Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mijn ervaring met een Philips Wake-up Light

Mijn ervaring met een Philips Wake-up Light

Ik moet er heel erg aan wennen dat het ’s ochtends weer donker is wanneer de wekker gaat. Ik merk dat ik minder makkelijk mijn bed uit kom en dat ik mijzelf nog erg moe voel. Een Philips Wake-up Light leek mij daarom wel handig om te proberen. Door het licht belooft het dat je makkelijker opstaat en minder moe bent. Dat wilde ik graag proberen dus ik schafte een paar weken geleden een Philips Wake-up Light aan.

Mijn ervaring met een Philips Wake-up Light

Tegenwoordig heb je heel veel soorten Wake-up Lights, maar die van Philips zijn het populairst. Je hebt ze in verschillende soorten en ik heb de meest simpele. Deze heeft alleen een wekker functie en licht. Je kunt ze ook met geluiden krijgen en zelfs met echt rood ontwakingslicht, maar ik wilde eerst proberen of ik het wat vond.

Philips Hue als wake-up light.

Je kunt trouwens ook zelf een Wake-up Light maken als je Philips Hue lampen thuis hebt. Daar heb ik het eerst een weekje mee geprobeerd. Je draait een geschikte Philips Hue lamp in je nachtlampje en maakt een programma ‘ontwaken’ aan en zo kun je zelf je eigen wake-up light instellen. Het enige is wel dat je je eigen wekker (met geluid) nog wel moet zetten.

Ik ben groot fan van Philips Hue, maar ik miste toch nog een wekker (met klok in de nacht) en had geen Philips Hue schakelaar meer over en moest alles via de telefoon doen waardoor ik het niet zo prettig vond werken. Mocht je dit allemaal wel hebben is een Philips Hue lamp als wake-up light zeker een aanrader. Je kunt alles in de app instellen. Hoe intens je het licht wilt hebben en hoe ver van te voren hij aan moet voorafgaand aan de tijd dat je wakker wilt worden.

De originele Philips Hue lampen werken hier het beste voor, maar dit geeft de app ook aan welke lampen je het beste hiervoor kunt gebruiken. Ideaal is ook dat ze ook weer automatisch uit gaan na een bepaalde tijd, dus je hebt er geen omkijken naar.

Mijn ervaring met een Philips Wake-up Light

Goed, ik had de Philips Hue een week als wake-up light geprobeerd en ik was eigenlijk heel erg enthousiast. Ik word rustiger wakker en slaap minder diep wanneer de wekker afgaat (of ben zelfs al wakker). Toch wilde ik graag een losse Philips Wake-up Light omdat ik mijn wekker in de nacht miste en ik niet alle Philips Hue onderdelen had om het goed werkend te maken. Heb je wel alle Philips Hue onderdelen, hoef je geen digitale wekker en heb je geen belang bij geluidjes en een gewone wekker, ga dan zeker voor de Philips Hue als wake-up light.

Ik kocht de meest simpele Philips Wake-up Light die er is, volgens mij is dit een oud model en kun je deze niet eens meer overal kopen. Ik kocht hem een tijdje geleden ergens in de aanbieding. Hij is heel simpel, heeft een digitale klok, een lamp, een wekker (met gewoon een piepje) en een nachtlampjes functie.

Mijn ervaring met een Philips Wake-up Light

Hier zie je eigenlijk goed hoe simpel het apparaat is. Het zonnetje is voor de functie ‘nachtlamp’. Hier druk je op en het licht gaat gewoon aan om bijvoorbeeld een boek bij te lezen. De – en + knoppen zijn om het licht in te stellen hoe fel je hem wilt hebben (kun je ook instellen voor het wakker worden). En het belletje is om je wekker te zetten.

Dit is zoals ik al zei de meest simpele versie en deze gaat 30 minuten voordat de wekker af gaat al langzaam aan licht geven. Dit kun je niet instellen bij deze variant, alle andere luxere en nieuwere varianten kunnen dat wel. Ook met de Philips Hue kun je de tijd tot ontwaken instellen. Zelf vind ik het geen probleem dat hij er 30 minuten over doet.

Wel moet ik toegeven dat ik daar in het begin wel moeite mee had. Omdat het nieuw was werd ik meteen wakker toen de lamp al heel zacht aanging. Nu ben ik er aan gewend en word ik rond de wekker wakker, maar dan een stuk soepeler omdat ik niet meer zo diep slaap.

Mijn ervaring met een Philips Wake-up Light

Deze Wake-up Light is heel simpel. Aan de achterkant heeft hij nog twee knoppen om de tijd in te kunnen stellen en een knop om de intensiteit van de wekker klok in te stellen. Overdag kun je hem feller zetten en wanneer je wilt gaan slapen minder fel (dat raad ik je wel aan, want anders geeft hij heel veel licht).

Ook zit er een speaker in. Deze versie heeft maar één geluid, het standaard wekker geluidje. Wel gaat deze van zacht naar hard. Je wordt dus niet meteen met een keihard geluid wakker. Dat vind ik zelf erg prettig.

Mijn ervaring met een Philips Wake-up Light

Philips Wake-up Light Review

In het begin moest ik wel even aan een wake-up light wennen. Ik werd al meteen wakker van het licht en vond het vrij fel aan de ogen. Na wat met de instellingen geprobeerd te hebben en een kwestie van wennen gaat het nu ontzettend goed en vind ik het echt super fijn. Ik word veel makkelijker wakker, ik slaap minder diep wanneer de wekker gaat en heb een uitgerust gevoel. Dat had ik voorheen vaak niet wanneer het nog donker was, ik diep sliep en de wekker met een enorm kabaal af ging.

Mocht je nou ook interesse hebben in een wake-up light, verdiep je dan even welke het beste voor jou is. Dit is bijvoorbeeld de meest simpele, maar je hebt ze ook met veel meer luxe en fijnere functies. Of heb je bijvoorbeeld al een Philips Hue systeem in huis? Dan is het wat mij betreft aan te raden een Philips Hue lamp als wake-up light te gaan gebruiken.

Op bol.com vind je verschillende soorten Philips Wake-up Lights met prijzen variërend tussen de 50 en 180 euro. Maar natuurlijk kun je ze ook bij verschillende elektronica zaken kopen en hou de folders goed in de gaten. Ik zag dat deze nu voor € 40,- bij de Etos in de aanbieding was.

Hebben jullie een wake-up light en wat is jullie ervaring ermee?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Wat fijn dat hij je goed bevalt! Ik heb hem twee jaar geleden voor mijn vriend voor Kerst gekocht, en hij vind hem top! Hij gebruikt hem tot nu toe dagelijks. :)

  2. Ik heb al jaren een Wake up light, aangeschaft na een test omdat hij me goed beviel. En nu nog steeds. Het is fijn om wakker te worden met natuurlijk licht. Als wekker kan je verschillende geluiden instellen; meeuwen, tsjirpende vogeltjes of het ruisen van de zee :-) Hij heeft ook een radiofunctie, dus je kan er alle kanten mee op. En het is een mooie lamp. Kortom, nog steeds tevreden!

  3. Wij gebruiken onze hue lampen op t nachtkastje :) . Nu zo’n 2 jaar maar mee dat ik er aan gewend ben geraakt en echt doorslaap tot de wekker gaat!m op m’n gsm! Terwijl ik in t begin wel van de lampen wakker werd haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *