Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mijn eetdagboek van een werkweek

Mijn eetdagboek van een werkweek

In het kader van het afvallen en jullie eens een beeld te geven wat ik allemaal eet heb ik vorige week een eetdagboek bijgehouden van alles wat ik heb gegeten. Ik ben gewoon eerlijk en zet er ook bij wanneer ik heb gecheat en over het algemeen ben ik best trots op mijn schema dat ik nu nog steeds redelijk goed vasthou met meerdere eetmomenten op een dag en veel fruit en bewustere keuzes te maken. Benieuwd wat ik eet? Kijk dan zeker verder!

Mijn eetdagboek van een werkweek

Maandag:

 • Ontbijt: 2 crackers met filet american
 • Tussendoor: niets
 • Lunch: tosti met 2 volkoren broodjes, kaas, kipfilet en champignons
 • Tussendoor: mandarijntje
 • Diner: Tonijnsalade van de Lidl
 • ’s Avonds: Snelle Jelle Zero %

Maandag begin ik de dag wat later en slaap een beetje uit van het weekend, daarom een wat later ontbijt en geen tussendoortje. Tussen de middag lunch ik met een tosti met één plakje 30+ kaas en wat kipfilet en overgebleven champignons. Tussendoor heb ik trek en neem ik een mandarijntje en ’s avonds eet ik een maaltijdsalade van de Lidl met tonijn (die ik eigenlijk helemaal niet zo lekker vind). Omdat ik hem niet helemaal opgegeten had kreeg ik ’s avonds nog trek en nam een ontbijtkoek met geen toegevoegde suikers.

Mijn eetdagboek van een werkweek

Dinsdag:

 • Ontbijt: kwark met blauwe bessen
 • Tussendoor: kiwi gold
 • Lunch: tosti met 2 volkoren broodjes kaas en kipfilet
 • Tussendoor: Doritos chips
 • Diner: Stamppot zuurkool met 1/3 rookworst en spekjes
 • ’s Avonds: plakjes komkommer

De dag begon heel goed met lekker kwark en fruit maar ’s middags kwamen vriendinnen langs en waren we gezellig bezig en kwam er een schaal chips op tafel. Die hebben we natuurlijk met z’n drieën leeg gegeten. ’s Avonds heb ik gewoon normaal gegeten en ’s avonds speelde we nog spelletjes met vriendinnen en hield me groot en heb alleen plakjes komkommer gehad!

Mijn eetdagboek van een werkweek

Woensdag:

 • Ontbijt: magere kwark met blauwe bessen
 • Tussendoor: mandarijntje
 • Lunch: 2 volkoren boterhammen met kipfilet en 2 crackers met appelstroop
 • Tussendoor: Snelle Jelle 0% ontbijtkoek
 • Diner: gebakken aardappeltjes, doperwtjes, vis cuisine, ijs en slagroomsoesjes
 • ’s Avonds: niets

Woensdag was mijn eerste werkdag en ik had geen idee of ik trek zou krijgen en wat er aan eten was. Ik nam dus voor de zekerheid maar genoeg mee. Ik had genoeg fruit en een koek meegenomen maar het bleek dat daar gewoon alles geregeld is zoals fruit, koeken en een lunch met brood en beleg. Ideaal! Omdat je een hele dag in de weer bent merk ik wel dat ik meer moet eten dan thuis dus doe dat ook. ’s Avonds heb ik met vriendinnen afgesproken en een vriendin kookt voor ons en heeft een heerlijk toetje die ik niet kan weerstaan en neem dan ook een paar soesjes met een schaaltje ijs. Resulteert wel in dat ik ’s avonds niet meer mag van mijzelf.

Mijn eetdagboek van een werkweek

Donderdag:

 • Ontbijt: 2 crackers met filet american
 • Tussendoor: mandarijntje
 • Lunch: 2 volkoren boterhammen met vlokken en kaas en 2 crackers met kaas
 • Tussendoor: kiwi
 • Diner: aardappels, sperziebonen, speklap en yoghurt met een schepje suiker
 • ’s Avonds: 2 kleine musket kransjes

Ik had een beetje haast dus ontbeet snel met twee crackers met filet american. Thuis heb ik daar echt voldoende aan maar merk dat dat natuurlijk niets is als je een hele dag op het werk bent dus heb snel alweer trek en eet een mandarijntje. Maar ook dat stilt niet echt de trek en kijk uit naar 12 uur wanneer we gaan lunchen. Ik neem daar twee boterhammen met vlokken (dat had ik al zo lang niet meer gehad!) en twee crackers met kaas, heerlijk! ’s Middags neem ik nog een kiwi en ’s avonds eten we bij de ouders van Danny een AVG’tje mee, lekker simpel. Ik vind tijdens de koffie thuis nog musketkransjes en snoep er stiekem twee, maar daarna is het ook klaar.

Mijn eetdagboek van een werkweek

Vrijdag

 • Ontbijt: twee crackers met filet american
 • Tussendoor: vulkoek
 • Lunch: ham kaas croissant en een meergranen bolletje met kipfilet
 • Tussendoor: Snelle Jelle 0% ontbijtkoek
 • Diner: 2 pannenkoeken
 • ’s Avonds: niets

Vrijdag ben ik weer gewoon thuis en ontbijt even snel met twee crackers en filet american. ’s Ochtends heb ik met Elise afgesproken en komen er twee dames van ons agentschap langs om te kletsen en tijdens het kletsen geniet ik van een lekkere vulkoek en tig koppen thee. Voor de lunch had Elise allemaal lekkere dingen in huis gehaald dus ik eet een ham kaas croissant en een meergranen bolletje met kipfilet, super lekker. Eigenlijk wil ik nog meer pakken maar ik besluit voor mijzelf dat dit meer dan voldoende is en ik verzadigd ben. Tussendoor neem ik nog een koek en ’s avonds eet ik lekker makkelijk met Danny pannenkoeken.

En dat was het voor deze week, mochten jullie nog tips hebben of lekkere dingen weten, deel het dan zeker in de comments. En als jullie vaker van dit soort artikelen willen zien mag je dat ook zeker aangeven (dan wel af en toe hoor, ik ben een behoorlijk saaie eter).

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

 1. Leuk om te lezen wat iemand anders eet tijdens een normale week. Ik ben ook niet heel creatief wat eten betreft en ontbijt en lunch ook altijd met boterhammen. Tosti met champignon erbij klinkt lekker!
  Liefs

 2. ik volg je al een tijdje. Maar zo te zien heb je eindelijk een beetje de balans gevonden tussen gezond en ongezond eten. Bij vorige eetdagboeken zag ik dat als je iets ongezonds had gegeten je jezelf vaak daarna helemaal liet gaan en verder ben je volgens mij ook lekker aan het sporten. Deze levensstijl kun je teminste volhouden en zorgt er denk ik ook voor dat je lekker in je vel (gaat) zit(ten) en dan maken die cijfers op de weegschaal ook niet zoveel uit. Wellicht kun je ook wat meer gaan experimenteren met meer gezonde/ voedzame snacks te maken bijvoorbeeeld een plakje bananenbrood i.p.v. snelle Jelle voor de afwisseling.. Heb trouwrns ontzettend veel bewondering voor je doorzettingsvermogen. Heb vaak je dagboeken gelezen waarin je aangaf dat het niet lukte met een gezonde balans te vinden.

 3. Je bent op de goede weg, Aranka. Lekker bezig zo. Tip: je eet overdag weinig dingen die goede brandstof leveren voor je lichaam. Je ontbijt is karig en je zou nog meer eiwitten mogen eten, dan zit je langer vol. Bijvoorbeeld meer kwark of een gekookt eitje bij je crackers met filet americain. De ontbijtkoeken ‘ zonder toegevoegde suiker’ bevatten alsnog meer suiker dan goed voor je is. Hierdoor krijg je ook sneller weer trek. Dan zou je beter nog kunnen kiezen voor een extra boterham met gezond beleg (en groenten! Zo krijg je nog weer meer vitamines binnen).

  Ik vind het trouwens erg leuk om te zien, deze rubriek. :)

 4. Dit ziet er goed uit Aranka, blijkbaar is nu toch de knop om gegaan. Knap hoor!
  Vind alleen je ontbijt wat karig. Zelf eet ik altijd 2 crackers met mager beleg, maar ook weleens pure chocopasta (vooral als ik ga sporten op vrije dagen) en dan nog een bak kwark met wat muesli. Tussendoor vaak een banaan. Vult ook wat meer.
  Op werkdagen ontbijt ik met een waldkornboterham met mager beleg en ook weer die bak kwark.
  Alleen 2 crackers geeft niet voldoende brandstof. Zou daar nog eens naar kijken.
  Je moet namelijk ook oppassen dat je niet te weinig eet, ook omdat je veel sport nu.
  En wat ik zelf ’s avonds vaak doe om de trek in zoetigheid te stillen: een bakje Optimel vla met wat schuddebuikjes, zo rond 20 uur. Heb dan ook genoeg om de avond verder geen trek meer in iets te krijgen.
  Je bent op de goede weg!

 5. Ziet er qua eetpatroon een stuk stabieler uit. Eens met de voorgangers dat minder niet perse goed is. Je ontbijt mag wel wat zwaarder, meer eiwitten geeft een verzadigd gevoel. Kwark, eitje. Havermout vult ook goed. Bijvoorbeeld een bak kwark of Griekse yoghurt (0% van appie is lekker) met havermout, banaan en kaneel. Ik weet niet of je van vette vis als zalm houdt maar zou een prima keuze zijn. De kunst is om lekkere dingen te eten die redelijk gezond zijn. Goed bezig!

 6. Op sommige dagen eet je wat weinig groente en fruit, dat mag je zeker meer eten hoor! Knap dat je er weer goed mee bezig bent.

 7. Hi Aranka,
  Vind het altijd zo interessant om te zien hoe anderen eten! Hier wat tips: probeer de “luxe broodjes” (zoals croissant of kaiserbol) te vervangen door vers normaal brood. Neem bijvoorbeeld eens de Liefde en Passie brood Spelt van de AH. Ontzettend lekker en een gezondere keuze. Helaas blijf je van luxe broodjes namelijk niet lang verzadigd. En daarnaast nog als tip om zoveel mogelijk thee/water te drinken, ipv bijvoorbeeld Vifit of Optimel bij de lunch (weet niet of ik dit goed zie hoor) Verder ziet het er goed uit! Ben van mening dat je niet alles moeten laten staan, geniet!

 8. Tip voor lekker en gezond ontbijt: 3 maiswafels belegd met elk een plakje kipfilet, plakjes komkommer en elk een lepeltje huttenkase. Vult mij altijd goed! Ik wissel het af met kwark met wat lijnzaad en een banaan.

  Voor lunch maak ik ‘s ochtends een omelet van 2 eieren, leg ik op een stuk aluminium folie en vul ik dan met een handje slamelange, handje spinazi, paar stukjes paprika en tonijn uit blik (bij de Lidl had ik 3 kleine blikjes in 1 verpakking gekocht. Ideaal!). De omelet dichtvouwen als een wrap, aluminium dichtvouwen, zakje erom voor lekken en ready to go! In tussen tijd is mijn thee lauw en kan ik die opdrinken haha.

 9. Heel interessant om te zien! Je bent goed bezig met het eten en sporten, mijn complimenten! Ga zo door! Ik heb nog een paar tips waar je wellicht iets aan zou kunnen hebben:

  – Ontbijt: Havermout zitten veel vezels in waardoor het goed vult (maar niet op een nare manier, dat er een steen in je maag ligt) en je kunt er vaak de hele ochtend op teren! Ik maak het altijd in de magnetron met water, kaneel/speculaaskruiden en wat stevia/honing. Daar kun je natuurlijk op varieren. Het is in het begin misschien even wennen en zoeken, maar op een gegeven moment vindt je een soort goede verhouding van de haver-water-kruiden-zoetheid dat het echt lekker wordt :)

  – Lunch: Huttenkase is een magere kaas met veel eiwitten en weinig vet en zowel goed zoet (met besjes, aardbei) als hartig (tomaatjes, paprika, sla etc.) te beleggen. Als je het trouwens hartig belegt is een tip om de smaak wat op te leuken door er natriumarme eikruiden eroverheen te strooien (die zijn trouwens ook erg lekker over groente, vlees en natuurlijk eieren). Omdat je vaker sport mag je best wat meer eiwitten en dit is meteen een goede manier om dat een beetje aan te vullen!

  – Snacks: ik zie dat je vrij vaak een ontbijtkoekje (al dan niet zero) pakt. Helaas zit ook in de zero variant veel suiker. In plaats daarvan kan je misschien een appeltje pakken! In fruit zit natuurlijk ook suiker, maar je hebt met fruit ook meteen profijt van de vezels en vitamines erin. Als je niet van zuurdere appels houdt, dan zijn Pink Lady’s een goede optie! En als je deze snack wat op wilt leuken, kan je wat in stukjes gesneden appel met wat kaneel/speculaaskruiden 1,5 minuut op vol vermogen verwarmen in de magnetron. Net appeltaart vulling en echt een lekkere snack op koude dagen!

  – Avondeten: Op zich zouden er nog wel meer (verse) groenten in je eetpatroon mogen. Bijvoorbeeld bij een agv’tje verse gekookte winterpenen, sperziebonen, bloemkool, broccoli etc. Meteen wat vezels, vitamines en mineralen erin! Vaak laat ik ongeveer de helft van mijn bord beslaan door groente, de rest voor vlees/vis en aardappelen/pasta/rijst. Magerdere vormen van vlees zijn bijvoorbeeld kip, tartaar en duitse biefstuk. Misschien het proberen waard! En als toetje bijvoorbeeld ook griekse yoghurt 0% of Skyr (wat ook lekker als snack kan natuurlijk!).

  Met deze tips kan je alsnog in volume vrij veel eten waardoor je goed vol zit, zonder direct “te veel” tot je te nemen in de zin van energie. Al is het ook belangrijk je lichaam de hele dag goed te blijven voorzien van energie! Zeker als je sport!

  Ik hoop dat je er iets aan hebt! En het zou leuk zijn als je vaker dit soort artikeltjes online plaatst. Erg interessant!

 10. Je eet heel goed en gevarieerd!
  Ook rijstewafels vond ik eerst niet lekker.
  Nu wel met kipfilet.
  Yummie.
  Of ik ontbijt met muesli en soya melk.
  De eetmomenten verspreid ik over de dag…
  Voldoende fruit is ook belangrijk.
  Je kan het en bent goed bezig….

  Xoxo

 11. Tips voor ontbijt

  Heerlijk om smoothies te maken. Ik doe er meestal iets van groenten in (spinazie of boerenkool), fruit en havermout. verder maak ik het met soya melk.

  Soya yoghurt met blauwe bessen en granola is ook heerlijk.

  Tip voor lunch :)

  Wat ik zelf heerlijk vind is hüttekase met bieslook en komkommer! Heerlijk verfrissend op een werkdag.

  ook een Cracker met roomkaas en zalm is echt heerlijk en een feestje om te eten!

  In de zomer maak ik vaak een salade, en zorg dat ik deze 2 dagen kan eten (scheelt weer werk in de ochtend) Een aanrader is watermeloensalade met rode ui, feta, tomaat, komkommer en olijfjes.

  Tips voor diner

  Heerlijk om naan pizza te maken. Op internet staan veel verschillende soorten.

  Ook wokken vind ik altijd heerlijk. Met noodles er bij.

  Of een heerlijk rijk gevulde salade:) Eigenlijk gooi ik alles in een salade dus je kan het maken zoals jij lekker vind

  Tips voor tussendoortjes

  Wat ik vaak eet tussendoor op dagen dat ik sport is de high proteine 0% suger van melkunie.

  Ook een eitje is lekker als tussendoortje

  Ik probeer eigenlijk veel eiwitten te eten, omdat het mij een verzadigd gevoel geeft door de dag heen zonder dat ik me flauw voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *