Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!

Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!

Jullie kennen mij intussen al wel een beetje en dan is het je vast niet ontgaan dat ik van makkelijk, snel en vaak wat ongezonder eten hou. Ik stond dit jaar steeds vaker in de keuken om uitgebreid te koken en vind dit elke keer weer verrassend leuk om te doen (en daarna ook om op te eten natuurlijk)! Daarom is mijn goede voornemen voor 2019, gevarieerd en gezond koken!

2018 was een jaar met ups en downs wat betreft voeding, gezond eten en gevarieerd eten. Zelf kies ik al snel de gemakkelijke weg en ben dol op friet, hamburgers en dat soort dingen. Maar aan het eind van de rit word ik er toch niet heel gelukkig van. Ik vind het veel leuker lekker in de keuken te staan en wat lekkers en gezonders klaar te maken. Omdat ik zelf het nog altijd lastig vind iets te kiezen helpt Marley Spoon mij daar een handje bij!

Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!
Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!

Eerder dit jaar schreef ik al eerder over Marley Spoon en ben daar nog steeds erg enthousiast over. Ik vind het altijd weer een strijd om te moeten bepalen wat we gaan eten die dag en met Marley Spoon is dat verleden tijd. Marley Spoon brengt heerlijk, vers en gemakkelijk koken namelijk bij de mensen thuis. De chefs creëren elke week smaakvolle en creatieve recepten, jij selecteert wat je wilt koken en ze bezorgen stap-voor-stap receptkaarten en ingrediënten in precies afgemeten hoeveelheden bij jou thuis. Wanneer jou dat uitkomt (super handig, je kunt de dag en het dagdeel kiezen). Marley Spoon is gemakkelijk, tijdsbesparend, gezond en helpt om voedselverspilling te verminderen door alleen te leveren wat je nodig hebt. Ik ben echt heel erg enthousiast over het concept omdat het mij elke keer weer lekkere dingen brengt en vind het vooral leuk omdat het dingen zijn die ik zelf niet had gekozen.

Marley Spoon werkt als volgt, je kunt kiezen uit 2, 3 of 4 maaltijdboxen (of eigenlijk zakken) per week voor 2 of 4 personen. Mocht je vegetariër zijn is er niets aan de hand, want je kunt ook uit genoeg vegetarische recepten kiezen. De Marley Spoon maaltijdbox heeft verschillende prijzen en dat ligt er ook aan hoeveel maaltijden je afneemt en voor hoeveel personen. Gemiddeld ligt de prijs per portie rond de € 7,00. Voor dat geld krijg je alle ingrediënten en zijn ze verzekerd vers. Een box voor 2 personen met 3 gerechten kost bijvoorbeeld € 39,90 wat ik netjes vind, zeker omdat het ook nog thuis in de avond (gekoeld) bezorgd wordt.

2019 staat voor de deur en dan wil je natuurlijk weer fris en gezond aan een nieuw jaar beginnen, ik ook. Dit jaar eens niet afvallen, maar gewoon lekker gezond en gevarieerd koken! Dat doe ik onder andere met Marley Spoon en ik heb weer twee heerlijke gerechten thuis gekregen, quinoa met kipstukjes en hutspot met goulash!

Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!
Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!
Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!

Ik kreeg de box geleverd op de data wanneer ik dat aangaf en kreeg voorafgaand een smsje om me daaraan nog even te herinneren. De gerechten zitten apart verpakt in een papieren zak en daarbij krijg je ook nog de handige receptenkaarten waarop je precies kan zien hoe het gerecht gemaakt kan worden. Mijn eerste maaltijd was een lekkere hutspot met goulash, die perfect bij het weer past! Het zag er best lastig uit om te maken, maar eenmaal bezig was het een fluitje van een cent!

Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!

En kijk even hoe lekker het eruit ziet? Ik maakte een heerlijke romige hutspot en deed daar aan de andere kant de goulash bij, het is echt súper lekker terwijl ik hutspot met goulash nooit gecombineerd zou hebben. Dat vind ik zo leuk aan Marley Spoon, je wordt echt verrast met het eten!

Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!
Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!

En het andere gerecht van quinoa met kipstukjes en groente. Ik ben denk ik de enige in de wereld die nog nooit quinoa gegeten had dus ik was ontzettend benieuwd hierna en toevallig zag ik op met menu quinoa staan. Vanaf week 52 kun je uit 20 recepten (voorheen 12) per week kiezen (de eerste bezorgweek daarvan is week 4). Ben je benieuwd uit wat, dan kan je het menu van Marley Spoon heel gemakkelijk bekijken. Ze houden ook echt rekening met de tijd van het jaar met gerechten en bijvoorbeeld nu met kerst zijn er speciale kerstgerechten. 

Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!

En dit was dan de quinoa! En wat ik er van vond? Ik vond het echt heerlijk, dit gerecht is zeker voor herhaling vatbaar! Het leuke is dat je de recepten met benodigdheden er gewoon bij krijgt dus je het een volgende keer zo na kunt maken. Ik bewaar alle recepten dan ook voor inspiratie of het een keer na te maken wanneer ik geen Marley Spoon heb, want je kunt de box op pauze zetten en stoppen wanneer jij dat wil en uitkomt.  

Mijn goede voornemen: gevarieerd en gezond koken!

Ben jij net zoals ik enthousiast of wil jij ook het jaar goed beginnen met de Marley Spoon maaltijdbox? Dan heb ik iets leuks voor je, ik mag je namelijk 50%  korting geven op je eerste Marley Spoon box met de kortingscode BYARANKA2019 en dan heb je hem al voor €25,00 als je vier gerechten kiest! Je kunt de box hier gemakkelijk bestellen, de kortingscode kun je aan het eind van je bestelling invullen. Super leuk bedrag om hem te proberen toch? Wat zijn jullie goede voornemens voor volgend jaar?

Dit is een betaalde samenwerking met Marley Spoon

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Rachel heeft groot gelijk, je hebt Marley Spoon echt niet nodig om voordelig, gezond en lekker te koken. Ik vind het behoorlijk irritant, dit soort reclames via lifestyleblogs. En het is al de tweede keer in korte tijd dat je over dit merk schrijft. Voor dit soort kolder hoef ik je site niet te bezoeken, hun irritante reclames worden me al genoeg op youtube door de strot gewrongen.
  Sorry voor het negativisme maar ik ben hier helemaal klaar mee.

  1. Het kan zijn dat het jouw neus uitkomt, maar waarom reageer je dan? Je weet toch ook, als je alle andere artikelen leest, dat Aranka ook haar geld moet verdienen en dit een betaalde campagne is? Persoonlijk vind ik dit niet gek, ze heeft een leuk artikel om Marley Spoon heen geschreven. Dan zou je dit toch over kunnen slaan? :)

 2. Ik vind het juist heel leuk om hier over te lezen! Zo af en toe bestel ik wel eens een hello fresh box, maar marley’s spoon lijkt mij nog fijner. En ja, het is duurder dan in de winkel… logisch. Het is echter juist leuk omdat je eens iets probeert wat je normaal niet snel zult maken.

 3. Tja, ik heb gewoon niks met Marly Spoon of Weight Watchers en dergelijke. Er is betere en goedkopere voeding maar dat vast persoonlijk. Het is alsof ik reclame lees. Ik snap dat het nodig is voor inkomsten maar bij mij sluiten dit soort merken niet aan. Wellicht bij anderen wel.

 4. Ik eet al tijden gezond, zonder deze veels te dure boxen, veel voordeliger. Je moet er wat meer tijd in steken, en zelf bedenken wat je gaat eten, maar dat is mijn lijf wel waard.
  Begrijp ook dat je dit nodig hebt voor je inkomsten, maar dit soort posts, net als dat andere, Weightcare ofzo? Van mij hoeft het ook niet. Kan ervoor kiezen het niet te lezen, maar volg je via Bloglovin, zag het onderwerp, en dacht: oh wat leuk! En dan open je het en blijkt het weer reclame voor zoiets te zijn.

 5. Leuk hè, maaltijd boxen. Ook makkelijk omdat alles erin zit. Wij hebben die van Hello Fresh een tijdje gehad, ook prima en je eet weer eens wat anders. Deze zien er ook goed uit. Tof artikel geschreven om een reclame heen. Ook omdat je aangeeft dat je de recepten bewaard :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *