Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn twee nieuwe brillen!

 photo Brillen_zps5245c4ad.png

Bij mij is een bril allang geen mode accessoire meer, sinds mijn vijfde loop ik al met een bril op omdat ik gewoon ontzettend slechte ogen heb. Normaal draag ik altijd lenzen dus zien jullie me vrijwel nooit met een bril op. Maar omdat lenzen ook niet echt ideaal zijn wil ik – als ik durf – mijn ogen graag laten laseren. Maar bij een vooronderzoek moet je eerst je bril twee weken dragen. En mijn oude bril was al zo verouderd dat de sterktes niet meer klopten, tijd voor een nieuwe bril dus, of twee!

 photo Brillen3_zpsaeeb6b3c.png

Ik koos twee verschillende brillen uit omdat bij de Hans Anders de tweede gratis was – deze actie geldt tot morgen -! Ik ben altijd fan van kunststof monturen dus dat moest het deze keer ook weer worden. Ik heb een best lastig hoofd waarbij vele brillen niet echt staan dus de zoektocht naar een goed montuur was best lastig, maar we zijn eruit gekomen! Ik nam deze Calvin Klein Jeans bril mee naar huis en een Tommy Hilfiger.

 photo Brillen1_zpsbe4f4d6f.png

Ik koos voor een subtiel zwart montuur met een sleutelgat neusgat waardoor deze perfect op mijn neus past, vaak passen kunststof brillen niet mooi op mijn neus en met deze oplossing wel. De achterkant van de bril is transparant roze en de pootjes hebben een leuk bewerkt roze jeans printje!

 photo Brillen8_zps04324e52.png

Met de bril op!

 photo Brillen9_zps5c890152.png

En vanaf de zijkant!

 photo Brillen4_zps14eced60.png

Dan mijn tweede bril die van Tommy Hilfiger is en ook mijn favoriet qua model. Hij past niet perfect bij mijn gezicht maar omdat hij toch gratis was en ik hem heel gaaf vond nam ik hem toch. Ik loop toch niet altijd met en bril op dus ik vond dat het best kan! Het is een mooi licht en transparant bruin montuur met grote glazen.

 photo Brillen5_zps73a8fb94.png

Hans Anders heeft sinds een paar weken het dunste kunststof glas van de wereld en hier had ik wel oren naar. Omdat ik een vrij sterke sterkte heb – bijna -6.00 aan beide ogen – steken mijn glazen altijd ver uit het montuur, al nam ik nog zo dun glas, niet echt heel erg mooi. Het dunste glas van Hans Anders beloofde mij met mijn sterkte niet uit te steken, ook niet met mijn grote montuur. En inderdaad het glas pas perfect in het montuur en steekt niet uit, wauw!

 photo Brillen6_zps4666f954.png

Voor de rest ben ik heel blij met dit klassieke montuur, hij is lekker licht – natuurlijk ook door het dunne glas – en zit prettig!

 photo Brillen11_zps8e09c8a9.png

Met de bril op!

 photo Brillen12_zps1ffe5c87.png

Zijkant van de bril!

 photo Brillen7_zps362167d7.png

Ik ben echt ontzettend blij met mijn twee nieuwe aanwinsten! Ik vind het altijd lastig brillen uitzoeken, het is meteen weer zo een investering. Maar nu kan ik weer met goed zicht mijn bril op doen wanneer mijn lenzen niet zo lekker zitten of mijn lenzen gewoon minder gaan dragen!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

33 reacties

 1. Ik vind de brillen je heel erg mooi staan! Heel handig ook dat je een zwarte en een bruine hebt, want soms past de een net niet bij wat je aanhebt!
  Liefs, Tessa

 2. Mooie brillen heb je uitgezocht! Ik vind de bruine bril van Hilfiger eigenlijk nog iets mooier en zachter bij je staan, past juist mooi bij je gezicht!
  Het dunste glas wat ze bij HA verkopen is het dunste glas in kunststof, in mineraal glas kan het altijd nog dunner maar dit is alleen zichtbaar bij nog hogere sterktes van bijvoorbeeld -10,- en bij jouw sterkte niet van toepassing, maakt het gewicht van de bril alleen maar zwaarder ;)

 3. Mooie brillen! Vind de bruine zelf ook het mooist!
  En ben nu wel benieuwd naar de soort glazen die je hebt, aangezien ik zelf ook een hogere sterkte (-5) heb! Weet je misschien hoe deze glazen heten?

 4. Nu weet ik weer waarom ik altijd een bril wilde, haha! Staat je heel erg mooi. Die eerste is toch ook wel mijn favoriet. Bijna zonde om je ogen nu nog te laten laseren ;)

 5. De brillen staan je echt super goed, je kan het goed hebben hoor. Ik moet alleen voor bij de tv en computer een bril dragen, omdat ik licht slechtziend ben aan één oog en ik daardoor snel migraine krijg bij schermen, want mijn andere oog probeert constant te compenseren. Ik moet het dus, maar doe het stiekem te weinig. xxx Lucinda

 6. Ze staan je allebei echt goed! Ik vind de zwarte je het mooiste staan, al maakt de bruine het geheel wat zachter dan de zwarte.. Beide zijn erg mooi! X

 7. Dankjewel voor dit artikel over het aanschaffen van nieuwe brillen. Het erg fijn om een aantal verschillende montuurs te hebben om mee af te wisselen. Ik vind de bruine bril je erg goed staan. Klassiek en professioneel. Zeker een investering, maar het is een aankoop die je niet elk jaar doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *