Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mijn spellen top 10 (cadeautips!)

Mijn spellen top 10 (cadeautips!)

Jullie weten het onderhand al wel, ik ben gek op het spelen van spellen. Lekker aan de eettafel zitten met vrienden of familie en dan een spelletje spelen. Inmiddels hebben we als vriendengroep een behoorlijk imperium aan spellen verzameld en puilt mijn spellenkast ook bijna uit. Speciaal voor de feestdagen kreeg ik vaak de vraag wat nou echt leuke spellen waren om te vragen of cadeau te geven. Ik laat je vandaag mijn top 10 in willekeurige volgorde zien.

Mijn spellen top 10 (cadeautips!)

Ticket To Ride Europe

In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar. Dit spel vind ik echt heel erg leuk en je speelt het in een uurtje uit. Ik vind het vooral leuk met 5 spelers omdat je elkaar dan echt dwarsboomt. Echt een aanrader en aanwinst voor je spellenkast!

Ticket To Ride Europe – € 44,99

30 Seconds

Dit spel kan eigenlijk ook niet in je kast ontbreken, 30 Seconds! Ik heb het spel sinds een tijdje en speel het niet zo vaak als ik zou willen omdat we vaak met te weinig mensen zijn (vind het leuk om in grote teams te spelen). Maar als we het dan spelen ben ik bloed fanatiek net zoals de rest. Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish?

30 Seconds – € 36,99

Mijn spellen top 10 (cadeautips!)

Qwixx

Hou je van Yathee en Bingo? Dan vind je dit spel waarschijnlijk ook heel erg leuk! Het is een simpel dobbelspel waarbij je zo tactisch mogelijk je kaartje vol moet krijgen en dat is best lastig. Dit spel kun je met 4 spelers doen, maar ik vind het ook erg leuk dat het goed (en uitdagend) met twee spelers te spelen is. Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Qwixx – € 10,99

Machi Koro

Machi Koro is een eenvoudig maar veelzijdig spel dat lekker snel weg speelt. Met de spelregels op de kaartjes kun je bijna niet de fout in gaan. Je snapt het echt in een paar seconden en de kaarten geven duidelijk aan wat de bedoeling is van de kaartjes. Het is de bedoeling zo veel mogelijk muntjes te sparen en daar je doelen mee te kopen, maar hoe doe je dat het slimst?

Machi Koro Basisspel – € 16,99

Mijn spellen top 10 (cadeautips!)

Exploding Kittens

Exploding Kittens is een fantastisch kaartspel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Dit spel is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden. Dit spel is echt geweldig, het duurt maar kort en het is gewoon heel vermakelijk en frusterend!

Exploding Kittens – € 26,99

Dixit

Dit spel heb ik ook niet zelf maar een vriendin wel en we spelen het regelmatig. Dixit is een fantasiespel en daar keek ik eerst een beetje vreemd tegenaan. Je krijgt kaarten op handen met allemaal mooie tekeningen en bij een tekening moet je een spreuk verzinnen. Je moet deze spreuk en de rest van de spelers zoekt er ook een kaart bij van zijn of haar hand. Daarna worden alle kaarten open gelegd en dan is het zaak dat iedereen jouw kaart weet de raden uit de rest, super leuk!

Dixit – € 27,99

Mijn spellen top 10 (cadeautips!)

Patchwork

Dit spel is nog niet heel erg lang op de markt maar wel een super leuk spel! Ik was opzoek naar een spel dat ook leuk was om te spelen met twee personen en dat is Patchwork zeker! Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord.

Patchwork – € 14,99

Camel Up Bordspel

Een vriendin heeft dit spel in haar bezit en dit is echt een geweldig spel. Ik had er al veel van gehoord omdat het een erg populair spel op dit moment is. Het is de bedoeling dat jij op de goede kameel wed die als eerste of als laatste over de finish gaat. Het is echt tot op het laatste moment spannend want er kan elke keer van alles gebeuren dat jij niet had voorspeld, super leuk!

Camel Up Bordspel – € 24,99

Mijn spellen top 10 (cadeautips!)

Machiavelli

Machiavelli is een spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, staan de spelers regelmatig voor verrassingen. Het is de bedoeling zo snel mogelijk alle gebouwen bouwt maar daar heb je geld voor nodig. Het is dus elke keer tactisch kiezen welke rol je aanneemt. Je is een leuk en tactisch spelletje dat ook niet al te lang duurt.

Machiavelli – € 14,99

Mijn spellen top 10 (cadeautips!)

Pandemic

Dit is zo een gaaf en ander spel dan alle andere spellen. Je speelt namelijk niet tegen elkaar maar met elkaar tegen het bord. Ik heb de oude versie Pandemie, maar tegenwoordig is het Pandemic met een vernieuwd uiterlijk. Het is de bedoeling dat je met je spelers samenwerkt op een pandemie over de hele wereld tegen te houden. Het spel is iedere keer anders waardoor het tot eindeloos speelplezier lijdt.

Pandemic – € 39,99

 

Natuurlijk heb ik nog veel meer leuke spellen, maar dit is wel echt mijn top die ik met super veel plezier speel. Wat zijn jullie favoriete spellen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. Een budget tip: vorig jaar was rond de decembermaand een namaak van 30 seconds te koop bij de action. Ik heb die toen gekocht, want we hadden hem nog niet. Het is echt precies hetzelfde alleen heeft het een andere naam (en een andere prijs, namelijk maar 5 euro).

  2. Ik word hier enthousiast van :-). Welke spellen zijn het leuksr om met z’n tweeën te spelen en welke zijn vooral leuk in een groep?

  3. Wat een leuke spellen! Ik vind het altijd leuk om met vrienden een spelletje te spelen, vooral met de dagen die er straks aankomen. Wij spelen zelf graag 30seconds of koehandel. Spelletjes waar je niet heel erg bij na hoeft te denken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *