Miss Sporty Studio Color Mono Matte Eye Shadow

Ik ging elke dag met make-up op slapen

We zijn bijna allemaal gek op glanzende oogschaduw, ik tenminste wel. Maar af en toe wil je gewoon even iets anders gebruiken zonder al die glitter en glans. Dat zijn matte oogschaduws natuurlijk een uitkomst! Alleen vaak is het wel moeilijk deze met een goede kwaliteit te vinden. Vaak is de pigmentatie niet oké of zijn ze ontzettend poederig en vallen helemaal weg op het ooglid. Miss Sporty komt met een aantal matte kleuren oogschaduw waar ik erg benieuwd naar ben.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

Miss Sporty kennen we allemaal wel, een leuk budget merk met vaak producten die me heel erg verrassen. De mascara’s zijn altijd verrassend goed en de oogschaduws en lip producten vind ik ook altijd erg prettig om te gebruiken. Daarom begon ik vol enthousiasme deze matte oogschaduws te testen, het moest gewoon goed komen.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

De doosjes zien er simpel maar toch erg leuk uit. Ik vind dat Miss Sporty haar verpakkingen heeft vernieuwd (ook al is dat alweer een tijd geleden) veel aantrekkelijker. De doosjes zijn gemaakt van stevig en transparant plastic zodat je meteen kan zien welke kleur je hebt. Ook sluiten de doosjes goed en hoef je je geen zorgen te maken dat ze zo kapot zijn, dat vind ik fijn.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

In totaal zijn er maar drie matte kleuren oogschaduw te vinden in het assortiment van Miss Sporty en dat zijn deze kleuren: 123 Chocolate, 124 Sentimental en 125 Nude. Drie kleuren die goed met elkaar te combineren zijn. Voor de rest vinden we niet veel informatie op de achterkant van het product.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

Ik ging elke dag met make-up op slapen

De oogschaduws hebben zelf een soort van futuristisch patroontje wat ik zelf eigenlijk wel mooi vind, het is even wat anders. De kleuren zijn echt matte en je vind ook niet een klein subtiel glittertje, fijn dat Miss Sporty zich daar goed aan houdt. Miss Sporty heeft trouwens bewust voor hele subtiele en draagbare kleuren gekozen zodat ze voor iedereen geschikt zijn.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

Nude is een hele lichte kleur en kan perfect als een matte highlighter worden gebruikt. Ik moet ook toegeven dat ik deze kleur heel erg graag onder mijn wenkbrauwen gebruik.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

Sentimental is een romantische roze kleur die heel subtiel uitpakt op je oogleden. Eigenlijk zo subtiel dat je wel even twee keer moet kijken voordat je hem ziet zitten.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

Chocolate is een subtiele bruine tint, maar als ik deze kleur zie dan denk ik niet meteen aan chocolade. Ook deze kleur is erg subtiel, maar je kan er wel diepte mee creëren.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

Swatches van de oogschaduws, je moet wel even goed kijken voordat je alle kleuren ziet. Van links naar rechts: Nude, Sentimental en Chocolate. De swatches vallen we eigenlijk toch wel een beetje tegen. Nou zijn de kleuren natuurlijk van zichzelf heel subtiel, maar deze vallen bijna weg. Dat vind ik jammer. Ze hebben trouwens wel een romige structuur die niet snel brokkelt, dat is wel fijn.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

Ik ging elke dag met make-up op slapen

De look met de oogschaduw kleuren is heel subtiel geworden, maar eigenlijk heeft wel ook wel iets klassieks. Sentimental heb ik over het hele ooglid aangebracht en Chocolate in de crease. Nude heb ik aangebracht onder mijn wenkbrauwen en in de binnenste ooghoeken.

Ik ging elke dag met make-up op slapen

Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik van deze oogschaduw’s moet vinden. Ze zijn eigenlijk helemaal niet slecht, want ze zijn gewoon ontzettend zacht van kleur van zichzelf al, dus dan kan de pigmentatie ook niet veel beter worden. De doen goed hun werk en brengen heel prettig aan en blenden goed zonder nog verder te vervagen. Alleen ik denk dat ik zelf toch liever wat diepere kleuren had gezien. De matte oogschaduw’s van Miss Sporty zijn te koop voor € 1,99 bij verschillende drogisterijen.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply
  chucky1012
  15 januari 2016 at 06:38

  Ziet er goed uit.
  Maar volgens mij zou dit op mijn geteinte huid niet te zien zijn.

  Xoxo

 • Reply
  jeapiebel
  15 januari 2016 at 07:55

  Ik denk dat hij is meer voor jongere meiden dan net begint met make up dan voor volwassen vrouwen die meer opvallende pigment nodig hebben.

 • Reply
  Marjolein
  15 januari 2016 at 09:40

  Oh, valt me nog alles mee hoe de pigmentatie is! Maar eerlijk gezegd word ik er verder niet warm of koud van, haha. En ik heb zelf zo’n mat palette van Make-Up Revolution, wat ongeveer dezelfde kwaliteit heeft maar dan heb je rond de 15 kleuren voor 5 euro. Dat is dan eigenlijk nog wel veel meer budget-proof dan dit ;).

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  15 januari 2016 at 10:09

  Haha het doet me niks, wordt er niet warm of koud van.. Nee ik zal deze oogschaduws straal voorbij lopen in de winkel..

 • Reply
  Yorinde
  15 januari 2016 at 10:28

  Ik vind ze mooi:) ik hou helemaal niet van glanzend en jaren geleden was het echt zoeken naar (goede) matte oogschaduw, dus ben blij dat mat tegenwoordig modern is en er is nu veel meer aanbod van matte oogschaduws door deze nieuwe ontwikkelingen, erg leuk!

  De lichtste kleur spreekt me wel heel erg aan (daar heb ik er ook nog maar 5 van…)

 • Reply
  Vanessa
  15 januari 2016 at 11:49

  Hmm, ik vind de pigmentatie toch een beetje tegenvallen, maar voor die prijs mag je eigenlijk niet klagen. Ze zien er leuk uit!

 • Reply
  mariëlle
  15 januari 2016 at 12:42

  Voor een rustige look zijn ze prima, maar niet mijn ding!

 • Reply
  Marie Beauty
  15 januari 2016 at 12:47

  Ik denk dat die eerder een beginners item is !

 • Reply
  beautifulday4makeup
  15 januari 2016 at 14:06

  Wat jammer dat de kleuren niet uitgesprokener zijn

 • Reply
  Ilona
  15 januari 2016 at 14:14

  Haha, ik dacht toch wat anders dan de conclusie dat ze eigenlijk niet zo slecht zijn. Ik dacht echt direct “wat een slechte kleuren.” Ik zie ze helaas niet zitten op het ooglid, maar toch een nuttige review want dan weet ik dat ik ze voorbij kan lopen :-).

 • Reply
  femketje
  15 januari 2016 at 16:14

  ik vind ze te vaagjes! ik heb meer pigment nodig :3

 • Reply
  Kelly
  16 januari 2016 at 15:15

  Voor mij zijn ze te licht, geef mij maar wat donkere kleuren.

 • Laat een reactie achter