Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn ervaring met Snuggs menstruatie ondergoed

Snuggs menstruatie ondergoed

Ik was best benieuwd naar de menstruatie ondergoed trend, ik kocht eerder al menstruatie ondergoed van de HEMA, maar dat beviel mij niet. Nu zag ik bij ontzettend veel influencers de Snuggs voorbij komen en was daar heel erg benieuwd naar! Zouden deze wel bevallen? Als ik de influencers moet geloven zouden ze fantastisch zijn. Zou dit wel mijn oplossing zijn voor het onnodig gebruik van inlegkruisjes en maandverband?

Snuggs menstruatie ondergoed4

Waar kun je het Snuggs ondergoed voor gebruiken?

Het ondergoed van Snuggs vangt vocht op, dat kan bloed zijn van je menstruatie, urine bij urineverlies of als je veel afscheiding hebt. Je kunt dus zelf een invulling aan dit ondergoed geven. Je kiest het model wat het beste bij jou past en kiest de juiste bescherming. Zo kun je van een lichte bescherming tot een hevige bescherming kiezen (tussen de 1 en 4 druppels). De druppels zijn vergelijkbaar met de druppels die je op een tamponverpakking ziet staan.

Snuggs menstruatie ondergoed3

Hoe werkt menstruatie ondergoed van Snuggs?

Wanneer je de onderbroeken voor het eerst gaat gebruiken dien je ze eerst nat te maken en daarna uit te wassen op 40 graden. Dit is om het absorptie stuk in de onderbroek te activeren. Laat ze in aan de lucht drogen, de onderbroeken mogen niet in de droger.

Wanneer je de onderbroek voor het eerst hebt gewassen, kun je hem dus gebruiken. Volgens Snuggs kun je de onderbroeken 8 tot 12 uur dragen en moet je de onderbroek één tot twee keer per dag verschonen. Dit ligt natuurlijk wel aan hoe hevig het verlies is en waar je de onderbroek voor gebruikt. De onderbroeken zijn van biologisch katoen en TENCEL gemaakt en voelen heel zacht en prettig aan.

Snuggs menstruatie ondergoed2

Kies een Snuggs model wat bij jou past

Het goede aan Snuggs vind ik dat er ontzettend veel modellen te koop zijn. Denk aan pasvorm, ga je liever voor een string of high waist onderbroek? Ze zijn er in verschillende kleuren, maar ook vele maten. Ik zelf draag een XL en die vallen best klein uit, normaal draag ik een L qua ondergoed. Maar de maten lopen van XXS tot 4XL dus er zit voor iedereen wel iets tussen. Daarnaast zijn de onderbroeken heel rekbaar.

Snuggs menstruatie ondergoed6

Mijn ervaring met de Snuggs Classic Tencel

Dit is het klassieke model die hevige bescherming biedt, ook wel drie druppels volgens de verpakking. Ik gebruik het menstruatieondergoed in combinatie met een tampon of menstruatiecup. Ik gebruik dit altijd in combinatie met een inlegkruisje of maandverband, want ik vind het idee dat ik door kan lekken verschrikkelijk. Alleen het is vrij zonde om er steeds een inlegkruisje of maandverbandje voor te gebruiken.

Nou beschermt deze onderbroek wellicht te goed voor mijn doeleinde, dus ik besloot het voor het eerst thuis maar eens te proberen zonder bescherming van een tampon, cup of maandverbandje. Ik vond het best spannend want mijn gevoel zei dat dit niet goed ging komen.

Qua pasvorm zit de onderbroek heel mooi. Maar ik voel het verdikte stuk van 1,5 mm best goed zitten bij mijn billen. Heel eerlijk, ik vind dat niet heel lekker zitten. Het probleem waar ik bij de HEMA onderbroeken tegenaan liep is dat de voorkant te kort was. Ik lek vaak ook bloed tussen de voorkant van mijn schaamlippen (waar ze samen komen) door. Het voorstuk van de Snuggs is wel langer dan die van de HEMA, maar het is krap aan en met een hevige dag lekt het wel door aan de voorkant. Dat vind ik jammer.

Voor de rest gaat het best goed met het ondergoed. Ik lek niet door en het blijft goed zitten. Wel voel ik gedurende de dag mijn onderbroek zwaarder worden en zelf vind ik dat een minder fijn gevoel. Ik voel de behoefte om mij te verschonen en met zo’n onderbroek doe je dat natuurlijk niet zo snel tussendoor. Qua geur merk je trouwens niets, dat vind ik wel prettig. Klonten bloed worden ook niet opgenomen door de onderbroek, die kun je er eventueel af vegen met een wc papiertje.

Snuggs menstruatie ondergoed7

Mijn ervaring met de Snuggs Cheeky

Dit model is een wat eleganter model en biedt hierdoor ook minder bescherming, deze is echt voor het lichte verlies bedoeld. Ik gebruik deze in combinatie met mijn menstruatiecup en tampon als zekerheid voor het doorlekken. Ik merk dat het beschermende kruis een stuk minder groot is dan van het classic model. Aan mijn billen zit dat een stuk fijner, maar aan de voorkant bij mijn schaamlippen biedt het helemaal geen bescherming meer, dat vind ik jammer. Zeker omdat ik hier vaak bloed lek, ook met lichte dagen.

Maar ik gebruik de onderbroek wel zonder maandverband of inlegkruisje op lichte dagen wanneer ik vrijwel zeker weet dat ik niet snel doorlek met een tampon of cup. Het voelt een stuk zekerder en ik verspil niet onnodig maandverband en inlegkruisjes.

Snuggs menstruatie ondergoed8

Hoe werkt het absorptie laagje van de Snuggs?

Het speciale absorptie laagje bestaat uit drie lagen:

  • Snel drogende laag: dit is een speciale laag die snel het vocht opneemt, waardoor jij je droog voelt. Ook zit er een antibacteriële laag in die 99% van de bacteriën verwijderd.
  • Sterk absorberende laag: dankzij het materiaal dat goed vocht opneemt, is de middelste laag dunen maar 1,5 mm.
  • Ondoordringbare laag: de hygiënische laag absorbeert geurtjes. Met een capaciteit van maximaal drie reguliere maandverbanden* (dit verschilt per model) is hij geschikt voor sterke en zwakke menstruatiedagen.

Hoe was je de Snuggs?

Je wast de Snuggs op 40 graden in de wasmachine en laat ze daarna weer aan de lucht drogen. Wanneer je Snuggs vol zit met urine of bloed kun je deze ook gewoon wassen. Ik was de Snuggs met mijn andere donkere was en dit gaat prima. Wanneer ik onderbroeken gebruikt heb en hier bloed in zit spoel ik ze vaak wel even om als ze niet meteen de was in gaan, dat vind ik zelf een frisser idee. Wanneer ik de onderbroeken meteen ga uitwassen, spoel ik ze niet eerst om. Maar het is natuurlijk aan jezelf waar jij je prettig bij voelt.

Na het wassen zien de onderbroeken er netjes uit. Ik heb deze onderbroeken al meerdere keren gewassen, ook bijten ze niet uit wat ik met sommige gewone onderbroeken wel heb.

Snuggs menstruatie ondergoed1

Mijn ervaring met Snuggs menstruatie ondergoed

Heel eerlijk, om alleen menstruatie ondergoed tijdens mijn menstruatie te gebruiken vind ik niet prettig. Je mag dan wel een stuk of 5 onderbroeken hebben en dat is vrij prijzig. Ook vind ik ze bij mijn billen niet fijn zitten en aan de voorkant beschermt het gewoon niet goed genoeg, ik lek er bovenlangs en dat is voor mij een grote no-go. Ook wil ik mijzelf gewoon wat vaker verschonen, maar dat is natuurlijk iets persoonlijks.

Wél vind ik ze fijn om in combinatie met een tampon of menstruatiecup te gebruiken. Dan kan ik gewoon één dag met een onderbroek doen (ik lek minimaal door). Ik gebruik dan het Cheeky model omdat deze het prettigst zit. Maar of ik ze daarvoor nog een keer zou kopen? Dat denk ik niet, daar vind ik de onderbroeken te duur voor. Dan toch maar weer een inlegkruisje.

Gebruiken jullie menstruatieondergoed en wat vinden jullie ervan? De Snuggs onderbroeken zijn te koop via hun webshop.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Heerlijke eerlijke review. Ik had ook zo mijn twijfels of ze niet zouden doorwerken, ik heb een vrij hevige menstruatie. Na jouw test weet ik het zeker: ik ga tegen dezelfde punten als jou aanlopen en dan is dit product echt te duur. Fijne test!

  2. Misschien eens het merk modibodi testen? Bij de meeste modellen loopt het aan de voorkant stuk verder door. Bij sommige zelfs helemaal.
    Er is trouwens online altijd wel ergens een kortingscode te vinden voor dit merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *