Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder geworden? De beste badmode tips!

shutterstock 1023225703

Mama’s weten als geen ander hoe je lichaam kan veranderen na een zwangerschap. Sommige vrouwen krijgen al snel hun oude figuur weer terug, terwijl andere vrouwen altijd een paar pondjes extra meedragen. Andere vrouwen dragen hun zwangerschap strepen met trots, terwijl er ook een groep dames is die er onzeker van wordt. En dan komt de zomer en is het tijd voor het dragen van een bikini of badpak. Wat kies je dan? En waar voel je je prettig in?

Bron afbeelding: Shutterstock

Een bikini afschaffen?

Veel dames schaffen na hun zwangerschap de bikini af. Maar een bikini dames kan echt nog wel, hoor. Ook als je zwanger bent geweest. Je lichaam is veranderd dus het kan zijn dat je oude model niet meer fijn zit, maar er zijn nog genoeg andere opties. Misschien voel je nu wel fijner bij een ander snit. Bijvoorbeeld een bikini met een hoge taille stip. Dan valt je buikje wat minder op. Ook kan een balconette top worden door voor je borsten, ze worden dan iets meer gelift. Eén ding is zeker: houd niet te veel vast aan wat je vroeger mooi stond, dit is een nieuw begin. Laat je bijstaan in de winkel, probeer erop los en laat je niet ontmoedigen omdat je niet meteen bij pasbeurt nummer één dé bikini scoort. Komt heus wel goed.

Camouflage de beste keuze?

Vaak zijn we geneigd om te camoufleren wat we niet mooi vinden. Maar dat hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Zo kan het zijn dat als je niet zo lang bent en een klein buikje hebt liever kiest voor een hoge taille slip. Maar die kan ook als effect hebben dat je wat ronder bent dan je daadwerkelijk bent. Het is dus soms verleidelijk om mindere kantjes van je lichaam te camoufleren, maar dat hoeft niet altijd. Wees soms ook gewoon trots op je lichaam. En kan je nou niet kiezen tussen verschillende modellen, dan heb je ook altijd nog een tankini. Dat is een kruising tussen een bikini en badpak. Het voordeel is dat je een groot deel van je lichaam bedekt, maar dat – wanneer je zit – je buik ook nog een bruin kleurtje krijgt. Waar het vroeger een beetje ouderwetse en saaie modellen waren, heb je tegenwoordig ontzettend veel keuze.

Een mooi silhouet met een badpak

Veel mama’s kiezen tegenwoordig voor een badpak en dat is niet zonder reden. Met een badpak ziet je lichaam er direct gestroomlijnd uit. Zeker wanneer er stiekem wat shapewear of een welgemikt plooitje in verwerkt zit. Het ene model is het andere niet, ook in een badpak moet je de voor jouw juiste shape zien te vinden. Daarnaast zijn er ook nog eens ontzettend veel leuke modellen voor badpak dames. Van verschillende modellen met of zonder schouder, een open rug of met diverse plooien en optrekbandjes. En denk dan eens aan alle kleuren en printjes. Zo zie je, voor mama’s is er ook genoeg keuze om na een zwangerschap te stralen in een bikini of badpak.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.