak wel te veel! :)

  • Reply
    Florence Wijnen
    16 oktober 2014 at 21:54

    Monchou is niet zo bekend hier in België maar dit ziet er zo heerlijk uit! ♡

  • Reply
    Roxanne
    17 oktober 2014 at 00:19

    Ziet er lekker uit! Misschien als je de lange vingers iets groter laat, dat het dan ook al makkelijker eten is

  • Reply
    ingridspeijer
    17 oktober 2014 at 02:12

    Eentje om te onthouden! Dol op MonChoutaartjes

  • Reply
    Marleen
    22 oktober 2014 at 14:18

    Heb ze net gemaakt, maar dan met bastogne koeken met wat boter voor de bodem. Morgen gaan we ze opsmullen, ben benieuwd!!

  • Reply
    Irma
    23 oktober 2014 at 22:43

    Erggg lekker ^_^ alleen ging de mon chou en slagroom klonteren.. Dit eenvoudig kunnen oplossen met de staafmixer en de smaak is geweldig :-D

  • Reply
    Gabriella
    2 februari 2015 at 21:55

    Het ziet er heerlijk uit! Ook erg helder uitgelegd allemaal.
    Ik ga dit toetje binnenkort zeker eens proberen te maken…

  • Reply
    Eef vanRaalte van Pijkeren
    26 juli 2017 at 09:04

    Het is de taart der taarten heeeeeeeeeeerlijk.
    Probeer het ook eens met volkoren of met meer granen biscuit die is nog voller van smaak,
    dus nog lekkerder
    .gr Eefje

  • Reply
    Bertha
    7 september 2017 at 16:56

    Heel lekker. Succes bij onze kleinkinderen, vooral de lange vinger er bovenin. Ga het morgen weer maken voor andere kleinkinderen,

  • Reply
    lulueen
    3 februari 2018 at 20:11

    Heerlijk smak maar Wat is een monchou alternatief?

    • Reply
      Aranka
      5 februari 2018 at 09:56

      Gewone roomkaas of misschien mascarpone?

  • Reply
    Titia
    6 mei 2018 at 22:14

    vanmiddag gemaakt heerlijk, ga het in juni maken voor 20 personen, ben benieuwd

  • Laat een reactie achter