Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Wij jonge generatie hebben tegenwoordig bijna allemaal een smartphone en zijn daar allemaal lichtelijk aan verslaafd. Ook niet gek, want je kan er echt alles mee en het is half je sociale leven. Wij weten eigenlijk niet beter dan zo een ding te hebben en hebben niet veel moeite een smartphone te begrijpen. Alleen ouderen hebben daar wel meer mee moeite mee en willen ook graag whatsappen en kijken wat hun nageslacht doet op Facebook. Een smartphone van Apple, Samsung en dat soort merken is vaak erg uitgebreid en lastig, maar de smartphone van Doro niet!


Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Eerlijk is eerlijk, ik kende het merk Doro niet. Misschien omdat het een merk is dat zich specialiseert op senioren telefoons. Ze moeten luid, duidelijk en makkelijk zijn. Doro’s nieuwe interface maakt het gemakkelijker dan ooit en stelt de gebruiker in staat om te doen wat hij/zij wil, door middel van een logische stap-voor-stap ondersteuning bij iedere taak die de gebruiker wil uitvoeren. Geen moeilijke apps, geen verstopte functies, gewoon alles luid en duidelijk voor degenen die er iets meer moeite mee hebben dan wij.

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Ondanks dat het een senioren telefoon is ziet hij er ontzettend ‘hip’ uit. Hij is natuurlijk wel een beetje aangepast op de ouderen. Zo ligt het scherm in de telefoon en barst deze niet zo snel als hij valt. De knoppen zijn groot en duidelijk en de achterkant heeft een antislip laag. Oudere mensen trillen vaak met hun handen of kunnen niet meer zo goed overweg met die kleine toetsjes, maar zo wel!

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Dit door middel van de werkwoorden ‘Bellen’, ‘Bekijken’ of ‘Verzenden’, gevolgd door de vraag ‘Wie’ of ‘Wat’. In feite denkt de telefoon net zoals de gebruiker, zodat men het apparaat met meer gemak en flexibiliteit kan gebruiken, om zo de gewenste resultaten te bereiken – zonder de eigen stijl of vrijheid te verliezen. Het toestel heeft trouwens gewoon Android dus je kan ook alle apps uit de Play Store downloaden zoals Whatsapp, Facebook en spelletjes. Deze vind je dan onder ‘Mijn Apps’.

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Als we op verzenden drukken krijgen we meteen een duidelijk venster met wat we eventueel willen verzenden, super makkelijk! Dit is echt heel duidelijk en makkelijk te begrijpen. Letterlijk en figuurlijk, kind kan de was doen!

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Ook het menu van bellen is heel handig!

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

En van bekijken, je hebt meteen alles bij de hand wat je op de telefoon kan bekijken. Zoals je berichten, foto’s, e-mails en ga zo maar door.

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Natuurlijk zijn er nog veel mogelijkheden op de telefoon, dan kun je gewoon naar het volledige menu gaan. Daar staat weer alles duidelijk uitgelegd en in pictogrammen. Ik vind het echt ideaal dat Doro aan de ouderen denkt en een simpele telefoon uitgeeft.

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Uit onderzoek blijkt ook dat ouderen zich minder veilig voelen en daar heeft Doro ook aan gedacht. Op de achterkant zit een noodknop die je zelf kan instellen. Of er gaat een alarm af of hij belt een noodlijst met nummers die jij het ingesteld. Neemt er niemand op na zoveel minuten? Dan wordt automatisch de volgende gebeld en uiteindelijk de hulpdiensten. Echt ideaal en heel fijn voor ouderen als ze in een onprettige situatie komen.

Opladen gaat trouwens ook super simpel, dat kan met mini-USB maar ook met een speciale houder voor degenen die niet meteen snappen waar het kabeltje in moet. Laad je hem op via de houder kan hij ook als digitaal fotolijstje fungeren.

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

Deze telefoon is natuurlijk qua snufjes niet te vergelijken met iPhone 6s of de nieuwste Samsung. Het is een hele basic telefoon met alles er op en er aan maar zeker niet het beste van het beste. Maar dat hebben mensen die zo een telefoon willen ook helemaal niet nodig. Je kunt er mee bellen, appen, verschillende apps downloaden en het is gewoon super makkelijk in gebruik. Ook de prijs is erg betaalbaar, voor deze telefoon betaal je € 189,95 en is te koop bij onder andere bol.com en Media Markt. Hij is er trouwens in drie verschillende kleuren: zwart, brons en zilver.

Moederdag tip: Doro 8031 Senioren Smartphone

En mocht je dan toch een wat simpeler toestel willen, dan heeft Doro nog genoeg gewone mobiele telefoons. Kennen jullie het merk Doro en zou jouw moeder of oma baat hebben bij zo een senioren smartphone? Ik vind het echt een hele goede uitvinding waardoor de oudere generatie er weer heel makkelijk bij kan horen.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Varenka W
  5 mei 2016 at 08:32

  Goede tip, wist niet dat er zulke moderne telefoons waren voor de ouderen en is ideaal voor mijn moeder, die is nml kluns van de eerste lichting als het om mobieltjes en i pads gaat……

 • Reply
  Claire
  5 mei 2016 at 08:43

  Heel leuk om te weten, vooral het gemak en zeker die noodknop! Super!

 • Reply
  Aarti
  5 mei 2016 at 08:47

  Wat een goede tip misschien iets voor me vader. Liefs Aarti.

 • Reply
  chucky1012
  5 mei 2016 at 09:06

  Handig zo een groot lettertype.
  De knop die men kan gebruiken voor nood is perfect.
  Goede en duidelijke review.

  Xoxo

 • Reply
  Mariska
  6 mei 2016 at 19:58

  Dat is inderdaad voor ouderen zeker heel handig, zo te zien in ieder geval. Heel erg simpel ook. Goed dat ze dit soort dingen doen en ook met zo’n noodknop.

 • Reply
  Debbie
  12 mei 2016 at 15:46

  Heel handig deze smartphone voor ouderen. Is misschien nog wel iets voor mijn ouders. Vooral die noodknop is inderdaad handig.

 • Laat een reactie achter