Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn ervaring met de Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung S23 Ultra

Na meer dan 3 jaar met mijn Samsung Galaxy S20+ te hebben gedaan vond ik het wel weer eens tijd voor een nieuwe telefoon. Ik ben al jaren van de iPhone afgestapt en toch was ik wel even aan het twijfelen of ik de nieuwe iPhone wilde kopen of toch voor het topmodel van Samsung ging. Maar ik heb tegenwoordig alles van Samsung (tablet, horloge, tags en oortjes) dat ik toch maar voor Samsung ben gegaan. Ik koos voor de nieuwe Samsung S23 Ultra en deel vandaag mijn ervaring met jullie!

Samsung S23 Ultra1

Samsung Galaxy S23 Ultra

Goed, ik ben niet iemand die alles van een telefoon af weet. Ik verdiep me in de specificaties zoals batterij en camera, maar dan wel op een hoogte van is het goed of niet goed? De nieuwe Samsung S23 Ultra kwam goed uit de verf (dat mag ook wel voor dat geld) en ik was verkocht, ik wilde graag deze telefoon hebben. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik goede foto’s en video’s kan maken met mijn telefoon en dat kan met deze!

De Samsung Galaxy S23 komt in drie verschillende varianten: de Samsung Galaxy S23 wat het basismodel is, de S23+ die een groter scherm heeft en natuurlijk het paradepaardje, de S23 Ultra. De Ultra heeft een groter scherm, een iets ander design, een betere camera en een handig pennetje waarmee je op het scherm kan schrijven.

Samsung S23 Ultra3

Kleuren van de Samsung Galaxy S23

De meeste smartphones waren er alleen in het zwart, dat weet ik nog niet. Ik was dan ook als een kind zo blij toen ik mijn eerste witte iPhone kocht, want dat zag er natuurlijk veel beter uit! Maar tegenwoordig zijn de gekleurde telefoons niet meer weg te denken. Ook Samsung heeft hier gehoor aan gegeven, want je kunt de S23 in verschillende kleuren krijgen. De Samsung Galaxy S23 kleuren zijn zwart, lavendel, crème en groen. Via Samsung zelf kun je trouwens nog meerdere kleuren aanschaffen.

Ik heb gekozen voor de groene kleur en ik vind hem echt ontzettend luxe ogen. Het is even wat anders dan zwart, maar wel stoer en elegant. Zelf heb ik er ook nog een groen hoesje bij zodat mijn telefoon goed beschermd is.

Samsung S23 Ultra4

Mijn ervaring met de Samsung Galaxy S23 Ultra

Zoals ik al zei ben ik geen groot kenner op het gebied van telefoons, het moet gewoon goed werken en ik kan je verklappen, dat doet deze telefoon! Het eerste wat mij wel opvalt is het gewicht, deze is namelijk behoorlijk. Ik moet hier echt even aan wennen dat mijn telefoon een stuk zwaarder is. Logisch ook wel, want de telefoon is ook echt heel erg groot. Ik kan hem net met één hand bedienen, maar met twee handen is het wel prettiger.

Andere verschillen die ik merk is de helderheid van het scherm. Mijn vorige telefoon was zeker niet slecht. Maar de kleuren en helderheid van deze telefoon zijn nog een stukje beter. Ook zijn de bewegingen veel vloeiender wat heel rustig aandoet aan je ogen.

Daarnaast is de batterij van deze telefoon echt geweldig. Met mijn vorige telefoon kon ik net aan de hele dag, maar ’s avonds moest hij wel echt weer aan de lader. Met deze telefoon kan ik rustig de hele dag spelletjes spelen, filmpjes kijken en appen. Aan het eind van de dag heb ik dan nog gemakkelijk 60% van de batterij over, echt top!

Samsung S23 Ultra5

De camera van de Samsung Galaxy S23 Ultra

De camera is natuurlijk wat de Samsung Galaxy S23 Ultra uniek maakt en waar ik hem op uitgekozen heb. Het toestel heeft vier verschillende camera’s die zorgen voor de perfecte foto. Zo maakt deze camera perfecte foto’s in het donker en heeft hele levendige kleuren. Inzoomen en uitzoomen kan deze camera als de beste zonder kwaliteit te verliezen. Ik gebruik de telefoon nu ongeveer een maand en ben erg enthousiast over de camera. Laten we hem snel gaan testen.

Samsung S23 Ultra2

De camera is heel gemakkelijk in gebruik. Je kunt kiezen uit de opties: foto, portret, video en meer. Bij meer kun je bijvoorbeeld een timelapse maken, een panorama of de instellingen handmatig instellen zoals de ISO waarde. Het is leuk om met de instellingen te spelen om de mooiste foto te kunnen maken. De camera kan tot 0.6 uitzoomen en 3x en 10x inzoomen met behoud van kwaliteit. De telefoon kan tot maximaal 100x inzoomen en ik moet zeggen dat de kwaliteit dan nog steeds wel heel erg goed is! Laten we hieronder die functie wat beter bekijken.

 • Links: de foto op de normale stand genomen. De foto is haarscherp, geeft de kleuren goed weer en is mooi licht.
 • Rechts: deze foto is 0.6 uitgezoomd. Zoals je ziet zie je veel meer van de omgeving met nog steeds een hoge kwaliteit. Wel zijn de randen wat vervormd, maar dat is altijd het geval met uitzoomen.
 • Links: hier heb ik de 3x zoomen gebruikt maar nog steeds in dezelfde houding als bovenstaande foto’s. De foto is enorm scherp en prachtig belicht.
 • Rechts: dit is dus 10x zoomen en ik sta echt versteld. De foto is haarscherp en de bladeren zie je super goed. Als je goed kijkt zie je ook wat kattenharen van Mila, bizar dat hij dit nog zo scherp laat zien op zo’n afstand!

Mijn conclusie over de Samsung Galaxy S23 Ultra

Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe telefoon, maar heel eerlijk? Merk ik super verschil met mijn 3 jaar oudere telefoon van Samsung? Nee, niet echt. Ja, alles is net even wat beter en werkt wat soepeler, maar het is geen wereld van verschil. Mijn telefoon was aan vervanging toe omdat mijn oplaadpoort het niet meer goed deed en ik een flinke kras op mijn lens van de camera had, daarom is deze upgrade wel fijn. Maar verwacht geen wonderen als je al een topklasse telefoon hebt van een aantal jaar oud.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

 1. Leuk en heel goed artikel.
  Ik was begonnen met die bekende klaptelefoon.
  In de tussentijd een bb gehad en een oppo en van de laatste was ik snel klaar.
  Tussentijds altijd een samsung gehad.
  Eens een Samsung altijd een……

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *