Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn travel bucketlist – de vernieuwde versie

Mijn travel bucketlist – de vernieuwde versie

Een paar jaar geleden schreef ik mijn eerste travel bucketlist. Een lijstje met bestemmingen waar ik er gelukkig al een aantal van heb af mogen strepen. De rest die staat wil ik nog heel graag bezoeken, maar zo is er ook plaats gekomen voor nieuwe bestemmingen. Benieuwd waar ik allemaal nog wel eens heen zou willen? Kijk dan verder!

Mijn travel bucketlist – de vernieuwde versie

Bangkok

Azië trok me tot voor kort helemaal niet, het is niet een continent wat mij trekt. Maar laatst was ik weer eens 3 op Reis aan het kijken en ik was verkocht, ik wil naar Bangkok, juist omdat het daar zo anders is dan in deze Westerse wereld. Het straatleven, de tempels, de religie, alles is daar zo anders, het lijkt me heel indrukwekkend dat te ervaren.

Mijn travel bucketlist – de vernieuwde versie

Moskou

Waarom weet ik eigenlijk niet zo goed, het lijkt me echt heel erg tof een keertje naar de Russische hoofdstad te gaan. Het schijnt een hele andere wereld te zijn qua cultuur. Naast dat zijn er ook heel veel bezienswaardigheden die ik graag eens in het echt zou willen zien zoals het Rode Plein en het Kremlin.

Mijn travel bucketlist – de vernieuwde versie

Toronto

Dit staat echt heel erg hoog op mijn lijstje, Toronto! Een Canadese stad dat vlakbij Amerika ligt. Het lijkt me sowieso een ontzettend mooie stad om te bezoeken, maar daarnaast zou ik ook heel erg graag naar de Niagara Falls willen. Lijkt me heel indrukwekkend om te zien!

Mijn travel bucketlist – de vernieuwde versie

Marrakesh

Het echte Arabische Marokko ervaren, door de souk’s lopen en cultuur opsnuiven, dat wil ik doen in Marrakesh. Je bent er vrij snel vanuit Nederland met het vliegtuig en je hebt ook nog ontzettend veel mogelijkheden voor te overnachten. Zit er over te twijfelen om dit dit najaar te doen, dus mochten mensen tips hebben, dan hoor ik ze graag!

Mijn travel bucketlist – de vernieuwde versie

Roadtrip West VS

Ik denk dat deze bij vele mensen wel op de bucketlist staat, een roadtrip maken voor het westen van de Verenigde Staten. Las Vegas, Grand Canyon, Bryce Canyon, Los Angeles en ga zo maar door. Het lijkt me ontzettend gaaf dat allemaal te ontdekken met een huurauto.

Mijn travel bucketlist – de vernieuwde versie

Dubai

Een vrij populaire bestemming, maar het lijkt me geweldig hier een keer heen te gaan. Hoe anders is het leven daar dan in Nederland. Qua cultuur maar ook qua mogelijkheden. Wolkenkrabbers, luxe en rijkdom, ik zou het wel eens voor een paar dagen willen ervaren.

Ik ben wel benieuwd welke plekken jullie nog op je bucketlist hebben staan en zijn jullie misschien al wel op een van deze plekken geweest en was het een aanrader?

Bron afbeeldingen: Shutterstock

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

 1. Marrakesh lijkt me ook mooi! Ik hoef niet zi nodig ver weg. Ik ben dol op de Nederlandse Waddeneilanden en ben overal ook al eens geweest. De komende jaren zou ik graag de Duitse en Deense Waddeneilanden willen bezoeken.

  1. Ik snap nooit zo goed dat mensen naar Dubai zouden willen gaan. Homoseksualiteit is er strafbaar en het is al meerdere keren voorgekomen dat vrouwen na een verkrachting zelf in de gevangenis terecht zijn gekomen, want seks buiten het huwelijk.

   1. Het lijkt me ook eng. Wij zijn bijvoorbeeld niet getrouwd. Mogen we in Dubai uberhaupt wel samen hand in hand lopen? Moet ik oppassen met kusjes geven? Mag ik wel alleen op weg? Het lijkt me gewoon eng.

     1. Ik vond Dubai fantastisch! Ja, je moet je een beetje aanpassen en respect hebben voor de gewoontes daar. Maar dat lijkt mij niet meer dan normaal. Maar waar anders ter wereld vind je een stad met strand, grote malls om te shoppen, enorme wolkenkrabbers maar ook het echte authentieke Arabische leven, prachtige moskeeën en een woestijn vlak buiten de stad? Voor mij was Dubai echt een hele diverse stad waar voor ieder wel wat wils is, ik zou dan ook graag nog een keer terug gaan!

   2. Ik heb zelf bijna drie jaar in Dubai gewoond en heb me nooit ergens zo veilig gevoeld als daar. Ja, er zijn strenge wetten, maar voor toeristen die zich respectvol opstellen wordt er veel ‘getolereerd’. Elkaar in het openbaar kussen zal in de praktijk eerder worden gezien als respectloos (zelfs voor getrouwde koppels, kwestie van cultuur) dan dat het zal leiden tot een vervolging, hooguit wordt je gevraagd afstand te bewaren.

    Het is een prachtige stad vol met expats, waardoor het dagelijks leven er ontzettend verwesterd is. Het uitgaansleven is er uniek, luxe brunches zijn een feest, er zijn gezellige stranden, eetgelegenheden met keukens vanuit de hele wereld komen samen, je kunt verdwalen in het historisch centrum waar de originele cultuur met zandkleurige forts bewaard is gebleven, en zelfs op een uurtje rijden de stad uit kun je hiken in de meest prachtige gebergtes met natuur en woestijn in nabijgelegen Emiraten zoals Ras-al Khaimah en Fujairah.

    Dus nee, niks eng. En ja, absoluut een bezoek waard.

 2. Leuke lijst!
  Bangkok als bestemming an sich zou ik niet heen gaan, vreselijk druk, vies, chaos, dronken Engelsen en Australiërs en overal mensen die je proberen af te zetten. Beter het binnenland bezoeken of de minder toeristische eilanden, dat is vele malen leuker!

 3. Drukke steden/bestemmingen maar ook wel bijzonder. Samen met mijn vriend kiezen we op dit moment regelmatig voor de natuur en plekken die iets minder druk of toeristisch zijn. We zoeken het tijdens de vakantie wel eens op, maar onze overnachtingen zijn buiten de drukte. Op de stendentrips na dan :-). Ik kan mij Santorini nog zo goed herinneren en dat we dachten romantisch naar de zonsondergang te kijken (buiten het seizoen)… Daar stonden we tussen de camera’s en telefoons, haha.

  Schotland staat nog op mijn lijstje en de Westkant van Frankrijk. Nog een keer Noorwegen zou ik ook geweldig vinden… En een keer voor de ervaring en als ik niet weet waar ik mijn geld moet laten: de Malediven o.i.d.

 4. Bangkok is leuk! Ben er 2 keer geweest. Maar de rest van Thailand is zo veel mooier. Vooral het zuiden. Prachtige eilanden en het Khao sok national park.

  Road trip West Amerika is fantastisch! Doen!

  Tip van mij Brazilië! Rio de Janeiro en de watervallen van Foz de Iguazu. Ik ben nooit bij de Niagara watervallen geweest maar ik heb van horen zeggen dat de Niagara watervallen in het niet vallen bij de watervallen van Foz de Iguazu.

 5. Hoi

  Als je naar Marrakesh gaat ga aub niet op de foto met dieren volgens mij vragen ze er veel geld voor. Pas op met henna gewoon niks laten zetten. Helaas heb je van die vrouwen die dolio gebruiken en dan ben je ver van huis. Van brandend huid tot aan littekens.

  Vraag of de taxichauffeur de teller aan zet om zo niet opgelicht te worden. En let op waar je eet waar veel mensen komen en schoon is kan safe zijn. Kijk uit met kraampjes. Ik zelf zou daar niet eten. Drink geen water uit de kraan neem flessen.

  Als je gaat kijk naar het seizoen regen en wind lijkt mij ook niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *