Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation_zps8d1jhdns.png

Yes, weer een foundation die belooft mooi matte te blijven gedurende de dag. Jullie weten allemaal dat ik een vette huid heb en daarom blij word van deze soort foundations. Op dit moment is de L’Oréal Infallible Matte foundation mijn favoriet. Maar als een budget vriendelijk product net zo goed en fijn is, komt dat natuurlijk goed uit. Vandaag laat ik jullie de nieuwste foundation van Miss Sporty zien, de So Matte Perfect Stay Foundation.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation1_zpsxojhs3vk.png

De Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation maakt deel uit van de Be Perfect! collectie van Miss Sporty die vanaf begin augustus in de winkels ligt. Alles draait om een longlasting make-up, je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je make-up. Vaak is het probleem bij foundation dat het van je huid af smelt, je gaat glimmen of dat het er gewoon niet mooi natuurlijk uit ziet. Dat wil deze foundation voorkomen en je de gelegenheid geven de hele dag van je foundation te kunnen genieten.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation2_zpsfaircirj.png

De verpakking ziet er best leuk uit, ik vind dat Miss Sporty steeds leukere verpakkingen heeft. Het ziet er fris, jong en kleurrijk uit. Ik krijg er niet een gevoel van luxe bij, maar ik word wel vrolijk van de producten als ik ze zie. Op de verpakking zie je natuurlijk de naam van het product, maar ook meteen een paar grote beloftes. So Matte, Perfect Stay, Lasts Up To 14 HR en met Vitamine A, C en E. Vier grote beloftes waar we – nouja, ik tenminste – heel erg benieuwd naar zijn.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation3_zpsjxdtkllr.png

Op de achterkant van de foundation vinden we nog wat meer informatie over het product én een ingrediëntenlijst. Die zie je niet vaak bij foundations en is vervolgens niet tot nauwelijks te vinden. Maar Miss Sporty heeft hem gewoon op de achterkant staan! Fijn voor de mensen die willen weten wat er precies in zit.

Laten we even naar de exacte beloftes van Miss Sporty kijken:

 • De foundation heeft een flawless en gezonde uitstraling aan de huid.
 • Blijft zitten tot 14 uur lang.
 • Temt glimmende zones en laat het er tot 14 uur fris uitzien.
 • Een lichtgewicht textuur dat de huid laat ademen.
 • Vaagt niet uit en blijft zitten.
 • Verrijkt met Vitamine A, C en E om je gezicht te beschermen tegen gevaren van buitenaf.
 • Een perfect gebalanceerde huid gedurende de dag.
 • Voor ieder huidtype geschikt en dermatologisch getest.

Een hele waslijst als je het mij vraagt maar ik ben heel erg benieuwd. Wat me trouwens wel opvalt is dat de foundation niet beloofd de hele dag matte te blijven. Ze beloven de glimmende delen weer matte te maken, maar niet matte te houden. Ik ben dus heel benieuwd wat deze foundation gedurende de dag doet.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation4_zpsrojvq9va.png

In totaal zijn er vier verschillende kleuren waarvan ik er twee heb gekregen: 002 Light en 003 Medium. Naast deze twee kleuren heb je ook nog een 001 Ivory en 004 Dark. Aangezien de Light kleur nu goed voor mij is denk ik dat de Ivory een mooie kleur is voor de echte lichte huidjes.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation5_zpskctwq0oh.png

De foundations hebben een handige pompflacon waardoor je gemakkelijk het product uit de verpakking krijgt. Het product wordt omhoog gepompt door een vacuüm verpakking die ik altijd erg prettig vind, zo heb ik het idee dat ik het hele product heb gebruikt als het op raakt. Wel vind ik het jammer dat de verpakking best smeert. Na het aanbrengen blijft er helaas best veel foundation aan het mondje hangen. Even afvegen of schoonmaken is daarom een must.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation6_zpsthyqykn7.png

Dit zijn de twee kleuren, links zie je light en rechts zie je medium. Ik vind light echt een vrij lichte kleur dus ben ook erg benieuwd naar de ivory variant, of die nog lichter is. Want dan zijn de bleke huidjes daar heel blij mee.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation7_zpsd1jg7oi5.png

De foundations hebben een zachte en romige structuur en voelen vrij nat aan, dat is het eerste wat me opvalt. Ze hebben een structuur dat zich vrij gemakkelijk laat verdelen over het gezicht. De geur is trouwens vrijwel geurloos, er zit een subtiele, typische foundation geur aan.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation8_zpsa1fnveld.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation9_zpsjto5suzr.png

Mijn gezicht met de Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation. De foundation verdeelt zich makkelijk maar je moet wel echt oppassen voor het cake effect, want ik merk dat je deze al snel krijgt met deze foundation. Je moet hem dus vrij zuinig aanbrengen en echt snel en goed uitwerken, anders ziet het er niet mooi en natuurlijk uit. Grappig de foundation voelt tijdens het aanbrengen heel nat aan. De dekking is wel prima, want al mijn roodheden in mijn gezicht zijn verdwenen en ziet er egaal en gezond uit. Mijn gezicht voelde trouwens heerlijk zacht aan na het aanbrengen, geen vette of plakkerige huid.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation10_zps2tpemxjk.png

De foundation maakt mijn gezicht matte, maar na een half uur glom ik alweer als een glimworm, dat vond ik wel heel erg jammer! Ik moet trouwens zeggen dat de foundation wel op zijn plek bleef zitten, maar het wel enorm glom. De kleur is trouwens perfect voor mij en heb de 002 light gebruikt.

 photo Miss Sporty So Matte Perfect Stay Foundation11_zpsej9p85xb.png

Ja, wat vind ik eigenlijk van deze foundation. Ik vind hem niet slecht, maar het is niet helemaal wat ik zoek. Ik heb liever een wat dunnere foundation die mijn gezicht er wat natuurlijker uit laat zien en matte blijft. Maar ik ben zeker niet negatief over deze foundation. Het heeft genoeg kleurkeuze, brengt prima aan en maakt mijn gezicht matte. Ook blijft hij inderdaad vrij lang zitten, maar wel met een glans op je gezicht. Misschien misleid de verpakking dan een beetje met So Matte. Maar voor de prijs van € 4,49 heb ik vrij weinig te klagen en is het echt een prima foundation.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Vanessa
  8 augustus 2015 at 06:38

  Jammer van de glans want verder klinkt hij wel goed voor die prijs. Fijn dat er ook aan de lichte huidjes is gedacht!

 • Reply
  chucky1012
  8 augustus 2015 at 07:22

  Zonde dat het blijft glanzen.
  Maar voor zo fijne prijs is het zeker niet verkeerd.

 • Reply
  Femke
  8 augustus 2015 at 07:52

  Hmm jammer, hij lijkt me erg fijn maar als je na een halfuur alweer flink aan het glimmen bent zal dit hem niet worden voor mij!

 • Reply
  Dionne
  8 augustus 2015 at 09:20

  Fijne review! Ik vind dat het zeker geen wauw factor heeft.

 • Reply
  Amy
  8 augustus 2015 at 09:21

  Ik denk dat ik deze maar ga skippen. Volgens mij is zo’n cakey dikke laag foundation echt geen uitkomst als je een droge huid hebt, ik ben gelijk bang dat je hem erg ziet zitten.

 • Reply
  Lotte
  8 augustus 2015 at 09:46

  Ik moet ‘m ook nog testen! Jammer dat ‘ie uiteindelijk toch tegenvalt. Meestal vind ik de foundations van Miss Sporty best goed!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  8 augustus 2015 at 09:53

  Ik vind het effect best mooi en voor die prijs al helemaal!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Caitlyn
  8 augustus 2015 at 10:22

  Jammer dat het zijn beloftes niet namaakt.
  xx

 • Reply
  Stephanie
  8 augustus 2015 at 10:47

  Jammer dat je toch al weer snel een glans op je gezicht krijgt. In eerste instantie maakt hij je gezicht namelijk echt mooi matt en verdoezelt hij roodheden goed. Denk dat ik ‘m zelf toch ook nog even ga proberen, ben wel benieuwd hoe erg die glans dan is! Miss sporty foundations vind ik meestal namelijk wel prima! :)

 • Reply
  Kirsten
  8 augustus 2015 at 10:55

  Jammer dat het niet helemaal is wat je zoekt!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  8 augustus 2015 at 11:23

  Ik was weer bang voor een te donkere kleur, maar het lijkt wel mee te vallen bij deze

 • Reply
  Marjolein
  8 augustus 2015 at 11:31

  Haha glimworm, klinkt niet best. Ben wel benieuwd naar hoe licht de lichtste kleur is!

 • Reply
  Nicole
  8 augustus 2015 at 11:55

  Haha jammer dat je er een glimworm van werd, maar wel tof dat ze zulke lichte kleuren hebben.

 • Reply
  Shaz
  8 augustus 2015 at 12:16

  Ik ben ook nog steeds op zoek naar een goede foundation voor een vette huid, maar gelukkig helpt blotpoeder om het glimmen te verminderen.

 • Reply
  Margot
  8 augustus 2015 at 12:16

  Niet slecht voor die prijs, maar ik denk dat hij voor mij niet geschikt is.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  8 augustus 2015 at 12:21

  Tsja, een glimworm willen we natuurlijk niet zijn! Hahah! Denk niet dat ik deze foundation ga aanschaffen!

 • Reply
  Manon
  8 augustus 2015 at 13:15

  Ik vind ze er best wel goed uitzien. je kan het natuurlijk ook wat afpoederen natuurlijk dat het niet zo glimt

  • Reply
   Aranka
   8 augustus 2015 at 13:35

   Inderdaad! Dat heb ik dan ook gedaan, dan is het een prima foundation. Maar toch vind ik het jammer dat hij ietwat cakey is

 • Reply
  Sofie Katelijne
  8 augustus 2015 at 14:18

  Jammer dat ie tegenvalt! Meestal ben ik steeds vrij blij met miss sporty producten :

 • Reply
  Tamara
  8 augustus 2015 at 21:49

  Jammer dat je een glans krijgt maar verder ziet het product er wel goed uit!

 • Reply
  Naomi
  9 augustus 2015 at 11:18

  Best een goede foundation inderdaad!

  x

 • Reply
  Theresadevries@live.nl
  17 februari 2020 at 20:37

  Jeetje ik zocht naar deze foundation.. Want ik ben er zo blij mee maar hij is bijna op.. Maar toen vond ik je review jeetje wat maak jij mooie reviews zeg!

 • Laat een reactie achter