Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer sfeer toevoegen aan je kamer met designverlichting

Meer sfeer toevoegen aan je woonkamer met designverlichting

De juiste verlichting in je woonkamer kan zorgen voor ontzettend veel sfeer. Maar hoe kies je nou de juiste verlichting voor in de woonkamer, en waar moeten de lampen komen te staan of hangen? In dit artikel wil ik je graag meer vertellen over verlichting in je woonkamer en hoe je meer sfeer kunt creëren.

Maar wat is dan precies designverlichting?

Ik denk dat je daar nooit een eenzijdig antwoord op krijgt, omdat iedereen iets anders vindt. Maar ik denk dat iedereen het wel vergelijkt met iets chique’s of een minder standaard uitvoering, iets unieks. Het moet vooral iets zijn wat je elke dag een beetje blijer maakt. Want designproducten zijn net even met wat meer aandacht en exclusiviteit gemaakt. Je ziet het meestal niet in iedere woonkamer terugkomen.

Flos Skygarden 2 hanglamp

Daarnaast is designverlichting vaak duurzaam en tijdloos. De kwaliteit is in goede orde zodat je er een hele tijd mee kunt doen. En vaak dus ook tijdloos waardoor je het misschien wel je hele leven mee kunt nemen, naar welk(e) kamer of huis de lamp ook verhuist.

Begin met goede basisverlichting

In een woonkamer begin je met de basisverlichting, waar heb je nou echt licht nodig? Een duidelijk punt is de eettafel, daar heb je goede verlichting nodig. Je wilt immers wel kunnen zien wat je eet of licht hebben tijdens een activiteit.

Kies je voor een simpele lamp of juist meer voor sfeer met designverlichting? Dat is aan jezelf om dat af te wegen. Wil je graag een echte eyecatcher boven de tafel hebben hangen of hou je het liever simpel? Een tof merk is Secto Design. De producten van het merk zijn handgemaakt, Scandinavisch en ecologisch!

Dit Finse designmerk begon ooit met de productie en verkoop van meubelen van gelijmd hout. Maar tegenwoordig zijn ze ook bekend om hun lampen van hetzelfde materiaal. Secto Design verlichting wordt gekenmerkt door heldere lijnen en architectonische vormen.

Dit merk heeft echt de meest mooie lampen als je het mij vraagt. Zelf zou ik hier ook graag lampen van willen hebben boven mijn eettafel of in de woonkamer.

Meer sfeer toevoegen aan je woonkamer met designverlichting
Meer sfeer toevoegen aan je woonkamer met designverlichting

Vul de ruimte aan met sfeerlicht

Heb je eenmaal goede basisverlichting hangen of staan, dan is het tijd om de verlichting aan te vullen met meer sfeerlicht. In ons woongedeelte hebben we namelijk meer sfeerverlichting staan omdat hier niet echt functionele lampen hoeven te branden. Wijzelf hebben gekozen voor vloerlampen en tafellampen die dimbaar zijn. Zo kun je zelf kiezen of je voor sfeervol gaat of wat meer licht.

Wil je echt iets unieks? Dan is het merk Flos iets voor jou. Ze hebben hele unieke lampen zoals hierboven te zien is. Flos verlichting is een Italiaans familiebedrijf die ook zelf hun lampen maakt. Flos is opgericht in 1962 om designlampen te produceren. Naast de moderne exemplaren beschikt de collectie over talloze designklassiekers. Hanglampen, vloerlampen, tafellampen, kroonluchters, wandlampen en plafondlampen: bij dit Italiaanse merk vind je designverlichting in allerlei soorten.

Flos Bon Jour tafellamp LED chroom
Flos Superloon vloerlamp LED

Kortom, het is dus vooral kijken naar wat de basisbehoefte is qua licht en daar omheen te bouwen met verlichting. Je kiest goede lichtbronnen op de plekken die dat nodig hebben en de rest kun je uitbreiden met verlichting voor de sfeer. Kies je voor standaardverlichting of ga je meer voor designverlichting? Het is helemaal aan jou!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flinders

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *