Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn doelen voor 2017

Een nieuw jaar, nieuwe kansen kan je zeggen toch? Als ik iedereen met zijn voornemens bezig zie ga ik mezelf ook even na wat ik nou eigenlijk beter zou willen zien dit jaar en dat om te buigen naar doelen. Ik dacht er een paar dagen over na en ben tot een mooi lijstje gekomen. Sommige punten wist ik al een hele tijd, maar sommige punten besefte ik me pas later dat ik daar wel wat meer aandacht aan kon besteden. Dus hierbij mijn doelen voor 2017, even een lijstje voor mezelf om het echt tastbaar te maken.

Naar mezelf blijven luisteren

Afgelopen jaar heb ik geleerd hoe belangrijk het is goed naar jezelf te luisteren. Ik heb mijn eigen mening vaak onder kasten en banken gestoken en vaak gedacht dat ik me aanstelde en gewoon verder ging. Ik weet nu veel beter waar mijn grenzen liggen en wanneer iets klaar is. Dit jaar wil ik steviger in mijn schoenen staan en aangeven wanneer ik het ergens niet mee eens ben of iets dergelijks. Ik heb daar mijn assertiviteitscursus op dit moment nog voor, maar het lijkt me heel mooi dat ook echt toe te kunnen passen in het dagelijks leven.

Het afvallen weer oppakken

Dat was een duidelijk doel wat ik mezelf een paar maanden geleden heb opgelegd. Ik ben vorig jaar 15 kilo afgevallen en eigenlijk mag daar nog best 10 tot 15 kilo vanaf. Ik stond van de week weer even op de weegschaal om de schade op te maken. Daar stonden helaas wel cijfertjes die ik niet weer hoopte te zien. Mijn Weight Watchers app op mijn mobiel is zwaar verstoft en ik ga het vanaf deze week weer oppakken en zo ook het sporten en bewegen. Ik merk doordat ik mezelf een pauze had gegeven ik steeds weer verder in mijn oude patroon kwam en dat wil ik absoluut niet meer.

Gestructureerd werken

Ik weet nog steeds niet hoe ik het doe, werken en mijn blog daarnaast runnen. Ik ben namelijk een enorme chaoot en doe alles op het laatste moment. Het is echt iets wat bij mij hoort en daar ben ik eigenlijk wel klaar mee. Ik wil gewoon gestructureerd werken en een duidelijke planning hebben zodat ik weet waar ik aan toe ben en eventueel ook eens lekker vrij kan nemen als het moet. Zonder me daar schuldig over te voelen, want nu doe ik het ook wel eens en laat ik werk liggen en dat kan natuurlijk niet.

’s Ochtends om half 8 mijn bed uit

Ik heb er wel een handje van even lekker in bed te blijven liggen want het kan. Maar eigenlijk wil ik dat helemaal niet want dat resulteert dat ik om half 10 eindelijk eens klaar ben om wat te doen en dat is natuurlijk niet de bedoeling, in die tijd kun je zoveel nuttige dingen doen. Dus note to myself, ik ga er vanaf nu elke dag tegelijkertijd met Danny uit. Ben benieuwd hoe lang ik het volhoud.

Een uurtje vrij maken voor het huishouden

Laat ik het maar meteen toegeven, ik ben alles behalve een echte huisvrouw, sterker nog, ik vind het verschrikkelijk. Ik heb de luxe dat mijn moeder me vaak helpt en dat we het dan samen even aanpakken want anders was het hier vast een varkensstal geweest. Ik wil gewoon elke dag even een uurtje vrij maken voor het huishouden. Dat kan zijn de was, strijken, zuigen, afstoffen, dwijlen, opruimen en ga zo maar door. Als ik dat nou doe meteen naar het opstaan heb ik het gehad en kan ik netjes en opgeruimd beginnen aan mijn werkdag.

Blijven bloggen op een hoger niveau

De laatste maand heb ik mijn blog een beetje verwaarloosd door de verhuizing en het vele werken bij de Albert Heijn rondom de feestdagen. Maar ik ben echt vastberaden iets van mijn blog te maken en het nog beter neer te zetten. Door het stoppen van verschillende beautyblogs heb ik meer bezoekers dan ooit en wil ik daar graag op een beter niveau mee omgaan om die bezoekers te behouden. Elke dag twee artikelen is dus het doel en dan een afwisseling te bieden met food, lifestyle en persoonlijke artikelen.

Sparen voor de toekomst

Sparen ik deed het wel, maar ik gaf het ook net zo lief weer uit. Ik had eerlijk gezegd ook nooit echt een spaardoel want had alles wat ik wilde hebben. Natuurlijk stond er wel een mooie bedrag op mijn spaarrekening maar het werd nooit echt meer omdat ik daar het ‘nut’ niet van inzag omdat ik geen doel had. Maar nu we een eigen huis hebben gekocht zie ik ineens tig mogelijkheden waar mijn geld heen kan… Met andere woorden, ik heb nu echte spaardoelen. Want ik wil nog een nieuwe badkamer, keuken, ruimtes optimaliseren, nieuwe tuin, op vakantie en zal ik nog even doorgaan?

En zo zijn er vast nog wel een paar dingen die ik in 2017 graag anders wil aanpakken waar ik even niet op kom. Wat zijn jullie doelen in 2017 en wat motiveert jullie daar toe? Ik ben heel erg benieuwd!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Wat een mooie doelen allemaal, zeker het eerste doel! Het dingen op het laatste moment doen, komt me trouwens bekend voor van mezelf. Ook wel een puntje waar ik aan wil werken dit jaar :) Ik hoop dat je in 2017 al je doelen kunt waarmaken!

 2. Super mooie voornemens/doelen Aranka! Bij een aantal sluit ik mij aan, zoals het vroeger opstaan, meer tijd aan het huishouden besteden en sparen voor de toekomst. Hopelijk komen al onze voornemens dit jaar uit!

 3. Mooi om je doelen te lezen! Wat goed dat je een spaardoel hebt gesteld. Dat heb ik ook gedaan! Het werd wel weer tijd aangezien er veel geld in ons nieuwe huis is gaan zitten. Verder wil ik ook graag een stap verder met mijn blog!

 4. mooie doelen meis. ik heb niet echt doelen op eentje na maar die kan je al raden ;) jij wilt afvallen en ik moet even 30 kg aankomen en dat ga ik dit jaar “weer” proberen. su6 met het waarmaken van je doelen meis maar heb er alle vertrouwen in bij je

 5. Joh 2 artikelen per dag? waarom meteen de lat zo hoog? De gestopte blogs hadden er ook maar 1!?
  En waarom meteen een uur per dag aan het huishouden? Dat is echt veel als je het bijhoudt! Mijn tip maak een schoonmaakschema dan hoef je ’s ochtends niet eerst te bedenken wat je wil gaan doen.
  Reëele doelen zijn makkelijker te bereiken en beter vol te houden.

  Mijn doelen dit jaar zijn om niet meer rood te staan want ik schaam me dood dat ik als economie docent mijn financiële planning niet op orde heb en ik ga mijn persoonlijke grenzen beter te bewaken.

 6. Als geboren chaoot: niet teleurgesteld zijn als dat gestructureerd werken niet lukt. Dan kun je beter op een manier blijven werken die wel voor jou werkt, of dat nu chaotisch is of niet. :) En dan heb je nog altijd de ERGERE chaoten, die jou (en mij) al heel gedisciplineerd noemen.

 7. Goed zeg, zo’n lijstje! Dat gestructureerd willen zijn herken ik wel. Maar ik heb 2 pubers en dan slokt dat huishouden ook heel wat uren op haha! Dat is dweilen met de kraan open en sowieso elke dag stofzuigen. En die was! De wasmanden staan hier chronisch bol, terwijl elke dag de wasmachine aan staat. Dus ik zou het zelf niet redden met een uurtje huishouden. ? Maar twee artikelen per dag lijkt me best veel. Ik denk dat elke dag 1 artikel al een stuk relaxter en haalbaarder is. Dan ben je toch elke dag weer up to date en de meeste lezers hebben op hun beurt ook meer tijd om 1 artikel te lezen dan 2. Je moet het uiteraard zelf weten, maar echte fans zullen je blog altijd blijven bezoeken, ook als het ‘maar’ 1 artikel per dag is. Hoe dan ook: succes met je doelen! Maar loop jezelf niet voorbij, anders heb je er volgend jaar weer een nieuw doel bij. ?

 8. Leuke doelen, vooral het vroeger opstaan is heel herkenbaar haha :D
  Luxe dat je moeder je helpt met het huishouden, wat een vreselijke taak (PS dweilen i.p.v. dwijlen, las je dat je deze tips graag hoorde!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *