Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

Gek genoeg kun je het zo ineens op de heupen krijgen iets aan je woonkamer of huis te veranderen. Ik irriteerde me al een tijdje aan onze woonkamer, niet omdat ik de indeling of meubels niet mooi vond, maar het miste gewoon wat sfeer. We zijn nog elke dag blij met onze mooie spullen maar het plaatje was gewoon niet compleet. Veel bloggers waren bezig met verhuizen of de woonkamer aanpassen wat mij inspiratie gaf. Met mijn moeder ging ik naar een tuincentrum om plantjes voor haar verjaardag te kopen en ineens in de sfeerhoek wist ik wat ik wilde.

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

Om even een kleine sfeerimpressie te geven hoe het er eerst uitzag. Niet slecht, maar naar mijn idee miste er gewoon iets van gezelligheid. We hebben vrijwel geen kleur (op de planten na dan) in huis. Ik hou van strak en deze kleuren, maar het mist toch gewoon sfeer.

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

Zoals je ziet hadden we al iets van turquoise accessoires op de planken boven de bank staan en eigenlijk vind ik dat wel een leuke en frisse kleur. In het tuincentrum stond een prachtige hoek ingericht met allemaal dit soort kleuren en accessoires en daar raakte ik meteen enthousiast over. Ik deed dus inspiratie op en ging verschillende winkels langs om items te scoren.

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

Nieuw zijn deze twee kussens, de linker heb ik bij de Boer in Staphorst gekocht en de rechter komt bij de Dille en Kamille vandaan. De schaal op de tafel is trouwens ook nieuw met de beestjes. Deze zijn van het nieuwe assortiment van IKEA die vanaf deze maand te koop is.

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

Ik krijg trouwens nog steeds erg veel vragen waar wij onze meubelen vandaan hebben. De hele serie kun je hier bekijken en kopen, maar volgens mij hebben andere woonwinkels ze ook.

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

De kussens matchen nu met de accessoires op de plankjes super leuk! Van links naar rechts zijn de kussens van: HEMA, de Boer Staphorst, HEMA en Dille & Kamille.

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

Op het IKEA event kreeg ik ook deze prachtige vaas die ook onderdeel is van het nieuwe assortiment. Bij de Boer in Staphorst kocht ik ook een neppe tak met besjes, past perfect bij de rest van de kleuren en ik vind het er erg leuk uitzien!

Mini woonkamer make-over, kleur toevoegen

Deze hoek is niet zo spannend, maar ik heb de roze kaarsen vervangen door de juiste kleur kaarsen. Op het tv meubel wil ik trouwens nog wat leuks hebben staan, nu is het nog erg kaal en leeg, alleen ik weet nog niet zo goed wat.

En dat was eigenlijk onze kleine make-over van de woonkamer die zoveel meer sfeer en een huislijker gevoel geeft. Ik ben dus nog opzoek naar een aantal leuke accessoires voor in de ruimte maar dat komt vanzelf wel. Ik weet namelijk uit ervaring als je daar naar opzoek bent je het niet vindt. Hebben jullie nog tips om onze woonkamer wat gezelliger te maken?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Leuke en overzichtelijke shop waar jullie het meubilair hadden gekocht!
  Prachtige sfeer met die mooie kleuren.
  Wat woonaccesoires toch allemaal kunnen doen voor zo een make-over ;-)

  Xoxo

 2. Ik vind jullie woonkamer er heel leuk uit zien! Leuk is dat he, later nog dingetjes veranderen hihi. Ik sta nooit stil, ben altijd bezig met ‘designen’.

 3. Ziet er leuk uit Aranka! Frisse kleuren!
  Ik heb nog een tip, een kleed kan je woonkamer echt zo ophalen. Bij was het ineens alsof er eem stuk meer sfeer was en her voelde zoveel warmer aan. Dus misschien is dat nog een idee ?

 4. Hi aranka! Ik vind je huis lekker opgefrist! Het enige wat ik in jouw huisje mis is een kleed. Misschien nog een optie om een mooi kleed neer te leggen?
  Dat zorgt voor zoveel gezelligheid en knusheid.
  Leuk gedaan hoor :)

 5. Wat ziet alles er sfeervol en fris uit, het resultaat is erg leuk! Bloemen doen ook wonderen voor een huis, maakt het ook zo lekker fleurig :)

 6. Het is echt super leuk geworden zo met de kussen en accesoires. Misschien is een mooie stolp een idee voor op de tv kast, of een verzameling van allerlei maten vaasjes. Ik zag net dat de Hema ook nieuwe woonaccesoires had en zag leuke dingen in de kleuren die je nu hebt. Je hebt jullie mooie kamer helemaal opgefleurd, ik vind de vaas met tak erg mooi net als de schaal op tafel, die kun je ieder seizoen weer aanpassen. Het ziet er gezellig uit.

 7. Heel mooi! Ik heb afgelopen week zelf wat nieuwe mintgroene en zalmroze items toegevoegd voor wat extra kleur. Een tip is misschien een mooie lijst met gangbare maat kopen zodat je kan wisselen met mooie posters.

 8. Wat een mooie lichte kamer heb je. Ik verander regelmatig mijn sierkussens. Er is nu wat roze op mijn (eveneens) grijze bank maar dat vind ik nu best overheersen en truttig maken. Zeegroen lijkt me nu wel leuk! Ik ga morgen eens kijken. :) Je hebt me besmet, haha.

 9. Leuk zo! Door de ramen blijft er ook wat minder plek over blijft voor spullen/eyecatchers. In principe heb je al wel best veel leuke spulletjes maar oogt het nog een beetje “kaal” als je snapt wat ik bedoel.
  Ideetje: een mooie klok en/of een wat grotere foto of schilderij!

 10. Toch zou zon kleed erg mooi staan denk ik! Zo groot hoeft die niet te zijn en de warmte komt er vast wel doorheen;-)

  En een schilderij.

  Verder mooi opgefrist hoor!

  Toch zou ik denneappeltjes eerder alleen in de herfst neerzetten:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *