Zoek
Sluit dit zoekvak.

Miss Sporty Insta Glow

Miss Sporty Insta Glow

Ik vind het leuk dat steeds meer beautymerken inspelen op de dagelijkse trends die eigenlijk niet heel erg veel met beauty te maken hebben. Tegenwoordig gebruikt iedereen Instagram om leuke foto’s te delen. En als je dan een selfie van jezelf maakt wil je er zo goed mogelijk uitzien en daarom maak je vaak gebruik van filters. Maar volgens Miss Sporty hebben we die niet meer nodig als we hun Insta Glow producten gebruiken.

Miss Sporty Insta Glow

De hele Insta Glow collectie bestaat uit een primer, vier kleuren foundation, bronzer, highlighter en een blush. Ik laat jullie de twee lichtste kleuren foundation zien en natuurlijk de bronzer, blush en highlighter. Het doel van deze collectie is volgens Miss Sporty te zorgen dat je geen filter meer nodig hebt. Je huid ziet er perfect egaal uit met een gezonde kleur. Met andere woorden, om de flawless look te creëren.

Miss Sporty Insta Glow

Miss Sporty Insta Glow Foundation – € 4,99

Het merk Miss Sporty staat bekend om de vrolijke en kleurrijke verpakkingen. Ook bij deze lijn ontbreekt het niet aan kleur en zien ze verpakkingen er heel erg leuk uit. Speels en jong, dat is misschien wel de juiste omschrijving. Als ik de omschrijving van de foundation lees is het ook wel een foundation voor de wat jongere doelgroep. Het is namelijk een foundation die alle onzuiverheden wil verbergen met een redelijke dekking.

Miss Sporty Insta Glow

Op de achterkant vinden we nog wat meer informatie dan het persbericht prijs geeft. De foundation moet een natuurlijke dekking hebben die als een tweede huid aanvoelt. Ook belooft het een gezonde uitstraling die de hele dag moet blijven zitten. Maar de houdbaarheid is wel in combinatie met de primer. Die heb ik er niet bij gekregen, dus mijn houdbaarheid zal niet optimaal zijn.

Miss Sporty Insta Glow

Fijn voor de anti-siliconen liefhebbers, er zit (zo ver ik kan zien) geen siliconen in!

Miss Sporty Insta Glow

De foundation is er in vier verschillende kleuren: 001 Ivory, 002 Light, 003 Medium en 004 Dark. De foundation zit in een handige tube met 30 ml inhoud. Ook is de foundation makkelijk te verdelen door simpel in de tube te knijpen. Tot zo ver ben ik erg tevreden! Tijd om de foundations te testen.

Miss Sporty Insta Glow

Wauw, het eerste wat me opvalt is dat de lichtste kleur echt heel licht is! Goed nieuws dus voor degenen met een hele lichte huid. 002 Light is iets donkerder met een meer gele ondertoon.

Miss Sporty Insta Glow

De foundation is geurloos en laat zich gemakkelijk verdelen. Hier zie je dat de Ivory kleur echt heel licht is, een stuk lichter dan de kleur van mijn hand. De foundations verdelen makkelijk en hebben een redelijk matte finish.

Miss Sporty Insta Glow

Tijd om de foundation echt goed te gaan testen op het gezicht. Hier draag ik geen enkele make-up.

Miss Sporty Insta Glow

En hier draag ik de Insta Glow Foundation in de kleur Ivory. Het eerste wat me opvalt is dat de kleur eigenlijk te licht voor mij is (dat gebeurt niet vaak)! Maar daarna merk ik wel dat de foundation heel erg vlekkerig en streperig aanbrengt, ik moet echt eeuwen blenden om hem er nog redelijk natuurlijk uit te laten zien. Maar hij blijft ook behoorlijk achter mijn velletjes zitten, kijk maar eens goed tussen mijn wenkbrauwen… Wel heeft hij een redelijk goede dekking die ik als medium zal omschrijven.

Miss Sporty Insta Glow

Miss Sporty Insta Glow Bronzer – € 3,99

Naast de foundation en een primer zijn er ook nog verschillende producten om wat meer kleur aan je gezicht te geven. Eerst zijn er twee verschillende bronzers die afgestemd zijn op de kleur van je haar. Ze hebben de kleuren: 001 Sunkissed Blonde en 002 Sunny Brunette. Ik heb de kleur Sunkissed Blonde gekregen die ik best donker vind, maar de brunette is nog wat donkerder van kleur.

Miss Sporty Insta Glow Blusher – € 3,59

Naast de twee bronzers zijn er ook nog zes verschillende kleuren blush, daar kan je dus zeker mee uit de voeten. De kleuren zijn: 001 Luminious Beige, 002 Radiant Mocha, 003 Flushed Pink, 004 Glowing Mauve, 005 Beaming Peach en 006 Shiny Coral. Vind het trouwens wel gek dat de bronzer duurder is dan de blush terwijl ze dezelfde inhoud hebben. Ik heb de kleuren Luminious Beige (wat meer een highlighter is) en Glowing Mauve.

Miss Sporty Insta Glow

Op de achterkant van de bronzers en blushes vind je meer informatie over het product en de naam. Alle producten bevatten 5 gram wat een normale inhoud is. Voor de rest heeft de achterkant niet echt een hele bijzondere waarde.

Miss Sporty Insta Glow

En zo zien de producten er dan open uit. Leuk is dat de verpakking transparant is zodat je meteen kan zien wat je koopt. Ook het patroontje in de producten vind ik erg leuk, ziet er erg vrolijk en speels uit. Alle producten bevatten trouwens een shimmer die ik heb ontvangen. Ik ga er ook stiekem van uit dat de andere producten ook shimmers hebben.

Miss Sporty Insta Glow

Luminious Beige

Een echte blush vind ik het niet, meer een mooie highlighter met een wat warmere kleur, daar heb ik hem dan ook voor gebruikt.

Miss Sporty Insta Glow

Sunkissed Blonde

Een gezond kleurtje aan je wangen kan wonderen doen, helemaal na zo een grauwe herfst en zomer. Op de foto lijkt de bronzer vrij mat, maar in het echt zitten er behoorlijk veel shimmers in.

Miss Sporty Insta Glow

Glowing Mauve

Een knallende kleur blush als je het mij vraagt, je moet het daarom ook met beleid aanbrengen, maar tof is hij wel.

Miss Sporty Insta Glow

Wat me opvalt is dat de kleuren heel erg goed gepigmenteerd zijn, maar ook dat de structuur van de bronzer en blushes heel erg broos is, er komt best veel overtollig poeder van af.

Miss Sporty Insta Glow

Maar we willen natuurlijk wel weten hoe de producten er in combinatie met elkaar uitzien. Hier als eerst een kale wang met alleen de Insta Glow Foundation.

Miss Sporty Insta Glow

Hier draag ik de blush in Glowing Mauve die ik heel subtiel heb aangebracht. Maar hij is nog best knallend vinden jullie ook niet?

Miss Sporty Insta Glow

Onder de blush heb ik de bronzer in Sunkissed Blonde aangebracht. De bronzer is op het gezicht wat subtieler dan bij de swatches.

Miss Sporty Insta Glow

En dan als laatst om het af te maken natuurlijk de highlighter in Luminious Beige. Deze geeft een prachtige glans af!

Miss Sporty Insta Glow

Al met al is er een prachtige look mee te maken en vooral de bronzer en blushes spreken me aan. De foundation moet je wel vanaf een afstandje bekijken, want van dichtbij vind ik hem niet echt heel erg mooi. Hij is streperig en blijft op sommige plekken heel erg ophopen of achter velletjes zitten.

Miss Sporty Insta Glow

Ik vind de Miss Sporty Insta Glow producten ontzettend leuk om te zien. Groot voordeel is dat de foundations erg licht van kleur zijn wat perfect is voor degenen met een lichte huid. Wel vind ik de finish wat minder en wat onnatuurlijk overkomen. De houdbaarheid is gemiddeld en zal waarschijnlijk met de bijbehorende primer beter zijn. De bronzer en blushes vind ik erg tof en doen prima hun werk voor dat geld, vind het alleen wel jammer dat ze erg veel losse poeder afgeven.

De Miss Sporty Insta Glow producten zijn vanaf nu te koop bij onder andere de Etos, bol.com en DA.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Ik vermoed dat er te veel talc in zit voor jouw huid? Waardoor die wat te droog is. En er zitten wel siliconen in de foundation. Cyclopentasiloxane en dimeticone zie ik o.a. in de lijst staan en voor zover ik weet zijn dat siliconen. :) Mooie foto’s overigens!

  2. Ik vind ze er leuk uitzien, maar het is niet zo dat ik nu denk ‘ik moet er wat van hebben’. Maar dat komt wellicht omdat ik al heel wat heb liggen haha!

  3. Het concept om geen filter meer te gebruiken vanwege deze product lijn van Misssporty dat belooft wel wat. De bronzer en blushes spreken, dat vind ik ook mooi.

  4. Hmm ik ben niet helemaal onder de indruk, maar de producten zien er ook zeker niet slecht uit. De blushes zijn vrij heftig maar de kleuren vind ik wel erg mooi!

  5. De foundation leek mij fijn alleen zal hij bij mij nog meer velletjes accentueren helaas. De andere producten overtuigen mij helaas ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *