Mijn onzekerheden…

Mijn neus, dat is toch echt wel iets waar ik het meest onzeker over ben. Hij is groot, lang en opvallend. Gelukkig zie ik hem zelf niet en als ik mezelf recht in de spiegel aankijk zie ik ook niks groots in de weg, dan lijkt hij gewoon normaal. Maar als ik mezelf dan terug zie op een filmpje of foto dan is hij wel weer duidelijk aanwezig. Ik stoorde me er nooit aan, omdat er nooit wat over werd gezegd. Hij was gewoon groot maar niet dat ik me er aan ergerde of wat dan ook. Maar waarom ben ik er dan toch zo onzeker over?

Dat komt door het internet… Ik met mijn site probeer het mijn lezeressen naar het zin te maken en zo nu en dan een filmpje online te zetten. Op mijn site is er niks aan de hand. Maar in de grote boze wereld van YouTube wel. Wat is dit eigenlijk een verschrikkelijke site. Er zijn echt van die mensen bezig om je alleen maar te beledigen en naar beneden te halen. Zo heb ik al een aantal keren gehoord dat ik een neus correctie moest nemen en dat ze diep respect voor me hebben dat ik een filmpje online zet omdat mijn neus zo enorm is. Of dat ze met zo een neus niet eens meer naar buiten zouden durven gaan.

Ik ben iemand die heus wel wat commentaar kan hebben en ik ga er heus niet van wakker liggen, maar het komt zeker wel kwetsend over. Ik snap gewoon niet dat mensen zo dingen tegen je kunnen zeggen, het kwetst gewoon enorm van binnen. In het echt geloof ik nooit dat iemand het tegen me zou zeggen maar op het internet is het natuurlijk lekker makkelijk. Je bent namelijk toch in zoverre anoniem dus je ondervind er geen problemen aan.

Mijn neus, inderdaad hij is groot en aanwezig en hij beweegt zelfs als ik praat. Prima, ik kan er prima mee leven en ik doe er ook niemand kwaad mee. En er iets aan laten doen? Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Ik ben gewoon ik en ik heb geen enge bulten of andere dingen die mij er minder op maken. Ze moeten me accepteren zoals ik ben.

Tumblr_lt88a18hsq1qd0uiio1_500_large

Ik heb ook genoeg andere mooie dingen aan mezelf zoals mijn handen en nagels, daar ben ik erg blij mee! Ik vind gewoon dat je iedereen in zijn waarde moet laten. Wil je iemand verbeteren of er iets van zeggen, dat kan natuurlijk altijd maar doe dit wel op een manier dat je iemand netjes benaderd. En niet van: HAHAHAHA, jij kan niet eens Engels. Je spreek het zo uit en niet zo. Deze reactie kreeg ik gisteren ook op mijn filmpje. Ja, ik heb inderdaad moeite met het uitspreken van vreemde talen. Dit komt door mijn dyslexie. Ik vind het fijn als mensen mij op mijn fouten wijzen en zeggen hoe ik het wel moet doen. Alleen dat kan ook op een vriendelijke manier. Dit komt gewoon zo kwetsend over, ik doe ook mijn best. Ik heb gewoon nu echt de behoefte om mijn reacties uit te zetten op YouTube.

Ik laat mij  niet kisten, maar ik vind zulk soort reacties gewoon niet leuk om te krijgen. Natuurlijk staan er ontzettend veel positieve reacties tegenover, maar je onthoud de stomste natuurlijk en die blijven je bij staan. Ik wou dit artikel gewoon even schrijven omdat ik het eventjes kwijt wou.

Wat vinden jullie van zulke reacties, heb jij het wel eens gehad? En hoe ga jij daar mee om?

Dit vind je misschien ook leuk

44 reacties

 • Reply
  Paola
  20 oktober 2011 at 07:29

  Eerder trok ik me heel veel aan van dit soort reacties. Tegenwoordig laat ik het gaan! Mensen kwetsen me dan wel, maar ik laat het zeker niet aan ze merken. Dan hebben ze er lol aan! Laat ze lekker gaan meid. Je bent wie je bent en daar moet je trots op zijn!

 • Reply
  Manon
  20 oktober 2011 at 08:07

  Ten eerste ik vind het heel erg goed van je dat je hierover een artikel schrijft, petje af daarvoor! Ten tweede ik vind je echt een hele mooie meid om te zien, je hebt een fijne stem om naar te luisteren, en een lief gezichtje en een leuk karakter. Ik vind dat mensen die zo reageren op je neus enzo zelf gewoon problemen en onzekerheden hebben en daarom jou naar beneden halen.. Probeer je er vanaf te zetten! Je bent mooi zoals je bent, en je hebt (vind ik) helemaal geen grote neus! Ik vind het gewoon normaal zo, en het stoort niet.. Dus je hoeft niks te verbergen, je mag trots zijn op jezelf en hoe je eruit ziet, want sommigen wilden dat ze er zoals jou zouden uitzien! Haters gonna hate… Blijf altijd in jezelf geloven, negeer de haters, en geniet van de opbouwende kritieken en lieve comments! Daar heb je wat aan. Ik vind je top’

  • Reply
   Aranka
   20 oktober 2011 at 13:43

   Bedankt lieve Manon, je bent echt een topper! Deze reactie doet me echt heel erg goed!

 • Reply
  Yak Man
  20 oktober 2011 at 08:50

  Dat soort mensen zo irritant, ik had eerst geen last van mijn neus, maar doordat iemand me ooit een berichtje naar me stuurde dat hij alleen op mijn foto mijn neus kon zien, begon ik daar Op te letten -.-“

 • Reply
  Cher
  20 oktober 2011 at 09:06

  Ik vind je neus eigenlijk wel wat schattigs hebben, hihi. & het is toch wel heel opvallend dat het alleen op youtube gebeurt he, dat zullen dan gewoon de mensen zijn die al niet van beauty-filmpjes houden etc. dus dan willen ze alleen negatief zijn. -.- Ik zou je niet druk maken, je bent hartstikke mooi ! & onthoudt; er zitten altijd spelbrekers tussen die ’s ff negatief moeten zijn. Ik vind het ook heel goed dat je hierover een artikel schrijft!
  Don’t let the bullshit of today convince you that you aren’t beautiful! <3

 • Reply
  Pauline
  20 oktober 2011 at 11:01

  Ik vind het ontzéttend knap dat er een blogpost over durft te schrijven! Ik ben altijd bang dat als ik over mijn onzekerheden praat, het mensen nog meer gaat opvallen.
  Ik moet zeggen dat het me bij jou ook nooit echt is opgevallen :) Vind je een hartstikke leuke meid om te zien^^
  En het belangrijkste is je vooraanzicht vind ik en daar ben je ook tevreden over! Bovendien vind ik karakter iets dat iemand mooi of lelijk maakt… als iemand leuk is van karakter, dan zie ik mindere dingen eigenlijk niet eens meer…

  Je verhaal is wel herkenbaar trouwens.
  Met mijn neus is vanaf de voorkant gezien niks aan de hand, mijn neus is best wel smal. Alleen heb ik een bult op mijn neus en is hij dus van de zijkant heel erg lelijk… Ik vind dat echt heel erg… Op de middelbareschool werd daar wel eens wat over gezegd. Maar goed, ik heb altijd aandacht gehad van jongens en al 4,5 jaar een vriend, dus ik probeer me er niet druk om te maken… Heb niet het idee dat mensen bij mij denken aan een lelijk iemand… vind het alleen vervelend als iemand naast me komt zitten in de bus ofzo en me dan van mijn lelijkste kant ziet… Dit is iets wat ik eigenlijk bijna nooit face to face met mensen bespreek. Alleen mn familie en vriend weten wel dat ik het erg vind. Maar ik praat er nooit zomaar over omdat ik bang ben dat mensen er dan op gaan letten dus…

  • Reply
   Aranka
   20 oktober 2011 at 13:48

   Dat heb ik dus ook, ik ben niet iemand die gepest of geplaagd met mijn neus wordt. Alleen iedereen weet wel dat ik gewoon een grote neus heb en dat accepteren ze en hoor er dus nooit iets vervelends over. Alleen dan is het dus extra confronterend om het te horen. Hopelijk gaan die vervelende reacties snel weg!

 • Reply
  Chantal
  20 oktober 2011 at 11:25

  Je neus is mij nog nooit opgevallen hoor! Ik heb zelf best een brede neus met grote neusgaten.. nou en! Hij werkt toch, dus waarom zou ik erover klagen? Ik zou zelf de reacties uitzetten. Soms lees ik de reacties op youtube bij VeraCamilla, zoveel haat! Dat is het gewoon niet waard! Duimpje omhoog of reactie of je blog, genoeg manieren om te reageren dacht ik zo.

 • Reply
  Hermina
  20 oktober 2011 at 11:28

  Het is me eigenlijk ook nooit opgevallen… Ik heb dat zelf ook, echt mijn neus is het aller lelijkste wat ik heb.
  Maar k heb meestal het gevoel dat als mensen zo’n reactie zetten, dat ze zelf onzeker zijn en het op een ander afreageren om zich ‘prettiger’ te voelen. Ik vindje een hele mooie meid om naar te kijken, en vooral luisteren, trek het je er niks van aan :)

 • Reply
  LottedeJ
  20 oktober 2011 at 12:01

  Ik las het gister op twitter al, en toen keek ik bij je filmpje op youtube (normaal kijk ik je filmpjes gewoon via je site) en zag ik de lelijke reactie. Ik kon het niet laten om er niet op te reageren! Ik schaamde me eigenlijk gewoon voor dat meisje, ik kan er echt met mijn hoofd niet bij dat sommige mensen zulke onaardige dingen zeggen, uit het niets. Bah! Goed van je dat je dit artikel schrijft, zo schrijf je het van je af en kan je hopelijk weer gewoon verder. ‘Trek het je niet aan’ is makkelijk gezegd, dus dat zal ik dan ook maar niet zeggen. Zoals je zelf al zegt: je hebt genoeg andere mooie dingen!

  • Reply
   Aranka
   20 oktober 2011 at 13:49

   Dank je wel nog voor je lieve comment op Youtube, dat deed me echt goed!

 • Reply
  Daphne
  20 oktober 2011 at 12:22

  Niks van aantrekken! Dit soort mensen vervelen zich gewoon en dan gaan ze dat soort domme dingen doen. Ik denk dat het voor een deel ook voortkomt uit jaloezie en ze vinden jou kennelijk wel interessant genoeg om er tijd in te steken ;)

 • Reply
  Cariena
  20 oktober 2011 at 12:34

  Ik weet precies wat je bedoeld. Ik moet zeggen dat ik je neus helemaal niet zo lelijk vind of wat er dan ook over gezegd word. Iedereen heeft toch een neus? Elke neus is anders en die van de een wat groter dan die van de ander. Ik ben ook niet erg blij met mijn neus en daar heb ik ook wel eens stomme reacties over gehad. En de reacties blijven je toch wel bij want ze raken je wel erg diep. En dan moet je toch weer proberen het te negeren. (Is moeilijk, dat vind ik ook!) Maar wie weet zit er achter diegene die de reactie zet dat je een neuscorrectie moet nemen zelf met een grote opvallende neus en is diegene (ook) onzeker. Laat je inderdaad niet kisten zoals je zelf zei en ik ben ook wel weer ‘blij’ dat je dit artikeltje geschreven hebt zodat je je hart een beetje kon luchten en hopelijk mensen die zoiets schrijven zich aangesproken voelen! Liefs

 • Reply
  lindab
  20 oktober 2011 at 13:00

  Mensen die zulke reacties achterlaten zijn vaak zelf onzeker en waarschijnlijk alleen maar jaloers dat jij zelfverzekerd genoeg bent om filmpjes op het internet te plaatsen. Iets wat zij zelf nooit zouden durven. Ik vind je neus prima bij jou passen, je hebt een mooi gezicht!!!! Wees trots op jezelf!!

 • Reply
  willemijn
  20 oktober 2011 at 13:17

  het is mij eerlijk gezegd echt nooit opgevallen, van je neus.

 • Reply
  roos
  20 oktober 2011 at 15:13

  waarschijnlijk doen die mensen dat alleen maar om zichzelf beter te voelen. ik denk eigenlijk dat als jij een mini-neusje had gehad dat dat echt niet bij je had gepast. Deze neus staat mooi bij jou en je moet je echt niets aantrekken wat andere mensen erover zeggen.

 • Reply
  Jennifer
  20 oktober 2011 at 15:33

  Aah, dat vind ik echt heel erg om te lezen. Ik vind het zo erg als mensen iemand afkeuren op uiterlijk. Dat doe je gewoon niet. Ze zijn vast jaloers op je site, dat ze iets om te zeuren zoeken. Dat vind ik persoonlijk echt heel sneu gedrag.

 • Reply
  Christel
  20 oktober 2011 at 15:47

  Ik vind die mensen altijd zo triest. GET A LIVE denk ik dan. Je bent een mooie meid en so what iedereen heeft toch wel iets… Niemand is perfect! Goed van je dat je hier gewoon over praat op het internet.

 • Reply
  Yvonne
  20 oktober 2011 at 16:26

  Ik herken het..
  ik heb ook een jongen in mijn klas zitten en die ‘pesten’ mijn vriendinnen en mij ook altijd.
  Ik reageer dan niet en ik weet wat hij zegt dat dat ook niet zo is maar toch kwetst het je.
  Ik vind het zo ontzettend laag wat die mensen doen :(

 • Reply
  Debora
  20 oktober 2011 at 16:31

  Ikk vind je neus heel normaal hoor !

  Wat mijn grootste onzekerheid is, zijn denk ik mn benen.
  wat haat ik die dingen !
  ik heb gewoon dikke benen…
  ik vind ze echt zo lelijk ! :(

  • Reply
   Aranka
   20 oktober 2011 at 16:33

   Oh dat herken ik maar al te goed! Ik heb ontzettend dikke benen in vergelijk met de rest van mijn lichaam. Ik moet de aller grootste maat in de winkels hebben en dan nog wurm ik me er met moeite in. Alleen aan de bovenkant kan ik dan wel 2 kamers verhuren dat dan veelste groot is. Maar gelukkig zijn er leggings en jurkjes dus mijn probleem is gelukkig verholpen!

 • Reply
  Sharon
  20 oktober 2011 at 16:36

  Ten eerste heb ik echt diep respect voor je om hier over te schrijven. Ik weet hoe moeilijk het is. Zelf heb ik ook een hele lange neus met een bobbel er op. Ik zat hier zelf nooit zo mee tot dat ik wel uitgescholden op school voor kraai, of heee jij hebt een kraaienneus! Zulke reacties. Sinds toen ben ik er zo onzeker over geworden. Als ik langs een menigte liep deed ik altijd zogenaamd alsof ik jeuk had aan mijn neus zodat mensen hem niet van de zijkant zagen, op foto’s keek ik ook altijd recht in de camera. En als er dan al een onverwachte foto werd gemaakt van me keek ik meteen of mijn neus er wel op de goede manier op stond. Nu accepteer ik mn neus meer en krijg ik er geen reacties over maar toch.. Het heeft me wel flink pijn gedaan die nare reacties.

 • Reply
  charile
  20 oktober 2011 at 17:34

  Respect dat je dit schrijft! Ik heb nog nooit echt zulke reacties gekregen op mijn site, maar lijkt me inderdaad best lastig.
  x

 • Reply
  Paulien
  20 oktober 2011 at 18:34

  Echt supertof dat je hier wat over schrijft. Iedereen heeft onzekerheden en dat is menselijk. Maar als andere mensen daarvan wat zeggen vind ik dat ook nooit leuk. Niemand is perfect en dat hoeft ook niet. Je bent leuk zoals je bent, met of zonder grote neus. Ik vind het persoonlijk helemaal niet zo opvallen! Ga zo door :)

 • Reply
  Kim
  20 oktober 2011 at 19:46

  Wat herkenbaar en wat geweldig dat je hier een artikel over schrijft!! Ik heb ook een grote neus…van voren zie je niets, maar van de zijkant is mijn neus inderdaad ook gewoon groot en een beetje haak-vorm. Er is mij bijgebleven dat een erg leuke jongen ooit, heeel lang geleden, tegen een vriend van mij zei dat hij mij een heel leuk meisje vond, maar dat hij mijn neus zo groot vond. En dat hoorde ik… auw. Verder ben ik bijnamen als ‘Dolf’ (de kraai uit Alfred J. Kwak) inmiddels gewend ;-)
  Maar het gekke is….je groeit er over heen. Ik ben nu 29 en het is niet echt een issue meer…terwijl ik vroeger ervan overtuigd was dat ik absoluut voor mijn 30e een neusverkleining zou nemen. Ik let er niet meer zo op en kijk meer naar de dingen die wel mooi zijn, zoals mijn jonge huid, mijn wenkbrauwen etc. Daarnaast vindt mijn lieve vriend mijn neus mooi, omdat-ie gewoon bij mij past. En zo is het maar net.

  Kortom, niks van aantrekken al die ROT-opmerkingen en geloof mij, je groeit over je onzekerheid heen!!

 • Reply
  Cynthiiaa
  20 oktober 2011 at 20:59

  Uch gawd, irritante mensen op het internet. Je moet gewoon die reacties anders uitzetten! :)

 • Reply
  Krista
  20 oktober 2011 at 21:48

  Ik volg je al een tijd {sorry dat ik nooit comment, dit ga ik veranderen}
  maar het is me nooit opgevallen!
  En nu bekijk ik natuurlijk even wat filmpjes,
  maar ik vind helemaal niet dat je een grote neus hebt!
  Zelfs niet als ik erop let..
  Mensen die zo’n reactie plaatsen, die zoeken gewoon wat! Omdat ze zelf zo zielig zijn :/

 • Reply
  Neeltje
  20 oktober 2011 at 21:48

  Super dapper dat je zo’n artikel schrijft! Maar je hoeft echt niet onzeker te zijn hoor, want ik vind je echt ’n knap meisje! :)

 • Reply
  Joany
  21 oktober 2011 at 02:06

  Het is zo naar dat mensen er soms geen rekening mee houden wat voor impact bepaalde woorden op een ander kunnen hebben. Natuurlijk je hebt stoere meiden die zo’n opmerking met gemak van zich af schudden, maar je hebt ook meiden die je op die manier een heel complex aan praat.
  Zelf ben ik jaren achtereen gepest in real life en dat had ook drastische gevolgen. Ik ben zelfs bijna een jaar niet naar school gegaan op mijn veertiende omdat ik zwaar depressief was. Het heeft me zoveel tijd en moeite gekost om uiteindelijk al die nare dingen achter me te laten en mezelf niet alleen te accepteren zoals ik ben, maar om van mezelf te houden. Ik vind het dan ook super dat je zo’n artikel schrijft. Laat ons maar weer eens zien wat voor een mooie persoonlijkheid er achter deze schitterende blog zit. Kudos Aranka. Mijn complimenten :)

 • Reply
  L.
  21 oktober 2011 at 08:57

  Weetje, jou neus is mij echt nooit opgevallen. En nu je het zegt, en ik kijk even een filmpje begrijp ik het eigenlijk niet waarom mensen dat zeggen.

 • Reply
  Bobo
  21 oktober 2011 at 17:45

  Ik had dit laatst ook. Ik kreeg in eens een reactie op youtube ‘je hebt een dikke neus :S’ ik dacht schijt. Toen was er een meisje die daar op reageerde en het voor mij op nam, nou blabla. Maar uiteindelijk zag ik dat die reactie van die gast die zei ‘je hebt een dikke neus’ ok nog is 4 groene duimpjes had. ik dacht WEG met deze reactie. Ik heb dan ook die gast geblokt.

 • Reply
  Lisanne
  21 oktober 2011 at 18:12

  Meiske, er is helemaal niets mis met je neus! Dat zeg je zelf ook.
  En als mensen dat zeggen hé.. Dat zegt meer over hun dan over jou!

 • Reply
  Daniëlle
  21 oktober 2011 at 19:01

  Hoe succes voller je blog wordt, hoe meer volgers je krijgt, maar ook meer jaloerse mensen. Mensen die eigenlijk jouw succes willen hebben en dingen gaan bedenken om je naar beneden te halen. Snap dat echt niet! Als je iemand niet leuk vind dan bezoek je die blog gewoon niet! En als je jaloers bent kun je dat best laten merken door te zeggen, ben echt jaloers op jouw nagels (bijv.) vind het zo laag dat mensen dan kritiek gaan geven op dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen! Niks van die reactie’s aantrekken!

 • Reply
  cynthia
  21 oktober 2011 at 20:16

  Meiss: niks van aan trekken, je hebt een leuke site
  en je filmpje zijn onwijs leuk!

  iedereen heeft dingen die mooi zijn en minder mooi zijn!

  maar mensen die iemand afzeiken of afkraken.. zijn zelf onzeker en jaloers!
  jij hebt een leuke blog…denk dat hun mischien net zo leuk of mooi als jouw zouden willen zijn of z`n blog willen hebben!

  zou zeggen ga zo door!!!!!!

 • Reply
  Alyssa
  21 oktober 2011 at 23:39

  Ik vind het toch altijd zó belachelijk als mensen dat soort dingen gaan zeggen… ik bedoel, wáárom?! Zij hebben er niks aan, jij hebt er niks aan en daar komt ook nog eens bij dat zoiets eigenlijk al helemaal niet van belang is!

  Ik vind het heel goed dat je er zo over schrijft, ik zou het niet durven! Ik ben zelf heel lang onzeker geweest over mijn neus (en heb er ook wel nare dingen over moeten aanhoren, op school), maar dat ben ik tegenwoordig (bijna) niet meer. Al zou ik het wel nog heel erg vinden al zou iemand er iets over zeggen… Maar goed, die mensen die zoiets zeggen zijn hoogstwaarschijnlijk gewoon niet blij met zichzelf, dus hun opmerkingen moeten we maar gewoon lekker laten voor wat ze zijn! ;)

  Ik wil ook nog even zeggen dat ik niet vind dat je neus zo groot of opvallend is hoor!!

 • Reply
  Eveline
  23 oktober 2011 at 04:02

  Ik zag je filmpje over de BGparty, en vond je zo’n onwijs prettige stem hebben waar ik helemaal loom van werd (en ja dat heb ik wel nodig, het is 4 uur snachts hehe) dat ik nog maar een filmpje van je bekeek op youtube, en daar zag ik de reactie van dat meisje.. argh!! dat zou me ook erg kwetsen.. Maar nogmaals; Ik vind je echt geen grote neus hebben..

 • Reply
  Marlou
  24 oktober 2011 at 20:55

  Ik wil graag een paar dingetjes kwijt. Ik ben geen volger van je site en dat is omdat beauty mij niks interesseert. Maar ik zie hier iets wat ik echt belachelijk vind en waar ik echt even wat over kwijt wil.
  1. Je zit er niet mee maar je schrijft wel een enorm verhaal erover dus zeg dan gewoon dat je er echt mee in je maag zis hartstikke logisch, die gene had nooit dazo mogen zeggen.
  2. Zijn al die reacties hier hartstikke schijnheilig. Ja je neus is wat groter dan gemiddeld. Boeiend, maar ga niet met zijn alle zeggen dat het niet zo is, om iemand een goed gevoel te geven.
  En 3 wat mij nog het meest dwars zit is dat je zegt dat je er niks aan zal doen, maar in je andere artikel zegt dat mensen met flaporen dat wel moeten doen? Die mogen zichzelf niet nemen zoals ze zijn? Terwijl je flaporen.nog kunt verbergen…

  • Reply
   Aranka
   24 oktober 2011 at 22:29

   Klopt, ik zit er inderdaad mee als iemand het zo beledigend zegt. Maar soms probeer je je ook wel eens groot te houden voor de buitenwereld. ;) Maar in dat artikel bedoelde ik te zeggen dat als mensen zo met hun flaporen zitten dat ik het niet erg zou vinden als ze dat aan zichzelf zouden veranderen in plaats van borstvergrotingen omdat ze niet tevreden genoeg met hun lichaam zijn. Ik moedig totaal geen mensen aan om iets te laten doen aan hun flaporen, in tegendeel zelfs…

   • Reply
    Marlou
    25 oktober 2011 at 06:54

    Dan zou ik van jou wel is willen weten wat het verschil is? Iemand kan net zo erg in zijn maag zitten met zijn borsten als met zijn oren toch? Ik zie het verschil niet. Als iemand een cup AA heeft en ze laat het vergroten tot een cup B of kleine C dan zie ik niet in wat het verschil is met als iemand zijn oren recht laat zetten. Ze doen het beide uit onzekerheid. Ik hoop dat je snapt wat ik hiermee bedoel. Ik bedoel dus niet dat als iemand van een C naar een E gaat dat dat maar Oke en normaal is.

 • Reply
  Nicole
  26 oktober 2011 at 20:45

  Ik snap precies wat je bedoelt! Kwetsende of negatieve reacties komen 10x zo hard aan en onthoud je ook veel beter, helaas.. want jij krijgt ook zo’n boel positieve reacties en complimentjes die veel meer waard zijn. Ik hoop dat mensen die zulke beledigende reacties geven, ooit beseffen waar ze mee bezig zijn en dat ze ooit eens inzien dat ze er mensen zoveel pijn mee doen. Hopelijk geloof je in je eigen quotes, die bij deze blogspot staat: You are worth it!

 • Reply
  Nikki
  9 mei 2012 at 18:07

  Ik vind je neus heel normaal! Ik vind ook dat je er heel goed uitziet! Mijn grootste onzekerheid is m’n gezichtshuid, ik haat al die kleine bultjes en littekentjes!

 • Reply
  anonymous
  24 september 2012 at 23:36

  hoi,
  ik ben ook een lange tijd onzeker geweest over mijn neus, helemaal toen een vriendin in een dronken bui zei ga je geen neus correctie doen?
  dit heeft mij heel erg dwars gezeten, want nu weet ik ook dat zij geen echte vriendin is, maar iemand die jaloers is omdat ik mijzelf ben. en zij, mooie meid, geen eigen persoonlijkheid heeft. war wil je dan liever? een mooie meid zonder inhoud met 2 gezichten, of iemand net zo mooi maar met een beetje een opvallende neus? :)

 • Reply
  Shana
  10 april 2013 at 21:53

  Lieve Aranka, ik kan me zo in jou vinden. Ik heb zelf ook een grote neus en heb hier al zolang ik mij kan herinneren moeite mee. Zoals je zegt als je jezelf vanaf de voorkant ziet in de spiegel zie je het niet en denk je; hé dat ziet er best prima uit! maar als je je zelf terug ziet op foto’s gemaakt door andere mensen dan denk je echt nee, wat ben ik lelijk ( denk ik dan op zo’n moment ). Niemand heeft het ooit nog tegen me gezegd, behalve een teamgenootje die zei dat ik een turken neus heb, dit kwam zoals je kan begrijpen heel hard aan. Een week geleden zei mijn “vriend” het ook tegen mij. Dit was zeer kwetsend aangezien hij nooit tegen mij zegt dat ik mooi ben ofzo. Dit maakt mij zeer onzeker en probeer ik nu altijd als ik bij hem ben hem recht aan te kijken, zodat hij mijn enorme neus niet ziet. Heb je misschien tips voor me, waardoor ik ga denken, schijt aan iedereen, ik ben mooi en ik weet het?

  Zelf denk ik er wel over na om een neuscorrectie te doen. Niet voor anderen, maar zodat ik wat zelfverzekerder over mezelf ben. Maar aan de andere kant wil ik het niet doen en denken; Fuck everybody! I’m beautiful and I know it!

 • Reply
  stephaniemsv
  23 mei 2017 at 13:41

  Oke deze post is al heeel oud maar ik vond hem toen ik je opzocht naar aanleiding van je stukje in and C magazine. Even spieken hoe erg dat dan moet zijn.. want ik kende je niet. Ik heb het zelf namelijk ook zo vaak gehoord. Mijn ex.. een jaar na het uit ging: oh je hebt nog steeds niks aan die neus gedaan. (Ik: joee jij bent nog steeds klein). Lekker belangrijk denk ik dan maar toch. Men wat is het onaardig. Honderduizend keer heb ik nagedacht over een nosejob maar waarom snijden in een gezond lijf? En daarbij had ik er nooit last van tot een ander er commentaar op had.
  Dankjewel voor je standpunt op het Internet. Je verwoord PRECIES wat ik denk.
  En by the way.. ik ga je volgen want ik vind je leuk. En je bent een mooi mens, en die neus is perfect. Net zoals de mijne want het hoort bij ons.

  Liefs

 • Laat een reactie achter