Search
Close this search box.

Mijn onzekerheden als blogger

Mijn onzekerheden als blogger

Ik zal me even voorstellen, ik ben Aranka en blogger. En soms, soms maakt dat me wel een beetje onzeker. Doe ik het wel goed genoeg, ben ik niet te saai, ben ik niet te normaal en wat heb ik eigenlijk aan al die mensen te vertellen, eigenlijk niets boeiends. Wat maakt het dat duizenden mensen dagelijks op mijn site komen. Soms snap ik het even niet, ik ben een dood normaal meisje met absoluut geen noemenswaardig bloggerleven en dat maakt me soms een beetje onzeker.

Als je aan bloggers en vloggers denkt denk je meteen aan knappe meiden die maatje 36 hebben, een perfect huis hebben, hun haar perfect gekruld hebben, de duurste kleren dragen en alles krijgen. Ik ben Aranka, ben een normale meid met maat 44, draag mijn haar vrijwel altijd vast omdat ik een noob ben met de krultang, koop mijn kleding bij de HEMA en C&A en betaal voor de meeste dingen gewoon zelf. Want ja, die bloggers bestaan ook gewoon. Ik wil niet zeggen dat alle bloggers alles gratis krijgen, maar zeker meer dan je zult denken. Ik zeg ook niet dat ik niets krijg, maar je snapt me wel.

Ik vind het lastig om soms te vertellen dat ik een blogger ben, als ik me aan iemand voorstel vertel ik eigenlijk nooit wat ik doe. Dan is het vaak, hoi ik ben Aranka en werk bij de Albert Heijn en laat mijn blog meteen links liggen. Waarom? Omdat ik bang ben dat mensen me daar niet goed genoeg voor vinden of überhaupt niet snappen waarom ik een blogger ben. Het totaalbeeld wat bloggers en vloggers hebben maakt me onzeker, gewoon omdat ik niet aan dat plaatje voldoe.

Eerlijk moet ik ook toegeven dat ik niet tot dat plaatje wil horen, ik heb al lang geleerd dat mij dat niet gelukkig maakt. In de periode dat ik koste wat kost een designer tas wilde hebben omdat iedere blogger er eentje had heb ik ver achter me gelaten. Ik ging me voordoen als iemand die ik niet was, maar sta maar eens zo stevig in je schoenen om daar schijt aan te hebben.

Mijn zekerheden maken mij onzeker, het is zo gek. Ik weet donders goed wie ik ben. Ik ben een oer-Hollandse meid met een hele nuchtere achtergrond. Ben opgegroeid in het nuchtere Zwolle en ben gelukkig met de kleine dingen, dat heb ik geleerd in mijn opvoeding. Ik heb dat beeld wel eens uit het oog verloren, maar de andere kant heeft mij niet gelukkig gemaakt. Maar ik vind het gewoon lastig mij als blogger te verkopen.

De website is mijn grootste medium, ik denk dat ik bezoekersaantallen heb waar ik heel trots op mag zijn en dat ik me zeker één van de grootste bloggers van Nederland mag noemen. Maar toch heb ik soms het idee dat er iets fout gaat. Op YouTube dalen mijn abonnee’s in plaats van dat ze stijgen en op social media heb ik maar een handje vol volgers als ik het vergelijk met mijn blog. En daar baal ik soms best wel eens van. Niet dat ik tien- of misschien wel honderdduizenden volgers wil hebben, maar het is wel mijn visitekaartje. Die aantallen kan meteen iemand zien en dan zie je meteen of iemand succesvol is of niet. Mijn cijfers van mijn blog zijn alleen voor mij zichtbaar en vanaf de buitenkant kun je dat niet zien.

Het maakt mij soms onzeker dat ik geen perfecte Instagram feed heb met ik weet niet zoveel volgers. Het maakt me onzeker dat ik geen boeiende content voor mijn YouTube kanaal heb. Ik maak gewoon geen spannende dingen mee voor een vlog en heb zeker geen bijzonder leven dat gezien mag worden. En echt, dat frustreert soms best wel eens. Want wees eerlijk, openbaarlijk succes laat je goed voelen, toch?

Ik vind het lastig, ik kan me daar down over voelen en ontzettend onzeker. Maar ik ben dan ook wel weer nuchter genoeg om met beide benen weer op de grond te staan en dat ik ontzettend trots op mezelf ben. Ik ben Aranka, ik ben mezelf gebleven en omarm het leven met alle leuke en mooie dingen die gewoon normaal zijn en voor iedereen zijn. Je hebt geen jetset leven nodig om gelukkig te zijn of sterker nog, om succesvol te zijn. Ik heb dan geen honderdduizenden volgers op mijn social media kanalen, maar wel op mijn blog en daar ben ik apetrots op. Blijkbaar vinden al die mensen iets boeiends op mijn blog, vinden ze mij boeiend en komen ze voor mij terug en dat maakt me stil. Het is en blijft iets heel bijzonders dat ik hier mijn geld mee kan verdienen en het daardoor mogelijk is mijn hobby als werk uit te oefenen.

Waarom ik dit schrijf weet ik eigenlijk niet, ik moest het even kwijt, mijn ei kwijt. Want ja, daar heb ik ook een blog voor, om mijn ei kwijt te kunnen. Misschien herken je je wel in mijn verhaal. Dan wellicht niet op het gebied van bloggen maar misschien wel gewoon bij een andere baan. Dat je altijd naar je collega opkijkt terwijl jij net zo goed of misschien wel beter bent maar dat gewoon niet van jezelf ziet. Voor diegenen en mezelf wil ik alleen maar meegeven, je bent mooi zoals je bent en geef een beetje liefde aan jezelf. Je bent een topper.

 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

49 reacties

 1. Ik denk dat het gewoon zijn jou zo leuk maakt. De gemiddelde vrouw herkent zich beter in jou dan de blogger of vlogger die een perfect leventje lijken te lijden. Blijf vooral wie je nu bent, ik weet zeker dat je heel waardevol bent voor je volgers. In ieder geval voor mij!

 2. Ik herken dat zeker. Heb er zelf ook last van. En van de reacties op je afvalproces zou ik ook onzeker worden. Misschien moet je proberen eens vanuit de lezer te kijken wat zou die graag willen zien. Zet die bril eens op.
  Maar idd je bent lekker nuchter en hebt misschien geen jetset leven. Ja en dat is jouw kracht. Misschien kan je eens goed kijken bij medebloggers of hen om advies vragen hoe zij filmpjes maken of wat zij voor tips voor je hebben.

  Ik vind persoonlijk de verhalen buiten de beauty om het leukst haha.

  Nou zet hem op en nooit twijfelen aan jezelf. Niemand is perfect!

  1. Wat ik persoonlijk wel een beetje hmm vind om het zo te zeggen. Dat je eerst heel moe bent vd pfeiffer en dat groot verkondigd. En dan zegt dat je alles weer doet 2 dagen later haast en gaat hardlopen etc. Dat komt beetje gek over vind ik persoonlijk. Dit is opbouwend bedoeld!!

   1. Lief dat je het opbouwend bedoeld :). Dat van de Pfeiffer was op dat moment ook zo, ik kon amper iets. Maar ik voel me nu weer stukken beter! Bij de ziekte van Pfeiffer heb je gemiddeld 4 weken last en ik had het natuurlijk al een tijdje voordat ik het ontdekte. Ik mag gelukkig zijn dat het zo snel ‘over’ is. En dat had ik van te voren ook niet kunnen weten, misschien had ik er wel maanden of een jaar last van gehad. En verplicht stilzitten zit gewoon niet in mijn bloed, ik moet gewoon werken.

    1. Ik snap je heel goed hoor. Maar iedereen reageert terecht zo lief van ah doe het rustig aan enzo en dan 2 dagen later ben je weer heel druk haha. En dan zegt iedereen dus wederom terecht doe het rustig aan. Ja weet niet, dat komt bij mij soms beetje gek over sorry:) Weet ff niet hoe ik het beter uit moet leggen haha.

     Je moet idd niet zo twijfelen aan jezelf. Het belangrijkste is wel dat je staat achter wat je doet en waar je over blogt. Dat ben jij en dat is wat jou gelukkig maakt en daar gaat het om, amen:)

     En ik lees hieronder, cursussen oid is misschien best een goed plan, als je niet (helemaal) tevreden bent nog.

 3. Hoeveel van die vlogs zijn nou echt heel boeiend?
  Kom op Aranka. We hebben allemaal van dit soort momenten maar daarna weer een schop onder je kont en er wat aan doen. Volg een cursus, google, doe een workshop, leer hoe je die volgers laat toenemen. Het is meer een kwestie van slimme marketing dan van interessant zijn. Ga er voor! En doe wat aan je zelfbeeld. Ook jij mag er zijn zoals je bent.

  1. Er is niets mis met mijn zelfbeeld, maar ik deel gewoon mijn onzekerheden, dat heeft ieder persoon toch :)? En wat betreft cursussen enzo, dat kan nooit kwaad en misschien moet ik mij daar eens in gaan verdiepen, thanks!

   1. Sorry! ik werd op het verkeerde been gezet door de zin:
    Dat je altijd naar je collega opkijkt terwijl jij net zo goed of misschien wel beter bent maar dat gewoon niet van jezelf ziet.

    Maar dat vind ik alleen maar fijn voor je!

    Er zijn ook trainingen om te leren profileren. Ik heb daar op werkgebied veel aan gehad.

 4. Ik denk dat iedereen wel een vorm van onzekerheid heeft.
  Alleen bij de 1 is dat wel wat meer dan bij de ander(ik heb het heel erg, en zelfs zo erg dat het mij persoonlijk in de weg zit of dat het me werk in de weg zit)
  Sterkte en succes, ik blijf!

 5. Ik zou mezelf ook beschrijven als normaal en nuchter, ik word niet gelukkig van designtassen of geld. Ik denk dat er met ons velen zijn! Ik kan oprecht zeggen dat ik je volg om wie je bent, niet om wat je te showen hebt. Bloggers waar ik me niet mee kan identificeren boeien me niet. Ik zelf gebruik bijvoorbeeld geen instagram omdat ik daar niet blijer van word. Die schijnfotos en perfecte feeds vind ik zo fake. Ik weet niet precies waar ik heen wil met dit verhaal maar ik denk dat je juist trots mag zijn dat je zo normaal bent gebleven ondanks succes!

 6. Je bent goed zoals je bent. Ik schrijf boekenblogs.. Waarom? omdat ik gek ben op taal, lezen en boeken. En ik ben niet de grootste… Ik doe het omdat ik het leuk vind. En daar denk ik vaak aan.

 7. Jij bent Aranke. Gewoon leuk, normaal, nuchhter en een ‘gemiddeld’ leven, lekker herkenbaar! Daarom ben je dus ook zo leuk om te volgen :)

 8. Ik denk dat iedereen zich wel herkend hierin. Onthoud goed dat je altijd mindere onzekere dagen nodig hebt om je op andere dagen weer blij, positief en gelukkig te voelen. Dat is ook de reden dat we het weekend vaak zo kunnen waarderen: de hele week jaar in jaar uit maakt weekend minder speciaal.

  Kortom: pak die speciale positieve momenten en als je je een keer rot voelt dan is het niet erg om even verdrietig of onzeker te zijn.

 9. Dit is de eerste keer dat ik op je blog reageer, hoewel ik al een paar jaar een trouwe lezeres ben. Ik vind het verdrietig dat je zo onzeker bent, maar ik begrijp het heel goed. Ik vind je blog juist ontzettend leuk en ik vind jou zo lekker “gewoon” (dat klinkt misschien gek, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel), leuk en sympathiek. En ook: herkenbaar. Ik kan me dikwijls met jou identificeren, zeker op het gebied van onzekerheden en assertiviteit, en ik vind het geweldig dat je artikelen schrijft die zo dicht bij jezelf liggen. En, zoals je zelf al schreef: je bent een topper!! X

 10. denk dat zelfs de big bloggers onzeker zijn meis!! en kan me wat bij voorstellen over het onzeker zijn maar ik zeg en denk nog vele met mij dat het niet nodig is wat je bent een leuk wijf, schrijft leuke blogpost en spat altijd van me scherm af (zo genoeg veren in je reet toch hihi)
  nee schat blijf lekker je ding doen, blijf lekker jezelf en ga lekker zo door :D

 11. In de afgelopen jaren ben ik veel bloggers uit het oog verloren, juist omdát ze zo’n perfect leventje lijken te hebben. Jou ben ik al die tijd gewoon blijven volgen omdat je niet alleen altijd maar holladieyee artikelen plaatst, maar ook als het even minder goed gaat.

  En jij beschijft dit dan ook zoals je dat zelf beleeft, niet vanuit een ‘het gaat niet zo goed, maar ik maak er toch een mooi artikel van’. Daar heb ik veel respect voor, want daarmee krijg je echt een kijkje in je leven.

  Ik heb bijvoorbeeld diep respect dat je een baan combineert met je blog en ook al je worstelingen met afvallen post. Om dat te beschrijven zoals jij doet heb je lef nodig.

  Als ik jou was zou ik me dus ook vooral niet druk maken, zoals je andere kanalen. Je blog is blijkbaar (in elk geval voor mij) je sterkste kanaal. Dat is toch prima?

  Tenslotte wil ik nog even zeggen dat ik denk dat veel mensen onderschatten hoeveel werk er zit in het bijhouden van allerlei verschillende kanalen. Nogmaals een diepe buiging dat je dit nog naast een baan doet!!!

  1. Helemaal mee eens. Met vloggers die een perfect jetset leventje leiden, kan ik me maar weinig mee identificeren. Ook heb je lef om alles te posten, inclusief afvalupdates waar iedereen weer z’n eigen mening over heeft (maar vaak goed bedoelt). Je reviews blijven top en ik vind het heerlijk om geschreven tekst te lezen in plaats van al die vlogs. En soms kan een vlog van iemand wel leuk zijn, kan ook. En je komt als lekker jezelf over, dikke thumbs up!

 12. Oh Aranka, niet zo onzeker doen! Ik vind jou juist leuk om wie je bent. Al die ‘nepperds’ volg ik niet, juist niet omdat ik zelf ook zo nuchter ben. Ik hou van jouw aanpak, je schrijfstijl en je mening. Ik kan me wel voorstellen dat je onzeker wordt van sommige dingen, zoals je dalende aantallen op je YouTube-kanaal. Soms moet je de dingen ook gewoon accepteren. Ik zal het andersom zeggen: ik snap soms niet waarom bepaalde YouTube-video’s juist hoog scoren (omdat ze bijvoorbeeld nergens over gaan). Je moet gewoon doen wat goed voelt, want dat levert volgens mij het meeste op. Ik vind je leuk zoals je bent!

 13. Juist leuk dat je niet een maatje 36 bent en alles ‘perfect’ hebt. Ik heb dat ook niet! Dus dat is herkenning en spreekt mij meer aan. Ik ben pas net begonnen met bloggen, gewoon uit hobby. Altijd veel met make-up bezig en met looks, die vriendinnen altijd heel mooi vinden. Pas werd me daar ook meer inhoudelijk naar gevraagd, zat het ook wel beetje weg te wuifelen haha. Terwijl ik best wel veel leuke reacties krijg over want ik post en ik ben ook trots op wat ik publiceer. Soms ook wat onzeker of het wel leuk is, of men er misschien niet op zit te wachten… maar agh. Zie ook genoeg blogs die hun cijfers op tafel gooien onder het kopje samenwerking. Geen idee of jij dat ook doet, maar waarom niet? Weet iemand gelijk wat voor bereik je hebt!

 14. Ik vind juist dat je heel trots op jezelf mag zijn. Ik ben drie/vier jaar aan het knokken om de 1000 volgers op bloglovin te halen en jij hebt er 6 duizend! ik bedoel meid! je doet het geweldig en ga gewoon zo door met je blog. Sommige mensen kunnen nou eenmaal meerdere ”ballen” omhoog houden en voor sommige is dat ”nog” niet weggelegd maar dat komt nog wel bij jou. Je maakt duidelijke artikelen, mooie foto’s en instagram moet je net zoals met youtube iets plaatsen dat viral gaat anders ga je beetje bij beetje omhoog.. en andere plaatsen 1 video en die hebben er opeens duizenden bij.. helaas zo werkt dat wereldje! ik vind in ieder geval dat je het super doet maar ik begrijp je onzerkerheid echt wel!

 15. Nu ga ik toch eens reageren, volg je al een hele tijd. Jij bent leuk omdat je midden in het gewone leven staat, mede door je werk bij AH. Ben zelf 55, en heb het wel een beetje gehad met die glamourbloggers. In jouw blogs vind ik veel meer herkenning. Perfect zijn is eigenlijk zóoo saai, jij bent een echt mens, en vooral een leuk mens!

 16. Ik vind je leuk, juist door je ‘eenvoud’. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg is t gezegde toch? Veel Nederlandse blogsters vind ik niet leuk, te zelfingenomen of geven reviews over producten die de hoofdprijs kosten alsof t voor iedereen maar normaal is. (Over buitenlandse blogsters niet te spreken, 9 van de 10 zijn fake). Blijf wie je bent en verander jezelf voor niemand.

 17. Ik ben je al die tijd blijven volgen omdat ik je artikelen en foto’s leuk en mooi vind, maar ook omdat je bent wie je bent. Kan me altijd zo herkennen in punten die jij schrijft. Eigenlijk ook in dit stuk. Mijn leven is ook niet zo boeiend, heb gewoon een baan en woon samen met mijn broertje. Je moet het zelf weten, maar ga zo door :)

 18. Ik lees jouw blog graag omdat je altijd heel eerlijk bent in alles. Ook wanneer het niet goed gaat. Ik heb ook een blog en ik wou dat ik maar een beetje van jouw volgers had. Ik heb het gevoel dat ik er zoveel tijd in steek voor niet, jammer genoeg.

 19. Lieve Aranka

  Ik herken het. Ben zelf nog niet zo heel lang bezig met vloggen zou het liefst willen bloggen maar de website is eventjes gedoe. En je wilt natuurlijk het liefst ook meteen 100 duizend volgers maar zo gaat het helaas niet
  En dus moet ik ook alles zelf kopen en dat is prima hoor maar soms zie ik vloggers spullen krijgen dat ik denk waarom? Sommigen snappen niet eens wat je er mee moet doen….
  Afijn….het is gewoon een hele harde business en lig je er uit dan heb je niet genoeg gedaan en zit je wel bij het clubje dan heb je zoveel gewerkt dat het ook niet altijd goed is voor jezelf
  Ik zie namelijk een paar blogsters en vlogsters het moeilijk hebben en die krijgen dan in de reacties ook het commentaar dat ze duidelijker moeten zijn.
  Ik lees jou verhalen graag. Je bent idd een nuchtere meid net als ik maar dan uit Drenthe en zolang we dat blijven zijn we onszelf en dat is het allerbelangrijkste…..

  Ik ben chronisch ziek en heb de vlog met mijn dochter van 11 zodat ik af en toe nog wat leuks met haar samen kan doen. Ik word nooit meer beter (ik ga niet dood hoor, hoewel dat soms wel door je hoofd heengaat zo erg is het) ik krijg steeds meer onverklaarbare klachten erbij. Ben altijd moe en heb altijd pijn. De ene dag erger dan de andere. Ik probeer zo veel mogelijk met mijn kinderen te doen zodat ze later niet zeggen dat mama alleen maar op bed/bank lag.

  Enne…ik ben soms ook jaloers op jou hoor want je krijgt toch best leuke spullen ?
  Ik ben zelf van alles aan het mailen maar overal een nee op helaas

  Dus nog steeds zelf sparen en kopen. Vind het steeds leuker om te doen maar we hebben een camera (nu nog met de telefoon) een ringlamp en 2 spots nodig…..nog even door sparen dus ??

  Ik hoop nog veel van jou te mogen lezen en zien dus ga gewoon door zoals het voor jou goed voelt?

  Succes!!
  Liefs Marieke
  Sassy-ness ?
  Instagram Sassy_ness4U
  YouTube Sassy-ness Marieke&Indigo
  http://www.B-Sassy.nl

 20. Hee! Ik denk dat je niet zo in moet zitten over die instagram-accounts en youtube volgers. Want juist omdat je niet de doorsnee blogger bent, ben je ook niet de doorsnee blogger met veel instagramvolgers en youtube abonnees. Dat is namelijk juist het publiek dat je aantrekt: de mensen die geen clickbaits en ‘lege’ video’s kijken, en het niet zo hebben op de ‘picture perfect’ instagrammers. Logisch dus dat die ook minder met instagram en youtube doen, en dus ook niet zomaar een blogger gaan volgen.
  Bij mij zit het in elk geval zo, ik hou van blogs lezen maar vind youtube niet zo, vooral aandachttrekkerij en video’s van 10 minuten hadden voor mijn idee ook 2 minuten mogen duren. En ik volg jou niet op instagram, maar ik volg ook geen andere bloggers / vloggers op instagram.
  Mijn punt is dus, het publiek dat je met je blog aantrekt, gaat naar je blog juist omdat je niet zo’n aandachttrekkende instagrammer / vlogger / ‘perfect persoon die alles heeft’ bent. En dat is niks om onzeker van te worden, want het wordt door ons lezers juist erg gewaardeerd!

 21. Zoals heel veel hier al zeggen: persoonlijk vind ik je blog juist leuk omdat je niet van de merkproducten en dure spullen bent. Dit sluit nou eenmaal veel meer aan op hoe ik zelf in het leven sta.
  Ik merk dat ik juist de bloggers die dit wel hebben, helemaal niet zo leuk (meer) vind. Altijd dat ‘perfecte’.. Eigenlijk best saai juist, haha.

 22. Lieve Aranka, ik ben in de 30 en volg je al jaren dagelijks. Je blog is super leuk eerlijk en relaxed en gelukkig niet doorzeeft van al dat hipster gedoe. Zelf hou ik niet van you tube filmpjes en lees veel liever. Ga zo door en wees blij dat je niet 13 in een dozijn bent! Xx

 23. Zijn die onzekerheden niet gewoon doelen waar je aan wilt werken? Ik voldoe ook niet aan het beeld beautyblogger, maar ik ben er toch echt één, omdat ik dit nou eenmaal het allerleukste vind om te doen. Dan hebben we maat 44, nou én? Ieder van ons heeft evenveel bestaansrecht, zolang je tussen de regels door kunt lezen dat je er plezier in hebt, blijven de mensen wel komen.

 24. En je mag ook zeker trots op jezelf zijn! Niet te zwaar tillen aan die bezoekersaantallen en volgers. Beter een handjevol die je blog echt waarderen en altijd uitkijken naar een nieuwe post dan honderden random volgers … Ik vind het juist tof dat je zo down-to-earth bent. Kan ik me veel beter in vinden dan in die ‘perfecte’ meisjes met alleen maar dure spullen.

  Ik klikte hieronder trouwens door naar jouw post over je lach… ben jij even gek! Je hebt een hartstikke mooie, vrolijke lach en ik vind je foto’s waar je breeduit lacht 100x leuker en spontaner. Je lacht juist hartstikke leuk! Echt niets mis mee!

  Blijf lief voor jezelf, je mag er echt zijn!

 25. Ik ben al een tijdje een lurker, maar hier moest ik even op reageren.
  Ik ben je ongeveer een jaar geleden juist gaan volgen omdat je bent wie je bent en je blog daar bij past.
  Juist omdat je niet achter de horde van de “topbloggers” aanrent. Jouw blog bied mij waar de anderen mee stopten: bloggen over beauty en inhoud. Wat anderen ook zeggen: jij vertegenwoordigd veel meer de gemiddelde vrouw met wie ik me identificeer. Juist dat jij een gewoon leven hebt en daarnaast een blog, maakt dat ik bij je terug kom. De bloggers die er van zijn gaan leven, staan veel verder van me af. Dus blijf dichtbij jezelf en gewoon lekker blijven doen wat je doet. Dat is top en niks om je onzeker over te voelen!

 26. Weer een ‘Ik ben Aranka kijk mij zielig zijn doe ff lieve reacties’ blog! Vind je t gek dat bezoekers niet too much byaranka volgen… Pff… Nouja, je hebt tenminste leuke hobby he

  1. Wauw, waar komt deze reactie vandaan? Ten eerste, ik ben zeker niet zielig en wil ook helemaal niet zielig gevonden worden. Ik deel dit artikel om open te zijn, mijn onzekerheden te delen óók als blogger. Dat is mijn kracht om hier eerlijk en open over te zijn. Maar als jij mensen die eerlijk hun onzekerheden bespreken zielig vindt is dat prima, jouw keuze. Maar ik ben in ieder geval niet zielig ;).

 27. Juist dit Aranka! Dat je zo eerlijk bent, je bloot geeft op deze manier, zorgt voor herkenning! Dat hebben niet veel bloggers meer, juist doordat ze al zoveel bereikt hebben en bang zijn hun status te verliezen. Jouw blog is favoriet!! <3

 28. Dankjewel voor dit artikel. Ik herken me er heel erg in. Vooral deze zin: ‘Ik vind het lastig om soms te vertellen dat ik een blogger ben, als ik me aan iemand voorstel vertel ik eigenlijk nooit wat ik doe.’
  Ik heb al een tijd een succesvolle baan waar ik goed geld mee verdien en waar ik behoorlijk wat mee heb bereikt (ik ben bijvoorbeeld regelmatig in dwdd geweest om erover te vertellen), maar bijna altijd als ik nieuwe mensen ontmoet vertel ik niet over mijn werk. Bang dat ze zullen denken: ‘Yeah right. Zo’n verlegen iemand, dat zal wel niet veel voorstellen.’
  Ik vind het fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die er last van heeft.
  x

 29. Ik vind het zo goed dat je dit deelt. Ik denk dat velen, inclusief ik, eigenlijk nooit zouden denken dat grote bloggers zoals jij ook onzekerheden hebben. Wat je vertelt van het voorstellen en dan zeggen dat je een blog hebt vind ik ook altijd lastig. Er is maar een handje vol mensen die weten dat ik een site heb omdat ik het altijd voor me houd. Ik vind het ook heel goed aan je dat je sterk genoeg in je schoenen staat om gewoon schijt te hebben aan bepaalde dingen en lekker je eigen ding te doen. Dat maakt jou ook zo een geweldige blogger!

 30. Hoi Aranka en anderen. Ik wilde gewoon even zeggen dat ik je blog altijd met veel plezier lees. Ik ben mid-20, volg geen Youtube-mensen en heb geen Instagram. Ik lees jouw blog omdat je overkomt als een eerlijk, vriendelijk persoon die ook van make-up houdt en een leuk leven heeft. Ook al is jouw leven dan misschien minder instagram-glamorous, het maakt het absoluut niet minder waard. Dankjewel voor de moeite die je hier elke dag weer instopt!

 31. Hoi lieve Aranka,

  Ik ‘ken’ je nu al sinds de MLG meet in 2011 of 12? Tijd vliegt echt! Je site volg ik dus ook alweer een aantal jaar en ik vind het zo leuk dat je juist gewoon jezelf bent. Dat je geen instagramperfect leven hebt, maar gewoon bent zoals je bent. Puur, leuk en voor mij in ieder geval boeiend <3.

 32. Ik vind je leuk zoals je bent gewoon normaal ? Er zijn ook bijna geen bloggers meer met revieuws over producten of het is tegenwoordig alleen maar in YouTube filmpjes.

  Vond dit ook fijne informatie om te lezen. Soms werd ik ook wel eens jaloers om bij bloggers/vloggers te lezen over dure merk aankopen en daar zullen ze ook zeker voor moeten sparen maar dan denk ik zal wel vlotter gaan dan met mijn beroep.

  En daarom is het zo fijn om op je site te komen lekker eerlijk en normaal!

  Ga zo door <3

 33. Nou petje af voor jou hoor!
  Hoe jij naast jou werk ook nog anderen doet.
  Bloggen is niet meer het belangrijkste.
  Jij bent zoals je bent….
  Mooi mens.
  Doe lekker wat jij wilt.
  Je bent goed bezig en ga zo door.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *