Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Favoriete producten van de IKEA

Bij bepaalde winkels heb je altijd wel een paar favorieten die je altijd moet hebben of die je zeker iemand kan aanraden. Zo deelde ik al eens mijn lijstje met favoriete producten van de Action en daar werd zo enthousiast op gereageerd dat ik besloot mijn favoriete producten van de IKEA uit te lichten. Benieuwd waar ik groot fan van ben of altijd meeneem? Kijk dan verder!

Mijn favoriete producten van de IKEA

Afwasborstels

Niet bijzonder, maar wel heel handig en ik vind ze altijd erg fijn, de afwasborstels van de IKEA. Er ligt er eentje buiten voor de kattenbak, eentje onder de gootsteen en eentje in de douche om de wasbak en douchekabine schoon te maken, ideaal!

Mijn favoriete producten van de IKEA

Keukengerei

Eerlijk gezegd vind ik het keukengerei van de IKEA best heel erg mooi en prima werken. Ik heb de basis in huis en mis ik iets of gaat iets weer stuk dan koop ik het weer bij. Maar ik denk dat half Nederland deze set in huis heeft.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Zakjes klemmen

Aangebroken zak chips, nootjes, of iets in de vriezer liggen? Doe er dan zo een handige klem op zodat het de zak niet uit rolt of slof wordt. Ze hebben ze in verschillende maten en ik vind ze erg handig.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Zipzakjes

Ik ben echt groot fan van de zipzakjes van de IKEA, vooral omdat ze verschillende formaten hebben. Heb ik eten over of haal ik maar één portie uit een pakje dan doe ik de rest in een zakje en stop ik het weer in de vriezer. Ook voor op vakantie vind ik het ideaal de elektronica en vloeistoffen apart in een zakje te doen. En een kleine tip van mij is je natte bikini in zo een zakje te doen, dan wordt de rest van je tas ook niet nat!

Mijn favoriete producten van de IKEA

Hoeslakens

Hoeslakens voor je matras of topper zijn best prijzig en een tijdje geleden kwam ik er achter dat ze bij de IKEA vrij goedkope hoeslakens voor toppers hebben. Het is niet van heel zacht katoen gemaakt, maar het scheelt behoorlijk in prijs vergeleken met de merk hoeslakens.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Dekbedden

Sinds we een nieuw bed hebben, hebben we ook een nieuwe deken. We kozen toen het duurste twee seizoenen dekbed en ik moet zeggen dat ik daar heel erg tevreden over ben. Hij ligt prettig en heeft een speciale deken voor de zomer en de winter. Mocht je het echt koud hebben in de winter kun je ze zelfs nog aan elkaar maken.

Mijn favoriete producten van de IKEA

WC borstels

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar op een gegeven moment worden de WC borstels gewoon echt goor. Eens in het kwartaal gooi ik alle WC borstels weg en vervang ik ze door nieuwen die amper iets kosten. Wel zo fris een schone borstel.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Kleefrollers

Hier kan ik echt niet zonder, kleefrollers. Aangezien we een kat hebben blijven er nog wel eens wat haren hangen aan onze kleding. Even met de kleefroller er overheen en klaar is Kees. Ik vind die van de IKEA het fijnst werken. Oja, tipje, wil je je krabpaal of bank haarvrij krijgen? Ga er even met de kleefroller overheen!

Mijn favoriete producten van de IKEA

Ledlampen

Overal in huis heb je wel lampen met een E27 fitting nodig of gewoon voor in de schuur of achter het schot. Je kunt hele dure lampen halen, maar ook gewoon de goedkope lampen van de IKEA. Hartstikke handig om extra op voorraad te hebben.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Deurmatten

Eens in de zoveel tijd koop ik weer nieuwe deurmatten. Deze plastic matten liggen buiten voor het overtollige zand en dan ligt binnen een mat voor de voeten te drogen. Kost niet veel geld en werkt prima.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Plantjes

Ik denk dat iedereen wel de (nep)planten van de IKEA kent en ze overal tegen komt. Ik heb een aantal neppe plantjes hier in huis staan maar ook heel veel echte. De IKEA heeft leuke basic planten voor niet al te veel geld.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Koopjeshoek

Als ik bij de IKEA ben moet ik ook altijd even in de koopjeshoek kijken. Ik heb nog maar één keer wat gekocht maar ik vind het gewoon erg leuk om daar tussen te snuffelen.

Mijn favoriete producten van de IKEA

IKEA gehaktballetjes

Als we de kassa door zijn kijk ik altijd nog even in het winkeltje met etenswaren. Ik ben zelf groot fan van de IKEA gehaktballetjes en heb eigenlijk altijd wel een zakje in de vriezer liggen. Ik vind ze heerlijk als borrelhapje of als snack bij de patat.

Mijn favoriete producten van de IKEA

Softijs

Ik kan de IKEA niet verlaten zonder een softijsje of een frozen yoghurt te kopen. Sinds kort hebben ze dit aardbeien softijs en dat is echt mega lekker!

En dat waren mijn favoriete producten van de IKEA. Wat zijn jullie IKEA favorieten of aanraders?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Kleine tip van mij met betrekking tot wc-borstels : om ze niet zo vaak te hoeven vervangen zoals jij doet, zet ze regelmatig in een afwasteiltje met water met een scheut bleekwater erin. Even een uurtje laten staan en ze zijn brandschoon. Ik doe zo jaren met een borstel en scheelt ook weer plastic afval in het milieu. Bleekwater is ook niet zo tof, maar een klein scheutje is voldoende.

 2. Ohh, wat hou ik toch van de IKEA! Ik ben ook fan van hun keukengerei, maar ook hun douchespullen zijn superhandig. Ik moet dringend nog eens een bezoekje plannen, alleen is dat niet altijd even gemakkelijk zonder auto.

 3. wc borstels haal ik daar ook of bij de action want die moeten gewoon eens in de maand vervangen worden haha net als de afwasborstels! de balletjes gehakt ken ik nog niet van de ikea dus zal er een keer naar kijken :D
  en die zakkenklemmetjes zijn ook super handig!! verder kom ik daar altijd weg met opbergbakjes zowel voor in de kast al om eten in te bewaren

 4. Leuk artikel! Ik ben vooral altijd dol op zakjes, bakjes en inpakpapier bij Ikea. Het keukengerei vind ik juist totaal niet fijn; ik heb er nog nooit iets van meegenomen omdat ze zo scherp zijn en vaak siliconen handvaten hebben, maar volgens mij ben ik echt één van de weinigen haha.

  Ohja wat ik trouwens ook vet lekker vind van Ikea; die vierkante broodjes in het vriezer gedeelte.

 5. De kleefrollers zijn top, ik heb een konijn en een hond, even met de roller over de kleding en weg zijn de haren!!
  Heb altijd een voorraad in huis!!

 6. Leuk artikel….
  Zonder dat ik naar beneden scrolde in deze post dacht ik meteen aan de koopjeshoek.
  Voor weinig geld heb je vaak een prachtige buro, salontafel etc….
  Ik ben grote fan van de kledinghoezen en dan die grote witte.
  Omdat ik heel zuinig ben op mijn kleding en de dressen etc, er altijd mooi in blijven.
  Ook het schoenen rek met plateau is o zo handig om bv. in een inloopkast te plaatsen en er je verzameling sneaker op te plaatsen en openteen sandelen en slippers.

  Xoxo

 7. haha die gehaktballen is een goeie tip! Ik krijg samen met mijn vriend over drie weken de sleutel van ons eerste huisje, in augustus gaan we dan trouwen! Wij gaan dus ook zo’n ingebouwde kast bestellen via Ikea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *