Zoek
Sluit dit zoekvak.

Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation_zps8d1jhdns.png

Yes, weer een foundation die belooft mooi matte te blijven gedurende de dag. Jullie weten allemaal dat ik een vette huid heb en daarom blij word van deze soort foundations. Op dit moment is de L’Oréal Infallible Matte foundation mijn favoriet. Maar als een budget vriendelijk product net zo goed en fijn is, komt dat natuurlijk goed uit. Vandaag laat ik jullie de nieuwste foundation van Miss Sporty zien, de So Matte Perfect Stay Foundation.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation1_zpsxojhs3vk.png

De Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation maakt deel uit van de Be Perfect! collectie van Miss Sporty die vanaf begin augustus in de winkels ligt. Alles draait om een longlasting make-up, je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je make-up. Vaak is het probleem bij foundation dat het van je huid af smelt, je gaat glimmen of dat het er gewoon niet mooi natuurlijk uit ziet. Dat wil deze foundation voorkomen en je de gelegenheid geven de hele dag van je foundation te kunnen genieten.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation2_zpsfaircirj.png

De verpakking ziet er best leuk uit, ik vind dat Miss Sporty steeds leukere verpakkingen heeft. Het ziet er fris, jong en kleurrijk uit. Ik krijg er niet een gevoel van luxe bij, maar ik word wel vrolijk van de producten als ik ze zie. Op de verpakking zie je natuurlijk de naam van het product, maar ook meteen een paar grote beloftes. So Matte, Perfect Stay, Lasts Up To 14 HR en met Vitamine A, C en E. Vier grote beloftes waar we – nouja, ik tenminste – heel erg benieuwd naar zijn.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation3_zpsjxdtkllr.png

Op de achterkant van de foundation vinden we nog wat meer informatie over het product én een ingrediëntenlijst. Die zie je niet vaak bij foundations en is vervolgens niet tot nauwelijks te vinden. Maar Miss Sporty heeft hem gewoon op de achterkant staan! Fijn voor de mensen die willen weten wat er precies in zit.

Laten we even naar de exacte beloftes van Miss Sporty kijken:

  • De foundation heeft een flawless en gezonde uitstraling aan de huid.
  • Blijft zitten tot 14 uur lang.
  • Temt glimmende zones en laat het er tot 14 uur fris uitzien.
  • Een lichtgewicht textuur dat de huid laat ademen.
  • Vaagt niet uit en blijft zitten.
  • Verrijkt met Vitamine A, C en E om je gezicht te beschermen tegen gevaren van buitenaf.
  • Een perfect gebalanceerde huid gedurende de dag.
  • Voor ieder huidtype geschikt en dermatologisch getest.

Een hele waslijst als je het mij vraagt maar ik ben heel erg benieuwd. Wat me trouwens wel opvalt is dat de foundation niet beloofd de hele dag matte te blijven. Ze beloven de glimmende delen weer matte te maken, maar niet matte te houden. Ik ben dus heel benieuwd wat deze foundation gedurende de dag doet.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation4_zpsrojvq9va.png

In totaal zijn er vier verschillende kleuren waarvan ik er twee heb gekregen: 002 Light en 003 Medium. Naast deze twee kleuren heb je ook nog een 001 Ivory en 004 Dark. Aangezien de Light kleur nu goed voor mij is denk ik dat de Ivory een mooie kleur is voor de echte lichte huidjes.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation5_zpskctwq0oh.png

De foundations hebben een handige pompflacon waardoor je gemakkelijk het product uit de verpakking krijgt. Het product wordt omhoog gepompt door een vacuüm verpakking die ik altijd erg prettig vind, zo heb ik het idee dat ik het hele product heb gebruikt als het op raakt. Wel vind ik het jammer dat de verpakking best smeert. Na het aanbrengen blijft er helaas best veel foundation aan het mondje hangen. Even afvegen of schoonmaken is daarom een must.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation6_zpsthyqykn7.png

Dit zijn de twee kleuren, links zie je light en rechts zie je medium. Ik vind light echt een vrij lichte kleur dus ben ook erg benieuwd naar de ivory variant, of die nog lichter is. Want dan zijn de bleke huidjes daar heel blij mee.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation7_zpsd1jg7oi5.png

De foundations hebben een zachte en romige structuur en voelen vrij nat aan, dat is het eerste wat me opvalt. Ze hebben een structuur dat zich vrij gemakkelijk laat verdelen over het gezicht. De geur is trouwens vrijwel geurloos, er zit een subtiele, typische foundation geur aan.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation8_zpsa1fnveld.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation9_zpsjto5suzr.png

Mijn gezicht met de Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation. De foundation verdeelt zich makkelijk maar je moet wel echt oppassen voor het cake effect, want ik merk dat je deze al snel krijgt met deze foundation. Je moet hem dus vrij zuinig aanbrengen en echt snel en goed uitwerken, anders ziet het er niet mooi en natuurlijk uit. Grappig de foundation voelt tijdens het aanbrengen heel nat aan. De dekking is wel prima, want al mijn roodheden in mijn gezicht zijn verdwenen en ziet er egaal en gezond uit. Mijn gezicht voelde trouwens heerlijk zacht aan na het aanbrengen, geen vette of plakkerige huid.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation10_zps2tpemxjk.png

De foundation maakt mijn gezicht matte, maar na een half uur glom ik alweer als een glimworm, dat vond ik wel heel erg jammer! Ik moet trouwens zeggen dat de foundation wel op zijn plek bleef zitten, maar het wel enorm glom. De kleur is trouwens perfect voor mij en heb de 002 light gebruikt.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation11_zpsej9p85xb.png

Ja, wat vind ik eigenlijk van deze foundation. Ik vind hem niet slecht, maar het is niet helemaal wat ik zoek. Ik heb liever een wat dunnere foundation die mijn gezicht er wat natuurlijker uit laat zien en matte blijft. Maar ik ben zeker niet negatief over deze foundation. Het heeft genoeg kleurkeuze, brengt prima aan en maakt mijn gezicht matte. Ook blijft hij inderdaad vrij lang zitten, maar wel met een glans op je gezicht. Misschien misleid de verpakking dan een beetje met So Matte. Maar voor de prijs van € 4,49 heb ik vrij weinig te klagen en is het echt een prima foundation.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

  1. Ik denk dat ik deze maar ga skippen. Volgens mij is zo’n cakey dikke laag foundation echt geen uitkomst als je een droge huid hebt, ik ben gelijk bang dat je hem erg ziet zitten.

  2. Jammer dat je toch al weer snel een glans op je gezicht krijgt. In eerste instantie maakt hij je gezicht namelijk echt mooi matt en verdoezelt hij roodheden goed. Denk dat ik ‘m zelf toch ook nog even ga proberen, ben wel benieuwd hoe erg die glans dan is! Miss sporty foundations vind ik meestal namelijk wel prima! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *