Mijn Kwasten

Zonder kwasten kan geen enkel iemand die make-up gebruikt, nou ja het kan best als je alleen mascara gebruikt en oogschaduw bijvoorbeeld met een sponsaplicator aanbrengt. Maar voor blush, poeder foundation, oogschaduw en andere dingen vind ik het erg fijn om een kwast te gebruiken. Ik heb er nog niet heel erg veel, ik wil graag weer nieuwen gaan bestellen bij Zoeva. Maar ik wou jullie toch al mijn kwasten laten zien!

Elke dag gebruik ik kwasten, maar ik heb eigenlijk een paar standaard kwasten die ik gebruik en de andere kwasten gebruik ik heel af en toe en anderen doe ik gewoon helemaal niks meer mee omdat ik een betere heb of ik hem niet fijn vind. Ik heb ze trouwens niet gewassen toen ik ze op de foto nam dus je ziet wel allemaal make-up resten erin zitten, sorry daarvoor.

Ik ga van links naar rechts.

Essence eyeliner pencil: Deze gebruik ik eigenlijk nooit, hij zat in de Essence Metalics collectie. Ik draag nooit eyeliner maar heb het wel, ik heb het ongeveer 3x gebruikt maar het is toch niet zo mijn ding. Dus de kwast heb ik ook maar 3x gebruikt. Nu ligt hij dus te niksen in mijn lade.

Hema Blending Brush: Deze gebruik ik was vaker, maar als nog niet heel erg vaak. Ik vind hem behoorlijk hard in vergelijk met mijn Zoeva blending brush. Dus ik grijp sneller naar mijn Zoeva blending brush.

Zoeva Eyeshadow Brush: Deze gebruik ik elke dag, tenminste als ik oogschaduw draag en dat is niet elke dag. Ik vind het een erg fijne kwast. Ik ben er ook heel erg blij mee, echt een aanrader!

Zoeva Blending Brush: Deze gebruik ik ook elke dag als ik oogschaduw op heb, met een highlighter blend ik hier altijd met oogschaduw mee aan de bovenkant en zonder laat ik alles mooi in elkaar over lopen. Hier ben ik ook erg blij mee.

The Body Shop Blush Kwast: Een erg fijne en super zachte kwast. Hij brengt heel erg fijn mijn blush aan. Maar voor sommige blushes is hij te zacht en krijg ik er haast niks vanaf, dan moet ik echt naar een andere kwast grijpen. Maar deze gebruik ik ook bijna elke dag.

Hema Blush Kwast: Dit was de voorganger van de TBS kwast. Deze is gewoon veelste hard. Ik vind dat niet fijn.

Catrice Powder Brush: Hier ben ik heel erg blij mee, een goedkope en fijne kwast! Hij is echt heerlijk zacht en brengt fijn mijn MAC MSF aan. En andere gezichtspoeders, echt een aanrader als je nog een goede gezichtskwast zoekt!

H&M Powder Brush: Deze had ik in een opwelling gekocht, ik was bij de MAC store geweest en een MSF gekocht maar had hier geen kwast voor, ik heb gewoon de eerste beste gezichts kwast gekocht die ik tegen kwam. Hij is echt vreselijk hard en helemaal niet fijn. Ik gebruik hem nooit meer.

Dit waren mijn kwasten voor nu, ik heb er echt helemaal niet veel. Maar ik wil graag nog op Zoeva gaan bestellen en er een aantal aanschaffen! Wat zijn jullie favoriete kwasten?

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Marjolein
  24 januari 2011 at 17:23

  Ik heb de blending kwast van de hema ook, en de powder kwast van Catrice. Het zijn idd hele fijne kwasten, ik heb daarnaast ook nog 2 super fijne hema oogschaduw kwasten een grote en kleine. En heeft een vriendin het very croc set van Zoeva, echt een aanrader. Ik probeerde een paar kwasten van dat set uit, en ze zijn super fijn! Wil je graag aparte kwasten van Zoeva? of een set?

  • Reply
   Aranka
   24 januari 2011 at 19:19

   Ik wil graag een kwastenset van Zoeva, dan heb ik er gelijk een aantal die ik graag wil en ben nog goedkoper uit ook!

 • Reply
  Steph
  24 januari 2011 at 17:38

  Ik ben aan het sparen voor een goede kwastenset, want je krijgt daar gewoon een veel mooier resultaat van. Vroeger deed ik het altijd met m’n vingers, maar dat doe ik dus nooit meer. Ik was eigenlijk aan het kijken naar de Sigma kwasten, maar die zijn net iets te duur. Ik zie dat die Zoeva kwasten echt een stuk goedkoper zijn, dus misschien bestel ik die wel. Mag ik misschien vragen waar je die gekocht hebt :)?

  • Reply
   Aranka
   24 januari 2011 at 19:19

   Ik heb mijn Zoeva kwasten gewoon op Zoeva.de gekocht. Je hebt daar geen creditcard nodig je kan gewoon met overschrijvingen betalen!

 • Reply
  anne
  24 januari 2011 at 17:40

  ik vind de foundationkwast van de hema echt ene topper,
  en bij de etos hebben ze nu trouwens ook nieuwe kwasten,
  (die niet zo hard en slecht zijn) hebn ik een blushkwast van gekocht, werkt prima

 • Reply
  Silva
  24 januari 2011 at 20:45

  Leuk om te lezen! Die blush kwast van TBS lijkt me wel wat!

 • Reply
  Roos
  18 februari 2011 at 14:01

  ik zoek nog een goede gezichtskwast, dus ik denk dat ik dan kijk bij catrice als ik de volgende keer weer in de stad ben!

 • Reply
  Lisette
  29 mei 2015 at 20:53

  Ik ben echt helemaal fan van de kwasten van MAC. Ik heb deze http://www.choosebeauty.nl/mac-127-split-fibre-face-brush/ wel 37 euro maar hij is echt de moeite waard. Merk echt verschil met goedkopere kwasten.

 • Laat een reactie achter