Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn favoriete plekjes in Zwolle centrum!

 photo Zwolle3_zps7788c134.png

Je kunt mij een echte Zwollenaar noemen, zelfs al mijn opa’s en oma’s komen hier vandaan. Zwolle is echt een stad naar mijn hart en ik heb er dan ook alles, mijn werk, bijna al mijn familie en al mijn vrienden, het is echt mijn thuis. Ik kom dan ook regelmatig in het centrum van Zwolle, ik laat jullie mijn favoriete plekjes zien!

 photo Zwolle9_zpsd0cf9b44.png

De Diezerstraat

De Diezerstraat is in Zwolle de grote winkelstraat, ik moet je eerlijk toegeven, Zwolle is niet mijn favoriete shopstad omdat ik vind dat we voor een stad vrij weinig aanbod hebben. Maar kom je uit een kleinere stad of dorp dan is het natuurlijk ideaal. Mijn favoriete winkels zijn toch wel de Costes, The Sting en The Company.

 photo Zwolle2_zps5b5fc07d.png

Vila Suikerberg

Dit is echt mijn favoriete plek om te lunchen of om gezellig met vriendinnen te zitten. Vila Suikerberg is een super schattig theehuis aan de gracht van Zwolle vlak onder het museum de Fundatie. Je kan hier perfect zitten en genieten van de lekkerste lunch gerechten. Maar je kan ook heerlijk een high tea hier nemen of een high wine! Het is super gezellig ingericht. Als je in Zwolle bent en je wilt gaan lunchen, ga dan zeker hier heen!

Vila Suikerberg – Potgietersingel 1A

 photo Zwolle10_zps2436ca1b.png

IJssalon Salute

Misschien heb je hier wel eens wat over gehoord, Salute. De lekkerste ijssalon van Zwolle. Velen zeggen ook dat Talamini erg goed is, maar niets gaat boven het ijs van de Salute. Ze maken al het ijs zelf en hebben echt heerlijke samen. Ik kan iedereen aanraden hier een ijsje te nemen en die op de stadsmuur aan de gracht op te eten!

IJssalon Salute – Diezerstraat 121

 photo Zwolle_zpsdf18eb6b.png

Café De Gezelligheid

Als we op het terras kunnen zitten gaan we meestal naar café de Gezelligheid. Het is een heel simpel café maar het is hier altijd erg gezellig. Hou je van bier? Dan zit je hier goed, want er worden hier heel veel specialbieren geschonken, mijn favoriet is Kriek!

De Gezelligheid – Gasthuisplein 11

 photo Zwolle6_zpsf969b9c8.png

Las Rosas

Maar is het echt mooi weer en wil je mensen kijken en comfortabel in banken zitten? Dan moet je echt naar Las Rosas gaan. Ze hebben er heerlijk banken, de beste locatie qua zon en een heerlijke kaart. Las Rosas is ook een tapas bar waardoor je altijd heerlijke hapjes bij je drankjes kunt bestellen. Oja het stokbrood met Aioli is hier echt het aller beste!

Las Rosas – Rodetorenplein 10

 photo Zwolle1_zps369d06a4.png

Blue Sakura

Sinds kort zit dit restaurant in Zwolle op een prachtige locatie. Dit sushi en grill restaurant is namelijk gebouwd in een oude kerk van Zwolle wat het echt een toplocatie maakt. Ik ben hier nog maar 1 keer geweest maar het eten was echt heel erg lekker. Sushi vind ik een iets mindere keus maar de grill en bijgerechten hier zijn echt geweldig!

Blue Sakura – Bethlehemkerkplein 35

 photo Zwolle5_zps24ec66b4.png

De Joffer

Nu kom ik er nooit meer maar toen ik jonger was, was dit echt mijn favoriete kroeg. Ben je onder de 21 en ga je een keer stappen in Zwolle, dan is de Joffer zeker een aanrader. Altijd leuke muziek – lekkere dansmuziek en top 40 – en een gezellige sfeer

De Joffer – Jufferenwal 5

 photo Zwolle8_zpsbb81888c.png

Feestcafé Bloopers

Tegenwoordig ben ik altijd in Bloopers te vinden, de leukste kroeg in Zwolle boven de 21. Altijd een gezellige sfeer, druk en lekkere drankjes en je kan hier altijd goed dansen. Ik heb hier al heel wat uurtjes doorgebracht!

Bloopers – Voorstraat 7

 photo Zwolle7_zps03798d11.png

Eetcafé Hawaii

Na het stappen is het altijd belangrijk een zo slecht mogelijke hap naar binnen te werken. De Hawaii is onze favoriete tent na het stappen. Het zit naast de kroegen en je kan hier echt goed eten. Kapsalon, Lamachun – met fetakaas, mijn favoriet – patat en snacks, het is hier allemaal en je kan het ook nog rustig opeten aan een tafeltje. Het is trouwens wel bijna altijd vol, haha.

 photo Zwolle4_zps5b1e46c9.png

Zo dat waren mijn favoriete plekjes in Zwolle. Mocht je binnenkort een keertje naar Zwolle gaan dan zou ik zeker deze plekjes in mijn achterhoofd houden. Komen jullie wel eens in Zwolle en waar gaan jullie dan het liefste heen?

De foto’s zijn gemaakt met een Nikon 1 S1, die heb ik geleend ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

 1. grappig, ik kom uit Groningen en ga juist wel eens shoppen in Zwolle. (2 weken geleden nog) Ben dus verder niet in de kroegjes en cafeetjes geweest,maar vind Zwolle wel een leuke stad.

 2. Wat een leuk artikel! Ik ben zelf nog nooit in Zwolle geweest maar zou er graag nog eens heengaan :) Jammer dat het aan de andere kant van NL is haha!

 3. De kans dat ik hier ooit komt is echt heeeeeel klein, maar moest het toch ooit gebeuren, dan weet ik waar naar toe, thanks :-)

 4. Is de Joffer niet failliet? Wat heb ik daar leuke nachten gehad, vooral op dinsdag. En de Bloopers net zo <3 Donderdagavond, militairenavond ;-) Ik vind het ijs van Salute echt zoveel beter dan dat van Talamini.

 5. “De foto’s zijn gemaakt met een Nikon 1 S1, die heb ik geleend ter review” = WAUW
  Maar dat terzijde
  Volgens mij is Zwolle heel gezellig, al die leuke bloggers. Ene Aranka, best tof wijffie (haha), EliseJoanne… WAUW!, Cynthia GEweldig!!! En Tim.. sexy.
  Hmm misschien is Zwolle wel bloggerstad en Volendam het vissersdorp. Ik weet niet, ik kom uit de verkeerde streek hoor.

 6. Ik ben gisteren bij Brasserie Jansen wezen eten, ook erg gezellig! We liepen nog langs dat museum, geen idee dat daar ook een eettentje zat! Waanders vindt ik ook erg gezellig. En ik vind zelf de winkelstraat nog erg leuk! Maar ik denk dat als je er niet woont, het altijd wel leuker is dan de winkelstraat in je eigen woonplaats ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *