Search
Close this search box.

Medical Taping voor hooikoorts – werkt het?

Automatische concepten

Ik heb al heel wat jaren last van hooikoorts. Het is vervelend, maar ik vond het nooit zo erg. Ik nam mijn medicatie van de huisarts en daarmee had ik het redelijk onder controle. Alleen nu met Corona vind ik het wat minder leuk. Ik ben zonder mijn pillen snotterig, moet veel niezen en heb enorme jeuk open. Met flink pillen slikken hou ik het onder controle, maar ’s ochtends om half 9 op mijn werk heb ik er nog best wel last van. Ik hoorde veel goede verhalen over medical taping voor hooikoorts, dus besloot het te proberen.

Bron afbeelding: Shutterstock

Medical taping werkt tegen hooikoorts

In het begin was ik een beetje sceptisch, hoe kan tape op de huid er nou voor zorgen dat je minder last hebt van je hooikoorts.

Echt een heel duidelijk verhaal op het internet kan ik niet vinden hoe de tape nou tegen hooikoorts zou moeten werken. Er staan ook verder helemaal geen wetenschappelijke publicaties online. Wat ik uitmaak op verschillende sites is dat de tape zorgt dat de organen zoals je longen en bronchiën ontlast worden door de tape en zo je hooikoorts klachten verminderen. Ik hoorde van andere mensen goede ervaringen en ik vond het ook een gevalletje ‘baat het niet, dan schaad het niet’. Want er komt geen medicatie aan te pas, alleen tape.

Medical taping voor hooikoorts bij de fysiotherapeut

Medical taping kan je laten doen bij de fysiotherapeut. Aangezien ik nooit naar de fysio ga zocht ik gewoon op internet naar fysiotherapeuten in Zwolle die medical taping voor hooikoorts aanboden. Ik belde de praktijk en kon vrijwel meteen terecht voor een behandeling. Goed om te weten is dat de behandeling niet vergoed wordt door de verzekering. Maar de kosten zijn goed te betalen, ik betaalde € 10,00 voor mijn borst en rug in te tapen. Je kunt trouwens ook zelf medical tape kopen en het zelf plakken met behulp van YouTube filmpjes.

Ervaring met intapen tegen hooikoorts

Ik maakte mijn afspraak bij de fysiotherapeut en binnen een kwartier stond ik weer buiten, het tapen is zo gepiept. Ik twee grote stukken tape op mijn rug die eruit zien als twee manen en op mijn schouders een stuk tape die gesplitst worden die daarna om mijn borst heen gaan. Van de tape ervaar ik geen enkele last. Het is aangebracht wanneer ik mijn huid strak hield, dus het trekt niet.

Met het tape kun je gewoon douchen en alle dagelijkse dingen doen. Het belooft ongeveer een week te blijven zitten. Bij mij is het een week blijven zitten met iedere dag douchen en veel bewegen.

Maar heeft het tapen geholpen? De eerste drie dagen merkte ik geen enkel verschil, ik had ontzettend veel last van een loopneus en moest ook vaak niezen en snuiten. Met de vierde dag begonnen de klachten wat te verminderen, maar dat kan ook komen doordat het weer wat omsloeg.

Na een week heb ik helaas nog steeds klachten en is de hooikoorts zeker niet weg. Echt geholpen heeft het voor mij dus niet. Ik vond het leuk om te testen en was ook benieuwd naar de ervaring, maar helaas leverde het niet echt iets op. Ik blijf dus lekker bij mijn pillen van de huisarts, die werken een stuk beter.

Hebben jullie ervaring met medical taping voor hooikoorts? Ik ben heel erg benieuwd!

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

8 reacties

  1. In vaassen zit dewerkbij (imker) die hoede honing heeft en propolis en royal jelly etc en geven veel informatie

 1. Ik heb het ook uitgetest 2 jaar geleden denk ik, maar ook bij bij werkte het helaas niet. Ik gebruik desloratadine pillen en mometasonfuroaat neuspray, beide via de huisarts. Zonder neusspray zit mijn neus het hele jaar door dicht. Ik heb zeker de laatste 5 a 6 weken ook heel erg last van hooikoorts, het wordt elk jaar erger. Nu in Corona tijd extra vervelend he…..

 2. Misschien eens honing van een plaatselijke imker proberen? Iedere dag een theelepel pure honing innemen schijnt je klachten te verminderen.

  Tip: lees je stukje nog eens na, er zitten wat fouten in.

  Groetjes,
  Renske

 3. Ik heb wel eens tape gehad voor rugpijn. Dacht eerst het werkt niet.. maar totdat ik de tape er weer afhaalde toen merkte ik echt verschil haha!
  Ik heb zelf vorige week een andere soort neusspray van de dokter gekregen; dymista. Volgens de HA is het een combi van twee verschillende middelen en ik moet zeggen dat mijn klachten na jaren opeens een stuk minder zijn! Ben echt heel heel erg blij, want de weken ervoor kreeg ik geen lucht omdat alles vast bleef zitten

 4. Bij mij heeft het heel goed geholpen…maar je moet het tapen wel een paar keer herhalen en de 1e keer word het eerst wat erger

  Eerst kon ik niet zonder medicijnen en nu de grootste deel van de tijd wel

  Heb nu 3 jaar achter elkaar de medical taping gehad maar dit jaar nog niet gehad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *