Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn nagelverzorging

Ik krijg vaak de vraag hoe ik mijn nagels zo mooi krijg en hoe ze zo lang worden. Om heel eerlijk te zijn ligt het denk ik niet aan de verzorging maar gewoon aan de structuur van mijn nagels zelf. Ik heb van mezelf hele stevige nagels die snel groeien en mooi lang blijven zonder makkelijk te breken. Het zal natuurlijk wel een beetje aan mijn verzorging te maken hebben. Maar vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn nagels en handen verzorg na het eraf halen van mijn nagellak.

Mijn kale nagels zien er trouwens alles behalve mooi uit, als je wilt weten hoe ze er meestal uitzien bekijk dan even dit artikel. Ik heb erg veel last van spleitende nagels, maar als ik hier nagellak overheen doe zie je er weinig meer van (gelukkig).

Als eerst begin ik altijd met het eraf halen met een goede nagellak remover die mild is voor mijn nagels. Ik gebruik hier voor Trind Nailpolish Remover een hele erge fijne en milde nagellak remover die echt niet schadelijk is voor je nagels. Ik heb zelfs altijd het gevoel dat ze er extra mooi van gaan glimmen!

Als het nodig is knip ik mijn nagels met een nagel knipertje, ja ik weet het het is hartstikke slecht voor je nagels maar ik ben niet echt een fan van vijlen en ik heb een hekel om 10 uur te vijlen voordat al mijn nagels op goede lengte zijn, daarom knip ik ze maar gewoon af. Gelukkig spleiten mijn nagels hier niet van! Ik gebruik wel een goed scherpe anders kom ik nooit door mijn harde nagels heen.

Na het knippen of als dat niet nodig is vijl ik mijn nagels altijd weer een beetje in model. Of ik werk haakjes weg. Hiervoor gebruik ik een Essence glas vijl. Die vond ik een keer in een opruim bak voor een euro dacht ik. Ik ben er tevreden over dus ik hoef niet persee een duurdere te hebben, hij doet prima zijn werk!

Als ik hiermee klaar ben ga ik mijn handen scrubben. Deze handscrub van de Etos is echt héérlijk, hij ruikt zo lekker dat ik wel de hele dag aan kan blijven ruiken als ik mijn handen hiermee heb gedaan. Hij maakt mijn handen heerlijk zacht een haalt de laatste restjes nagellak weg en maakt mijn handen weer lekker soepel na de nagellak remover!

Nadat ik mijn handen heb gescrubt begin ik weer met lakken. Eerst gebruik ik de Cuticle Balsam van Trind. Hiermee smeer ik mijn nagelriemen in zodat ze lekker soepel worden en niet zo hard aanvoelen. Daarna gebruik ik de Nail Balsam en die masseer ik in mijn nagels totdat het helemaal ingetrokken is. Ik vind dit echt heerlijke producten, ik heb echt het idee dat ze goed helpen. Maar het voegt niet heel veel toe aan de nagels voor mij omdat ze al sterk van hunzelf zijn. Als de Nail Balsam is opgedroogd gebruik ik de Nail Repair, dit moet ervoor zorgen dat je nagels mooi egaal worden, dus dat er geen ‘ribbeltjes’ in zitten en niet meer spleiten. Voor de ribbeltjes werkt het echt geweldig maar voor het spleiten merk ik weinig, dat doet het gewoon nog als daarvoor. Ik gebruik de Nail Repair trouwens altijd als een soort Base Coat.

Als de Nail Repair is opgedroogd breng ik mijn gewone nagellak aan en gebruik ik altijd nog tussendoor een handcrème etc. Maar dat heeft niet echt betrekking op mijn nagels.

En dan de Lemony Flutter, dit gebruik ik trouwens niet in mijn speciale nagelverzorging routine na het nagellak afhalen maar gebruik ik meestal tussendoor. Gewoon wanneer ik er zin in heb of behoefte aan heb dat ik voel dat ze niet lekker zacht meer aanvoelen. Echt een heerlijk product voor mijn nagelriemen ben er ook heel erg blij mee.

Nou, dat was het dan zo een beetje wat ik doe met mijn nagels, niet erg bijzonder dus. Hoe verzorgen jullie je nagels?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Leuk artikel! Mijn nagels zijn echt vreselijk, breken af enz. Heb gehoord dat Trind echt een goed merk is dus misschien daar even kijken ;d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *