Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn weg naar een gezondere leefstijl – een maand vakantie

Mijn weg naar een gezondere leefstijl – een maand vakantie

Ik zit nog steeds volop in het proces om te zoeken naar een gezondere leefstijl. Vorige keer vertelde ik dat mijn 3 maanden traject erop zat en dat ik heb besloten toch verder te gaan met het programma, als stok achter de deur. Na een maand vakantie had ik het namelijk idee van mijzelf dat het wel eens helemaal mis zou kunnen gaan…

Voordat ik op vakantie ging had ik een mooi gewicht bereikt en eindelijk een BMI die bij een gezond gewicht past. Iets waar ik heel erg blij mee was. Het zijn maar cijfertjes en je moet natuurlijk kijken naar hoe je je voelt. Maar toch is het fijn die bevestiging daaruit te halen.

Op vakantie gaan vond ik toch wel een dingetje. Eerst een week naar Turkije waar we in een all inclusive resort zaten en daarna 1,5 week naar Amerika waar het vast ook niet al te gezond zou gaan worden.

Eigenlijk ging het in Turkije hartstikke goed. Natuurlijk heb ik meer dan normaal gegeten en heb ik genoten van toetjes, pizza en dat soort dingen. Maar ik merkte wel dat ik stopte wanneer ik een verzadigd gevoel kreeg. Ik nam eigenlijk altijd water in plaats van zoete sappen en snackte ook een stuk minder door mijzelf de vraag te stellen of ik er wel echt zin in had. De uitkomst na mijn vakantie in Turkije was dan ook stabiel, ik was maar een paar honderd gram aangekomen.

Amerika was andere koek. Ik weet dat ze in Amerika niet al te gezond leven, alles mierzoet en vooral heel erg veel is. Sommige mensen kunnen daar prima tegen, maar de onverzadigbare Aranka eet die porties eigenlijk zonder moeite op als ik daar niet over nadenk.

Eenmaal in Amerika verlekkerde ik me aan alle dingen die we hier niet in Nederland hebben en ik wilde ook alles proberen. Hotdogs in het park, die gefrituurde ui van de Outback, pizzapunten op de hoek van de straat, gebak bij Carlo’s Bakery, Cinnabon, Magnolia’s Bakery, ijsjes bij zo een autootje en ga zo maar door. Ik heb veel gegeten en daar best van genoten.

Maar ook al wilde ik af en toe gezond eten, ik vond gezond eten vooral ook heel erg duur in New York. Voor een bekertje fruit betaalde je bijna 10 dollar terwijl een pizzapunt maar 1 dollar is. Natuurlijk is dat een kwestie van keuzes maken, maar als je dan al stiekem liever een pizzapunt wil en het ook nog eens zoveel geld scheelt was de keuze voor mij snel gemaakt.

Gelukkig hebben we ontzettend veel gelopen in New York, iedere dag rond de 25.000 stappen dus we hebben ook behoorlijk wat calorieën verbrand, dat scheelt. Eenmaal thuis was ik heel benieuwd hoe het mij vergaan was en stond ik weer op de weegschaal. Ik had verwacht dat er echt kilo’s bij aan waren gekomen, maar het viel heel erg mee, weer een paar honderd gram.

Mijn weg naar een gezondere leefstijl – een maand vakantie

BEGIN TRAJECT:

 • Gewicht: 98 kg
 • Middel: 101 cm
 • Heupen: 115,5 cm
 • Bovenarm: 37 cm
 • Bovenbeen: 60 cm

Vorige maand:

 • Gewicht: 86,4 kg
 • Middel: 93,5 cm
 • Heupen: 109 cm
 • Bovenarm: 33 cm
 • Bovenbeen: 57,5 cm

Op dit moment:

 • Gewicht: 87,2 kg
 • Middel: 92,5 cm
 • Heupen: 109 cm
 • Bovenarm: 33 cm
 • Bovenbeen: 56 cm

Tsja, er is wel wat gewicht bij maar eigenlijk vind ik het niet eens zo gek na een maand vakantie met daarbij ook echt genoten te hebben. Bijzonder is wel dat er centimeters af zijn, maar misschien ook niet zo gek door al het bewegen en sporten wat ik tussendoor nog heb gedaan zoals zwemmen en natuurlijk veel lopen en fietsen.

Ik ben nu weer 2 weken terug en vorige week heb ik echt weer de draad opgepakt. Ik vind het nog steeds wel spannend om zonder app en weegschaal de keuzes te maken, maar diep van binnen weet ik dat het wel goed zit!

Halverwege augustus staat mijn volgende afspraak weer gepland bij Voedzaam & Krachtig en ben erg benieuwd hoe het mij dan vergaan is!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Super knap van je! Ben op dit moment ook bezig aan een gezondere leefstijl (ben net als jij onverzadigbaar en hou te veel van veel en ongezond eten) en probeer dit nu vol te houden zonder calorieën te tellen maar vind dit best ‘eng’. Heb echt het idee dat ik 2 kilo ben aangekomen sinds ik geen calorieën meer tel afgelopen week, terwijl dit waarschijnlijk best meevalt. Herkenbaar dus! En erg knap dat je maar zo weinig bent aangekomen. Bewijst maar weer eens dat je mentale gezondheid (daarmee bedoel ik het niet jezelf straffen na iets lekkers eten, of juist jezelf volproppen terwijl je geen honger hebt) het belangrijkst is en de rest daarna vanzelf volgt!

 2. Hartstikke goed gedaan! Nog geen kilo erbij en wel cm eraf! En dat is eigenlijk wat echt telt. Alhoewel ik het ook fijn vind hoor als de kilo’s meegaan. Maar in principe ben je nu wel slanker dan voor je vakantie. Hoe tof is dat?!

 3. Valt wel mee,8 ons in een maand. Ik kom dat vaak aan in 2 weken tijd. En ja ik eet ook wel eens te veel lekkers. Die 8 ons vliegen er wel weer af. Komt goed. Lekker wandelen is ook goed en wat dacht je van zwemmen? Ook heerlijk en je hebt er weinig voor nodig, een lekker zwembad ,een goed zittende bikini of badpak en je kan er weer lekker tegenaan. Wist je trouwens dat yoga ook goed is? Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest en de ontspanning natuurlijk. Ik doe het nu ook sinds een maandje en ik merk dat ik dan lekker ontspannen verder kan na zo’n les.

 4. Dat is erg netjes hoor! Maar scheelt ook dat je veel hebt gelopen in NY.
  Wilde zelf na mijn vakantie weer beginnen met WW, en heb in Florida dan ook erg genoten van alles, maar wel met mate.
  WW zit nog in mijn systeem van 2 jaar geleden, en als ik dan een paar dagen uitgebreid had ontbeten (Ihop ofzo) en ook nog had geluncht nam ik als avondeten yoghurt met fruit. En ook veel gelopen. Daardoor maar 3 ons aangekomen.
  Nu weer met WW aan de bak, want dat werkt het beste voor mij. Van de 27 afgevallen kilo’s waren er er het afgelopen jaar 10 bijgekomen door diverse oorzaken.

  Succes met het voortzetten van dit goede eetpatroon!

 5. Wat ben je goed bezig, zo knap! En inderdaad het scheelt dat je in Amerika veel hebt gelopen. Ik ben in december naar NY geweest en daar ook niks gelaten en alles gegeten wat ik lekker vond. Na de vakantie ook 300 gram erbij, fieuw!

 6. Heel goed bezig! Het gaat inderdaad altijd om keuzes maken, maar ik vind het juist goed dat je ook af en toe juist wel voor zo’n punt pizza kiest, zeker op vakantie. Het moet wel leuk blijven :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *