Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mijn travel bucketlist

Mijn travel bucketlist

Ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan en nieuwe steden en landen te ontdekken, maar ik doe dat eigenlijk veel te weinig. Geld en ‘vrije tijd’ is dan toch zeker een kwestie en laat ik nou net geen geldboompje in mijn tuin hebben om al die prachtige reizen te kunnen bekostigen. Ook vanuit huis is het reizen niet meegegeven. We gingen altijd kamperen in Nederland en zijn toen ik klein was een paar keer naar Turkije geweest. Voor de rest heb ik eigenlijk niet heel veel van de wereld gezien en dat wil ik eigenlijk wel! In dit artikel laat ik jullie mijn bestemmingen zien waar ik heel graag een keer heen wil!

Mijn travel bucketlist

Londen – Engeland

Laten we gewoon simpel beginnen, iets wat ook heel goed bereikbaar is vanaf Nederland, Londen. Ik ben namelijk nog nooit in Londen geweest en het lijkt mij zo leuk daar een keertje heen te gaan. Het Britse accent te ervaren, de prachtige bekende gebouwen te zien en natuurlijk lekker te shoppen. Wanneer gaan we?

Mijn travel bucketlist

St. Maarten

Ik ben gek op tropische eilanden en ik ben gek op vliegtuigen spotten. En als je het ergens ter wereld goed kan dan is het wel St. Maarten. Sinds jaar en dag staat deze bestemming op mijn bucketlist, ik wil zo graag het eiland ervaren, genieten en stiekem naar de vliegtuigen kijken.

Mijn travel bucketlist

IJsland

Jaar en dag ben ik al gefascineerd door het Noorderlicht, een heel erg bijzonder natuur verschijnsel. Ik wil daar heel erg graag meer over te weten komen en het ervaren, zien en beleven. Ook IJsland zelf lijkt mij echt fantastisch, ooit hoop ik daar heen te mogen!

Mijn travel bucketlist

Auckland – Nieuw Zeeland

Een deel van mijn moeders familie waar wij redelijk goed contact mee hebben op social media en zeer zelden in Nederland zijn wonen in Auckland, Nieuw Zeeland. Als ik dan verhalen en foto’s voorbij zie komen wil ik daar gewoon maar wat graag heen en het land ervaren, lijkt mij heel bijzonder!

Mijn travel bucketlist

Zuid Afrika

Eerlijk? Ik had helemaal niets met Zuid Afrika, daar heb je namelijk allemaal enge beesten en daar wordt je levend opgegeten. Sinds vriendinnetje Linda naar Zuid Afrika is geëmigreerd en foto’s en verhalen zie en hoor ben ik om. Ik wil ook olifanten en andere spannende dieren in het wild zien en van het prachtige land genieten! Dus Linda, als ik mijn vliegangst (om alleen te vliegen) overwonnen heb kom ik naar je toe!

Mijn travel bucketlist

Sydney – Australië

Hetzelfde verhaal als Auckland, hier woont ook een deel van mijn familie. Australië schijnt geweldig te zijn en heel bijzonder. Hier wil ik ook heel erg graag een kijkje nemen, het is alleen zo ver weg!

Mijn travel bucketlist

Maledieven

Need I say more? Dit wil ik gewoon een keer ervaren. Geniet met je billen bloot en melk uit een kokosnoot!

Mijn travel bucketlist

Wadden eilanden

Ik ben een rasechte Hollander, maar nog nooit op een Wadden eiland geweest, daar moet snel verandering in komen vind ik zelf. Misschien binnenkort eens als een weekendje weg!

Mijn travel bucketlist

Fjorden in Noorwegen

Dit lijkt mij zo mooi en ik hoor er ook alleen maar positieve en goede verhalen over, de fjorden in Noorwegen. Het schijnt een vrij duur grapje te zijn, maar ooit wil ik dit prachtige natuur verschijnsel in het echt zien!

Mijn travel bucketlist

New York – VS

Deze heeft ook geen uitleg nodig, ik wil hier lopen, het beleven, het voelen, hier shoppen en hier helemaal in op gaan. De stad die nooit slaapt. Misschien mag ik ooit nog eens op Times Square staan!

Zoals ik al zei, ik ben geen reiziger in hart en nieren. Backpacken en dat soort dingen zijn niet voor mij weggelegd, maar dat neemt niet weg dat ik heel erg graag wat meer van de wereld wil zien. Als je mij liet kiezen waar ik dan heen mocht gaan, dan zou ik hier heel erg graag heen willen. Ik ben wel benieuwd wat jullie bucketlist bestemmingen zijn, of heb je er al een paar waargemaakt welke je zeker kan aanraden? Ik ben één en al oor!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Jaaaaa! Ooh, prachtig! Ik wil oooook :) Wat een fantastisch en heerlijk lijstje is dat.
  Londen ben ik jaren geleden wel al eens geweest en afgelopen jaar ook op Texel.
  Maar beiden zijn absoluut de moeite waard, ook om er naar terug te gaan <3

 2. Ik ben verschillende keren in Londen geweest, wel leuk, maar niet heel bijzonder. Persoonlijk vind ik Praag leuker! Kun je erg goed shoppen, en gewoon rondlopen is ook al geweldig, alle gebouwen zijn namelijk heel mooi! En het is er heel goedkoop, dat is ook wel fijn. :)

 3. Ik ben naar SInt Maarten geweest en het is daar ontzettend mooi, doen dus! New york is ook echt geweldig. Ik wil zelf nog een keer naar ijsland , londen en maladieven!

 4. Wat je heb je nog mooie plekken op je lijstje staan! Daar wil ik ook nog wel naar toe. Ik ben in januari naar Londen geweest en ik vond het echt heel leuk! Jaren geleden ben ik naar Terschelling geweest maar dan kan ik me niet zoveel meer van herinneren en ik ga in november een week naar New York!

 5. Mooi lijstje. Australie moet je zeker eens doen. Heb er nog maar een deel van gedaan maar zo’n mooie plekken gezien. Londen en NY zijn ook super

 6. Wat leuk, heel veel van de dingen op jouw bucket list staan ook op mijn lijst. Vooral Ijsland en de Maledieven ? maar verder eigenlijk ook Thailand en de rest van Zuidoost Azië ?

 7. Prachtig lijstje! Momenteel woon ik in Brighton, dus naar London is niet zo ver. Over 1,5 week zo vertrek ik naar IJsland :D

 8. Wat een mooie plekken, met een hoop ben ik er wel mee eens ja! Op mijn bucketlist staan sowieso Australië en Japan nog, maar ook Noorwegen!

 9. Ik heb het geluk gehad om een paar indrukwekkende reizen te hebben gemaakt naar de VS (de natuurparken aan de westkant, Florida en Hawaii) en Canada. Prachtig… maar de oostkust, inclusief New York, en de deepsouth van de VS staan nog op mijn lijstje. Malta, Londen, Parijs, Praag, Wenen… been there, maar Italië, Barcelona en Dublin zou ik toch graag eens zien. En de Lonely Planet van New Zealand staat in de kast, de plannen waren er, maar we kochten een huis, kregen een kind…. dus daar zou ik nog steeds graag met een stopover in Tokyo heen willen. Ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *