Mijn top 5 mascara’s

 photo Top-5-Mascara_zpsd54079a1.png

Een paar keer per maand komt er denk ik wel een nieuwe mascara voorbij op mijn blog, ik vind ze fijn of niet fijn of er zijn wel andere kritiek puntjes. Het leek me wel eens leuk een top 5 van mijn mascara’s te maken. Welke gebruik ik nou altijd en welke heeft echt mijn hart gestolen. Stiekem kan je ze al zien op mijn foto, maar ik laat ze ook nog even aan jullie zien!

 photo Top-5-Mascara2_zps051c69bc.png

Misschien is het wel handig om te weten van wat voor een mascara ik hou of waar ik naar op zoek ben. Ik wil graag volume en body in mijn wimpers. De mascara moet wel zichtbaar resultaat geven en zit zeg maar een beetje op het randje van net iets teveel. Ook moet de mascara mijn wimpers goed scheiden, geen klontjes achterlaten en misschien wel het belangrijkste, niet vlekken! En ik heb stiekem ook een voorliefde voor plastic borsteltjes! Laten we naar mijn top 5 gaan kijken. We beginnen bij mijn nummer 5 en gaan langzaam door de nummer 1.

 photo Top-5-Mascara6_zps7d9101bb.png

5. L’Oréal Volume Million Lashes So Couture

Deze mascara heeft een speciaal borsteltje met wel 408 borstelhaartjes zodat deze elk wimpertje goed kunnen bedekken. Ik ben echt verliefd op deze mascara en dan vooral het effect! Hij scheidt mijn wimpers perfect, maakt ze lang en geeft ze body. Eigenlijk zou deze mascara op 1 moeten staan, maar er zit een maar aan deze mascara. Bij het verwijderen brokkelt hij helemaal af waardoor ik last van mijn lenzen krijg doordat er stukjes in mijn oog terecht komen en dit vind ik stiekem wel een groot nadeel. Ik gebruik hem toch vaak omdat ik hem zo een mooi effect vind hebben. Daarom toch nog een 5e plek.

 photo Couture8_zps99b98855.png

L’Oréal Volume Million Lashes So Couture Mascara kost € 17,49 – lees hier mijn hele review

 photo Top-5-Mascara4_zps35b44bae.png

4. Max Factor Clump Defy Extensions False Lash Effect

Ik denk dat deze mascara wel de meeste body geeft van alle mascara’s die ik heb en daar ben ik helemaal gek op! Maar toch is de lengte een beetje wat achter blijft. Ik draag eigenlijk altijd een eyeliner en dan heeft hij moeite om hier overheen te komen. Draag ik geen eyeliner dan is dit zeker mijn favoriete mascara, kijk eens wat een body ik heb met deze mascara! Het handige gebogen borsteltje zorgt ervoor dat ik overal gemakkelijk bij kan en alles goed bedekt is.

 photo Clump7_zps5fd7ef2c.png

Max Factor Clump Defy Extensions False Lash Effect kost € 14,99 – lees hier mijn hele review

 photo Top-5-Mascara3_zps484d4ab8.png

3. Benfit They’re Real

Ja ze zijn echt, je wimpers met deze fantastische mascara! Deze mascara is er al een tijdje maar is misschien wel het best verkochte make-up product van Benefit! Het was de eerste mascara met ook horizontale haartjes aan het einde van de borstel waardoor je echt overal bij kan. Ideaal want zo blijft geen haartje onbedekt! Ook blijft hij gedurende de dag perfect zitten en vlekt hij niet. En ik kan jullie al iets onthullen, vanaf juli komt er een nieuw They’re Real product op de markt die echt fan-tas-tisch is!

 photo Maas7_zpsa2df0693.png

Benfit They’re Real kost € 24,00

 photo Top-5-Mascara7_zps4a370daf.png

2. Maybelline The Colossal Go Extreme Volum’

Deze heb ik nog niet zo een lange tijd in mijn stash zitten maar ik grijp er bijna elke dag naar. Waarom? Kijk dan maar eventjes naar de onderstaande foto! Hij maakt mijn wimpers echt extreem lang, ik denk dat ik ze van een andere mascara niet zo lang heb gehad. Hij werkt ook echt heel erg fijn, met een paar applicaties zit hij er perfect op. De wimpers voelen lekker flexibel aan, het lange effect blijft de hele dag en hij gaat niet vlekken. Met andere woorden het is echt een fantastische mascara!

 photo Maybelline-The-Colossal-Go-Extreme9_zps6ebd8f9c.png

Maybelline The Colossal Go Extreme Volum’ kost € 15,49 – lees hier mijn hele review

 photo Top-5-Mascara5_zpsdb410c64.png

1. L’Oréal Miss Manga Mega Volume

Met deze mascara ben ik getrouwd, hij ligt standaard op mijn bureau en ik vind hem geweldig. Hij maakt mijn wimpers mooi lang, separeert ze goed en geeft ze ook lekker veel body. Hij heeft trouwens een beweegbaar steeltje maar daar snap ik de meerwaarde niet van. Maar dat drukt de pret niet, want de mascara zelf is echt fantastisch. In tegenstelling tot de rest – behalve de Maybelline mascara – is dit een borsteltje met haartjes die in lengte afloopt en lekker royaal de mascara op de wimpers aanbrengt. Op de foto ziet hij er misschien niet zo fantastisch uit, maar in het echt vind ik dat wel!

 photo Groot4_zps65e20eca.png

L’Oréal Miss Manga Mega Volume kost € 14,49 – lees hier mijn hele review

 photo Top-5-Mascara1_zpsaf5efb0e.png

Dit waren mijn 5 favoriete mascara’s! Bijna allemaal drogisterij mascara’s, dus ze zijn allemaal lekker makkelijk te krijgen. Ik ben wel eens benieuwd, wat zijn jullie favoriete mascara’s en wat zoeken jullie in een mascara? Let me know!

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

43 reacties

 • Reply
  Todayslife
  28 mei 2014 at 06:13

  ik vind de clump defy echt een mooie en fijne mascara!

 • Reply
  Laura
  28 mei 2014 at 06:13

  Zelf zoek ik bijna exact hetzelfde in een mascara als jij. Die van Maybelline op nr. 2 lijkt mij het fijnste en zou ik graag willen proberen! Ik heb alleen nog een stuk of 6 mascara’s liggen die ik eerst op wil maken. :)

 • Reply
  Joli
  28 mei 2014 at 06:38

  Fijne mascara’s. De Manga geeft een WOW effect bij jou.

 • Reply
  Aurelienne
  28 mei 2014 at 06:43

  Je ogen zien er op elke foto erg mooi uit! Ik gebruik momenteel een mascara van catrice en die vind ik ook erg fijn.

 • Reply
  Mariska
  28 mei 2014 at 06:44

  Ik denk dat ik de eerste 2 het mooiste vind bij jou :)

 • Reply
  Tessa
  28 mei 2014 at 07:24

  oeh ik vind ze inderdaad allemaal heel erg mooi! Mijn favoriet is van essence!

 • Reply
  Denise
  28 mei 2014 at 07:48

  De They’re real mascara van Benefit is echt een topper! <3

 • Reply
  Beau
  28 mei 2014 at 07:55

  Grappig dat de Miss Manga mascara jou favoriet is, heb er veel slechte reacties over gehoord.

 • Reply
  Sabine
  28 mei 2014 at 08:03

  Benefit is nog steeds mijn nr 1 ^^
  De rest ben ik niet zo bekend mee, is wel een test waard zo te zien aan je wimperfoto’s..mooi!!

  ps: je bent genomineerd ;)

  http://www.sabsstyle.nl/uncategorized/inspiring-blogger-award/

 • Reply
  Beautydagboek
  28 mei 2014 at 08:15

  Fijn zo’n artikel! Ik vind Maybelline The Colossal Go Extreme Volume je goed staan! Door jou heb ik trouwens mijn favoriete mascara ontdekt; de Rimmel Accelerator mascara. Wat is die goed!

  • Reply
   Aranka
   28 mei 2014 at 08:46

   Oh dat is nog steeds de beste mascara maar die heb ik helaas niet meer dus kon niet op de foto :(

 • Reply
  Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
  28 mei 2014 at 08:18

  Wauw heel fijn om deze toppers op een rij te zien! Mooi artikel!

 • Reply
  femketje
  28 mei 2014 at 08:18

  mooie mascara’s allemaal :D zelf ben ik gek op de sexy curves mascara van rimmel :)

 • Reply
  chucky1012
  28 mei 2014 at 08:23

  Hele mooie mascara’s ;-)

 • Reply
  An-Sofie
  28 mei 2014 at 09:23

  The Colossal Go Extreme Volume is mijn favoriet! Ga ik zeker eens kopen!

 • Reply
  Jasmijn
  28 mei 2014 at 09:30

  Mooie mascara’s. De L’oreal Million Lashes en de Benefit macara zou ik zelf ook wel eens willen proberen :)

 • Reply
  Priscilla
  28 mei 2014 at 09:33

  Zien er allemaal heel goed uit! Ik ben nog steeds op zoek naar de perfecte mascara. Maar ik denk dat ik de Colossal maar weer eens moet gaan aanschaffen, Maybelline mascara’s bevielen me vroeger altijd goed. Heb er nu een van Rimmel in gebruik en die laat helaas klontjes achter :( Helaas groeien mijn wimpers een beetje kris-kras en blijft het moeilijk.

 • Reply
  Beautyjuf
  28 mei 2014 at 09:40

  Deze zien er inderdaad uit als toppertjes! Wat geven deze mascara’s een mooi effect aan jouw wimpers! Ik gebruik het liefste een mascara die zo min mogelijk doet voor mijn wimpers. Ik heb namelijk van mezelf al vrij lange wimpers. Hierdoor krijg ik snel last van spinnenpootjes.

 • Reply
  Anouk
  28 mei 2014 at 10:11

  Leuk artikel, de Go Extreme Volume vind ik heel mooi!

 • Reply
  Dianne Overbeeke
  28 mei 2014 at 10:51

  Leuk artikel!! Ik heb gisteren The Colossal Go Extreme Volume in huis gehaald en ik ben heel erg benieuwd!!

 • Reply
  Suzanne
  28 mei 2014 at 11:00

  Ik vind je wimpers het mooiste bij die van Max Factor!

 • Reply
  Dionne Knooren
  28 mei 2014 at 11:03

  Wat leuk zo’n overzichtje!

 • Reply
  MySimplySpecial
  28 mei 2014 at 11:33

  Mooi! Ik gebruik zelf eigenlijk al jaren dezelfde mascara van MaxFactor.

 • Reply
  saffirainkiriwang
  28 mei 2014 at 11:39

  Zo, de Maybelline The Colossal Go Extreme Volume ziet er heel erg goed uit!
  X Saffira

 • Reply
  Het beauty Archief
  28 mei 2014 at 11:50

  Fijn artikel! Mooi zo’n overzicht :)

 • Reply
  bymirandaa
  28 mei 2014 at 12:08

  Leuk artikel!:) jouw nummer 2 is mijn favoriet!:)
  Ik heb korte rechte wimpertjes maar deze mascara kan daar nog wat van maken gelukkig:)

 • Reply
  Pamela Janssens
  28 mei 2014 at 12:25

  de Maybelline The Colossal Go Extreme Volum’ wil ik graag een keer proberen! de they’re real mascara is mijn favoriet!

 • Reply
  Manon
  28 mei 2014 at 13:25

  Clump Defy en They’re real zitten ook zeker bij mijn favorieten, maar zodra die op zijn ga ik toch kijken naar een goedkopere variant :)

 • Reply
  Yvonne
  28 mei 2014 at 15:14

  Ik vind de Loreal Lash Architect nog altijd de fijnste. Al 12 jaar mijn favoriet. Een goede goedkope mascara vind ik de Etox Max Volume mascara, in de bordeauxrode huls. Deze separeert heel netjes. Ik heb heel rechte, korte wimpers en dat zijn de enige mascara’s die een mooi effect geven. En ik heb er heel veel gehad!

 • Reply
  Julie
  28 mei 2014 at 15:19

  Ze geven je wimpers allemaal een super goed effect! :-)
  Ikzelf vind mascara’s van Bourjois altijd erg fijn!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  28 mei 2014 at 16:09

  Stuk voor stuk prachtige mascara’s!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  28 mei 2014 at 17:02

  Voor mij zijn deze helaas allemaal too much :/

 • Reply
  Kiss & Make-up
  28 mei 2014 at 17:14

  De mascara’s van Maybelline vind ik ook echt super! Betaalbaar en echt heel degelijk van kwaliteit. Mijn HG mascara van ’t moment is er eentje van Covergirl, de Flamed Out mascara.

 • Reply
  iiiThinkPink
  28 mei 2014 at 18:38

  Het resultaat van deze mascara’s is echt prachtig!

 • Reply
  justjaxelle
  28 mei 2014 at 19:42

  ze lijken me echt allemaal even fijn!

 • Reply
  Melanie
  28 mei 2014 at 20:33

  Mooie favorieten! They’re real van Benefit heb ik zelf ook geprobeerd, maar werkte helaas niet voor mij. De andere vind ik ook allemaal heel fijn!

 • Reply
  Bianca
  28 mei 2014 at 20:45

  Eigenlijk geven ze allemaal wel een mooi effect aan je wimpers :) Ik heb geen van allen, gebruik momenteel een elf mascara die goed bevalt :)

 • Reply
  Evelien
  28 mei 2014 at 21:51

  Ben helemaal gek van de Clump Defy! De andere mascara’s moet ik ook eens proberen!

 • Reply
  Jackie
  29 mei 2014 at 10:33

  Voor mij absoluut de Vamp van Pupa!

 • Reply
  daantje loves to read
  29 mei 2014 at 12:32

  Grappig dat mijn favoriet toch echt de benefit is. Echt een geweldige mascara. Ik koop elke keer toch weer een andere in de hoop dat ie nog beter is maar helaas. Het blijft de benefit they are real! Zonde van al die andere dure die ik heb gekocht.

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  29 mei 2014 at 17:20

  Goede top 5. Als ik een top 5 zou maken, zou daar They’re Real en The Colossal ook zeker in staan!

 • Reply
  Dainty Ribbons
  30 mei 2014 at 09:55

  Van deze mascara’s heb ik enkel die van Benefit, maar de clump crusher staat ook al lang op mijn verlanglijstje :D Misschien toch maar eens proberen dan! :D
  Dainty Ribbons – My Own Little Beauty Resort

 • Reply
  Blogging MiKa by Michelle Kaiser
  5 juni 2014 at 15:33

  Maybelline The Colossal Go Extreme Volum’ vind ik het allermooist bij jou.

 • Laat een reactie achter