Search
Close this search box.

Mijn 'kale' nagels

Ik heb altijd een laag nagellak over mijn nagels heen zitten. Omdat ik het leuk vind om te doen en mooi vind staan. Tegenwoordig ga ik ook niet meer de deur uit zonder nagellak. Het is eigenlijk een verslaving geworden, zonder nagellak voel ik me zó kaal. Maar wat zit er eigenlijk onder de laag nagellak, nou ik zal je vertellen.. Ik vind het terrible!

De foto’s zijn genomen met echt kale nagels. Waar ik nog niks aan gedaan heb, niet gevijld geen base-coat of what ever.

Dit is dus waar ik me het meest aan erger, schilferende nagels. Dat het bovenste laagje los komt. Ik heb het nu gelukkig nog maar bij 1 vinger, en dat is mijn middelvinger. Altijd als ik nagellak opdoe gaat het bij die nagel er altijd als eerste af. Ik kan me daar zo aan ergeren! Ik snap eigenlijk niet hoe het komt. Ik vijl met een glasvijl, maar één kant op. Gebruik altijd een base-coat. En ik gebruik ook regelmatig het Trind Perfect System. Misschien komt het wel door het stoten van mijn nagels achter de kassa?

Ik heb ook erg gele nagels, ook niet bepaald mooi dus. Volgens mij verpest de nagellak wel degelijk mijn nagels. Maar om nou te stoppen met nagellak dagen? Nee, echt niet!

Kennen jullie dit probleem ook of hebben jullie er helemaal geen last van?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

 1. Inderdaad met een bakje met citroensap weken, schijnt goed te werken. Heb het hier ook liggen dus ga ik binnenkort eens proberen

 2. ik had dit probleem ook, heb een tijd geen nagellak opgedaan en het verdween. maar je kunt het ook tegengaan, door een basecoat te gebruiken onder je nagellak, is veel beter voor je nagels!

 3. Hey heb een beetje zitten rond kijken op je site en vond dit bericht al van een eindje geleden maar wou er toch nog ff op reageren.
  Gebruik je voor je je gekleurde lak op je nagels doet ook een onderlaagje doorzichtig nagellak?? ben ff vergeten hoe het noemt euh basecoat geloof ik ofzoiets ;).
  Grtjs!
  ps. fijne blog heb je!!

 4. Ik heb hetzelfde probleem; mijn nagels zijn ook een beetje verkleurd, ik hoop eigenlijk wel dat het er nog uit groeit! Verder heb ik ook dat mijn nagels schilferen, maar ik ben ze nu kort aan het houden. Steeds als mijn nagels (en dus de geschilferde laag) een beetje zijn gegroeid vijl ik ze weer (vreselijk, zo kort!). Zo vijl je als het ware de geschilferde laag eruit. Hoop dat ze dan beter blijven!

 5. heei
  ja ik had ook dat mijn nagels geel werden (hartstikke lelijk) toen heb ik toen ik in de vakantie naar Frankrijk ging 3 weken geen nagellak op gehad (toch niemand kende me daar) en nu heb ik er geen last meer van. dus een tip is een tijdje geen nagellak op doen
  x

 6. Hier ook het zelfde probleem. Ik ga zelf ook geen stap de deur uit zonder nagellak op.
  Bij mij zit het probleem bij mijn wijsvinger en middelvinger.. deze blijven slijten/schilferen. Ik vijl ze elke keer een beetje als ik weer andere nagellak op doe. Dan verwijder ik eerst mijn nagellak en verzorg ik ze met lemony flutter, nagelriemboter van Lush. Deze vind ik zelf erg fijn, zeker voor mijn nagelriemen. Ik heb zelf wel het idee dat ik goed voor mijn nagels zorg. Maar steeds bij die twee vingers blijven mijn nagels splijten. Ik geloof zeker dat een tijdje nagellak dragen goed zal zijn.. Maar na hooguit twee dagen zit ik toch weer te lakken.. Dus ik blijf gewoon vijlen en smeren en lakken..

 7. Geen last van. Ik laat gellak op mijn nagels doen. Iedere drie weken. En dat blijft dan ook echt drie weken zitten. Ik laat het dan opnieuw doen wegens uitgroei bij het nagelbed. Aanrader!!!! (En ik heb gewoon mijn eigen nagels, geen kunstnagrls!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *