Mijn weg naar een gezondere leefstijl – de tweede meting

Mijn weg naar een gezondere leefstijl – de tweede meeting

Inmiddels ben ik alweer 2,5 maand met mijn coach bezig een gezondere leefstijl aan te leren. Het gaat eigenlijk heel erg goed en het is echt een gewoonte geworden om naar betere en gezondere alternatieven te grijpen. Ook is het woord balans een groot begrip geworden in mijn dagelijkse leven en ik moet zeggen dat het mij aardig goed afgaat.

Bron afbeelding: Shutterstock

Natuurlijk, ik heb mijn pieken en dalen, maar dat heeft ieder persoon. Alleen ik jojo niet zoals eerst. Ik denk veel bewuster over mijn voeding na en zorg dat alles in balans is. Zo ver ik kan eet ik gezond, maar op de momenten waarbij je kan genieten doe ik dat ook gewoon. Met verjaardagen neem ik gewoon taart en hapjes, als we uit eten gaan neem ik gewoon een frietje erbij en ga zo maar door.

Maar ik hou daarbij wel het balans in mijn achterhoofd. Ga ik uit eten dan moet ik niet ’s avonds op de bank nog een zak chips leeg eten of tussen de middag met broodjes kroket lunchen. Heb ik een verjaardag zorg ik dat ik een goed verzadigde maaltijd heb gehad zodat ik niet al te veel zin in snaaien krijg en ga zo maar door. Ik maak heel bewust keuzes zodat onder aan de streep je eigenlijk niets merkt van die taart, hapjes, frietjes, koekjes, chocolade en ga zo maar door.

De maand maart was voor mij wel een uitdaging. Ik was zelf jarig, maar daarnaast ook nog heel veel anderen en had daarvoor veel feestjes. Daar hoort taart en lekkers bij. Ik kan mijzelf dat wel allemaal gaan ontzeggen maar dat hoeft helemaal niet (niet dat ik elke dag taart heb gegeten) met een goede balans en daarom denk ik dat de resultaten er mogen zijn van deze keer!

Begin traject:

 • Gewicht: 98 kg
 • Middel: 101 cm
 • Heupen: 115,5 cm
 • Bovenarm: 37 cm
 • Bovenbeen: 60 cm

Op dit moment:

 • Gewicht: 87,7 kg
 • Middel: 97,5 cm
 • Heupen: 111 cm
 • Bovenarm: 33 cm
 • Bovenbeen: 58,5 cm

Er is dus in een maand tijd ongeveer 3,5 kilo af, 2,5 cm van mijn middel, 2 cm van mijn heupen, 1,5 cm van mijn bovenarm en 1 cm van mijn bovenbeen, netjes toch?

Mijn weg naar een gezondere leefstijl – de tweede meeting

Ik heb nu nog een maand coaching met mijn gewichtsconsulent Voedzaam & Krachtig en het werkt echt heel erg fijn. Ik merk echt verandering aan mijn lichaam maar vooral ook aan mijn mindset, ik denk dat ik hier heel erg ver mee kan gaan komen.

Ik krijg veel vragen wat een gewichtsconsulent nou precies is. Een gewichtsconsulent helpt je om zelf een goede en gezonde voeding samen te stellen. Ze stellen een behandelplan met je op en helpt je tijdens het hele proces. Daarnaast geeft een gewichtsconsulent voorlichting over voeding en beweging.

Je kunt een behandeling trouwens gedeeltelijk vergoed krijgen door je zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent, anders moet je het zelf betalen (wat ik doe). Het is een investering (denk aan een paar honderd euro), maar het is het zeker waard.

Nog een maandje knallen met begeleiding en het daarna zelf doen, spannend maar ik heb er alle vertrouwen in. Hopelijk kan ik de volgende keer zeggen eindelijk geen overgewicht meer te hebben en een gezond gewicht (iets wat ik jaren niet heb gehad).

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply
  chucky1012
  23 maart 2019 at 06:09

  Wauw…
  Jij bent echt toppie en zo goed ben je bezig….
  Ga zo door….

  Xoxo

 • Reply
  Kim
  23 maart 2019 at 08:09

  Super resultaten zeg!! Je ziet er top uit!! ?

 • Reply
  Tineke
  23 maart 2019 at 08:15

  Zo knap! Ik zit daar ook wel eens over na te denken. Ik zou ook graag af willen vallen, het lukt mij op een of andere manier maar nooit. Ik kan gewoon heel moeilijk streng voor mijzelf zijn.

 • Reply
  Anne
  23 maart 2019 at 08:17

  Wat fijn dat het zo goed voor je werkt!

 • Reply
  Cindy
  23 maart 2019 at 08:27

  Heel knap hoor! En straks komt het spannendste, het vast zien te houden. Dat vond ik het moeilijkste na 27 kg te zijn afgevallen.
  Helaas zitten er weer 9 kg bij, en die krijg ik er gewoon niet af… Combi van burnout gehad en overgang, drama…
  Had ook al gekeken naar vergoeding van zorgverzekeraar, helaas is dat maar 50 euro. Helaas momenteel even
  geen budget om het zelf te betalen wegens andere geplande uitgaven. Maar wil het wel gaan doen als ik die kilo’s er blijvend niet af krijg.

 • Reply
  rachel
  23 maart 2019 at 10:57

  goed bezig meis!!! en nu vol houden en het eraf houden ;)

  • Reply
   Ilona
   23 maart 2019 at 13:26

   Heel goed Aranka! Je ziet er geweldig uit, een hele mooie foto maar dat vond ik eerder ook al!
   Wat ik zelf moeilijk vind, maar niet had verwacht, is op gewicht blijven. Het lukt me tot nu toe wel maar het is echt zo pittig om niet terug te vallen. Maar ik weet dat we het zeker allemaal kunnen als we “onze kop” erbij houden laat ik maar zeggen ? Succes!

 • Reply
  Ingrid
  23 maart 2019 at 23:20

  Topper!

 • Reply
  Vera
  24 maart 2019 at 14:35

  Echt heel goed van je! Je ziet ook echt dat je straalt. Keep up the good work.

 • Reply
  Daenelia
  24 maart 2019 at 21:25

  Prima bezig (maar … ben je niet bang dat je juist ook veel spieren verloren hebt, als je er niet bij sport?)!

 • Reply
  Jessica J.
  25 maart 2019 at 14:33

  Wat een verschil, joh! Je straalt echt! Goed bezig, Aranka. ?

 • Reply
  Rieke
  30 maart 2019 at 00:34

  Je ziet er prachtig uit, maar dat vind ik eigenlijk altijd al, onafhankelijk van je gewichtQ Waar ik wel altijd benieuwd in ben in zulk soort artikelen is je lengte. Misschien kun je dat er ook bij zetten :)

 • Laat een reactie achter