Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Ik vind het leuk om kleding te kopen en tegenwoordig weet ik precies welke winkels ik wel en niet in moet. Ik heb maat 44 (of een XL) en dat ligt net op het randje, sommige winkels kan ik prima in maat 44 en sommige winkels kan ik net zo goed overslaan want dat gaat gewoon niet passen. Ik hou van kleding dat niet al te duur is, vrij basic en af en toe maak ik een uitzondering voor een duurder item. In dit artikel vertel ik jullie alles over de winkels waar ik graag winkel en mijn kleding koop.

Ik denk dat ik een hele simpele kledingsmaak heb die niet duur hoeft te zijn. Ik geef niet zo graag heel veel geld uit voor een item, tenzij ik er echt verliefd op ben, maar dan alsnog zal ik er nooit de volle pond voor betalen en wacht ik tot de sale of zoek op internet naar een kortingscode. Ik ben trouwens 1.87 en heb maat 44 voor zowel de lengte als de breedte nodig. Dit zijn mijn favoriete winkels!

Volgen jullie mij al op Instagram?

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Shirt: HEMA – Broek: H&M

HEMA

Misschien klinkt dit niet heel erg hip, maar de HEMA heeft echt hele leuke items die over het algemeen ook erg ruim vallen. Ik heb normaal een XL en vaak kan ik ook een L bij de HEMA aan. Ik koop mijn shirtjes vooral heel erg graag bij de HEMA, maar ook jurkjes, rokjes en korte broeken. Je zou het misschien niet zeggen maar mijn kast hangt echt vol met items van de HEMA en kwalitatief zijn ze ook vaak erg goed en mooi voor niet al te veel geld. Alleen lange broeken van de HEMA kan ik niet aan, deze zijn te kort en vaak te krap voor mijn bovenbenen.

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Jurk: C&A

C&A

Sinds kort ben ik weer helemaal fan van de C&A en stap iedere keer wel eventjes binnen en kom vaak ook weer met iets terug. Ze hebben niet altijd wat in mijn smaak maar af en toe zitten er hele leuke dingen tussen. Ik heb hier afgelopen tijd jurkjes, rokjes en jassen gekocht. Normaal heb ik een XL maar bij de C&A kan ik gemakkelijk een maatje kleiner pakken.

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Jas: Steps – Broek: H&M

Steps

Mijn favoriete winkel is wel de Steps, elke keer loop ik weer even binnen om te kijken of ze wat leuks hebben. Het zijn vooral nette jurkjes dat ze hebben hangen maar ze hebben ook prachtige tops, blousjes en jassen. Mijn okergele jas komt ook bij de Steps weg en hier woon ik zo een beetje in. Hier pas ik in de XL of maat 44 en past het niet hebben ze ook een maat 46, dat is ook fijn!

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Top: H&M – Rok: C&A

H&M

Ik kom eigenlijk nooit bij de H&M in de winkel maar bestel hier wel altijd online. Alle broeken die ik heb zijn van de H&M Shaping Jeans collectie. Dit zijn de enige broeken die mij passen en ook aardig lief voor mijn portemonnee zijn. Ik koop altijd de shaping jeans en heb ze ook echt in alle soorten en kleuren die je maar kan bedenken. Ik koop altijd de maat 36/34 en die zitten voor mij perfect met mijn dikkere bovenbenen. Let wel op dat deze maten niet in de winkel te koop zijn en vaak online uitverkocht zijn, je moet de site dus regelmatig in de gaten houden voor de voorraad. De laatste tijd stap ik ook steeds vaker de H&M winkel binnen en hebben ze vaak hele leuke dingen die ik toch wel perfect pas met maat XL of 44 zoals shirtjes en korte broeken.

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Top: HEMA – Broekje: Primark

Primark

Sinds we een Primark in Zwolle hebben loop ik hier graag even binnen. Niet alles vind ik geweldig, laat ik maar gewoon zeggen dat ik heel veel niet geweldig vind maar soms zitten er echt hele leuke dingen tussen! Hier pas ik perfect in een maatje 44 en koop hier graag basics zoals korte broeken, shirtjes en vesten! En het is ook altijd fijn dat het hier lekker goedkoop is!

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Jas: C&A – Shirt: Zara – Broek: H&M

Miss Etam

Al een tijdje ben ik hier niet meer geslaagd maar deze winkel is echt perfect voor mijn figuur, de modellen sluiten perfect aan en zitten gewoon erg fijn. Je merkt dat ik hier een stuk comfortabeler kleding koop dan bij een Sting of dergelijke. Ik zit nog steeds met een toffe broek in mijn hoofd die ik eigenlijk nog graag wil hebben, eens kijken of ze die in de sale hebben!

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Shirt: H&M – Broek: Zizzi

Zizzi

Dit merk kende ik helemaal niet maar het schijnt een plussize merk te zijn en sinds een tijdje hebben we een winkel in Zwolle. Het is geen goedkope winkel en af en toe vind ik het wat oubollig maar de broeken vind ik wel heel erg fijn! De broeken zijn gemaakt voor wat vollere mensen en sluiten daardoor perfect aan en blijven ook mooi zitten. Ik heb er nu twee broeken van en ben hier erg tevreden over!

Mijn favoriete winkels om met maat 44 of XL te winkelen

Jurk: HEMA

En dat waren de winkels waar ik eigenlijk het meest kom en graag mijn kleding koop, natuurlijk koop ik ook wel eens kleding bij andere winkels maar dan moet ik maar net geluk hebben of er iets tussen zit wat past. Spijkerbroeken van de grote merken zoals G-Star en Levi’s kan ik helaas niet aan en kleding van merken zoals Tommy Hilfiger enzo ook niet terwijl ik dat zo ontzettend leuk vind. Ook kleding van de Only of Vero Moda past vaak niet en zit erg strak, moet dan echt geluk hebben dat er een wijder item tussen zit wat past! Tops en truien gaan vaak nog wel, maar broeken hoef ik helaas niet meer te proberen dat past gewoon echt niet van andere merken. Hebben jullie ook een ‘grotere’ maat en waar kopen jullie graag je kleding? Ik kan altijd nieuwe inspiratie gebruiken!

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

 • Reply
  Marit
  5 juli 2018 at 07:47

  Ik koop mijn broeken vaak bij S.Oliver. De laatste maanden voor mijn zwangerschap had ik maat 46 en met lengte 34 is het dan best lastig broeken kopen. Bij S.Oliver slaag ik eigenlijk altijd wel voor broeken. De laatste jeans die ik gekocht heb, zijn van de C&A, omdat ik er niet zoveel geld aan uit wilde geven. Die zijn qua lengte eigenlijk net iets te kort, maar in de zomer vind ik dat niet zo erg. Als ik bevallen ben, wil ik heel graag wat kilo’s kwijt zodat ik ook weer in maat 44 pas. Dat maakt het winkelen toch wel iets makkelijker dan wanneer je maat 46 nodig hebt :) Ik ga de shaping broeken van H&M dan ook eens proberen! Ben benieuwd hoe mij die bevallen :)

  • Reply
   Aranka
   5 juli 2018 at 07:52

   Die broeken zijn echt super fijn! Als ik zo lees hebben we dezelfde maat dus kan dat perfect! Ik ga eens kijken bij de broeken van S.Oliver, die heb ik nog nooit aangehad!

 • Reply
  Lotte
  5 juli 2018 at 08:07

  Het merk Silver Creek vind ik erg prettig voor mijn broeken. Te koop bij Only 32. Zitten prettig om mijn dikkere bovenbenen en sluiten goed aan bij mn buik en rug. Ik heb vaak een 34/33.

 • Reply
  Corine
  5 juli 2018 at 08:18

  Ik koop mijn broeken altijd bij de c&a.
  Online kan ik altijd goed slagen bij de wehkamp. Zij verkopen ook violeta by mango. Dat is de plussize van de mango.

  • Reply
   Aranka
   5 juli 2018 at 09:00

   Goede tips, dankjewel!

 • Reply
  Cathy Dauw
  5 juli 2018 at 08:19

  Wat een toffe rubriek ..dank voor de tips

 • Reply
  Danique
  5 juli 2018 at 08:24

  Ik kom eigenlijk bij dezelfde winkels behalve steps. Ik voeg dan ms mode toe aan mijn winkel rondje. Niet altijd even leuk maar heb er toch wel wat leuks dingen vandaan.

  • Reply
   Aranka
   5 juli 2018 at 09:02

   Ja ik kijk er ook altijd eventjes maar vind er nooit wat leuks, haha!

 • Reply
  Fleur
  5 juli 2018 at 08:25

  Ik bestel vaak bij Bonprix. Niet te duur en ze hebben vaak leuke items in alle maten. Broeken, ook jeans, koop ik eigenlijk alleen maar van MAC en dan model Gracia. Die zijn er in verschillende lengtematen, ik heb 44/34 en die zitten werkelijk perfect. Zijn vrij prijzig maar soms zijn ze afgeprijsd en ik heb er ook al een paar tweedehands op Marktplaats gekocht voor 20 euro per stuk. Nieuw zijn ze rond de 100 euro. Echt een aanrader! Verder kom ik veel in de winkels waar jij al over schreef.

  • Reply
   Aranka
   5 juli 2018 at 09:03

   Wat goed om te horen, ga daar eens naar kijken! Hoor wel vaker goede verhalen over MAC!

 • Reply
  Evy
  5 juli 2018 at 08:31

  Ik heb niet per se een grotere maat, maar ben ook echt fan van de H&M Shaping jeans. Ik heb namelijk relatief dikke bovenbenen en billen met een slanke taille, waardoor ik eigenlijk maar weinig broeken pas (zeker de grote merken niet). En om het extra moeilijk te maken heb ik ook nog korte beentjes, haha. Maar bij een 27/30 is de taille en lengte perfect, en de broek rekt op de plekken waar ik iets meer ruimte nodig heb. Echt een aanrader dus!

  • Reply
   Aranka
   5 juli 2018 at 09:04

   Jaaa inderdaad! Hele fijne broeken vind ik het!

 • Reply
  Suzanne
  5 juli 2018 at 09:01

  Je zou ook eens kunnen kijken bij Junarose, Only Carmakoma en Zalando. Zalando verkoopt bijvoorbeeld ook Twintip en Misguided wat heel toffe en betaalbare merken zijn. En Levi’s plussize jeans. Daar woon ik in❤️

  • Reply
   Aranka
   5 juli 2018 at 09:04

   Goed om te weten! Ga ik daar eens naar kijken ?

 • Reply
  Suzanne
  5 juli 2018 at 09:02

  Oh en Mango Violeta ❤️ Vond het een heel leuk en inspirerend artikel trouwens!

 • Reply
  Cindy Helmich
  5 juli 2018 at 09:40

  Heb zelf ook maat 44 en kan altijd wel goed slagen bij Norah. Deze winkels zitten door heel Nederland. Ze hebben ook een webshop. Wellicht zit er een winkel bij je in de buurt.
  Leuke kleding, en goed betaalbaar. Met vaak leuke kortingsacties.

 • Reply
  Loes
  5 juli 2018 at 10:06

  Bij MS en New Look vind ik ook altijd wel leuke dingen!

 • Reply
  racheltjuh
  5 juli 2018 at 10:27

  ik pas even niet in deze blogpost maar vond hem wel leuk om te lezen :D en echt aranka ben jij 1.87?? ik voel mij dus echt een kabouter nu met mijn 1.67 hahahha.
  ik vind je outfits leuk!!

 • Reply
  sanneeline
  5 juli 2018 at 11:12

  De Levi’s mile high super skinny klinkt doodeng maar eerlijk ik krijg mijn kont nooooit in een Vero moda of Only broek en in deze van Levi’s floept die zo in! Ook de Topshop joni jeans! Super elastisch en vormen mooi mee met je lichaam !

 • Reply
  chucky1012
  5 juli 2018 at 12:21

  Je hebt altijd zulke prachtige outfits aan op de mooie foto’s!
  Ik herken je problemen…
  Hier heb ik nl. ook last van.
  Maar t-shirts shop ik bij de Zara vaak zijn ze niet duurder dan 8,00e.
  Ze hebben er maat xl en ook vaak maat xxl.
  Vooral de nieuwe winkels hiervan verkopen de maat xxl.
  Bij Esprit slaag ik heel goed voor t-shirts en dresses in de hier bovengenoemde maten.
  2 warenhuizen verkopen jeans van NYDJ ik koop ze alleen als ze flink afgeprijsd zijn.
  Ze zijn stretch en high waist.
  Diverse modellen heb je van dit merk.
  Ik heb er altijd maat 44 van soms zelf 42.
  Terwijl mijn maat maat 44 is.
  Ook in een warenhuis dat nog niet zo lang in het land is zijn er hele goedkope en fijne merken
  voor dames met een groter kledingmaat.
  Hier is er onder het warenhuis nog een fijne shop en daar hebben ze alles gesorteerd op maat etc. hangen.
  Daar is fashion flink afgeprijsd net als de woonaccesoires etc……
  Als ik ga shoppen dan ga ik heel vroeg.
  Want anders is het zo rommelig en kan men niets vinden.
  Er zijn zo nog veel meer merken die ik ontdekt hebt.
  Het dragen van synthetische stoffen is niet voor mij weggelegd, dus draag ik katoen.
  Soms ook eco.
  Neem eens een kijkje op het blog van Curvacious.
  Ook is er een leuke youtuber die regelmatig shoptips voor grote kledingmaten shared.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt…..

  Xoxo

 • Reply
  Tineke Janzen
  5 juli 2018 at 12:28

  Ik heb ook maat 42/44/Xl en shop het liefste bij Asos (curve) en Forever 21 plus size. C&a is ook geweldig!

 • Reply
  Tineke
  5 juli 2018 at 14:14

  Levi’s heeft volgens mij ook een curve collectie zag die een keer bij Zalando voorbij komen. En Only heeft twee plus lijnen Junarose en carmakoma beide vanaf 42 en echt leuke items er tussen vaak. Je hebt de laatste tijd echt leuke outfits aan die je echt mooi staan en net wat spannender zijn dan een tijd terug leuk om te zien. ????

 • Reply
  aboutsbstyle
  5 juli 2018 at 14:30

  Zelf heb ik maat 48 en kom graag bij de miss etam, ms mode wordt ook steeds leuker in kleding stijl. Maar erg lastig is het wel om kleding te scoren vind ik. Liefs soraya

  • Reply
   Sharon
   8 juli 2018 at 20:42

   Wist je dat je bij H&M online vaak tot maat 50 kunt shoppen?
   Altijd se webshop even checken wanneer je wat leuks ziet hangen in de winkel.

 • Reply
  Veronique Janssen
  5 juli 2018 at 15:49

  Ik varieer heel erg in maten. Als het lekker zit, dan kijk ik eigenlijk niet naar de maat. Ik koop graag bij H&M, Only, Vero Moda en C&A. :)

 • Reply
  Amélie
  5 juli 2018 at 16:52

  Ik koop iets nettere kleding denk ik (ben ook wat ouder ?) en voor een betere kwaliteit koop ik jurkjes in maat 44-46 van Claudia Sträter of bij Expresso in maat XXL. In de sale is het daar ook goed winkelen. Meestal zijn de jurkjes van Miss Etam mij te kort (ik ben 1m88). Didi heeft ook wel leuke dingen soms in mt 46/XXL.
  Zizzi en Junarose is ook leuk.

 • Reply
  Mascha
  5 juli 2018 at 20:17

  Ik koop mijn broeken bij de long afdeling van river island (online). Ik ben 1.83 en heb maat 44/46

 • Reply
  Mariska
  5 juli 2018 at 20:39

  Ik heb vaak maat 44/46 maar lastig te zeggen wat het nu is. Van Hema pas ik in XL, Primark heb ik 44 wat ruim zit en 46 wat net aan zit en laatst heb ik broeken van Mango by Violeta ontdekt en die zitten fijn. Een 44 die wat ruimer zit en 46 weer iets meer krap.. geen pijl op te trekken maar Mango ben ik wel heel fan van geworden :)

 • Reply
  Marjoleine
  5 juli 2018 at 21:14

  Ik vind echt dat je op alle foto’s in het artikel hele leuke kleding aan hebt! Looking good :-)

 • Reply
  Jen
  6 juli 2018 at 07:51

  Junarose is ook een fijn plus size merk! Zeg maar de plus size zus van Only en Mamalicious. Of de H&M plus. Ik merkte daar dat een 44 of van de plus afdeling beter zat dan van de reguliere collrctie. Vooral bij de armen..

 • Reply
  Gwen
  6 juli 2018 at 21:47

  Ik hou echt van de shaping jeans van ms mode, echt heerlijke broeken. Voorheen altijd die van h&m maar van ms zijn goedkoper en zitten fijner!

 • Laat een reactie achter