Microplastics verboden: straks geen glitter nagellak meer

Heel goed nieuws, microplastics worden vanaf 15 oktober 2023 moeten de eerste producten met microplastics uit de schappen verdwijnen, dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. Dat betekend dat er geen make-up en verzorgende producten met microplastics verkocht mogen worden. Denk daarbij aan scrubs met microplastic, maar ook nagellak met glitters!

Microplastics verboden in skincare en make-up

Vanaf nu mogen microplastics die kleiner dan 5 millimeter niet meer verkocht worden, dat mocht eerst nog wel. Maar ook producten waar deze microplastics expres aan toegevoegd zijn mogen ook niet meer. Kortom, zeg maar dag tegen je scrub met microplastics maar ook make-up met glitters moeten eraan geloven!

Glitters in het algemeen worden verboden, dus geen knutselsetjes met glitters meer vanaf nu, maar dus ook geen glitternagellak of make-up met grove glitters. Alleen over make-up en nagellak met glitters is wel gezegd dat dat minder snel in het milieu terecht komt dus dat deze producten binnen binnen 4 tot 12 jaar vervangen worden door alternatieve ‘glitters’.

Je hoeft dus nog niet meteen naar de winkel te rennen voor je favoriete glitternagellak, maar het kan dus wel zo zijn dat die na een verloop van tijd uit de schappen gaat verdwijnen. Gelukkig zijn de meeste zepen en scrubs tegenwoordig als microplastic vrij, dus daar hoef je niet meteen voor naar de winkel te rennen.

Ik vind het een goede ontwikkeling, er zijn tegenwoordig genoeg andere natuurlijke alternatieven voor in de scrub. Hoe ze de glitters gaan vervangen weet ik nog niet, maar daar word vast ook wel iets op bedacht. Wat vinden jullie van het verbod op microplastics?

Bron: Radar – Microplastics verboden

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  chucky1012
  5 oktober 2023 at 19:04

  Dank je voor deze tip.
  Heel goed.

 • Reply
  Heidi
  7 oktober 2023 at 17:11

  Wat super mooie nagels, super mooie nagellak

 • Laat een reactie achter