Mijn Winter Skincare Routine

 photo Skincare_zps9a59eebf.png

Reinigen van het gezicht doe ik elke dag, maar dat is voor mij niet met een doekje eroverheen gaan wat crème aanbrengen en klaar. Nee, als beautyblogger krijg je wel eens wat toegestuurd en zo word je skincare routine steeds groter met producten die je gewoon ontzettend fijn vindt om te gebruiken. Vandaag leg ik jullie mijn vaste en dagelijkse skincare routine uit voor de koudere wintermaanden.

 photo Skincare1_zpsdffa68fa.png

Ik moet je zeggen, ik heb best wel een standaard reinigingsroutine en misschien niet zo uitgebreid als jullie denken. Maskers, primers en serums gebruik ik nooit, omdat ik dat voor mezelf niet prettig vind werken maar ook misschien omdat ik daar wel een beetje te lui voor ben. Maar al deze producten gebruik ik dagelijks of wekelijks met heel veel plezier. Wat mij betreft zijn dit ook allemaal producten die ik jullie kan aanraden.

 photo Skincare2_zps9fa7da89.png

We beginnen onder de douche! Elke ochtend sta ik onder de douche en is dit een standaard routine. Na het wassen van mijn haar en het aanbrengen van een haarmasker of conditioner ga ik aan de slag met de Clarisonic. Ik gebruik op dit moment de Body variant, want dan kan ik snel switchen met de lichaamsborstel. Het borsteltje dat er op zit is voor de vette en onzuivere huid, hij is dus net wat harder dan de normale borstel en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Deze gebruik ik het liefst in combinatie met de Philosophy Purity Made Simple en de Philosophy Total Matteness. Over de Philosophy Purity Made Simple hoef ik denk ik niet veel meer uit te leggen. Een geweldige reinigende crème. Maar misschien heeft de Philosophy Total Matteness iets meer uitleg nodig. De naam zegt het al, het is voor een matte huid die niet vet is. Nou mijn huid is vet en ontzettend snel ook, daarom gebruik ik graag deze cleanser. Naar mijn idee blijft mijn huid ook veel langer mat dan wanneer ik het niet gebruik. Ook kan je dit product als een masker aanbrengen, maar daar ben ik niet echt fan van. Ik gun me daar nooit de tijd voor en ik vind het altijd weer zo een gedoe om het eraf te halen. Maar als cleanser vind ik het ideaal! Beide producten wissel ik elkaar af in gebruik.

 photo Skincare4_zpsc07529d1.png

Dan gaan we naar het reinigen van het gezicht met de laatste restjes die de Clarisonic niet heeft weggekregen. Ik begin altijd met mijn ogen. De producten van Garnier zitten nog niet zo lang in mijn routine maar ik moet je zeggen dat ik van die paar dagen al diep onder de indruk ben! Ze zijn mild, irriteren niet en maken mijn gezicht echt goed schoon zonder dat ik hoef te boenen of dergelijke. Ik begin dus met de ogen en doe wat Garnier Verzachtende Oogreinigingslotion op een watje en haal daarmee heel gemakkelijk de laatste restjes oogschaduw, mascara en eyeliner weg. Ook ’s avonds krijg ik hiermee heel makkelijk alles er af zonder te vlekken. Daarna is mijn gezicht aan de beurt, hiervoor gebruik ik de huge fles van Garnier met Micellair Reinigingswater. Top dat Garnier het nu ook heeft want ik ben echt fan van micellaire reinigingsproducten! In een handomdraai is je gezicht echt goed schoon op een milde manier. Beide producten zijn dan ook geschikt voor de gevoelige huid. Daarna verwijder ik echt alle laatste restjes vuil en product met de Vitamine E toner van The Body Shop, wat ik echt een hele fijne toner vind. In het begin moest ik hier een beetje aan wennen door de olieachtige structuur – waar je op de huid niks van merkt – maar naarmate ik het vaker gebruikte vond ik het geweldig. Het vervluchtigt snel en maakt mijn gezicht heerlijk fris zacht! Oja, en hij is heel zuinig in gebruik, ik ben pas op de helft en gebruik hem al een half jaar.

 photo Skincare3_zpsb652a78c.png

Een keer per week peel ik mijn gezicht, ik heb hiervoor twee producten die ik met elkaar afwissel. De hannah Glycolic Gel 6% en de bekende Philosophy The Microdelivery Triple-Acid Brightening Peel. Deze is voorverpakt met handige pads zodat je het overal heel gemakkelijk kan gebruiken! Het werkt dus precies hetzelfde als de peeling van Philosophy die we allemaal kennen alleen is het een stuk makkelijker en handiger in gebruik. Omdat dit altijd op een schone huid moet doe ik dit altijd na het reinigen. Beide producten doe ik op een watje of zit al op een watje en maak ik mijn gezicht grondig mee schoon. Omdat je gezicht daarna best wel strak aanvoelt door het gezicht moet je het altijd schoonspoelen met water. Omdat deze producten je huid intensief reinigen ben je daarna extra gevoelig voor de zon, smeer je daarom na het gebruik van zo een peeling altijd in met een SPF!

 photo Skincare5_zpse5fc72f7.png

Daarna is het tijd voor de huidverzorging. Ik test al een geruime tijd deze Sisley Youth crème uit, de duurste crème die ik ooit heb gebruikt, maar mijn ondervindingen zijn wel super enthousiast. Je merkt, ruikt en voelt echt dat je kwaliteit op je huid smeert. Deze crème is speciaal bedoeld voor je jongere huid van 18 tot en met 25 jaar. Hij hydrateerd, geeft je engerie en houdt vroege lijntjes tegen. Binnenkort zal ik hem uitgebreid reviewen voor jullie!

 photo Skincare6_zps71eefc3b.png

Dit was mijn skincare routine voor de winter. Misschien ziet het er voor jullie wat basic uit qua intensief voedende producten maar mijn huid heeft dat gewoon niet nodig. Daarom gebruik ik ook geen nachtcrème, serums en dat soort dingen. Ik merk snel dat het allemaal teveel word voor mijn huid en dat ik er dan maar snel mee moet stoppen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar jullie winter skincare routine!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Sofie
  17 januari 2014 at 12:16

  Wat een fijne routine heb je! Je gebruikt mooie producten :)

 • Reply
  Celine
  17 januari 2014 at 12:17

  Interessant om te lezen! Ik gebruik eigenlijk nóg minder skincare producten, maar ik draag zelden foundation dus vindt het eigenlijk ook niet zo nodig.
  Kleine opmerking: Hij “hydrateerd”, geeft je engerie en houdt vroege lijntjes tegen, moet “hydradeert” zijn denk ik!

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  17 januari 2014 at 12:17

  Wat een fijne producten gebruik jij zeg. Ik ben erg nieuwsgierig naar de review over de Sisley Youth crème..

 • Reply
  Snoepjee
  17 januari 2014 at 12:24

  leuk artikel! ik gebruik ook de vitamine e toner van TBS, en de rest van de lijn, de reinigingsmelk, dagcreme, nachtcreme en serum, en scrub! haha ja ja in de 50% sale op tweede product gekocht xD

 • Reply
  Marissa
  17 januari 2014 at 12:26

  Wat een mooie producten allemaal! Ik ga die Garnier producten van de week ook halen (als ze al in de winkel liggen). Ik ben echt benieuwd!

  • Reply
   Aranka
   17 januari 2014 at 12:49

   Ze moeten al wel in de winkel liggen!

 • Reply
  pamela
  17 januari 2014 at 12:30

  ik ben heel erg benieuwt naar de producten van garnier!!!!

 • Reply
  Danielle
  17 januari 2014 at 13:10

  Ben benieuwd naar het miscellair water van Garnier….Ik heb begrepen dat dit ook make-up van je gezicht haalt: waarom gebruik je er ook nog een facewash bij?

  Zelf haal ik mijn oogmake-up eraf met babyolie (ik heb een normaal tot droge huid, zeker de huid rond mijn ogen is droog, dus dan is olie wel fijn!), daarna gebruik ik een facewash (meestal van olaz of van de etos, voor de gevoelige huid): ik merk dat ik die eraf moet halen met een badstof washand of zo: alleen eraf spoelen, laat erg veel resten achter. Daarna een tonic: meestal nivea of etos voor de droge en gevoelige huid. Dan een oogcreme en nachtcreme: nachtcreme is hetzelfde dan mijn dagcreme: clinique moisturizer ++ voor de normale tot droge huid.

  ‘ochtends doe ik niet anders dan mijn gezicht met water wassen, oogcreme opbrengen (clinique) en de dag/nacht moisturizer opbrengen. Daarna een laagje bb of cc creme met spf (meestal clinique, maar die heb ik vanochtend leeggemaakt. Heb nog een nieuwe L’oreal uit de glossybox er staan, kijken hoe die bevalt. Bij de eerste test bleek dat de kleur voor mij goed is (ik heb de lichtste), maar dat ik er wel duidelijk meer van nodig heb dan die van clinique, waardoor hij dus echt niet goedkoper is.

 • Reply
  jgjessie
  17 januari 2014 at 14:06

  Wat een fijne producten; ik vind het trouwens best wel uitgebreid hoor. Was je elke ochtend je haar? En gebruik je altijd alle drie toners?
  Ik gebruik qua skincare momenteel een reinigingslotion voor mijn ogen van Kruidvat (ik ben er 3 aan het testen), een reinigingsmelk voor mijn gezicht van Biotherm en een micellaire lotion van Omega Pharma. Als dagcrème gebruik ik er eentje van Aveeno (Clear Complexion Daily Moisturizer) en als nachtcrème de Tea Tree lotion van The Body Shop plus een aloe vera ooggel (ook van TBS). Peelen doe ik eigenlijk nooit omdat ik bang ben dat mijn huid er te gevoelig voor is.

 • Reply
  Kelly
  17 januari 2014 at 14:23

  Mooie producten gebruik je!

 • Reply
  iscreambeauty
  17 januari 2014 at 14:30

  Mooie producten gebruik je!

 • Reply
  Melike
  17 januari 2014 at 14:59

  Ik merk echt dat altijd iedereen sochtends doucht… ik ben volgens mij gewoon veelste lui omdat in de ochtend te doen..

 • Reply
  MySimplySpecial
  17 januari 2014 at 15:16

  Leuk om te zien! Mooie producten gebruik je.

 • Reply
  Dionne Knooren
  17 januari 2014 at 15:29

  Leuk om te zien! Je gebruikt mooie producten!

 • Reply
  Joli
  17 januari 2014 at 15:37

  Fijne producten!

 • Reply
  Manon van Rijsbergen
  17 januari 2014 at 16:20

  Oeh ik dacht dat die van Garnier pas in februari te koop waren, snel maar eens kijken dus!

  • Reply
   Aranka
   17 januari 2014 at 19:20

   Ik hoorde van lezeressen dat ze ze al in de winkel hadden gespot!

 • Reply
  Tess Evea
  17 januari 2014 at 17:06

  Wat gebruik je heerlijk veel producten. Ik ben dol op producten van Philosophy maar eigenlijk gebruik ik helemaal niet zoveel producten.

 • Reply
  RockingMaaik
  17 januari 2014 at 17:19

  Ik ben heel benieuwd naar die Garnier producten!

 • Reply
  Ellen
  17 januari 2014 at 17:25

  Ik ben echt benieuwd naar de Garniet producten (net zoals iedereen haha :))

 • Reply
  Axelle
  17 januari 2014 at 18:14

  heel fijne producten!

 • Reply
  Julia
  17 januari 2014 at 20:16

  Wat een fijne producten allemaal!

 • Laat een reactie achter