Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn plannen voor 2019 – kinderen, werk en meer

About

Jeetje, we zitten alweer in december en over een paar dagen is het alweer 2019 en laten we 2018 achter ons. Het jaar 2018 was een mooi jaar waarin ik mij volledig op mijzelf heb kunnen focussen maar later daar maar over. Nu gaan we alvast even vooruit blikken op het jaar 2019, wat zijn de plannen, wensen en doelen voor het nieuwe jaar?

Foto’s: Ilse Stronks Fotografie

Blijven bloggen of voor een baas gaan werken

Ik gaf een tijdje geleden al aan dat het bloggen steeds lastiger word om je geld mee te verdienen en dat de moed me daarbij een beetje in de schoenen zakt. Bloggen is echt mijn passie, maar als je er niet naast werkt moet het wel rendabel blijven, ik moet immers ook mijn hypotheek betalen. Voor nu kan ik nog vooruit en heb ik een buffer staan, maar hoe lang kan ik dit nog volhouden? Als er minder geld binnenkomt en meer geld uitgaat dan moet er naar een oplossing gezocht geworden. Nou kan ik wel gaan vloggen of groter op Instagram worden, maar daar word ik niet gelukkig van. Dus dan zou een baan voor een baas een uitkomst zijn, wellicht eerst parttime en misschien daarna wel fulltime. Zelf ben ik niet zo kritisch, maar ik zou het leuk vinden om een functie te vinden met marketing, communicatie of sales. Hopelijk kan ik met mijn achtergrond wel zo een baan vinden. Ik hoop dat het niet nodig is in 2019, maar ik gok dat het wel zou gaan moeten.

Willen wij kinderen?

Hoe vaak ik deze vraag wel niet krijg, wanneer we nou eens kinderen krijgen is niet normaal. Je komt toch in een leeftijd waar een kinderwens gaat spelen en die is er bij mij ook wel. Het is alleen niet dat ik dat nu op dit moment zou willen. Ik vind het heerlijk om nergens rekening mee te houden, ik vind het heerlijk om te doen en te laten wat ik (en wij) zelf wil en ik ben er bewust nog niet helemaal aan toe. Als het ons zou overkomen zou het een cadeautje zijn en is het ontzettend welkom, maar het is niet dat ik nu denk van, nu gaan we er voor.

Maar een jaar is lang en wellicht denk ik daar over een tijdje wel anders over. En omdat ik alle opties open wil laten vind ik het belangrijk naar bepaalde zaken te kijken van bijvoorbeeld een zorgverzekering, want ben ik wel verzekerd voor een kraamhulp of iets dergelijks. Voor januari moet je weer een keuze maken of je over gaat stappen, een ander pakket neemt of dingen moet gaan bijverzekeren of niet, best een lastige keuze om te zorgen dat je goed zit.

De Consumentenbond heeft een team van experts die in het bezit zijn van het Wft-diploma Zorg. Zij beantwoorden al je zorgvragen: je krijgt dus altijd advies van een officieel gediplomeerde expert. Ook heeft de Consumentenbond een eerlijke Zorgvergelijker, waarbij je de best passende zorgverzekering op basis van jouw wensen gepresenteerd krijgt. Op hun website vertellen ze hoe de Zorgvergelijker tot stand komt en hoe ze aan het vergelijken van zorgverzekeringen verdienen. Voor iedere overstapper waar ze een vergoeding van de zorgverzekeraar ontvangen, krijgen ze hetzelfde bedrag.

Reizen

Dit jaar ben ik bizar veel weg geweest. Sinds ik samen met Danny ben gaan we één keer per jaar op vakantie naar een bestemming in Europa en dit jaar heb ik half Europa en zelfs daarbuiten gezien, gestoord! Ik heb ontzettend veel toffe persreizen mogen maken en ben daar ook heel erg dankbaar voor, maar in 2019 staat mijn droomreis op de planning, namelijk 9 dagen New York! We gaan samen met een aantal vrienden en hebben een Airbnb gehuurd. Het plan is ook nog naar Washington te gaan en voor de rest vermaken we ons vast wel in New York. Voor de rest hebben we gaan reisplannen, maar je weet nooit wat het jaar nog gaat brengen. Ga jij volgend jaar ook op vakantie en wil je weten hoe het zit met bijvoorbeeld reisvaccinaties? Dan vind je op de site van Consumentenbond handige tips en vergelijkingen.

Badkamer verbouwen

Het staat al twee jaar op ons lijstje maar we beginnen er steeds maar niet aan. Ten eerste vanwege het geld, ik bedoel het is niet voor niets en ten tweede omdat het gewoon echt een klote klus is. Je kan een aantal weken niet douchen, je hele huis is smerig en is een puinhoop en omdat ik thuis werk moet ik mijn werkzaamheden ook verplaatsen. Maar als er volgend jaar genoeg geld overblijft na het verbouwen van de zolder willen we in het voorjaar of de zomer de badkamer aanpakken. Hopelijk is dan mijn ligbad eindelijk een feit, na twee jaar mis ik hem echt nog iedere dag. ’s Avonds lekker even in bad ontspannen met een serie of boek en een maskertje op, ik mis het!

Gezonder leven en sporten

Ik zeg het ieder jaar weer en ieder jaar valt dit hele plan in duigen of gaat met pieken en vooral diepe dalen, maar ik wil het zo graag. Ik heb alleen nu wel voor mijzelf besloten dat het niet zo extreem hoeft. Een keer per week sporten is prima (ik bedoel dat is beter dan niet gaan) en bewuster worden van je voeding is ook goed en op zondag een patatje eten kan heus wel, alleen niet twee keer per week. Ik ben blij met mijzelf, maar het mag allemaal net even wat gezonder en bewuster.

Bewuster met geld om gaan

Dit jaar heb ik behoorlijk wat geld over de balk heen gesmeten en dat kan echt wel wat minder. Ik wil mijzelf daarom in 2019 minder salaris uitbetalen zodat ik het geld ook gewoon niet heb en dus ook niet kan uitgeven, van mijn zakelijke rekening maak ik dan apart geld over naar mijn spaarrekening. Ik heb veel te veel kleding, accessoires en gadgets gekocht dit jaar en heb de horeca gelegenheden ook flink gespekt. Ook ga ik nog kritisch kijken of ik op bepaalde dingen kan besparen zoals lopende abonnementen afzeggen (ik ben nog steeds lid van Weight Watchers waar ik niets meer mee doe) of kijken of ik mijn zorgverzekering ergens beter en goedkoper kan krijgen.

Wat zijn jullie plannen voor 2019, ik ben heel erg benieuwd. Ik heb redelijk mooie plannen en ik denk wel dat deze uit kunnen komen!

Dit is een betaalde samenwerking met de Consumentenbond – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

 1. Wat een mooie terugblik op het afgelopen jaar en tegelijkertijd ook mooie plannen voor het nieuwe jaar! Wat een geweldig vooruitzicht is jullie reis naar New York.
  Ik duim met je mee dat het in 2019 blijft lukken om van je blog te leven of dat je anders een heel fijne extra baan vindt <3 Op naar een mooi 2019!

 2. Mooie terugblik en vooral herkenbaar dat je teveel uitgeeft als je het geld hebt. Dat wil ik zelf ook veranderen, een deel van mijn salaris gelijk op de spaarrekening en een vast bedrag die ik zou mogen uitgeven (want ik die maand niet uitgeef gaat ook weer op de spaarrekening). Moet goed haalbaar zijn dus zeker het proberen waard ;)

 3. Leuk om te lezen en ik vraag me altijd af waar mensen zich mee bemoeien als ze vragen of je nog niet toe bent aan kinderen. Ieder heeft er zijn eigen idee bij en zijn of haar eigen leven. Soms lijkt het wel een ‘moetje’.

  1. Maar juist omdat iedereen z’n ‘eigen idee’ heeft, waarom mag je dan geen interesse tonen in die van een ander? Als iemand aan je vraagt ‘hoe gaat het met je?’ bemoeien zij zich toch ook met je? Maar dat is wel sociaal gewenst?

   1. Het verschil is dat je met de vraag hoe gaat het met je interesse toont en met de opmerking moet je niet aan kinderen beginnen een mening opdringt. Het is een te persoonlijke vraag/opmerking die niemand iets aangaat. Bovendien merk je dat mensen er steeds op terug komen en je iedere maand weer hetzelfde kunt uitleggen. Het is onbeschoft. Er zijn mensen die moeilijk zwanger raken, onvruchtbaar zijn, vele miskramen krijgen, meerdere mislukte ivf trajecten achter de rug hebben of zoals ik totaal niets met kinderen hebben en zich hier steeds over moeten verdedigen en opmerkingen krijgen over egoïstisch zijn etc. Het is bemoeizuchtig. Zodra je afwijkt van de norm doe je het fout, dus nee het is niet ok dit (continu) te vragen.

    1. Ps de mensen die vruchtbaarheidsproblemen hebben doe je onnodig pijn door zoiets te vragen. Je weet nooit wat er bij iemand speelt.

 4. Leuke en spannende dingen staan er op de planning voor 2019! Ik ga in 2019 mijn diploma Vezorgende IG halen, heerlijk mijn verjaardag vieren in mijn favoriete stad: London en mijn beste vriendin komt weer vanuit Finland een paar dagen naar hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *