Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mila en haar blaasprobleem

Mila en haar blaasprobleem

Ik krijg vaak de vraag hoe het met Mila gaat en dan vooral het naast de bak plassen verhaal. Het leek mij daarom wel leuk eens een update te schrijven hoe het gaat en wat Mila nou precies heeft. We lopen er al een hele tijd mee te kwakkelen en op dit moment is het redelijk onder controle. Maar helaas weten we ook dat het zo weer mis kan gaan aangezien het een probleem is wat voort komt uit stress. Ik praat jullie bij!

Na een paar maanden dat we Mila hadden merkten we dat ze ineens naast de bak ging plassen en waarom ze dat deed was voor ons een raadsel. Mijn beste vriendin is dierenartsassistente en vertelde dat dit meestal geen goed teken was en dat het verstandig was wat urine op te vangen en hiermee naar de dierenarts te gaan voor onderzoek. Het bleek inderdaad niet voor niets te zijn want Mila had een blaasontsteking en bloed in haar urine zitten. Vervelend voor haar natuurlijk, maar ook vervelend voor ons want kattenplas stinkt behoorlijk.

Na medicatie en nieuw voer ging het een tijdje beter tot dat het weer foute boel was. Weer urine meegegeven aan de dierenarts en dit keer bleek ze zelfs blaasgruis te hebben. Hier meer medicatie en speciaal voer voor om het te verhelpen en dat ging weer een tijdje beter. Alleen dan is de vraag, hoe komt Mila aan al die problemen met haar blaas? Van alles geprobeerd met de bak (deksel of geen deksel, verschillend grit en ga zo maar door) en zelfs meerdere bakken neergezet maar niets bleek de oplossing, dit was het probleem dus niet.

Mila en haar blaasprobleem

Britse Kortharen (of in Mila haar geval Brits Langhaar, is hetzelfde ras alleen de vacht is anders) zijn vaak vrij gevoelig voor stress en bij Mila blijkt dit dus ook het geval. De problemen waren ontstaan nadat wij een week op vakantie waren geweest en Mila dus alleen thuis was. Mijn ouders kwamen wel elke dag langs, maar dat is toch anders dan een hele dag mensen om je heen. Ook kreeg Mila een terugval nadat ik een dag opnames had in huis en er veel mensen waren en de boel helemaal verbouwd werd, wederom stress. Tijdens de verhuizing en het klussen in ons nieuwe huis heeft ze helaas ook heel erg lang last van haar blaas gehad.

En hoe we het nu? Mila staat op een speciaal dieet van de dierenarts en krijgt alleen maar Hills Metabolic + Urinary Stress voer, wat eigenlijk heel goed helpt. Geef ik haar dit voer niet of te veel anders tussendoor, dan merk ik dat ze weer naast de bak gaat plassen. En als ze weer naast de bak plast, vang ik eigenlijk meteen haar urine op en breng het naar de dierenarts om te kijken of er weer wat aan de hand is en of ze daar weer medicatie of speciaal voer voor moet krijgen. Zo niet, dan is het weer een fase en komt het met rust vaak weer goed.

Mila en haar blaasprobleem

Mila en haar blaasprobleem

Naast dat het voor Mila ontzettend vervelend is dat ze zo last heeft van haar blaas is het voor ons ook vervelend. Het laminaat rondom de kattenbakken is helemaal beschadigd en omhoog gaan staan door haar urine en ik kan je vertellen dat katten urine niet naar rozen ruikt. Ik vind het echt best wel beschamend en ben als de dood dat een vreemde het ruikt. Gelukkig heb ik daar wel heel erg fijn spul voor gevonden die mijn vriendin mij ook al aanraadde vanuit de dierenkliniek, dit is het enige spul wat écht werkt vertelde ze. Als Mila weer naast de bak heeft geplast, maak ik het natuurlijk direct schoon en spray er daarna ook nog de Ecodor UF2000 4Pets Urinegeur verwijderaar op zodat nare geurtjes ook uit blijven.

Mila en haar blaasprobleem

Daarna was ik Mila ook nog even bij langharen er best vaak wat blijft hangen, hiervoor gebruik ik de vachtreiniger van Ecodor, ideaal! Het is een mousse wat je even inmasseert en daarna droog borstelt of droog veegt met een handdoek. Zo blijf Mila zelf ook lekker fris! We gebruiken het trouwens ook als er een drol blijft plakken (of nog erger als ze aan de diarree is) of buiten is geweest.

Mila en haar blaasprobleem

Naast producten voor huisdieren heeft Ecodor nog veel meer handige schoonmaakmiddelen zoals deze vloer- en glasreiniger. Beiden gebruik ik ook erg graag. De vloerreiniger tijdens het dweilen en wat er zo fijn aan is dat hij geen strepen achterlaat. En de glassreiniger spray ik over mijn ramen en dan zuig ik deze de schoon met een elektrische ramen wisser (deze van Vileda).

Win één van de vijf Ecodor pakketten:

Heb jij net zoals mij ook wel eens last van nare geurtjes van je huisdieren of wil je je huis graag een schoonmaakbeurt geven? Ik mag vijf pakketten van Ecodor weggeven met de volgende producten:

 • Ecodor UF2000 4Pets Urinegeur verwijderaar
 • Ecodor EcoFur Vachtreiniger
 • Ecodor EcoFloor Vloerreiniger
 • Ecodor EcoGlass Glasreiniger

Wat je hiervoor moet doen? Laat een reactie achter onder dit artikel en geef aan waarom jij dit pakket goed kan gebruiken. Extra kans maken? Like de Facebookpagina van Plein.nl en volg Plein.nl op Instagram! Meedoen kan tot en met xxxx daarna maak ik de winnaar via een persoonlijke mail bekend!

Zin in Zomer Weken bij Plein!

De zomer komt eraan en dat moet natuurlijk gevierd worden! Dit doe je waarschijnlijk met een lekkere vakantie of lekker op stap gaan met familie en vrienden. Maar je kunt het ook doen door lekker veel korting op producten en merken te krijgen die zorgen voor dat instant zomergevoel. Plein heeft zin in de zomer en hoopt jij ook door deze leuke aanbiedingen. Namelijk van 28 mei t/m 10 juni profiteer je daarom van kortingen tot 50% op onder meer L’Oréal, Garnier, Davitamon, Advantix en Witte Reus. Kijk op de Zin in Zomer Weken pagina voor alle aanbiedingen!

Dit is een betaalde samenwerking met Plein

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Helaas zou ik dit goed kunnen gebruiken! Op dit moment gebruik ik dettol of biotex om schoon te maken maar mijn voordeur gaat hier kapot aan. Onze kater sproeit tegen de voordeur omdat hij bang is van de buurtkatten…ook zo sneu…

 2. Leuk en ik doe heel graag mee!
  Dit ken ik niet.
  Heb een hond die ook flinke poetsbeurten kan gebruiken want hygiëne is zo belangrijk.
  Hondenharen die ze verliest, vuil en stof van buitenshuis als ze uitgelaten is en men mee van buiten naar binnen….

  Xoxo

 3. Ik kende dit merk nog niet! Met drie poezen ben je nooit klaar met schoonmaken. Gelukkig doen ze hun behoefte allemaal op de bak. Mijn moeder zou de reiniger wel mogen gebruiken, daar plassen de katten soms in de wasbak (?!)… terwijl het buiten katten zijn en ze de rest buiten doen of op de bak die in de tuin staat.

 4. Met een nieuwe (langharige) pup in huis kan ik dit pakket heel goed gebruiken! Zeker nu we van brokjes moeten veranderen en de pup tijdelijk bijzonder dunne ontlasting heeft :(

 5. toen wij nog katten hadden hadden de katers van ons ook blaas problemen en och ze zeken zelfs op mijn aanrecht!! ik werd gek toen!! wij hadden toen spul van de dierenarts gehad, weet alleen niet meer hoe het heette en dat werkte prima

 6. Hier ook een lieve poes die naast de bak plast(e). Ook meerdere testen en onderzoeken gedaan waar blaasgruis uit kwam. Toen dit verholpen was bleef ze plassen naast de bak. Nu hebben we al zeker 2 jaar de feliway verdamper en dat helpt heel goed bij haar. Zelfs nu we verhuist zijn heeft ze nog geen enkele keer naast de bak geplast.

 7. Het is lastig om te achterhalen waar de echte stress vandaan komt: dit hoeft bijvoorbeeld niet eens door de hoeveelheid mensen in huis te komen maar kan nog veel dieper liggen: niet voldoende ruimte bijvoorbeeld om te gaan en staan waar ze wil. Een kattenluikje naar buiten bleek bij mij de oplossing. Ze had gewoon de dringende behoefte om zelf te beslissen waar ze heen wilde. We kregen er een andere poes door terug: 1 die niet meer snel van slag was als er iets in huis gebeurde. Stress heeft altijd een reden en de beste oplossing is die reden weg te nemen i.p.v. de stress proberen te verzachten. In ons geval hadden we een gelukkige poes doordat ze naar buiten kon, maar wel met het gevolg dat ze op 11 jarige leeftijd is aangereden. Echt verschrikkelijk! Ik was/ben zo verdrietig, maar ik weet dat ik voor haar niets anders had moeten doen. Als ik haar binnen had (proberen) te houden dan was ik misschien blij geweest, maar zij niet…

 8. Ik kende deze producten niet maar doe heel graag mee, ik heb drie katten en die willen hun behoefte ook wel eens naast de bak doen ondanks dat deze schoon is. De geur is inderdaad vreselijk en je kant schoonmaken wat je wilt je blijft het ruiken.

 9. Heel graag doe ook ik mee met de actie. Met een poes van iets meer dan een jaar oud én een kitten van 8 weken die er volgende week bijkomt, heb ik ook genoeg geurtjes die ik graag weg wil hebben. Dit klinkt erg fijn dus zou ik dit pakket erg graag uitproberen. Fingers crossed dus!

 10. Ik zou heel graag mee willen doen, ik heb zelf een kater van 10 jaar, zijn schildklier is verwijderd , ook komen er drie buurkatten op mijn balkon, ik heb erg veel last van nare geurtjes, gewoon schoonmaken helpt helaas niet voldoende tegen de geur.

 11. Soms kan ik mijn kat wel achter het behang plakken…Ze plast netjes in de kattenbak, maar staat net met haar kont over de rand en dan komt het op de grond terecht. Het is een schatje hoor, maar soms…Het kattenvoer en de kattenbakkorrels bestel ik via pleinshoppen, dan hoef ik dat zelf niet te sjouwen. Die FB-pagina ken ik dus maar al te goed.

 12. Ohhh ik kan dit zo goed gebruiken. Ik ken deze producten nog niet. Op dit moment dweil ik alles elke dag en vaker op de plekken waar het mis gaat. Ook steek ik heel veel geurkaarzen aan in de hoop dat niemand wat ruikt. Je word er gewoon ook onzeker van. Een mooie kans om dit uit te proberen!

 13. Ach.. arme mila.. inmiddels is onze pup max alweer een tijdje zindelijk gelukkig.. en dan hebben we ook nog bejaarde bo.. een superlieve labrador die deze maand 15 is geworden. Helaas heeft ze regelmatig een ongelukje de laatste tijd dus dit pakket is zeker enorm welkom…

 14. Oh dit was zo welkom geweest onze kat Buddha kreeg 4 weken geleden ernstige blaasklachten, plaste overal in huis. Het werd zo erg dat hij met spoed geopereerd moest worden en heeft een week in de kliniek gelegen. Gelukkig is hij nu weer thuis.. Wel voor de rest van z’n leven op dieetvoer omdat hij last heeft van gruis en stenen. Onze beklede trap stinkt enorm naar urine, en helaas hebben we een stoel weg moeten doen.. Dus misschien kunnen we de geur nog wegkrijgen :)

 15. Klinkt ideaal! Onze kat heeft soms ook eens een ongelukje en die geur … Deze producten lijken mij echt heel erg fijn! Wij zijn pas verhuisd en willen graag dat ons nieuw gelegde laminaat nog heel wat jaartjes mee gaat. ;)

 16. Onze dame wil af en toe nog wel eens een plasje naast de bak plegen.. hebben al veel geprobeerd maar het geurtje blijft vaak hangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *