Mijn favoriete spellen

Nee, dit keer heb ik het niet over online spellen op de iPhone of voor op spellen de computer, maar over simpele spellen die je gezellig met de familie of je vrienden aan de keukentafel speelt. Ik laat jullie mijn favoriete spellen zien!

Kolonisten van Catan

Ik heb het spel pas sinds een week zelf in bezit maar ben al heel wat jaren helemaal fan. Toen we nog een Windows 95 computer thuis hadden en ik daar op mocht spelen, speelde ik altijd het computer spel Catan, ik was toen nog net iets te jong om het echte spel te snappen dus daar bleef het eventjes bij. Maar toen ik een jaar of 10 was speelde ik heerlijk het kaartspel en natuurlijk en echte bordspel. Ik heb ze dan nu eindelijk zelf thuis en heb het non stop met mijn moeder en zusje gespeeld. Ik heb er trouwens een uitbreiding bij, de Zeevaarders.

Phase 10

Een heel leuk kaartspel waarbij je zo snel mogelijk je fases moet halen. Een fase is eigenlijk een doel die je zo snel mogelijk moet halen. Ben jij de eerste dan mag je verder met de volgende fase. Heb jij hem niet op tijd gehaald dan moet je weer verder met de fase terwijl de anderen alweer verder mogen met hun volgende fase. Het klinkt misschien een beetje onduidelijk, maar het is echt een heel leuk spel dat erg gezellig is met meerdere personen. Zeker een gezellig spel voor ’s avonds aan de tafel met meerdere personen.

Canasta

Dit spel speel ik wel een paar keer per week bij mijn vriend met zijn ouders. Het is een kaartspel met gewone speelkaarten. Je hoeft dus niet speciaal een duur spel aan te schaffen. Je speelt het spel met vier personen in groepjes van twee tegen elkaar. Je moet schuin tegenover elkaar zitten en het is de bedoeling dat je met z’n tweeën setjes gaan sparen. Voor de spelregels moet je eventjes hier kijken, want dat is wel een lang verhaal om dat hier te typen. Maar het is echt een ontzettend leuk en spannend spel, gooi je de stapel weg, spaart je partner de goede kaarten, kun je het snelst uit met de meeste punten? Echt een aanrader, en het doel is zo snel mogelijk 5000 punten verzamelen.

Risk

Hier hoef ik het niet lang over te hebben denk ik, een makkelijk spel en zo snel mogelijk je missie te voltooien. Het is soms best een lastig spel als je een onmogelijke missie hebt getrokken, maar toch is het een leuk spel met vrienden of familie gezellig op een avond met een lekkere snack erbij, ja dit spel vind ik ook erg leuk!

Monopoly

Dit is echt een gouden oude, deze speelde ik al toen ik erg klein was maar vind het nog steeds een heel erg leuk spel. Ik hoef niet uit te leggen wat de bedoeling is met dit spel want iedereen kent het wel. Ik vind altijd alleen erg jammer dat het zo lang duurt, maar ach het is wel heel erg leuk om te doen met meerdere mensen.

Levensweg

Dit spel vond ik vroeger echt helemaal geweldig maar helaas hadden we het zelf niet thuis, als ik dus bij iemand anders was moesten we altijd levensweg spelen. Vond het helemaal geweldig om allemaal kinderen te krijgen en een hele mooie baan te krijgen. Helaas had ik altijd de pech dat ik ontzettend arm was, maar het is en het blijft een leuk spel.

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reply
  Velaija
  29 december 2012 at 07:05

  Catan speel ik ook heel af en toe, maar ik heb dat spel nog altijd niet door… Risk en Monopoly wel, die kan ik echt dagenlang non-stop spelen!

 • Reply
  Lifesplash
  29 december 2012 at 07:15

  Ik ken alleen de laatste drie, haha! Ik ben nooit zo’n spelletjes mens. Het is soms wel leuk hoor, maar niet dat ik een spelletjesavomd zal doen. Monopoly vind ik op nog wel leuk, maar zoals jij zegt: duurt laaaang! Een goed spelletje ganzenbord vind ik ook wel prima haha! Eens om de zoveel tijd..

 • Reply
  Irene
  29 december 2012 at 07:18

  Wij hebben van dit rijtje alleen Monopoly eigenlijk! Zelf hebben mijn vriendinnen en ik superveel Rummikub gespeeld op vakantie in Barcelona, we waren echt verslaafd haha.. We gingen zelfs in Parc Guell spelen! Echt erg :P

 • Reply
  lin
  29 december 2012 at 07:31

  Levensweg! Dat wilde ik vroeger tot in den treuren spelen… Zo lang dat niemand meer mee wilde doen ;)
  Kolonisten is ook supertof!

 • Reply
  Beautydagboek
  29 december 2012 at 07:45

  Kolonisten en Risk zijn leuk!

 • Reply
  ashley
  29 december 2012 at 08:59

  Kolonisten van Catan speelde ik vroeger echt heel vaak met mijn vriendinnetjes destijds! Wat waren de leuke tijden, Monopoly speel ik zo nu en dan nog wel is. Super leuk artikel!

 • Reply
  Hester
  29 december 2012 at 09:27

  Hahaha ik ben echt een noob wat spellen betreft, ik vind het ook helemaal niet zo leuk om de een of andere reden, en het is vaak zo ingewikkeld… Wij spelen vaak Cluedo, Betoverde Doolhof (ghehe), Stap Op (heel oud kaarstpel) of Mollenmania. En soms Memory, daar ben ik wel goed in :p Monopoly en Levensweg vind ik dan ook nog wel leuk!

 • Reply
  xmajeje
  29 december 2012 at 09:30

  30 seconds is zoooo gezellig spel!

 • Reply
  dita
  29 december 2012 at 09:35

  Heerlijk om spellen te doen!

 • Reply
  Kelly
  29 december 2012 at 10:18

  Levensweg is zo leuk. Monopoly ook!

 • Reply
  Martina
  29 december 2012 at 10:32

  Altijd gezellig spelletjes :)

 • Reply
  talsbeauty
  29 december 2012 at 10:44

  Catan, monopoly en levensweg zijn toch ook wel een van mijn favorieten spellen.

 • Reply
  LinvanT
  29 december 2012 at 10:58

  Wat leuk dat jij ook Canasta speelt! Wij spelen altijd tot de 10.000 punten en spelen ook gewoon met zn 2en (dan mag je 2 kaarten per beurt van de stapel pakken) en met zn 3en en dan speel je gewoon voor jezelf. Ik heb Phase 10 met Sinterklaas gekregen en vind het een superleuk spel.

 • Reply
  Denna
  29 december 2012 at 11:00

  Monopoly & levensweg zijn echt super. Canasta kan ik helemaal niet maar het lijkt me wel heel leuk.

 • Reply
  Ingeborg
  29 december 2012 at 11:31

  Jaa Colonisten van Catan vind ik echt geweldig! Ik heb hem ook op mijn iPhone haha, maar in het echt of de computer vind ik hem leuker.

 • Reply
  daniquevanvloten
  29 december 2012 at 12:53

  levensweg vond ik ook helemaal geweldig !
  maar wij hadden hem ook niet thuis dus speelde ik opeens best wel vaak bij een en hetzelfde vriendinnetje haha :’)

 • Reply
  Charlotte
  29 december 2012 at 13:16

  Kolonisten van Catan vind ik zo leuk! Maar inderdaad ook monopoly. Er is soms geen einde aan haha
  Leuk artikel!
  Liefsxx

 • Reply
  Laura Louise - Fablouise
  29 december 2012 at 13:19

  Ik hou niet zo van spelletjes doen, meestal met de feestdagen dan doen we wel is een spelletje!

 • Reply
  roos
  29 december 2012 at 14:11

  Ik hou echt van spelletjes doen. Mijn favorieten zijn: Cluedo, Monopoly (wel de kinderversie haha), Set en Halli Galli.

 • Reply
  Marjolein
  29 december 2012 at 15:25

  Kolonisten van Catan hadden wij ook vroeger op de computer haha, vond het wel een leuk spel en baalde dat hij niet op een hogere versie van Windows kon :’). Ik speelde ook vaak Rummikub met m’n oma, vond ik ook wel leuk!

 • Reply
  miladylike
  29 december 2012 at 16:45

  Leuk artikel! Ik ben zelf dol op dit soort spellen alleen speel ik het te weinig.

 • Reply
  Noor
  29 december 2012 at 18:07

  Leuk artikel. :) Ik vind zelf levensweg heel erg leuk, haha.

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  29 december 2012 at 18:17

  Oooh ja Levensweg!! Dat speelden wij vroeger ook heel vaak, dat vond ik echt tof haha. Nu speel ik bijna nooit spelletjes maar met mijn schoonfamilie doen we wel eens boerenbridgen, dat is ook leuk!

 • Reply
  freelennse
  29 december 2012 at 21:04

  Ik mis yahtzee toch wel heel erg in dit rijtje!

 • Reply
  Miss Langhaar (@MissLanghaar)
  29 december 2012 at 22:23

  Leuk artikel ^^ Mijn favo spel is kolonisten, al lang niet meer gespeeld trouwens :)

 • Reply
  Joyce (@JoyceNafzger)
  30 december 2012 at 19:46

  Ah wat noem je leuke spellen Aranka! ^-^ Ik hou van Catan en Phase 10!

 • Reply
  Kelly
  30 december 2012 at 20:56

  Ik ben ook gek op spelletjes doen! Risk vind ik erg leuk om te doen en Mastermind!

 • Reply
  daniellespringer
  2 januari 2013 at 10:02

  De meesten spellen ken ik wel. Ik vind Kolonisten van Catan echt helemaal niks. Ik weet niet waarom, maar het is geen spel voor mij. Levensweg daarin tegen vind ik wel leuk om te doen, maar niet te vaak.

 • Laat een reactie achter