Mijn favoriete series, tot nu toe

Mijn favoriete series, tot nu toe

Als je me een jaar geleden vroeg welke series ik had gezien, kreeg je het volgende antwoord “geldt GTST ook?”. Je leest het en denkt het goed, een jaar geleden had ik nog geen enkele serie gezien en keek ik alleen maar ’s avonds om 8 uur GTST op de bank. Alleen nu is het wel anders, ik ben verslaafd aan series kijken en heb sinds ik samen woon geen moment meer GTST gekeken maar zitten Danny en ik samen met Netflix aan op de bank.

Sinds die tijd kijk ik dus alleen maar series en gelukkig staat Netflix er helemaal vol mee dus de komende jaren hoef ik me volgens mij niet te vervelen. Maar welke series kijk ik dan zoal en welke kan ik je zeker aanraden? Hier een paar op een rij die we helemaal uitgekeken hebben en die jij zeker ook moet zien!

The Blacklist

“Raymond “Red” Reddington is Amerika’s meest gezocht crimineel. Deze ex-overheidsmedewerker heeft 20 jaar geleden besloten om de andere kant te bewandelen en in die 2 decennia is hij uitgegroeid tot de ‘Concierge of Crime’, een handelaar die alles en iedereen met elkaar verbindt, maar zelf altijd buiten schot blijft. Op een dag heeft hij er echter genoeg van. Hij heeft in die 20 jaar een lijst samengesteld van criminelen die veel gevaarlijker zijn dan iedereen ook maar denkt. Deze criminelen zijn onvindbaar voor FBI en CIA, omdat niemand ze kent behalve Red. Hij besluit zich zelf aan te geven bij de FBI en wordt dan naar het “Postkantoor” gebracht, een black-site waar de FBI een geheim taskforce heeft gevestigd. Hij wordt ingesloten en Harold Cooper, adjunct-directeur van de FBI en hoofd van Black-site, probeert hem te ondervragen, maar Red wil alleen maar samenwerken met Elizabeth “Liz” Keen, een jonge en pas afgestudeerde profiler van de FBI. De reden daarvoor houdt hij angstvallig geheim, maar hij laat wel merken dat hij meer en meer weet over Liz en haar huwelijk met Tom Keen. Hij laat haar door heel Amerika rennen om de ene na de andere gevaarlijke crimineel op te pakken, maar het wordt haar langzaam maar zeker ook duidelijk dat Red zijn eigen agenda heeft omtrent het oprollen van de grote criminelen. Ondertussen moet Red ook alle zeilen bij zetten om Liz uit gevaar van haar huwelijk met Tom te redden en af en toe wordt er een tipje van de sluier opgelicht over het verleden van Reddington’s familie en het verband tussen hem en Elizabeth Keen.”

The Blacklist heeft nu twee seizoenen en ik heb ze beiden helemaal gezien en wat een goede serie is dit zeg. Misschien kan ik ook wel zeggen dat dit één van mijn favoriete series is. Ik ben gewoon ontzettend benieuwd naar de waarheid, het geheim achter Liz en Red. Elke aflevering wordt het weer een stukje duidelijker – of juist helemaal niet – en om die waarheid heen zit weer een hele leuke en spannende case. Gelukkig komt er een seizoen 3 aan en ik kan niet wachten.

Mijn favoriete series, tot nu toe

Dexter

“Dexter volgt het leven van de forensisch onderzoeker Dexter, werkzaam als bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami op de afdeling moordzaken. Dexter is daarnaast een seriemoordenaar. Om deze afwijking toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het “verdienen”: andere moordenaars die hun straf ontlopen zijn. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven, zijn stiefvader leerde hem namelijk als eerste regel om “nooit gepakt te worden”.”

Toen we net een Netflix abonnement hadden afgesloten besloten Danny en ik te beginnen met de serie Dexter. Waarom weten we eigenlijk niet, want mij sprak het totaal niet aan. Want ik kan totaal niet tegen bloed en ik zag alleen maar bloed op de plaatjes. Maar wat een leuke en geweldige serie is dit zeg! Het is een ontzettend leuk personage en de verhaallijn is erg sterk en spannend. Volgens mij keken Danny en ik alle seizoenen in een maand uit, aanrader dus!

Mijn favoriete series, tot nu toe

Orange Is The New Black

“Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause, een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Piper Chapman verruilt haar comfortabele New York-leventje in voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis vindt ze onverhoopt strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.”

Aan deze serie begonnen Danny en ik vorig jaar omdat iedereen er zo lyrisch over was en wat wij uiteindelijk ook werden. Dit is gewoon echt een hele leuke serie met heel veel humor. Vooral de eerste twee seizoenen. Laatst hebben we seizoen 3 uitgekeken en ik moet eerlijk toegeven dat ik die helaas vond tegenvallen – geen opbouwende spanning en duidelijk verhaal -. Maar toch blijft het een serie die je zeker moet zien.

Mijn favoriete series, tot nu toe

Breaking Bad

“Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse Pinkman, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.”

Deze serie kijken we nog maar net, maar we zijn al in seizoen 4. Wat een super goede serie is dit zeg, je zit elke keer weer op het puntje van je stoel. Het is ook gewoon facinerend om te zien hoe dat hele wereldje er aan toe gaat – voor hoever het niet aangedikt is voor de tv -. Echt, hou je van misdaad en spanning, dan moet je zeker deze serie kijken!

Dat waren tot nu toe de series die ik heb gekeken en volgens mij ben ik nog lang niet uigekeken. Hebben jullie nog goede tips om te kijken qua serie? Want we zijn al een aardig eind op weg met Breaking Bad en weet nog niet wat wij daarna willen gaan kijken. Dus tips zijn altijd welkom en deel vooral jullie eigen tips qua series!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

35 reacties

 • Reply
  Sandra
  12 juli 2015 at 10:38

  Zelf volg ik OITNB ook. Homeland is ook echt een aanrader, echt een geweldige serie!

 • Reply
  manon
  12 juli 2015 at 10:39

  Klinken als leuke series. Ik loop hier altijd een beetje achter mee :p tegen de tijd dat iedereen alweer een serie heeft uitgekeken moet ik er nog aan beginnen.

 • Reply
  Jessica
  12 juli 2015 at 10:48

  The vampire diaries en Pretty little lairs!

 • Reply
  chucky1012
  12 juli 2015 at 10:56

  Ik kijk te weinig series.

 • Reply
  Nicole
  12 juli 2015 at 11:17

  Oeh Orange Is The New Black is zo leuk!

 • Reply
  Esmée
  12 juli 2015 at 11:22

  Ik kan de serie Orphan Black héél erg aanraden, dat is zo’n interessante en spannende serie! Echt zo’n serie waarvan je een seizoen in een dag uit probeert te kijken, haha :) En Pretty Little Liars is ook leuk!

  • Reply
   Aranka
   12 juli 2015 at 11:24

   Danny heeft laatst Orphan Black uitgekeken en was heel enthousiast! Die moet ik dus maar alleen inhalen!

   • Reply
    Lilian
    15 juli 2015 at 16:27

    Jaaaaa Orphan Black!! Ik heb gister (was vrij ivm 14 juli festiviteiten) in 1 dag heel seizoen 1 gezien. Ik kon gewoon niet stoppen! Kan niet wachten tot ik thuis ben en verder kan gaan :-)

 • Reply
  Femke
  12 juli 2015 at 11:24

  Ik kijk erg veel series maar van deze vier heb ik alleen Breaking Bad gezien..Ik vind dit echt een toffe serie, alleen af en toe erg langdradig en dan haak ik op een gegeven moment af..jammer!! Blacklist wilde ik graag kijken maar ik was toen die op tv kwam steeds te laat thuis om hem te zien, jammer..maar die ga ik nog eens een keer opzoeken :-)!

 • Reply
  Sandra(hpw)
  12 juli 2015 at 11:27

  The Blacklist ben ik ook fan van! Heerlijk, om steeds weer meegenomen te worden in de verschillende werelden en denkwijzes van Red en Liz. Ben ook wel benieuwd hoe dat nou echt zit, tussen die 2. De ene keer denk ik: Ja, het is wel vader & dochter.. de andere keer gaat ’t weer ’n heel andere kant op en slaat de twijfel weer toe :)

  Ook heb ik seizoen 1 & 2 van Orphan Black gekeken, GE-WEL-DIGE serie :)
  Seizoen 3 is ook al te bekijken, heb daar al ’n aantal afleveringen van gezien maar dus nog niet helemaal afgekeken… vind ’t best heftig worden, ff rustig aan :P

  Under The Dome kijk ik op SBS6. Seizoen 1 & 2 van gezien en deze zomer (in augustus) ook weer terug op tv. Weet alleen niet precies of seizoen 2 of 3 er dan op komt..

 • Reply
  Manon
  12 juli 2015 at 11:43

  Homeland! Echt een sterke, spannende serie!

 • Reply
  Nathalie | insideandout.nl
  12 juli 2015 at 11:45

  Misschien dat je True Detective wel kan waarderen. Ik ben nog niet aan seizoen 2 begonnen maar seizoen 1 (elk met een apart verhaal) was echt oscarwaardig. Niet zo gek met matthew mcconaughay en woody harrelson! Seizoen 2 schept ook enorm hoge verwachtingen met colin farrell en vince vaughn, maar ik vraag me af of de donkere sfeer en het waanzinnige acteerwerk uit seizoen 1 valt te toppen.

 • Reply
  Nynke
  12 juli 2015 at 11:49

  Jaa, The Blacklist!
  Hoor je eigenlijk veel te weinig over, zo’n toffe serie!

 • Reply
  Kirsten
  12 juli 2015 at 11:59

  Super leuke series! (: Ik keek laatst Once Upon A Time in Wonderland, helaas was daar maar 1 seizoen van gemaakt.

 • Reply
  Tamara
  12 juli 2015 at 12:16

  Leuke tips! Ik kijk zelf Pretty little liars, Gossip girl, Once upon a time (dat is als je van sprookjes houd een aanrader) en nu vampire diaries!

 • Reply
  Michelle
  12 juli 2015 at 13:03

  Hi. The Blacklist is ook echt een van mijn favo series op dit moment. Nog een aantal tips: Pretty Little Liars, Empire en Gossip Girl. X

 • Reply
  Margot
  12 juli 2015 at 13:44

  Haha ik heb nog geen van deze series gekeken.

 • Reply
  Shaz
  12 juli 2015 at 13:45

  Blacklist lijkt mij wel spannend. In het verleden had ik paar afleveringen van OITNB gezien, maar ik vond het best tegenvallen? Het was niet zo geweldig als iedereen zegt.

  Mijn aanraders: Luther, The Fall, Fresh off the boat, Brooklyn Nine-Nine, The Mindy Project, Penny Dreadful en Wilfred.

 • Reply
  Vanessa
  12 juli 2015 at 14:05

  Breaking Bad is mijn grote favoriet uit dit lijstje! Laatst heb ik seizoen 1 van True Detective gezien. De serie komt traag op gang, maar de laatste afleveringen – vooral de laatste – is super spannend!

 • Reply
  Donna
  12 juli 2015 at 14:11

  Goede smaak heb je haha! Breaking Bad moet ik nog steeds verder kijken en Dexter lijkt me ook interessant. De rest volg ik trouw! Ik laat je echt Orphan Black aan, geweldige serie.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  12 juli 2015 at 14:28

  Ik moet dringend eens aan orange is the new black beginnen.

 • Reply
  Tessa
  12 juli 2015 at 14:50

  Ik heb deze allemaal nog niet gezien! Ik ben nu bezig aan Pretty Little Liars, dat is ook echt leuk! En ik vind Gossip Girl, New Girl, Vampire Diaries en Modern Family ook heel leuk. Al weet ik niet of je vriend met de eerste twee zo blij zou zijn haha ;)

 • Reply
  Manon
  12 juli 2015 at 14:53

  Leuke series. OITNB is echt mijn favoriet! The blacklist vind ik ook super, maar de laatste paar afleveringen die ik heb gezien vond ik beetje saai

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  12 juli 2015 at 15:01

  OITNB kijk ik ook (ben nu halverwege seizoen 2). Ik vind het wel een leuke serie (niet geweldig) want had er stiekem meer van verwacht. Blacklist is echt geweldig ik keek het op tv en ik wacht met smart op seizoen 3.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Naomi
  12 juli 2015 at 16:02

  OITNB vind ik ook echt super leuk! Ik ben toch nog wel benieuwd naar breaking bad.

  x

 • Reply
  anouk
  12 juli 2015 at 18:02

  Oehh er staan zeker leuke series in dit lijstje. Orphan black kan ik je zeker aanraden. Als je een beetje van sprookjes en fantasie houd maar toch spanning is Grimm ook heel leuk.

 • Reply
  annelot
  12 juli 2015 at 19:03

  ik kijk geen van de series maar ben verslaafd aan the walking dead! misschien als je niet zo van bloed houd is de walking dead geen aanrader maar agh een vriendin van mij die absoluut niet tegen zombies/ vieze dingen kan zei nu ineens – nou die zombies vind ik af en toe maar saai- En die heeft in 1 week tijd al de eerst 3 seizoenen gezien! ik vind the walking dead echt een aanrader als je buiten de zombies om de verhaal lijn volgt. Spannend , realistisch ( dus nee geen onverslaanbare super snelle super krachten zombies) en de hindernissen die mensen onderling met elkaar hebben als het om leven en dood gaat.

 • Reply
  Sacha
  12 juli 2015 at 19:15

  White Collar is heel leuk, en een beetje hetzelfde genre als Blacklist. Ook Suits en House kan ik aanraden.
  Series die ik grappig vond waren oa. Scrubs en The Big Bang Theory.

  En hij staat helaas niet op Netflix, maar Game of Thrones blijft toch mijn absolute favoriet!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  12 juli 2015 at 19:31

  Ik moet oitnb zo te zien echt eens kijken! Ikzelf ben de laatste tijd helemaal into Gossip Girl!

 • Reply
  Mar
  13 juli 2015 at 21:05

  Nikita en the x-files zijn leuke series!!

 • Reply
  Sanne
  14 juli 2015 at 13:15

  Nou daar gaan we dan! Allemaal op Netflix: Vampire Diaries, Teen Wolf, The Originals, Pretty Little Liars, Grimm, Robin Hood, Life Unexpected, Once upon a Time en Between. Have fun !

  • Reply
   Sanne
   14 juli 2015 at 13:16

   Oeps, vergeten! The Mentalist en Elementary zijn ook erg leuk!

 • Reply
  Judith | myfoodblog.nl
  14 juli 2015 at 20:17

  Jaaaa, OITNB! Ook aanraders: Suits en White Collar!

 • Reply
  Linde
  22 juli 2015 at 10:36

  Als ik het zo zie denk ik dat Suits en Person of Interest wel iets voor jullie zijn. Zelf kijk ik heel graag dingen als Game Of Thrones en Doctor Who, maar dat zijn weer conpleet andere genres

 • Reply
  Nicole
  26 juli 2015 at 17:00

  Dexter vond ik echt zo’n goede serie, alleen het einde vond ik echt niet leuk! The blacklist vond ik eerst ook heel leuk maar het 2e seizoen viel tegen en sindsdien heb ik het niet meer gekeken. Op dit moment kijk ik Prison Break (omg zo knap!). How to get away with murder is ook heel leuk.

 • Laat een reactie achter