Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn ervaring met Bloomon – is het het waard of niet?

Mijn ervaring met Bloomon – is het het waard of niet?

Al jaren vind ik de Bloomon boeketten echt fantastisch. Ik kwam ze ooit voor het eerst tegen bij 2WMN en die schreven enthousiast over hun Bloomon ervaringen. Ik wilde het toen wel bestellen maar ik vond het eigenlijk te veel geld en deed het niet. Een goede vriendin van mij nam bijna een jaar geleden een Bloomon abonnement en ik was elke keer weer jaloers op haar mooie bossen, dat wilde ik ook!

Ik was weer op de Bloomon (niet Bloemon wat veel mensen denken) site aan het kijken maar toch vond ik het weer te duur, 24 euro voor een bos bloemen vind ik namelijk erg prijzig. Ik besloot het toch niet te doen en eens lang de bloemist te gaan om te vragen of ze niet een plukboeket voor mij konden maken. Dat konden ze en voor een fractie van de Bloomon prijs had ik een prachtige bos met bloemen.

Alleen de bloemen van de bloemist waren met een week of 1,5 al echt lelijk en rijp voor de groene container, dus eigenlijk was ik hier ook niet zo over te spreken. Ik raakte weer aan de praat met mijn vriendin over Bloomon en ze vertelde mij (en jullie via Instagram) dat de boeketten van Bloomon zeker twee tot drie weken mooi bleven. Een simpele rekensom vertelde mij dat ik dus minder geld kwijt was aan Bloomon (met één bos per drie weken, dan 2 bossen van de bloemist of supermarkt per week).

Binnenkijken in ons huis – de beneden verdieping

Uiteindelijk ging ik toch over stag en bestelde mijn eerste Bloomon bos in de medium variant en kreeg er een gratis vaas bij omdat ik de code van mijn vriendin gebruikte (als je mijn code: arankahave gebruikt krijg jij ook een gratis vaas). Een week later werd mijn bos op de aangegeven dag en het tijdstip bezorgd en ik was er super blij mee!

Om even wat meer over Bloomon te vertellen. Bloomon is een abonnement wat je afsluit en je kunt zelf bepalen hoe vaak je een ons bloemen krijgt (per vier weken, per twee weken of elke week). Eerst liet ik hem elke twee weken komen, maar hij is veel langer mooi dan een week dus laat hem nu per vier weken komen. Je kunt je bos trouwens ook verplaatsen, stoppen en pauzeren wanneer jij dat wilt.

Je hebt de keuze uit drie formaten bossen bij Bloomon. Je hebt de S variant (€ 19,95 per bos), de M variant (€ 23,95 per bos) en de L variant (€ 29,95 per bos). Zelf heb ik gekozen voor de M variant en deze wordt ook het meeste gekozen en is een mooie vaas vol. Voor het bezorgen worden geen extra kosten in rekening gebracht, maar die zitten natuurlijk wel in de prijs verrekend.

Lief dagboek en lezeressen week 2 – 2019

Goed, de bossen worden de thuis afgeleverd en je krijgt ze in een mooi karton thuis gebracht. Je krijgt van te voren een smsje met de tijd wanneer ze het boeket komen brengen, dit klopt altijd en is erg fijn. Hier komen ze trouwens altijd ’s avonds dus vaak ben je er wel.

Per medium bos krijg je ongeveer 20 stelen met bloemen en groen om je boeket compleet te maken. Elke keer is het weer een mooie andere bos en ze houden ook rekening met de tijd van het jaar en welke bloemen en groen daarbij passen. Ook krijg je bij de bos een zakje plantenvoeding geleverd.

Ik zet de bos altijd in de vaas met een ruime hoeveelheid water, de bloemenvoeding en ververs deze eenmalig. Mijn boeket blijft echt drie weken mooi staan (met uitzondering van een paar stelen die minder lang leven hebben zoals lelies of gerbera’s)! De bloemen zijn dus echt vers en van goede kwaliteit, heel wat anders dan de supermarkt of de bloemist hier op de hoek.

Maar is het het geld nou echt waard? Want het is een behoorlijke uitgave en het is natuurlijk gewoon pure luxe voor in je woonkamer. Ik som de voordelen en nadelen op:

Voordelen

 • verse bloemen wanneer jij dat wil
 • je krijgt ze thuis bezorgd
 • mooie originele bossen
 • goede kwaliteit
 • blijft drie weken mooi
 • je wordt er vrolijk van

Nadelen

 • het is behoorlijk prijzig
 • het is een abonnement (je kunt hem altijd meteen opzeggen)
 • zitten vaak dezelfde bloemen in

Ik ben echt enthousiast over Bloomon en elke keer ben ik weer blij met mijn bloemen. Het is wel dat ik het erg prijzig vind en dus mijn bloemen maar om de vier weken laat komen, maar dit heeft er ook mee te maken dat de bos na twee weken nog zeker niet weggegooid hoeft te worden. Zelf heb ik een gratis vaas gekregen met een code en bij je vierde bestelling krijg je ook nog mini vaasjes om overgebleven bloemen in te doen. Check hier trouwens handige tips om je bloemen langer mooi te houden. Of ik Bloomon het waard vind? Ja, zeker, maar dan wel om de drie-vier weken, anders vind ik het te duur. Hier zie je een overzicht van mijn boeketten van de afgelopen tijd.

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2018
Lief dagboek en lezeressen week 52 – 2018
Lief dagboek en lezeressen week 45 – 2018
Lief dagboek en lezeressen week 44 – 2018
Mijn ervaring met Bloomon – is het het waard of niet?

Gratis Bloomon vaas

Wil jij nou ook een Bloomon abonnement afsluiten, dan kan dat hier. Wil je er een gratis vaas bij krijgen, gebruik dan de code: arankahave.

Zitten jullie wel eens te twijfelen over een Bloomon abonnement of heb je het zelf (gehad) en wat vind je er van? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Op zich zijn het wel mooie bloemen, maar vind het niet echt een boeket. eerder een samenraapsel van verschillende bloemen. Best duur voor hetgeen het is.

 2. Wat een leuk initiatief! Ik denk niet dat het wat voor mij is omdat ik echt houd van grote, luxe bossen rozen; een samengesteld boeket is niet zo mijn ding. Ik denk wel dat er heel veel mensen zijn die daar wel van houden, en wat heerlijk als ze dan drie weken blijven staan! Fijn dat je er zo enthousiast over bent. Ik ben benieuwd naar je volgende boeketten!

 3. Plukboeketten zijn mijn favoriete boeketten! Hou zelf minder van een bosje met alleen rozen bijvoorbeeld. Heb vaak over Bloomon gedacht, maar kan de kosten niet goedpraten voor mezelf op dit moment.

 4. Ik ben dol op de boeketten van Bloomon. Heb alleen al twee keer problemen gehad met de levering. Dat lossen ze op zich wel netjes op. De tweede keer duurde het wel erg lang voordat ik uberhaupt reactie van Bloomon kreeg (het was kennelijk nogal druk). Je kan aangeven dat de bloemen ergens veilig neergezet kunnen worden (de bezorger zet de bloemen dan in een emmertje water op een door jou aangegeven plek). In mijn geval had de bezorger aan Bloomon laten weten dat de bloemen bezorgd waren…. alleen niet bij mij…. Een teleurstelling dus (want ik blijf er als het even kan wel voor thuis om de bloemen aan te nemen). Ik heb mijn abonnement nu beeindigd. Bloemen, prachtig! Bezorging, onbetrouwbaar..

 5. Echt een groot nadeel is dat de bezorgtijden niet vastliggen en mijn oude moeder er soms tot laat op moet wachten. Wij overwegen alleen al daarom toch haar abonnement te stoppen.

  1. Oh echt? Hier krijg je een smsje en zijn ze altijd binnen dat uur bij je. Ze besteden het aan plaatselijke koeriers uit en weet dat die hier in Zwolle waar Bloomon mee samenwerkt hele goede service en stiptheid heeft

 6. Ik vind ze prachtig! Heb wel exact hetzelfde als wat jij had, ik vind het heel erg duur. Ik heb ook enorm lang getwijfeld of ik een abonnement zou nemen, maar laatst zag ik dat Lidl ook hele mooie veldboeketten heeft! Die kosten 7.99 en blijven bij mij echt 2 hele weken staan. Soms is er een week dat ik het boeket niet mooi vind, dan sla ik dus even over. Dat zou bij Bloomon denk ik dan weer niet gebeuren ;)

 7. Wauw ik vind de bloomon boeketten altijd zó mooi! Dat speelse vind ik echt prachtig. Heb het ook al vaak overwogen, maar wij hebben hier in het dorp ook een bloemist die dus precies zulke abonnementen aanbied, maar dan met iedere keer ook een nieuwe vaas (de oude nemen ze weer mee) waardoor je ze ook niet hoeft af te wassen. De kosten zijn ook hetzelfde. Toch maar eens proberen want het is wel een cadeautje voor jezelf elke keer!

 8. Woensdag de bloomon workshop gedaan erg leuk! Dus er staan hier nu 2 mooie bossen te shinen haha! En ook een abonnement genomen. Maar vind het best duur. Maar wel leuk voor met speciale gelegenheden :)!

 9. Probeer eens een goedkoper alternatief op de markt.. Hier kun je op de markt een “bloomon” boeket naar wens samen stellen voor €7,50 tot €10,00.. bloemen ‘s ochtends van de veilig dus vers en staan minimaal 2 tot 3 weken op de vaas. Voor mij geen bloomon meer.

 10. Sinds kort heb ik met een leuke actie (4 boeketten met 25% korting en gratis vaas) ook een abonnement genomen. Dit was nadat ik in Nijmegen ook al had meegedaan aan een bloemschikavond van Bloomon in Nijmegen, omdat je de bloemen altijd zelf moet schikken. Die avond alleen was erg leuk om te doen! Toch besloot ik toen vanwege de kosten nog niet mee te doen. Pas later vanwege de actie ging ik overstag.
  Voor mij is het, het geld waard. De bloemen staan lang, ik vind de variatie top en ze vinden altijd grappige stelen (bijv. Een tak rozemarijn) om erbij te doen.
  We hebben een hele mooie bloemist bij ons om de hoek, maar die is prijzig en dan ben ik voor een paar losse stelen net zoveel kwijt en ze staan minder lang. De markt biedt zeker een goed alternatief, maar dan moet je op tijd zijn voor mooie, gevarieerde stelen, daarnaast zijn deze vaak al deels open.
  Bloomon brengt in de avonden informeert je over het tijdstip. Ik vind een keer in de 4 weken prima, maar ga ook een keer mijn bös bij iemand anders laten bezorgen (Kan ook) voor een verjaardag bijvoorbeeld. Het fijne is je kunt steeds de data aanpassen, pauzeren en stopzetten.
  Het leuke en mooie van de Bloomon bos vind ik dat je de bloemen echt open ziet gaan nadat je ze krijgt.
  Mijn man vind ze trouwens ook super dus dat helpt voor mij ook wel in de afweging van de kosten, hij staat er ook achter. Het boeket is echt een eye catcher in ons huis. Ja ik ben wel fan zoals je merkt :)

 11. Ik heb wel eens een paar keer een boeket gehad, ik was er dan erg enthousiast over, zeker dat de bloemen zó lang mooi bleven vond ik fijn. Uiteraard mag dat ook zeker wel gezien de prijs! Momenteel staat m’n abonnement op pauze, als ik weer eens wat ruimer in m’n geld zit bestel ik er wellicht weer eentje.

 12. Wat fijn dat het je zo goed bevalt zeg. Ik moet zeggen dat het mij ook wel echt fijn lijkt. Zeker omdat de bloemen zolang goed blijven en je zelf niets hoeft samen te stellen. Ik vind de bossen er ook wel echt heel stijlvol uitzien, echt hip. Zeker handig voor als je altijd een gezellig bloemetje wilt hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *